Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[KONSOLE] Rozmowy ogólne, gry, porady...

• Please log in to reply
724 replies to this topic

#676 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 16 June 2013 - 19:12

Valve może jedynie stworzyć taką konkurencje... Samo HL3 jako exclusive na jakiś czas sprzeda ja świetnie, mają sklep z wręcz nadmiarem gier, a sama platforma i ekosystem to musi być zwykły PC, który jest nie do pobicia jak pokazało Sony i xbox na targach E3...

Problem jest jeden. Taki PC nie kosztuje 400 euro. I nie masz gwarancji bezproblemowego, bezobsługowego działania takiego PC przez kilka lat. Konsole mają tę przewagę, że wszystkie tytuły wychodzące przez całe życie konsoli będą na niej bezproblemowo działały. To duża jeśli nie największa zaleta. Nawet jeśli faktycznie, graficznie ustępuje super- hiper kartom na PC. Przecież takie karty tak naprawdę posiada promil userów i kosztują nierzadko tyle co cała konsola.

#677 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 16 June 2013 - 19:23

Chodziło mi o to, że sony przesiadło się ze swojej dziwnej i trudnej dla developerów architektury na architekturę PC, a na E3 gry na XBox One były prezentowane na PC o "zbliżonej konfiguracji do XOne" Teraz robienie gry na konsole to kwestia optymalizacji pod konkretny model karty graficznej i ilości RAMu...

#678 piotresce

piotresce
  • 1568 posts
Posted 16 June 2013 - 19:42

Problem jest jeden. Taki PC nie kosztuje 400 euro. I nie masz gwarancji bezproblemowego, bezobsługowego działania takiego PC przez kilka lat. Konsole mają tę przewagę, że wszystkie tytuły wychodzące przez całe życie konsoli będą na niej bezproblemowo działały. To duża jeśli nie największa zaleta. Nawet jeśli faktycznie, graficznie ustępuje super- hiper kartom na PC. Przecież takie karty tak naprawdę posiada promil userów i kosztują nierzadko tyle co cała konsola.

Mi chodzi o to by powstała jeszcze jedna konsola a nie pc..poza tym niby masz racje,gry zawsze bedą chodziły bez problemowo ale tez po np 7 latach na pc się bedą różniły a na konsoli już nie;)

#679 Omir

Omir
  • 14 posts

Posted 17 June 2013 - 14:18

dm76 , konsole potrzebują konkurencji, napisałem o konsoli Apple z racji, że firma ta jest bardzo pomysłowa, zasoby pieniężne posiada także, wiele tytułów jest uniwersalnych na XBOXA i PLAYSTATION , jednak z racji że Apple posiada na własną wyłączność Macintosha, czemu miałoby nie zacząć produkować gier, jak to robiła swojego czasu SEGA - czy dla Apple byłoby to niemożliwe ? Wystarczy zatrudnić wybitnych programistów, grafików, dźwiękowców, oczywiście tych gier nie byłoby za wiele, prąd z jakim wychodzą gry na klasowe giganty jest nie do prześcignięcia, dlatego obroną byłoby posiadanie gier i obcych renomowanych firm, dodatkowo nie twierdzę, że przebicie się przez taki rynek to byłby łatwy kawałek chleba, jednak skoro Microsoft mógł to zrobić, to czemu APPLE nie może... zobaczcie jaka przepaść czasowa była w tworzeniu gier na konsole między Playstation 1 a pierwszym XBOXEM, jednak dało się zaistnieć. Myślę że Apple szuka dodatkowych źródeł pieniędzy, dlatego wypuszcza nowe pilociki, Ipody, niedługo zegarki i inne bajery, zapewne się zastanawiali nad konsolami, tylko że ten biznes pomimo szczerych chęci może przynieść wielkie korzyści lub ogromne straty... bo biznesem kierują pomysły a rządzi kasa, jeżeli konsola Apple byłaby złą inwestycją wypłukaliby sobie z kont miliardy, dlatego uważam że dla Apple jest za wcześnie na rynek konsolowy, oni mają manię doskonałości, ale kto wie, może za 10, 15 lat ujrzymy ciekawą konsolę z jabłuszkiem. Co do kiczowatych gier typu Ungry Birds, ja bym się nie martwił, otóż pojawienia się dobrej gry na konkretnej platformię to kwestia podpisania kontraktu, między producentem konsol a wytwórnią gier... jak już wcześniej napisałem, XBOXOWI się udało... czemu miałoby się to nie udać Apple ?

#680 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 19 June 2013 - 22:17

Fala hejtu, tysiące faków na facebooku i przytyki Sony na konferencji zadziałały... Microsoft wycofuje się z wcześniejszych decyzji - połączenie z internetem nie będzie potrzebne raz na 24h oraz wycofali się z blokady handlu używanymi grami...

#681 neverneve

neverneve
  • 718 posts

Posted 20 June 2013 - 09:20

ciekawe na jak długo. do pierwszej aktualizacji dashboarda?

#682 OlekRechte

OlekRechte
  • 122 posts
  • SkądSzczecin, Meksyk Europy (PL)

Posted 22 June 2013 - 09:12

Poczekamy z dwa lata do premiery odchudzonego Xbone...albo windowsa 8.2.

#683 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 26 June 2013 - 14:13

Uważajcie na allegrowicza "best_accesorries". Sprzedaje podrobione pady piszą oczywiście, że oryginał. Jak ktoś miał z tym "gościem" do czynienia i nie jest pewien swojego egzemplarza to piszcie na PW.

#684 zieloonyxd

zieloonyxd
  • 110 posts

Posted 06 July 2013 - 19:23

Na jakie gry czekacie najbardziej? Ja na Batman: Arkham Origins. Tutaj gameplay jakby ktoś nie widział:

#685 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 10 July 2013 - 20:42

GTA V nadchodzi wielkimi krokami. Ależ ja czekam na tą grę :)

Mała zapowiedz po Polsku:

Grand Theft Auto V: Oficjalny film z rozgrywki - YouTube

#686 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 21 July 2013 - 15:03

A więc, kończy mi się umowa w Orange i przedłużając wybrałem PS3 ;-) (kiedyś miałem, ale bardzo krótko). Proszę Was podajcie kilka tytuł must have na Playa. Zamówiłem już na allegro Killzone. Co jeszcze polecacie? Dodam, że na Xbox-a więc chodzi mi bardziej o tylko tytuł na PS3.

#687 koyoot

koyoot
  • 2235 posts
  • SkądKoło, PL

Posted 21 July 2013 - 16:00

Uncharted 2 i 3.

#688 donomar

donomar
  • 76 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 July 2013 - 16:21

Gran Turismo, God of War i no oczywiscie The Last Us

#689 Michał Tyka

Michał Tyka
  • 7 posts
  • SkądBochnia, Poland

Posted 21 July 2013 - 19:29

Heaxy rain , gran turismo 5

#690 JJ PartyBoy

JJ PartyBoy
  • 153 posts

Posted 21 July 2013 - 21:12

,,The Last of Us" i każdy ,,Uncharted " . W te gry trzeba zagrać ... polecam także usługę Playstation + jakby ci się nie chciało kupować gier bo ona się naprawdę opłacalna i są świetne tytuły do przegrania ...

#691 piotresce

piotresce
  • 1568 posts
Posted 21 July 2013 - 21:22

W ps+ jest Uncharted3 za free.Warto być posiadaczem tej opcji choćby z racji samoistnych updetow czy backupu.

#692 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 22 July 2013 - 19:05

Czyli ściągam grę na dysk i mogę zawsze w nią grać, czy tylko przez jakiś czas? edit. dobra doczytałem, nie ma tematu ;-)

#693 zieloonyxd

zieloonyxd
  • 110 posts

Posted 30 July 2013 - 09:46

Na pewno jak się ma PS3 trzeba ograć Uncharted. W jedynkę nie grałem, ale druga część moim zdaniem jest lepsza od trójki.

#694 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 08 August 2013 - 22:18

unboxing xboxa :) też jest beautiful i amazing - każda firma chwali tak swój produkt, nie narzekajcie na marketing apple :)

#695 adrixop95

adrixop95
  • 843 posts
  • SkądSosnowiec, PL

Posted 16 September 2013 - 20:32

Czy ktoś z was misiaki kupuje GTA V na xboxa 360? :)

#696 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 16 September 2013 - 20:36

Czy ktoś z was misiaki kupuje GTA V na xboxa 360? :)

Ja kupuje GTA na 100%, jeszcze nie wiem na jaką konsolę.

#697 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 16 September 2013 - 21:05

I jak tam, podoba się GTA V...? Ja sobie poczekam tydzień na używane z Allegro.

#698 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 16 September 2013 - 21:22

Po tygodniu za 50zl nie wyhaczysz :) W sklepach mozna dostać ponizej 200zl więc na allegro ponizej 150 nie zejdzie przez jakis czas, ro nie jest gra, ktora przechodzi sie w tydzien, a jak multi ludzi wciagnie to tym bardziej Niepokoja jedynie doniesienia suportu rockstara by na xboxsie nie instalowac drugiego dysku, bo wtedy moze chrupać framerate..

#699 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 17 September 2013 - 09:49

GTA 5 zakupiona. Wieczorkiem po meczyku trochę pogram, chyba czeka mnie nieprzespana nocka.

#700 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 17 September 2013 - 13:54

GTA robi wrażenie ogromem świata - Skyrim do kwadratu, zaczyna się trochę gorzej niż 4 wg mnie - ale potem wraca do normy Jak na razie jedyna wada GTA, to że brak fajnej muzy... Zawsze na początku każda część ładowała z grubej rury - Billy Jean, piosenki ze Scarface'a, ruska Schweine, a tu na początku jakiś marny rap, w radiu nie wiele lepiej, niezłe gadki, ale piosenki 3 liga... może trzeba się wstrzelić by coś znaleźć dobrego...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users