Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Windows 7 Opinie - Testy - Wrażenia


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
278 odpowiedzi w tym temacie

#76 Molimo

Molimo
  • 3 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 stycznia 2009 - 19:05

Po 3tyg. uzytkowania wszystko stabilnie smiga, caly system szybszy od visty czy xp. W koncy chyba bedzie godny system po XP, szkoda, ze lekko spozniony. Teraz MacOS poszedl w lekka odstawke xD

#77 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 19:19

A ja codziennie włączam i to trzy.

#78 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 20:49

Pierwsze godziny testów Windows 7 na moim iMacu i jedyne co mogę powiedzieć to to, że system jest nad wyraz dopracowany. A przecież nie wiadomo czy w ogóle trafi do sprzedaży w tym roku. Dla strachliwych, przeprowadziłem test polegający na uszkodzeniu plików systemu (w sumie to przypadkowo ;) ). 2 razy nic tylko niebieski ekran i restart, a za 3 nowy ekran w stylu "rekomendujemy naprawę plików systemu", 5 minut później - wszystko gra. Miłe i dla zagorzałych testerów (bardzo) przydatne :) Microsoft obudził się z letargu, którym była Vista. "07 zgłoś się"! Dock to było to czego mi strasznie brakowało a w tej becie już działa sprawnie z sensem!

#79 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
  • Płeć:

Napisano 11 stycznia 2009 - 20:57

Pierwsze godziny testów Windows 7 na moim iMacu i jedyne co mogę powiedzieć to to, że system jest nad wyraz dopracowany. A przecież nie wiadomo czy w ogóle trafi do sprzedaży w tym roku. Dla strachliwych, przeprowadziłem test polegający na uszkodzeniu plików systemu (w sumie to przypadkowo ;) ). 2 razy nic tylko niebieski ekran i restart, a za 3 nowy ekran w stylu "rekomendujemy naprawę plików systemu", 5 minut później - wszystko gra. Miłe i dla zagorzałych testerów (bardzo) przydatne :) Microsoft obudził się z letargu, którym była Vista. "07 zgłoś się"!

Dock to było to czego mi strasznie brakowało a w tej becie już działa sprawnie z sensem!


Niestety u mnie te czubki tak pokombinowały, że nie obyło się bez ekstremalnego formata...

Ja już nie będę próbował z tym paskudztwem... I nie dam się przekonać, że jest TAAAAKI WSPANIAŁY :lol:

#80 BzArEx

BzArEx
  • 425 postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 21:02

Niestety u mnie te czubki tak pokombinowały, że nie obyło się bez ekstremalnego formata...

Ja już nie będę próbował z tym paskudztwem... I nie dam się przekonać, że jest TAAAAKI WSPANIAŁY :lol:


Mógłbyś przybliżyć co się stało? Zawsze to przestroga dla innych! :)

#81 ontoid

ontoid
  • 251 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 stycznia 2009 - 21:06

calkiem calkiem Geekbench Win7: 3240 Geekbench Leo 10.5.6: 3670

#82 xanael

xanael
  • 387 postów
  • SkądPL

Napisano 11 stycznia 2009 - 21:11

pytanko mam. Da rade zainstalowac 64-bit przez BootCamp?

#83 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
  • Płeć:

Napisano 11 stycznia 2009 - 21:12

Mógłbyś przybliżyć co się stało? Zawsze to przestroga dla innych! :)


Instalowałem na osobnej partycji.
Cały proces odbył się bez zastrzeżeń. Poużywałem sobie Seven'a i postanowiłem go wyłączyć, by sprawdzić ile czasu zajmuje uruchomienie. Niestety już się nie obudził...

Dołączona grafika

Przy formacie pojawiały się błędy - brak jakiejś grupy sterowników...

Pomogła wizyta u kogoś, kto posiadał Recovery Disc do mojego komputera...
Już więcej nie próbowałem i nieźle uprzedziłem się do Siódemki... :cool:

#84 xgrey

xgrey
  • 91 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 stycznia 2009 - 21:47

Widzę, że nikt publicznie nie podał jeszcze skąd pobrać W7 :)

Download the Windows 7 Beta

#85 jhartman

jhartman
  • 668 postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 22:05

Oficjalny link na stronie Microsoftu: Download the Windows 7 Beta

#86 xgrey

xgrey
  • 91 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 stycznia 2009 - 22:05

Podobno to ta sama wersja z tym, że pobierając ze strony m$ dostajesz też klucz do aktywacji. Beta ma działać na tym kluczu do 1 sierpnia.

#87 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 22:11

No, ... nadzieja jest jednak w sercach, że w końcu przestanie padać.

#88 Darrarski

Darrarski
  • 469 postów
  • SkądWarszawa / Piastów

Napisano 11 stycznia 2009 - 23:02

Wolne działanie, zawieszanie przy starcie, błędy podczas usypiania, bluescreeny - to wszystko jest spowodowane głównie przez sterowniki firm trzecich. Pod tym względem Apple ma dużą przewagę nad MS, bo może w pewnym stopniu wykluczyć sytuację w której doinstalowany przez użytkownika sterownik do jakiegoś urządzenia nie działa prawidłowo. Myślę że to zawsze był problem wszystkich Windowsów. Poczekamy, zobaczymy, do wydania Windows 7 jeszcze sporo czasu. Mimo wszystko pozytywnie, że udostępnili wersję beta już teraz.

#89 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 11 stycznia 2009 - 23:03

A my rownolegle czekamy na 10.6.

#90 Shrek

Shrek
  • 1 199 postów
  • Płeć:
  • SkądPoznań

Napisano 11 stycznia 2009 - 23:41

Ja testowo wrzuciłem go do hp pavulona synowi, który jest zawsze zapalonym testerem, szczególnie w oryg. wersji anglojęzycznej i nie mogę powiedzieć, chodzi plynniej i stabilniej od visty. Stery wszystkie zapodał sobie sam, nie miał jednego urządzenia, czytnika palców, zaciągnął poprawki i sam zainstalował urządzenie, nie zachwycił mnie to mówię uczciwie, jest inny i od xp i od visty, choć bliżej mu do visty niestety. Kilka problemów napotkaliśmy, nie da się zainstalować office 2003, mam na szczęście pudełkową wersję home&student na 3 stanowiska i jedną lic. miałem wolną, chodzi ok. Brak możliwości zainstalowania kombajnu drukarki hp all in one 7780pro, poza tym śmiga, ale żebym kwiczał z zachwytu, cototonie, mak, to jednak mak... ;)

#91 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 12 stycznia 2009 - 10:37

Mam problem zainstalowałem W7 64 bit na Parallels4, po doinstalowaniu Parallels Tools zniknął mi Taskbar. Przerabiał już to ktoś? Ok problem rozwiązany sorry za zbyt pochopnie zadane pytanie...

#92 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 12 stycznia 2009 - 10:45

Opisz jak to poprawiłeś, ktoś może mieć podobny problem.

#93 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 12 stycznia 2009 - 12:03

To raczej nie miało nic wspólnego z Parallels, ale jak ktoś będzie miał podobny problem to: - włącz ikonę Panelu Sterowania na pulpicie przez Change desktop icons - Uruchom Panel Sterowania - All Control Panel Items - Taskbar and Start Menu Properties - Taskbar location on screen: (i tu zmienić pozycję belki - zastosować) Dodam że nie pomagały restarty. A jak wrażenia... na razie 1 bluescreen i zrzucanie pamięci fizycznej (instalacja zalecanej wersji Kaspersky)

#94 golcheck

golcheck
  • 32 postów
  • SkądEdinburgh, UK

Napisano 21 stycznia 2009 - 14:11

2 dni temu zainstalowałem sobie Windows 7 (Build 7000.0.081212-1400). Śmiga całkiem szybko. Wszystkie urządzenia chodzą bez zastrzeżeń. mam tylko 2 problemy. Pierwszy problem to pojawiający się czasem, i znany wszystkim, niebieski ekran błędu systemu. Stop!, zrzucanie pamięci, i restart. A drugi to IE8 Beta....czesto sie zawiesza. Poza tym system wygląda i działa super. Ale tak wole Leoparda. W Windowskie wszystko trzeba instalować; kodeki Adobe Acrobat, antywirus...itd. A w iMacu praktycznie wszystko mam gotowe :)

#95 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 22 stycznia 2009 - 09:07

Hmm ... właśnie ten niebieski ekran pojawiający się czasem wykluczył kiedyś dalszą przygodę. Ale w końcu to BETA jest.

#96 Ketrabosz

Ketrabosz
  • 14 postów

Napisano 28 stycznia 2009 - 23:31

win win win a więc Windows 7... chyba jedyny jaki mam i to legalny ;) Siedzę na nim już ok. miesiąc i chodzi nienagannie. Co prawda nie stoi na macu ale na piecu (Intel C2Q Q6600, 4GB pamięci) i spisuję się nieźle. Chodzi szybko a sama instalacja to normalnie szok... czas poniżej 40 min to całkiem nieźle. Wadą jest, że po hibernacji strasznie muli, nie obsługuje napędów wirtualnych i jest parę problemów z programami - Skype nic a nic nie chciał ruszyć na żadnym z trybów zgodności. Śmiało można go używać zamiast Visty

#97 Kagain

Kagain
  • 583 postów
  • SkądGrodzisko, ELW, PL

Napisano 29 stycznia 2009 - 01:10

Nie wiem jakiego Skype instalowałeś, ale spróbuj najnowszą betę skype4 - u mnie na 7 działa i nie ma problemów.

#98 dr4g0n

dr4g0n
  • 201 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 lutego 2009 - 02:38

nie obsługuje napędów wirtualnych


- powerISO
- CloneDVD

hmm, no rzeczywiście ;]

#99 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 03 lutego 2009 - 08:42

Skype 4 ? rany, ale się dzieje. U nas Skype 2.7 jest najnowszy.

#100 Iro

Iro
  • 6 743 postów
  • Płeć:
  • SkądKatowice

Napisano 03 lutego 2009 - 09:46

Skype 4 ? rany, ale się dzieje. U nas Skype 2.7 jest najnowszy.


Pod windows wszystko idzie szybciej do przodu, bo mają dużo więcej użytkowników.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych