Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* - - - - 1 głosy

biteSMS - wiele nowych funkcji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1046 odpowiedzi w tym temacie

#276 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 lutego 2009 - 12:53

Wiesz - kupując iPhone'a wiedziałem co ma, a czego nie ma. Nie mam zamiaru narzekać na te braki - mam zamiar się ich pozbywać, jeśli tylko istnieje taka możliwość. biteSMS jest jedną z łatek, której potrzebuję i tak - cieszę się z tego, że mogę go zainstalować. To, że jest to w innych telefonach w standardzie mnie nie obchodzi - kupiłem iPhone'a ŚWIADOMIE. Ciekawe, czy kolega Gucioslaw podobnie ocenia posiadaczy przerobionych samochodów. Wydają tyle pieniędzy na coś, co w innych samochodach jest w standardzie. Świetny ten ich fanatyzm, prawda Gucioslaw? Tym postem chciałbym zakończyć ten OT.

#277 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 18 lutego 2009 - 20:14

Odrywając się od waszego Off Topica chciałem tylko napisać kilka informacji na temat mojego problemu z opcją prywatności. Rozmawiałem z Martinem na ten temat. Kazał mi sprawdzić katalog /Library/MobileSubstrate/DynamicLibraries , gdzie znajdują się pliki które aktualnie zarządzają iPhone'em. Po kolei zacząłem wszystko odinstalowywać co znajdowało się w tym folderze.
Tym sposobem doszedłem do wniosku, że za tym wszystkim stoi plik MServer.dylib czyli aplikacja MCleaner (działanie jak iBlackList)
Posiada ona w opcjach "Disable Preview". I ta opcja była wyłączona co gryzło się z biteSMS. Dlatego okno non stop się pojawiało, choć ustawione było jak wyłączone. W tym programie włączyłem tę opcję i teraz jest ok.

Poza tym jak pytałem o LockDown i biteSMS, Martin poinformował mnie, że niebawem biteSMS będzie posiadał opcję hasła. Choć ta w LockDown nie jest zła i na dodatek dziś wyszedł update do wersji 5.4 ;)

#278 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 19 lutego 2009 - 12:08

no i mamy dostępną nowa wersje biteSMS 3.1 beta repo: www.bitesms.com/cydia/beta3.1

#279 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 19 lutego 2009 - 15:06

The requested URL /cydia/beta3.1/ was not found on this server.

#280 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 19 lutego 2009 - 15:24

The requested URL /cydia/beta3.1/ was not found on this server.

ja zainstalowałem bez problemu

#281 s0828

s0828
  • 76 postów

Napisano 19 lutego 2009 - 15:34

beta 3.1 też jest płatna?

#282 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lutego 2009 - 15:38

Myślę ,że każde powyżej 3.0 będą płatne ^^

#283 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lutego 2009 - 15:38

A czemu ma nie być? Każda kolejna wersja będzie płatna. Widzę za to, że poprawili chyba wszystkie błędy z tych wymienionych na naszym forum.

#284 s0828

s0828
  • 76 postów

Napisano 19 lutego 2009 - 15:40

bo oprogramowania rozwojowego (beta, RC) się nie udostępnia odpłatnie.

#285 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 19 lutego 2009 - 16:58

Ale aktualizja z 3.0 do 3.1 też będzie płatna?

#286 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 19 lutego 2009 - 17:14

Nie sądzę, żeby każde uaktualnienie było płatne. W sumie można powiedzieć że to nawet nie możliwe ;)

---- Dodano 19-02-2009 o godzinie 21:30 ----
OK zainstalowane 3.1. Licencja FULL czyli nie trzeba płacić za kolejny upgrade. Szczerze mówiąc byłoby to idiotyczne. Gdyby jednak trzeba było zapłacić, zrezygnowałbym z tej aplikacji. Ale na szczęście jest inaczej...

#287 CodeZero

CodeZero
  • 211 postów

Napisano 19 lutego 2009 - 22:56

Mam pytanie do osób z forum, czy byli by w stanie kupić mi licencje a ja zapłaciłbym im na konto w złotówkach. Nie mam PayPala a w SWIFTY nie chce się bawić w banku.

#288 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 20 lutego 2009 - 00:01

OK mogę Ci zapłacić. W sumie już kilku użytkownikom z tego forum pomagałem w tej sprawie. 4.95€ za licencję. Jeśli jesteś zainteresowany prześlij mi wiadomość na pw wraz z linkiem aktywacyjnym ze strony biteSMS a ja podeślę Ci numer konta.

#289 CodeZero

CodeZero
  • 211 postów

Napisano 20 lutego 2009 - 11:34

Po kursie euro drogo :/ A czemu nie w dolarach jak to pisali wyżej ?

#290 Link9292

Link9292
  • 21 postów

Napisano 22 lutego 2009 - 12:41

Witam! I jak się sprawuje nowa wersje Bite'a? Siedzę na 2.7 i jedyną rzeczą, która mnie odpycha od wykupienia licencji to fakt, że kupuję wersję...beta ;). Wiadomo coś o wyjściu jakiejś wersji, która nie będzie wymagała upgrade'a po tygodniu? (nie mam wykupionego abonamentu internetowego a wiadomo, że się w Polsce słono płaci za te kilobajty...)

#291 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 22 lutego 2009 - 12:44

Wersja 3.0 nie jest żadną betą. Normalnym jest, że po wydaniu jednej wersji zaczynają się pracę nad następną jeżeli można jeszcze coś dodać/zmienić na lepsze.

#292 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 22 lutego 2009 - 14:07

Po kursie euro drogo :/ A czemu nie w dolarach jak to pisali wyżej ?

Aplikacja miała kosztować $6 więc po przeliczeniu jest to €4,95 ;) (tak mi się wydaje)

#293 Gazoo

Gazoo
  • 36 postów

Napisano 22 lutego 2009 - 14:16

Mam pytanie, nigdzie w wątku nie znalazłem odpowiedzi. W jaki sposób wyłączyć emotikony w tym programie? Mam wersje 2.7 i nie widze nigdzie opcji ich wyłączenia, jakieś rady?

#294 agatix

agatix
  • 6 postów

Napisano 22 lutego 2009 - 20:31

bardzo proszę o pomoc mam bitesms wszystko ok:) tylko ściągnęłam spolszczenie i nie wiem co dalej... :(

#295 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 22 lutego 2009 - 21:17

Jeśli ściągnęłaś z forum jest tam podane gdzie wrzucić pliki. Jeśli przez Cydię to pliki umieszczają się automatycznie w odpowiednim folderze. Respring i biteSMS po polsku.

#296 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 lutego 2009 - 21:23

a jak się płaci za tą licencję to podaje się numer tel swój i to wtedy ciągnie z kasy na komórce czy jak? :P

#297 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 lutego 2009 - 21:48

kartą kredytową/paypal

#298 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 23 lutego 2009 - 19:06

Wpisujesz numer telefonu, klikasz dalej i generuje się jednorazowy link PayPal'a. Klikasz, płacisz, dostajesz smsa z potwierdzeniem i tyle.

#299 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 lutego 2009 - 13:54

Dzisiaj pojawiła się wersja 3.1 (beta2).
Changelog w stosunku do wersji 3.1 (beta1):

• Added new feature to reset message counter on a given calendar day, see Reset SMS Sent counter monthly - biteSMS
  • Added support for calls from other applications to biteSMS via the protocol “biteSMS:number1,number2,number3 etc”, so that applications such as ABContacts or other Group type applications can now call biteSMS and specify multiple numbers.
  • Fixed up bug, where the conversation screen title e.g. “Text Messages” is too large in some languages and overlaps the new settings icon.
  • Fixed up bubble width to be like the native Apple SMS application, see Convo Bubble Huge with Signature - biteSMS
  • Added a “Smileys” setting to control if Smiley images should be shown instead of ASCII characters.
  • Fixed up various bugs and minor enhancements raised in the Version 3.1 (beta1) release (Quick Reply blurred text / scroll bar / edgy corners with artifacts) + (auto-correct settings not displaying) + (Compose New animation now like Apple one) + (Features Help / Change Log have larger font and display a busy loading indicator) + (improved settings icon and responsiveness and animation) + (Legal button pressed state display issue) + (business name now appears when choosing from contacts list) + (when adding multiple contacts to an SMS, the last location in the Contacts screen is now remembered)

BTW, spolszczenie już prawie gotowe. :)

#300 TesSiR

TesSiR
  • 88 postów

Napisano 25 lutego 2009 - 15:11

Mam problem, gdy odinstalowuję biteSMS blokuje mi się "Telefon", identycznie jak miałem kiedyś z Kate, co zrobić, żeby telefon działał po odinstalowaniu biteSMS?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych