Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[KONSOLE] Rozmowy ogólne, gry, porady...

• Please log in to reply
724 replies to this topic

#426 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 28 November 2009 - 13:59

Ja przed chwilą zainstalowałem ps3 meida server i w ogóle komputer nie widzi kosoli.. :( Ktoś wie jak to rozwiązać ?

#427 luck1985

luck1985
  • 924 posts
  • SkądPoznań

Posted 28 November 2009 - 14:38

a ja mam pytanie czy ktos bawi sie PS3 media server ? chodzi mi oto ze notorycznie mi sie to wiesza czy tez macie problemy z ta aplikacja mam tez conect360 ale tu z kolei jest problem z puszczaniem filmow o napisach nie wspominajac

Chlopie , co Ci sie wiesza , najlepsza konsola ever made , a Tobie sie cos wiesza :D

Nie tak dawno byla aktulizacja ktora w zasadzie nic nie poprawila.
Nadla blad z trofeami i ich aktualizacja.
Net w Ps3 ssie po calosci.

#428 Alex007

Alex007
  • 820 posts

Posted 29 November 2009 - 11:27

Chlopie , co Ci sie wiesza , najlepsza konsola ever made , a Tobie sie cos wiesza :D

Nie tak dawno byla aktulizacja ktora w zasadzie nic nie poprawila.
Nadla blad z trofeami i ich aktualizacja.
Net w Ps3 ssie po calosci.

Do ilu dochodzą ci trofea?
Mi do 10%.
Aktualizacja dała j. polski.

#429 luck1985

luck1985
  • 924 posts
  • SkądPoznań

Posted 29 November 2009 - 12:18

Nie wiem ,bo jak widze ten system nagrod - trofea ,to mnie trzesie troche :D Jest nedzny , slabo podrabia acziwy z xboxa i jest malo czytelny. W xboxie wciskalem X guide na padzie analogiem w lewo ,A i juz widzialem gry , drugie A i juz wiedzialem co mam , czego nie mam , co mozna zrobic. A tutaj ta szuper maszyna mysli nad taka bzdura ...... nie mowie o tym jak chce spr on line i sobie porownac z inna osoba... mam wrazenie , ze zaraz wyskoczy ta konsola z obudowy :lol: No , super ze mam jezyk polski , powrocilem do ang bo jakos lepiej to wygladalo dla oka ;] Do dzisiaj zaluje ze nie zamowilem COD MW2 anglika , bo te polskie txt to jakas kpina od pl dystrybutora. Mialbyc PSNetwork po polsku , ale w sumie nie czekam na to z utesknieniem , bo i tak ten caly network sony jest padaczkowaty. Nie jest logicznie podzielone , jeden wielki burdel. Powinno byc podzielone , na dema , trailery itp. Jest podzial czy ps3 czy psp czy moze classic , a pozniej szukam gry wg alfabetu albo musze wiedziec czy to arcade , adventure czy sport :lol: jak juz znajde , to musze wchodzic pokolei zeby zobaczyc czy to demo , trailer z E3 , moze jakis inny albo demko do pogrania...... nedzny ten net , nie bede sie z tym kryc. Ratuje tylko syt to , ze jest darmowy. Wolalem zaplacic za tego live , przynajmniej wiedzialem za co. A blad aktualizacji ( aktualizuje moje osiagniecia - kpina jakas , takie super cacko z cellem , wodotryskiem i BR powinien w s mi wyswietlic cos , co osiagnalem jakis czas temu ....) nie jest zadna nowoscia ani czyms mistycznym.Bardzo duzo osob na necie to ma , sa dni ze w ogole sobie nie sprawdzisz albo za ktoryms razem ,5, 9 ........ Lasery to kolejna udreka PS3 , ale sony zawsze mialo z tym problemy - mala roznica , laser do ps2 kosztowal pare zl , ten do PS3 jest strasznie drogi.I teraz ostatni hit YLOD . Brawo , ci nic nie umieja zrobic dobrze od poczatku do konca. X mial ROD, potkneli sie z pospiechu , ktory i tak im wyszedl na dobre , pierwszy X mial zero problemow , jak konsole Nintendo. A sony . Oni zadnej konsoli nie wydali bez wpadki :D

#430 6abstruse

6abstruse
  • 23 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 November 2009 - 17:47

W końcu podjąłem decyzje o zakupie konsoli. Oczywiście na początku pytanie PS3 czy xbox 360, wybrałem xboxa i w tym momencie pojawił się problem przerobiony czy nie. Ostatecznie wybrałem przerobionego na razie, a za jakiś czas 2 xbox do grania online albo PS3. W tym momencie pytanie do Was czy opłaca się kupić przerobionego elite? Wydaje mi się, że raczej nie, bo po co mi dysk skoro prędzej czy później i tak dostanę bana. Kolejna sprawa, używany czy nowy? gwarancję i tak stracę po przerobieniu, może lepiej kupić używanego premium lub arcade z banem za 60% ceny?

#431 luck1985

luck1985
  • 924 posts
  • SkądPoznań

Posted 29 November 2009 - 18:40

Bezsensu troche, bo w zasadzie bys musial miec 3 konsole. Xbox z banem uzywany do piratow Xbox do live Ps3 Jak chcesz grac on line , to tylko Xboxa . Jak Cie interesuja gry na PS3 , to skonczysz jak wyzej napisalem. Kupisz padake za 400zl , ja sprzedalem za 450zl i bedziesz na tym piracic i meczyc gry multi , exlusivy kupisz na PS3 i gry on line na X do live.

#432 malysobol

malysobol
  • 250 posts
  • SkądPodobno Stolica

Posted 29 November 2009 - 20:27

a czy ja napisalem ze konsola mi sie wiesza ?? napisalem ps3 mediaserver sie wiesza moze dodam na Macbooku i nie mam pojecia czym jest to spowodowane moze brakiem RAM, mam 1GB

#433 MaRxPro

MaRxPro
  • 5 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 18 July 2010 - 22:51

Witam serdecznie:)
Jak że ostatni wpis w tym temacie jest z końcówki roku 2009, a od tam tego czasu sporo się zmieniło w świecie konsol a dokładnie w świecie Xboxa 360.
Chciałem Was zapytać:
1. Co myślicie o odświeżonej konsoli xbox 360 [url=http://www.xbox.com/pl-PL/hardware/x/xbox360-250GB/default.htm]Xbox 360[/url]
2. Jaka jest wasza opinia na temat wprowadzenia xbox Live w Polsce?

Jeśli chodzi o mnie to od małego jestem wychowany na PC z Win na pokładzie a co za tym idzie wszelkie gry w jakie się zaopatrywałem były to wydania na PC. Ostatnio wpadła mi taka myśl do głowy że może należałoby to zmienić i przesiąść się na konsole xbox 360\PS3
Tu właśnie rozpoczynają się moje obawy czy kupno którejś z tych konsol nie będzie "strzałem w plecy" czy nie okaże się że za 2 lata Sony jak i Microsoft nie wydadzą całkiem nowej konsoli a stare pozostaną bez wsparcia??
Co myślicie na ten i wyżej wymienione tematy, jakie są Wasz opinie??

Pozdrawiam:)

#434 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 18 July 2010 - 23:04

Xbox mam już około 4 lat, dla mnie bomba od tamtej pory nie kupiłem żadnej gierki na PC a nawet więcej pozbyłem się stacjonarnego PC na rzecz Macbook Pro, nowy mam nadzieje jest mniej głośny bo to dla mnie jedyna wada, która dość mocno na początku irytuje. Z tego co czytałem amerykańskich analityków, nowa generacja konsol będzie za 4 lata, oczywiście to prognoza więc wszystko możliwe. Oczywiście w Twoim przypadku pojawia się dylemat Xbox czy Play, ja nie lubię bardzo pada do Playa, po dwóch tygodniach pozbyłem się Playstation 3. Co do Xbox live Polska rewelacja !!!! licze tylko na abolicję i sprawne przeniesienie kont z zagranicy na polską ziemię :)

#435 shadowsky

shadowsky
  • 299 posts
  • SkądPleszew

Posted 18 July 2010 - 23:26

Nie możliwe żeby nowa generacja konsol wyszła dopiero za 4 lata- to jakaś brednia. W tej chwili PC zdecydowanie wyprzedza konsola pod względem możliwości graficznych co widać w nowych grach. Moim zdaniem za 1, max 2 lata wyjdą nowe konsolki od microsoft i sony. Skoro dzisiaj odstają graficznie to co dopiero za rok. Już teraz mówi się o coraz większym wsparciu producentów dla PC ponieważ chcą się rozwijać i z konsol obecnej generacji nie są w stanie wycisnąć już więcej. Poza tym xbox rządzi ;] [ps3 ma beznadziejnego jakościowo pada i kiepski tryb online w porównaniu ze świentym na xbox] dla mnie granie na PC to męczarnia, nie nawidzę siedzieć na foteliku komputerowym skupiony jak na klozecie, prawą rękę trzymając na myszcze a lewą operując klawiaturą- to jest beznadziejne. Na konsoli rozsiadam się w dużym wygodnym fotelu lub leżę na łózku i pykam na dużym telewizorze, przedewszystkim rywalizując online. Od kiedy przesidłem się na konsole nie wyobrażam sobie grania na pcecie- no chyba, że jakiś mmo jak Age of Conan czy World of Warcraft [niestety na konsole nic takiego póki co nie ma - może nowa generacja konsol to zmieni! ]. I jak tu może funkcjonować argument, że Mac jest gorszy bo nie ma takiego wsparcia gier jak PC- moim zdaniem PC również nie jest do grania ;] innego zdania są tylko hardcorowcy, którzy nigdy konsoli nie miele i ciągle się podniecają wsadzaniem nowych podzespołów żeby gra na full działała płynnie xD [kiedyś byłem jednym z nich- lol]

#436 MaRxPro

MaRxPro
  • 5 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 18 July 2010 - 23:48

arturcisz# co do wyboru konsoli to bardziej mój wzrok kieruje się też ku 360ce z identycznego powodu co Twój.(jak kupiłem Assassin's Creed II na Pc i zainstalowałem go to po prostu czułem się jakby sterowanie tą grą przez klawiaturę i mysz burzyło wszystko cały klimat gry i zabawę:P:P więc postanowiłem kupić pada od xboxa do Pc, po odpaleniu gry z nowym kontrolerem to nareszcie wszystko zaczęło wspólnie i intuicyjnie pracować i dawać 100% satysfakcję :) Super skoro analitycy przewidują 4 lata do jakiś poważniejszych zmian to myślę że można bez obawy kupować:) (co prawda mogą się mylić ale drugiej strony dopiero co wyszły odświeżone wersje dwóch najpopularniejszych konsol więc na nich też muszą zarobić:P:P) Dokładnie mam zamiar to samo zrobić co "Ty" pozbyć się pieca i zainwestować w MBP 13 nowy model aby służył mi do pracy oglądania filmów i studiowania a do gier wyposażyłbym się w konsole. Lecz tu pojawia się mały problem, ponieważ jestem studentem i nie stać mnie, a może bardziej nie potrzebuje telewizora bo go nie oglądam to pozostaje jedyne wyjście aby kupić sobie jakiś lepszy monitor do którego będę mógł podpiąć konsole jak i MBP. Bardzo chętnie przyjmę wszelkie sugestie lub wskazówki co do mojej sprawy PS. arturcisz# mógłbyś mi tak w pełni wytłumaczyć co nam daje xbox Live i z "czym się to je"?? Dziękuję i Pozdrawiam

#437 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 19 July 2010 - 06:22

Nie możliwe żeby nowa generacja konsol wyszła dopiero za 4 lata- to jakaś brednia. W tej chwili PC zdecydowanie wyprzedza konsola pod względem możliwości graficznych co widać w nowych grach. Moim zdaniem za 1, max 2 lata wyjdą nowe konsolki od microsoft i sony. Skoro dzisiaj odstają graficznie to co dopiero za rok.
Już teraz mówi się o coraz większym wsparciu producentów dla PC ponieważ chcą się rozwijać i z konsol obecnej generacji nie są w stanie wycisnąć już więcej.
Poza tym xbox rządzi ;] [ps3 ma beznadziejnego jakościowo pada i kiepski tryb online w porównaniu ze świentym na xbox] dla mnie granie na PC to męczarnia, nie nawidzę siedzieć na foteliku komputerowym skupiony jak na klozecie, prawą rękę trzymając na myszcze a lewą operując klawiaturą- to jest beznadziejne.
Na konsoli rozsiadam się w dużym wygodnym fotelu lub leżę na łózku i pykam na dużym telewizorze, przedewszystkim rywalizując online.
Od kiedy przesidłem się na konsole nie wyobrażam sobie grania na pcecie- no chyba, że jakiś mmo jak Age of Conan czy World of Warcraft [niestety na konsole nic takiego póki co nie ma - może nowa generacja konsol to zmieni! ].
I jak tu może funkcjonować argument, że Mac jest gorszy bo nie ma takiego wsparcia gier jak PC- moim zdaniem PC również nie jest do grania ;] innego zdania są tylko hardcorowcy, którzy nigdy konsoli nie miele i ciągle się podniecają wsadzaniem nowych podzespołów żeby gra na full działała płynnie xD [kiedyś byłem jednym z nich- lol]

Są różne prognozy, spece z tynku gier wieszczą, że bedzie to 2012 rok , ja swoją wypowiedź oparłem na podstawie wypowiedzi analityków z WallStreet - nie mogę znaleźć teog opracowania, ale będę intensywnie szukał - w wielkim skrócie, po prostu jeszcze cztery lata pozwoli wyciągnąć max kasy z obecnej generacji a jak wiadomo wszystko jest robione dla kasy.

#438 Riddle

Riddle
  • 1631 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 July 2010 - 09:15

Ja tam nie obraziłbym się gdyby nowa generacja konsol nie wyszła przez jeszcze kilka lat. Na PC grafika stanęła na sporo wyższym poziomie i dalej nie idzie, bo inaczej nie dałoby się łatwo wydać gry także na konsolę. Mi odpowiada ten poziom i brak konieczności robienia najmniejszych upgrade-ów do komputera.

moim zdaniem PC również nie jest do grania ;] innego zdania są tylko hardcorowcy, którzy nigdy konsoli nie miele i ciągle się podniecają wsadzaniem nowych podzespołów żeby gra na full działała płynnie

Zależy kto co lubi, jeśli chodzi o kontroler (pad/myszka). Nowe podzespoły? Mój komputer ma ponad dwa lata i wszystko wciąż chodzi na maksymalnych detalach.

#439 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 26 August 2010 - 20:21

Być może zainteresowani wiedzą, ale napiszę, że jutro premiera długo oczekiwanej przeze mnie (i zapewne nie tylko) Mafii II. Piszę o niej, bo pierwsza część, która miała swój debiut 8 lat temu zrobiła na mnie pozytywne wrażenie i odniosła światowy sukces, bo miała ciekawą fabułę nie jak np. - czasem nawet porównywane GTA. Zobaczymy czy sequel powtórzy to co "jednyka" sprzed ładnych paru lat :)

#440 skurch

skurch
  • 374 posts
  • SkądJaworzno

Posted 27 August 2010 - 16:29

Grałem w demo.. wytrzymałem całe 5 min.. Takie gry to chyba nie dla mnie :) Wracam masterować Bad Company 2 :))

#441 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 27 August 2010 - 16:37

Nie możliwe żeby nowa generacja konsol wyszła dopiero za 4 lata- to jakaś brednia. W tej chwili PC zdecydowanie wyprzedza konsola pod względem możliwości graficznych co widać w nowych grach. Moim zdaniem za 1, max 2 lata wyjdą nowe konsolki od microsoft i sony. Skoro dzisiaj odstają graficznie to co dopiero za rok.
Już teraz mówi się o coraz większym wsparciu producentów dla PC ponieważ chcą się rozwijać i z konsol obecnej generacji nie są w stanie wycisnąć już więcej.
Poza tym xbox rządzi ;] [ps3 ma beznadziejnego jakościowo pada i kiepski tryb online w porównaniu ze świentym na xbox] dla mnie granie na PC to męczarnia, nie nawidzę siedzieć na foteliku komputerowym skupiony jak na klozecie, prawą rękę trzymając na myszcze a lewą operując klawiaturą- to jest beznadziejne.
Na konsoli rozsiadam się w dużym wygodnym fotelu lub leżę na łózku i pykam na dużym telewizorze, przedewszystkim rywalizując online.
Od kiedy przesidłem się na konsole nie wyobrażam sobie grania na pcecie- no chyba, że jakiś mmo jak Age of Conan czy World of Warcraft [niestety na konsole nic takiego póki co nie ma - może nowa generacja konsol to zmieni! ].
I jak tu może funkcjonować argument, że Mac jest gorszy bo nie ma takiego wsparcia gier jak PC- moim zdaniem PC również nie jest do grania ;] innego zdania są tylko hardcorowcy, którzy nigdy konsoli nie miele i ciągle się podniecają wsadzaniem nowych podzespołów żeby gra na full działała płynnie xD [kiedyś byłem jednym z nich- lol]

Trochę gram na konsoli PS3 i na kompie i jaka gra PC twoim zdaniem wyprzedza nowe tytuły na x360 czy PS3. Jeżeli ma się porządne TV to gry konsolowe rządzą.

#442 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 27 August 2010 - 16:54

CIVILIZATION i każda strategiczna, reszta to tylko konsole!!!

#443 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 27 August 2010 - 22:00

I Herosy 3 :razz: Sacred 2 - polecam! Bardzo fajny rpg!

#444 lorid2007

lorid2007
  • 46 posts
  • SkądWrocław

Posted 29 August 2010 - 20:52

Na PC gram tylko od czasu do czasu w jedną grę- Warlords Battlecry 2. Konsole posiadam dwie. Xbox 360 i Wii. Xbox był fajny do czasu kupienia Wii. Teraz gram tylko na konsoli od Nintendo. Nie ma HD ale to nie jest dla mnie najważniejsze. Najbardziej liczy się dobra zabawa i Wii sprawdza się pod tym względem najlepiej. W Kinect'a do X'a nie mam zamiaru inwestować. Poczekam na nową konsolę od N. PS3 dla mnie w ogóle nie istnieje. Grałem na tej konsoli raz i nie mam z nią styczności od jakiegoś roku. A PSMove wydaje mi się, że skądś je już znam :D Nie pojmuję tylko po co teraz Microsoft i Sony inwestowały w "ruch". Dogoniły tym samym Nintendo ? I która konsola powinna się nazywać next-gen ? Czekam na ulepszoną wersję Wii i pewnie wtedy Xbox zakończy swój żywot. IMO Wii zmiażdżyło PS3 i Xbox 360. A na nowe konsole pewnie długo nie będziemy musieli długo czekać. Wszak wymagania użytkowników są coraz większe.

#445 shadowsky

shadowsky
  • 299 posts
  • SkądPleszew

Posted 29 August 2010 - 21:10

W co ty w ogóle grasz na Wii? i jak możesz mówić, że wii miażdży xboxa i ps3? hehe rozumiem twoje preferencje dotyczące grania ale wii to jest zabawka dla dzieciaków w porównaniu z poważnymi konsolami czyli xbox/ps3. Poza tym ten nowy gadżet na ps3 tj granie dwoma kontrolerami dzięki czemu twoje ręce dosłownie są w grze jest niesamowity, to jest coś zupełnie nowego i nie ma nic wspólnego z wszelkimi innymi wcześniejszymi tego typu gadżetami jak ktoś tego nie rozumie niech sobie filmiki na youtube poogląda.

#446 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 29 August 2010 - 21:22

nie ma co porównywać Wii do PS3/X360, bo to jest kompletnie bez sensu...

fakt, przy Wii można się dobrze bawić. Oczywiście jeżeli będą to gry dla więcej niż jednej osoby i nie produkcje takie na przykład jak NFS, bo inaczej to się raczej chcę płakać a nie grać za sprawą oprawy graficznej ;)

A dla fanów wii-remot będzie wspomniany wyżej PSMove dla PlayStation, także teraz to Wii może

zakończy swój żywot..

;)

Na chwilę przejdę jeszcze do Mafii 2, o której wcześniej pisałem. Gra szczerze mówiąc nie zrobiła na mnie dużego wrażenia. Chyba zbyt duże oczekiwania miałem. Jest fajna, owszem. Fabuła naprawdę niezła, ale jest mnóstwo niedoróbek, które prują ogólny efekt...

#447 lorid2007

lorid2007
  • 46 posts
  • SkądWrocław

Posted 29 August 2010 - 21:23

Na Wii w Mario Galaxy, Wii Sport, Wii Sport Resort, Wii Fit, Mario Kart itd. Na Xboxa mam też kilkanaście gier i jakoś nie mogę się przestawić na wciskanie odpowiednich przycisków na padzie- wolę sterowanie ruchem. Chodzi o to, że w Wii po prostu "uczestniczysz" w grze. Konsole dzielą się na "poważne" i "niepoważne" ??:P W Wii od jakiś 2-3 lat gra się dwoma kontrolerami ;)

#448 Machiavelist

Machiavelist
  • 156 posts
  • SkądGdańsk

Posted 30 August 2010 - 08:55

Mafia 2 już skończona, fanom jedynki polecam, fabuła świetna

#449 mikro123

mikro123
  • 1274 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 August 2010 - 09:01

A ja w końcu zacząłem na PS3 pogrywać w GTA IV. Prawdziwie mistrzowska gra. Teraz też trzeba już tylko czekać do listopada na premierę Gran Turismo 5 :)

#450 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 30 August 2010 - 09:01

Mafia 2 już skończona, fanom jedynki polecam, fabuła świetna

To chyba kiepska jak jeden weekend starcza :(
Zakupilem wczoraj, fajnie, ze juz oficjalniemna pudelku jest napisane, ze Live na swieta w Polsce ;)

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users