Posted 17 June 2013 - 14:18
dm76 , konsole potrzebują konkurencji, napisałem o konsoli Apple z racji, że firma ta jest bardzo pomysłowa, zasoby pieniężne posiada także, wiele tytułów jest uniwersalnych na XBOXA i PLAYSTATION , jednak z racji że Apple posiada na własną wyłączność Macintosha, czemu miałoby nie zacząć produkować gier, jak to robiła swojego czasu SEGA - czy dla Apple byłoby to niemożliwe ? Wystarczy zatrudnić wybitnych programistów, grafików, dźwiękowców, oczywiście tych gier nie byłoby za wiele, prąd z jakim wychodzą gry na klasowe giganty jest nie do prześcignięcia, dlatego obroną byłoby posiadanie gier i obcych renomowanych firm, dodatkowo nie twierdzę, że przebicie się przez taki rynek to byłby łatwy kawałek chleba, jednak skoro Microsoft mógł to zrobić, to czemu APPLE nie może... zobaczcie jaka przepaść czasowa była w tworzeniu gier na konsole między Playstation 1 a pierwszym XBOXEM, jednak dało się zaistnieć.
Myślę że Apple szuka dodatkowych źródeł pieniędzy, dlatego wypuszcza nowe pilociki, Ipody, niedługo zegarki i inne bajery, zapewne się zastanawiali nad konsolami, tylko że ten biznes pomimo szczerych chęci może przynieść wielkie korzyści lub ogromne straty... bo biznesem kierują pomysły a rządzi kasa, jeżeli konsola Apple byłaby złą inwestycją wypłukaliby sobie z kont miliardy, dlatego uważam że dla Apple jest za wcześnie na rynek konsolowy, oni mają manię doskonałości, ale kto wie, może za 10, 15 lat ujrzymy ciekawą konsolę z jabłuszkiem.
Co do kiczowatych gier typu Ungry Birds, ja bym się nie martwił, otóż pojawienia się dobrej gry na konkretnej platformię to kwestia podpisania kontraktu, między producentem konsol a wytwórnią gier... jak już wcześniej napisałem, XBOXOWI się udało... czemu miałoby się to nie udać Apple ?