Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[KONSOLE] Rozmowy ogólne, gry, porady...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
724 odpowiedzi w tym temacie

#626 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 26 stycznia 2013 - 14:21

Te same zrodla co poprzednio donosza ze w nowym Xboxie bedzie uklad graficzny z 768 Shaderami. Ta specyfikacja wskazuje na to ze bedzie to karta pokroju Radeon HD8770.

#627 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 01 lutego 2013 - 07:20

No i mamy konkrety.. :) Oficjalna zapowiedź Playstation 4 a może i prezentacja odbędzie się 20 lutego na Playstation meeting. Wyprzedzili microsoft, który pewnie czeka do czerwca na E3...

#628 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 01 lutego 2013 - 13:40

Zajebisty teaser! Nie mogę się doczekać. Oby Sony przygotowało coś mocnego:razz:

#629 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 lutego 2013 - 13:45

Zajebisty teaser! Nie mogę się doczekać. Oby Sony przygotowało coś mocnego:razz:

Ty się chyba interesowałeś tym, jak sprzedaż Vity?

#630 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 01 lutego 2013 - 14:15

Te kamery itp to jedno gówienko dla dzieci, jeżeli chce ktoś sie poruszać to trzeba iść do klubu i ćwiczyć.

Nie lubie takich radykalnych opinii. Wszystko jest dla ludzi, zwlaszcza z umiarem. Mnie sie tam Kinect training podoba, wrzucam sobie czasem troche takiego zrozniocowanego cardio zeby sobie troche urozmaicic. Zreszta, niektorzy lubia siedziec w domu i nie ma w tym nic zlego ;) Ja mam dosyc socjalizowania sie po 9 godzinach z ludzmi w pracy dzien w dzien, lubie sie czasem odciac i isc pobiegac, pomeczyc sie na silce czy pograc na konsoli.

Sa ludzie, ktorzy maja jakikolwiek fitness szeroko i gleboko, lepiej zeby robili wygibasy przy kinekcie, niz wcale. Zwyklemu czlowiekowi ciezko jest sie zawziac i robic jakies cwiczenia regularnie, a jeszcze bron Boze poza domem. Takie sa realia.

#631 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 01 lutego 2013 - 14:39

Obecnie sprzedaż konsol przedstawia się następująco. Mnie zaskoczyła przewaga XBOXA nad PS3:

Dołączona grafika
Video Game Charts, Game Sales, Top Sellers, Game Data - VGChartz

#632 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 lutego 2013 - 14:44

Tańszy jest Xbox.

#633 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 01 lutego 2013 - 14:45

Wg niektórych źródeł PS3 już przeskoczyło X360, a VGChartz to szacunki.

#634 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 lutego 2013 - 14:47

Te kamery itp to jedno gówienko dla dzieci, jeżeli chce ktoś sie poruszać to trzeba iść do klubu i ćwiczyć.

Szkoda czasu na takie pierdoly, przez to ludzie dziczeją i siedzą w domu :)

Jestem tego przeciwnikiem w szczególności jeżeli ktoś gra godzinami.

Chwile grałem w boks przez te kamerę i śmiechu warte.

Po części się z Tobą zgadzam, nic nie zastąpi wyjścia z domu do siłowni lub biegania na świerzym powietrzu. Sądzę jednak, że taki Kinect nie jest zły, przynajmniej ludzie ruszyli tyłlki z kanap i zaczęli się ruszać, a nie siedzą przy piwsku i trzymają jedynie pada.
Każdy ruch, choć najmnięjszy jest dobry.

Swoją drogą, może Twoja krytyka się bierze stad, że grałeś tylko w jedną grę i to przez chwilkę :)

#635 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 01 lutego 2013 - 19:53

PlayStation 4: Pad, specyfikacja i data premiery. W Europie dopiero za rok? / CD-Action - PlayStation 4

To tak w kwestii ostatnich spekulacji. Nadchodzi kolejna generacja ;).

Edit: Jeszcze jedno. Plotki glosza ze prawdziwy duchowy nastepca Test Drive Unlimited nadchodzi. Bedzie na konsole nowej generacji.

#636 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 17 lutego 2013 - 13:28

Nie wiem, czy zauważyliście, ale Sony rozpoczęło przedwczoraj budować hype do zbliżającej się zapowiedzi PS4. Na oficjalnym kanale YT SONY codziennie aż do dnia konferencji 20 lutego, wrzuca nowy filmik dotyczący każdej ze swoich konsol. Na tym etapie jest ju więc niemal pewne, że 20 lutego zobaczymy PS4 :)

PS1 Evolution of PlayStation: The Beginning - YouTube

PS2 Evolution of PlayStation: PlayStation 2 - YouTube

Dziś w nocy kolejny pewnie PS3, potem już tylko PSP, VITA i zapowiedź PS4 :smile:

#637 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 lutego 2013 - 13:38

Ciekaw jestem terminu premiery w Polsce i ceny.

#638 OlekRechte

OlekRechte
  • 122 postów
  • SkądSzczecin, Meksyk Europy (PL)

Napisano 17 lutego 2013 - 15:57

@arturcisz Premiera sprzętu odbędzie się pod koniec tego roku w okresie świątecznym. Na początek konsolkę dostanie rodzima Japonia oraz USA, czyli największy rynek zbytu. W Europie będzie dostępna w przeciągu trzech miesięcy. Nie jest to wróżenie z fusów, wystarczy spojrzeć na poprzednie premiery sprzętu. Najbardziej boję się tylko o gry. Ostatnio SCEE podwyższyło ceny gier do 69$ za tytuł premierowy. Czy przy wzroście potrzebnych środków do stworzenia gry na nową platformę nie zostanie jeszcze bardziej ograniczone wydawanie zupełnie nowych IP? Ehh jeszcze tylko 3 dni czekania :)

#639 goodboy25

goodboy25
  • 4 354 postów
  • SkądWaWa

Napisano 20 lutego 2013 - 19:56

Dla zainteresowanych dzisiejszym wydarzeniem link, pod którym można będzie oglądać na żywo streaming z konferencji Sony - prawdopodobnej prezentacji Playstation 4. Już dziś o północy polskiego czasu:
https://us.playstati...om/meeting2013/
Today: Watch PlayStation Meeting 2013 Live at 6pm Eastern Time – PlayStation Blog

#640 pontonix

pontonix
  • 196 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 lutego 2013 - 02:45

Zobaczyliśmy możliwości graficzne, pada i... nic pozatym :P Samego wyglądu konsoli nie zaprezentowano, nie zaprezentowano "wnętrzności", troche jestem rozczarowany. A i tutaj mam pytanie, czy w stanach Holiday oznacza wakacje czy święta?

#641 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 07:34

Konsoli nie było bo pewnie sami nie wiedzą jak wygląda jeszcze. Ale jak mówili - będzie to PC z 8 GB ramu :) Gdyby nie przespali okienka i pokazali to dwa lata temu, byłby jakiś efekt.... A w dobie pecetowego BF3, farcry3, crysis3 - PS4 dogoniła tylko pecety.... Ale dobrze że chwiliowo przestanie ograniczać gry... Inne funkcje- share i cloud: nudy-nic co by kazalo kupić konsole... Oby do gwiazdki pokazali naprawde dobrą gre...

#642 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 21 lutego 2013 - 10:26

Wnetrznosci nie zaprezentowali poza iloscia pamieci poniewaz chca wiedziec co MS zaprezentuje w Xboxie ;). Poki co to wyglada na to ze bedzie miec 8 rdzeniowy procek 1.7 GHz, 8 GB RAM i Radeona HD7970M z 1 lub 2 GB pamieci. Watch Dogs w wersji na PS4 masakruje.

#643 OlekRechte

OlekRechte
  • 122 postów
  • SkądSzczecin, Meksyk Europy (PL)

Napisano 21 lutego 2013 - 19:58

Gadanie. Pamiętajcie że to jest sprzęt za 400$ a nie jak topowe komputery gamingowe za 900$. Jeżeli szczegółowość detali we wszystkich wydawanych grach będzie taka jak w Watch_Dogs i lepsza (jak już deweloperzy opanują optymalizację do perfekcji) to ja jestem jak najbardziej przychylny zakupowi tejże konsolki, gdyż przygotowanie obecnego PC pod nową generację jest finansowo dla mnie nie opłacalne. Poza tym nie wydaje wam się że jeżeli to co obecnie zaprezentowano dorównuje obecnym topowym komputerom, czy nie zostanie potraktowane jako graficzne minimum i specyfikacje komputerów skoczą w górę? Byle tylko dobre gry były. No bo to tego przecież głównie służy konsola :-)

#644 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 21 lutego 2013 - 20:04

Z prezentacjami gier na zapowiedziach PS trzeba niestety zawsze brać poprawkę, że każdy zaprezentowany film mógł być renderem :) casus Killlzona zawsze już będzie się za nimi ciągnął... :) Tym bardziej, że pościg w watch dogs wygląda na masakrycznie oskryptowany, a nie na pełną wolność... Jak będzie - okaże się na gwiazdkę

#645 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 13 maja 2013 - 16:49

Odświerzę temat. Co polecane ciekawego na PS3 z tych nowszych gier. Szczególnie jakieś przygodowe lub jakieś fajne strzelanki.

#646 adrixop95

adrixop95
  • 843 postów
  • SkądSosnowiec, PL

Napisano 13 maja 2013 - 17:58

Pewnie znasz ale polecam Ci Uncharted i Rayman Origins.

#647 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 13 maja 2013 - 20:35

iron.gery Uncharted

#648 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 13 maja 2013 - 20:51

iron.gery Uncharted

Oczywiście grałem, nawet we wszystkie części :)

#649 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 13 maja 2013 - 20:58

Killzone 3

- - - Połączono posty - - -

Dead nation

#650 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 14 maja 2013 - 00:28

iron.gery - jak grałeś w Uncharted to polecam najnowszą część Tomb Raider'a.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych