Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[KONSOLE] Rozmowy ogólne, gry, porady...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
724 odpowiedzi w tym temacie

#551 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 26 listopada 2011 - 22:29

Mnie AC nigdy nie wkrecily. Jesli nie grales jeszcez w Batmana to polecam, nawet pierwsza czesc ktora mozna wyrwac na smieszna kase. Ja katuje Skyrim'a, 39lvl i rosnie ... :D

#552 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 listopada 2011 - 12:32

Temat trochę umarł to ożywię. Grał ktoś na PS3 w nowego assasins creed? Chory jestem i nudzi mi się :(

Mam Brotherhooda i polecam. Może fabuła nie jest porywająca ale widoki w grze zapierają dech w piersiach.

#553 karas2002

karas2002
  • 308 postów
  • SkądWilkasy

Napisano 27 listopada 2011 - 14:01

Jak dla mnie tylko Battlefield 3 online. Można się bawić i bawić. Bad Company 2 nawet lepsze, ale wszyscy się na trójkę przerzucili.

#554 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 listopada 2011 - 15:13

Jak dla mnie tylko Battlefield 3 online. Można się bawić i bawić. Bad Company 2 nawet lepsze, ale wszyscy się na trójkę przerzucili.

Multi to tylko MW3. W BF3 wkurza mnie "powolność" rozgrywki. Mała dynamika. Owszem jak masz pełno kolesi to można fajnie taktycznie rozegrać.

#555 karas2002

karas2002
  • 308 postów
  • SkądWilkasy

Napisano 28 listopada 2011 - 16:32

Grałem w MW2 i jak zacząłem w BC2 to się "zakochałem". Powolność... nie zauważyłem. Owszem tu się gra taktycznie. W deathmatchu rzadko kiedy jest powolnie ;)
Co do kolesi to prawda. Jak masz przynajmniej 3 znajomych (nawet takich tylko ze świata wirtualnego) to nikt grający w pojedynkę nie ma szans.
Ale dla mnie to tylko fun. Zapraszali mnie do klanu. Podziękowałem.

Ale spoko każda gra jest fajna. O gustach się nie dyskutuje. Kiedyś uwielbiałem CS 1.6

PS Gusta w sumie mamy podobne (bynajmniej jeżeli chodzi o pokrowce.. i telefony ;)

#556 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 30 grudnia 2012 - 22:32

Temat widać umarł, zapewne dlatego ze każdy czeka na nowa generację PS czy X. Obecna generacja starzeje sie a na horyzoncie nie widać nic nowego. Polecacie jakieś gry na PS3 z nowości. Na weekendy wypadałoby kupić coś w szczególności jak jest sie chorym. Sam czekam na GTA V tylko ciekaw jestem jak będzie działać na obecnych konsolach, pewno trzeba będzie Win instalowac na MBP.

#557 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 22:49

Zdecydowanie polecam far cry 3. CoD:BO2 zombie też jest dobre :)

#558 JendrkeR

JendrkeR
  • 127 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 22:52

Polecam Max Payne 3. Przede wszystkim świetna, ciekawie opowiedziana historia, charakterny główny bohater i masa innych genialnych rozwiązań. Dla mnie gra roku. Pozdrawiam.

#559 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 30 grudnia 2012 - 22:54

Zdecydowanie polecam far cry 3. CoD:BO2 zombie też jest dobre :)

Właśnie tak myślałem o FC 3, dziś trzeba popatrzeć na Allegro.

Ciekawi mnie jak działa na PS3, nie jest to najnowszy sprzęt. Choć Uncharted 3 wyciągnął z niej sporo ;)

#560 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 grudnia 2012 - 22:57

polecam Tetrisa :)

#561 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 30 grudnia 2012 - 23:00

polecam Tetrisa :)

Mam za słaby sprzęt ;)

#562 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 grudnia 2012 - 23:04

Ja na Xbox-a kupiłem, czasem pogram. Ta gra jest wieczna. Co do FC3, to czy rozgrywka jest mniej monotonna niż w dwójce? bo tam to był koszmar, po godzinie nudą wiało.

#563 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 30 grudnia 2012 - 23:05

Właśnie tak myślałem o FC 3, dziś trzeba popatrzeć na Allegro.

Ciekawi mnie jak działa na PS3, nie jest to najnowszy sprzęt. Choć Uncharted 3 wyciągnął z niej sporo ;)

W Assassin's Creed 3 grales? Ja poczekam az spadnie cena na X360 :).

#564 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 30 grudnia 2012 - 23:07

W Assassin's Creed 3 grales? Ja poczekam az spadnie cena na X360 :).

Nie, ale ta seria juz mi sie trochę znudziła. Revelations był słaby.

Co do FC 2 rzeczywiście straszna nuda, zobaczymy jak z 3.

#565 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 grudnia 2012 - 23:39

A posiada ktoś nowego NFS most wanted i może określić mniej wiecej czy warto zainwestować wniego czy to kolejna oklepana samochodówka ?

#566 dm76

dm76
  • 2 445 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 23:46

FC3 jest boski... druga gra tego roku po walking dead. Sama fabula nie jest wybitna, ale jako tako mobilizuje do zwiedzania wyspy, a ta jest majstersztykiem... Żyjąca kraina w której robimy to co chcemy i jak chcemy... spotkania ze zwierzetami, samo obserwowanie zwierząt... to co robi krokodyl gdy koza o minute za dlugo pije wode z rzeki... Wyspa jest niesamowita. Świetne są też postacie które spotykamy, wygląd, zachowania, świetnie zagrane głosem ale niestety słabo wykorzystane w fabule... Warto mieć PCta czy konsole dla FC3. Nastepna tak dobra gra to dopiero GTA V

#567 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 31 grudnia 2012 - 00:13

A posiada ktoś nowego NFS most wanted i może określić mniej wiecej czy warto zainwestować wniego czy to kolejna oklepana samochodówka ?

Nie polecam. kolejna oklepana część, która nie wnosi kompletnie nic nowego. Samochody prowadzą się tragicznie, grafika jest tragiczna. Strata pieniędzy.

#568 sheep.

sheep.
  • 559 postów
  • SkądŁódź

Napisano 31 grudnia 2012 - 00:20

Nie polecam. kolejna oklepana część, która nie wnosi kompletnie nic nowego. Samochody prowadzą się tragicznie, grafika jest tragiczna. Strata pieniędzy.

Tak myślałem, lepiej zainwestować w Forza Motosport na X.

#569 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 31 grudnia 2012 - 00:53

Max Payne 3 i Far Cry 3 na PS3 zamówione. Zobaczymy czy warte swojej ceny. Przyznam się że bardziej czekam na nowa generację PS niż MBP 2013 :)

#570 kosa6

kosa6
  • 675 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 01:51

Ostatnio gdzieś usłyszałem, że Black Ops 2 podobno lepiej na PS3 chodzi niż na xboxie. Ktoś to może z was potwierdzić? Chodziło o multi, coś z lagami przez sieć związane.

#571 Ibrachim

Ibrachim
  • 177 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 03:48

Problemem dzisiejszych konsol nie jest to, że się zestarzały, ale fakt, że większość wydawanych gier to fabularny bullshit. Gra z idiotyczną linią fabularną, drętwe dialogi i bohaterowie powinny zastanawiać dzisiejszego gracza. Kiedyś dobra gra zajmowała czas na kilka ładnych tygodni grania, dzisiaj to 6-8h rozgrywka, gdzie coraz częściej główną rolę przejmuje ładna oprawa graficzna. Co do nowych generacji, podejrzewam, że wyjdą gdy na dobre Samsung i LG zaczną produkcję telewizorów 4K.

#572 JendrkeR

JendrkeR
  • 127 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 12:02

Zgadzam się z powyższym.. Gry są teraz robione według ustalonego schematu z małymi różnicami...aczkolwiek zdarzają się perełki. Istotnym problemem jest myślę sama cena gier na konsole... Prawie 200zł za nowy tytuł to przecież dużo jak na grę, którą w większości przejdziemy raz i odstawimy na półkę.. Pozdrawiam.

#573 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 31 grudnia 2012 - 13:17

Problemem dzisiejszych konsol nie jest to, że się zestarzały, ale fakt, że większość wydawanych gier to fabularny bullshit. Gra z idiotyczną linią fabularną, drętwe dialogi i bohaterowie powinny zastanawiać dzisiejszego gracza. Kiedyś dobra gra zajmowała czas na kilka ładnych tygodni grania, dzisiaj to 6-8h rozgrywka, gdzie coraz częściej główną rolę przejmuje ładna oprawa graficzna.

Co do nowych generacji, podejrzewam, że wyjdą gdy na dobre Samsung i LG zaczną produkcję telewizorów 4K.

Nie zgadzam się, jest wiele fajnych i ciekawych gier. Może nie jestem wybredny bo gram z 5 godzin miesięcznie. Ale gra w którą ostatnio grałem (Uncharted 3) jest świetnym przykładem że są dobre i ciekawe tytuły warte swojej ceny nawet w premierę.

Na dłuższe gry trzeba stawiać windowsa i brać jakieś RPG. Na konsole ma być akcja, sam wolę krótkie i szybkie gry na jeden weekend.

#574 Quatrix

Quatrix
  • 176 postów
  • SkądRuda Śląska, Poland

Napisano 31 grudnia 2012 - 13:25

Problemem dzisiejszych konsol nie jest to, że się zestarzały, ale fakt, że większość wydawanych gier to fabularny bullshit. Gra z idiotyczną linią fabularną, drętwe dialogi i bohaterowie powinny zastanawiać dzisiejszego gracza. Kiedyś dobra gra zajmowała czas na kilka ładnych tygodni grania, dzisiaj to 6-8h rozgrywka, gdzie coraz częściej główną rolę przejmuje ładna oprawa graficzna.

Co do nowych generacji, podejrzewam, że wyjdą gdy na dobre Samsung i LG zaczną produkcję telewizorów 4K.

W takim razie wybierasz złe gry i generalizujesz. Wiadomo, że to co się serwuje "typowemu" odbiorcy to kolejny Call of Duty i tego typu bezmyślne gry. Ale skoro to Cię nie interesuje, to po co sobie grę zaprzątać takim "czymś"? Z samych gier wydanych w tym roku mogę Ci polecić Dishonored, The Walking Dead (wbrew pozorom ambitna gra), Journey (na PS3) czy The Unfinished Swan (też na PS3), już nie mówiąc o różnych produkcjach niezależnych czy po prostu starszych niż 2012.

Co do nowej generacji - generalnie "branża" jest zawiedziona brakiem zapowiedzi w tym roku, lecz można się spodziewać jakieś oficjalnej informacji w pierwszym kwartale 2012, ale nie ma co się bawić w wróżenie z fusów.

200 zł - wiadomo, płaci się, jak się chce mieć daną produkcję na premierze. Lecz jak ktoś nie gra dużo, może spokojnie znaleźć mnóstwo starszych gier w bardzo dobrych cenach (Asura's Wrath - premiera w marcu. Kupiłem w listopadzie za 39zł, nową w folii). Wszystko się da :)

#575 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 31 grudnia 2012 - 14:15

Ja zostalem wchloniety przez Forze Horizon. Swietny model jazdy, nie ma udziwnien pod postacia Nitro i rewelacyjna grafika. Grywalnosc tez stoi na bardzo wysokim poziomie. Obecnie szukam jakiejs strzelanki TPP z systemem oslon(tak wiem, Gears of War, Mass Effect 2 i 3). P.S. @Quatrix: z tych gier ktore wymieniles polecam Journey.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych