Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* - - - - 1 głosy

biteSMS - wiele nowych funkcji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1046 odpowiedzi w tym temacie

#226 syndrom18

syndrom18
  • 633 postów

Napisano 11 lutego 2009 - 15:37

Ja wyłączając pare rzeczy z winterboard uzyskałem szybszy (czyt. normalny) start aplikacji.

#227 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lutego 2009 - 17:52

Co do współpracy z Backgrounder'em - już współpracuje.

#228 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 11 lutego 2009 - 20:53

A wyskakuje wam czasami w wersji 3.0 komunikat "Sprawdzanie licencji" następnie "Nieprawidłowa licencja została pobrana z serwera" Korzystam jeszcze z wersji testowej, której ważność mija 25 lutego. Dlaczego więc taki komunikat. Po kliknięciu OK aplikacja się wyłącza. Gdy zrobię restart tel wszystko jest. Ale po pewnym dłuższym czasie znów to samo :/ Jakiś pomysł ? (prócz kupna, chcę go jeszcze protestować)

#229 Robert de Clair

Robert de Clair
  • 365 postów
  • SkądGorzów Wlkp

Napisano 12 lutego 2009 - 08:42

Kupione via paypal, za cenę jednej pizzy. Ciekawy sposób aktywacji programu :) Support czuwa i nie ma problemu z kontaktem w celu sugestii i pomocy. Ze zmianą numeru/iphone'a też nie będzie problemu. Nie róbcie z siebie zgredków ;) To nie jest gierka którą przestaniecie się bawić po godzinie.

#230 Bo$s

Bo$s
  • 410 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 12 lutego 2009 - 08:47

Zauważyliście, że gdy napiszemy jakiegoś smsa z tekstem (bez polskich znaków) i buźkami tekstowymi np.
Witam :) testuje nowy program bitesms :) blablabla
a następnie obrócimy telefon (tak, aby zmieniła się orientacja ekranu) to oprócz tego, że buźki zmienią się z tekstowych na graficzne to licznik znaków przestawi się na format Unicode czyli 70 znaków/sms'a pomimo, że nie ma tam żadnego polskiego znaku? Poza tym po wysłaniu tego sms'a (z graficznymi buźkami) sms często dochodzi nieprawidłowo (np. znaki zapytania zamiast buziek).

#231 Robert de Clair

Robert de Clair
  • 365 postów
  • SkądGorzów Wlkp

Napisano 12 lutego 2009 - 09:36

zgłoś do supportu, bo inaczej ja to zrobię ;) Naprawdę szybko reagują

#232 Marucins

Marucins
  • 861 postów

Napisano 12 lutego 2009 - 11:24

**Robert de Clair** "Nie róbcie z siebie zgredków To nie jest gierka którą przestaniecie się bawić po godzinie." Gościu to powinien apple wcisnąć już dawno przy 2.0 a nie oprogramowanie osób trzecich dostarcza nam takie funkcje a nie inne gdzie apple siedzi z założonymi rękoma - na co on czeka? Wiesz na co? Na to aż ktoś normalnie napisze to pod SDK i będzie pobierał 30% za każde ściągnięcie programu.

#233 Robert de Clair

Robert de Clair
  • 365 postów
  • SkądGorzów Wlkp

Napisano 12 lutego 2009 - 12:24

Gościu :) No tak bywa, jak ktoś coś zrobi to nie zawsze chce by było to za Bóg zapłać, czy ku chwale ojczyzny :) Kupując iP wiedziałem co ma a czego nie i nie liczyłem na to, że ktoś mi inne udogodnienia da gratis. Choć w przypadku biteSMS tak było dość długo (a jeśli ktoś ma wersję 2.7) to cały czas tak jest :) Porównanie - kupujesz samochód to zawsze z jakimś wyposażeniem - i wiesz co dodatkowo on oferuje. ba kupując każde urządzenie decydujesz się na jego funkcje czy w przypadku iP ich brak ;) Bo zakładam, że kupując telefon o takiej wartości sprawdziłeś co on potrafi :D iP jednak w przeciwieństwie do pralki czy mikrofalówki (czy większości normalnych telefonów/smartfonów) można doposażyć i czy zindywidualizować pod własne potrzeby aplikacjami z Appstore albo po JB z szarej strefy :) Tekst o zgredkach miał zmobilizować osoby które wahają się jeszcze przed zakupem. Jeśli poczułeś się zgredkiem a raczej Zgredkiem ;) to wybacz mi proszę.

#234 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 12 lutego 2009 - 12:46

**Robert de Clair** "Nie róbcie z siebie zgredków To nie jest gierka którą przestaniecie się bawić po godzinie."

Gościu to powinien apple wcisnąć już dawno przy 2.0 a nie oprogramowanie osób trzecich dostarcza nam takie funkcje a nie inne gdzie apple siedzi z założonymi rękoma - na co on czeka?

Wiesz na co?

Na to aż ktoś normalnie napisze to pod SDK i będzie pobierał 30% za każde ściągnięcie programu.

I ty wierzysz, że nikt jeszcze takiej aplikacji nie stworzył i nie zgłosił?

#235 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 lutego 2009 - 17:36

Gościu to powinien apple wcisnąć już dawno przy 2.0

Ale nie wcisnął i na to się nie zanosi, więc ciesz się z Jailbreak'a i możliwości zakupu biteSMS, albo zmień telefon - przecież każdy inny to ma. :roll:

#236 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 12 lutego 2009 - 23:31

Ale nie wcisnął i na to się nie zanosi, więc ciesz się z Jailbreak'a i możliwości zakupu biteSMS, albo zmień telefon - przecież każdy inny to ma. :roll:

Ale nie każdy inny to iPhone ;)

---- Dodano 13-02-2009 o godzinie 00:00 ----
Zauważyłem śmieszną sprawę w biteSMS 3.0. Problem leży w liczeniu wysłanych smsów. Przykładowo wczoraj miałem na liczniku 16 wysłanych. Dziś mam tyle samo, choć wyslałem ich dziś kilkanaście.
Przyjrzałem się temu dokładnie. Wysłałem smsa i naliczyło mi jako 17 sms (i tak się wyświetliło). Otrzymałem na niego odpowiedź i od razu odpisałem (korzystając z opcji szybkiego odp (tego w małym okienku)). Wszedłem do skrzynki sms i wciąż widzę 16 hehe. O co cho ?

#237 TATT00s

TATT00s
  • 106 postów

Napisano 13 lutego 2009 - 01:17

Coś strasznie zbugowana ta wersja...u mnie natomiast smsa o dlugości trzech smsów,z trzema buźkami standard :( :) po forwardowaniu na liczniku wyskoczyła długość na ponad 7smsów!!!! i teraz nie wiem jak mi wysłało,czy jako3 czy 7 :(

#238 Serioso

Serioso
  • 10 postów

Napisano 13 lutego 2009 - 11:24

Mam dokładnie to samo: co jakiś czas sprawdza mi licencję i uznaje, że jest błędna (po restarcie wszytko wraca do normy na jakiś czas), smsy z buźkami nalicza mi czasem jako kilka, nawet jeśli w sumie znaków jest tylko kilkanaście.

Czas napisać do supprortu:)

---- Dodano 13-02-2009 o godzinie 20:41 ----
Dostałem odpowiedz z supportu:

na problemy zblokowanego licznika SMSów i na problem błędnego sprawdzania licencji ma pomóc podobno zmiana uprawnień folderu /var/mobile/Library/biteSMS/ lub pliku /var/mobile/Library/biteSMS/biteSMS.db.

problem złego naliczania uśmieszków (po przekręceniu w landscape m.in) ma być naprawiony w przyszłym tygodniu z releasem 3.1

#239 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 13 lutego 2009 - 19:09

Jakie dokładnie dać uprawnienia dla tego pliku ?

#240 Serioso

Serioso
  • 10 postów

Napisano 13 lutego 2009 - 21:50

Myślę, że chodzi o 755. Boss Prefs albo SBSettings ci to zrobi.

#241 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 14 lutego 2009 - 00:00

Niestety ustawienie na 755 nic nie daje. Wciąż nie nalicza ilości wysłanych smsów :/

#242 Serioso

Serioso
  • 10 postów

Napisano 14 lutego 2009 - 00:22

Faktycznie:/ Ale już wysłałem w tej sprawie maila także jutro zobaczymy co odpiszą:)

#243 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 14 lutego 2009 - 00:28

Płaci się za coś co już być powinno "od razu", mimo to są takie problemy z poprawnym działaniem aplikacji. Miejmy przynajmniej nadzieję, że kolejne wersje będa już TYLKO lepsze i update będzie darmowy. Ja póki co pracuję na 2.7 i po zainstalowaniu IntelliScreen rozwiązałem problem z wyskakującym oknem pełnej treści wiadomości, jednak i ona jest tylko w wersji trial, wiec będę musiał sobie jakoś z tym poradzić ;) Dzięki za radę.

#244 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 14 lutego 2009 - 01:17

Ja dlatego jeszcze nie kupiłem tej wersji. Ale faktycznie, pobierać kasę za wersję beta to trochę nie fair :/ Do 26 lutego mam jeszcze czas, poczekamy i zobaczymy jak szybko działają. W końcu zarabiają kasę i to dość dobrą na tej aplikacji.

#245 deepack

deepack
  • 242 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 lutego 2009 - 01:29

hmm, a ktoś może wrzucić na FTP 2.7 ??

#246 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 14 lutego 2009 - 02:32

Płaci się za coś co już być powinno "od razu", mimo to są takie problemy z poprawnym działaniem aplikacji. Miejmy przynajmniej nadzieję, że kolejne wersje będa już TYLKO lepsze i update będzie darmowy.

Ja póki co pracuję na 2.7 i po zainstalowaniu IntelliScreen rozwiązałem problem z wyskakującym oknem pełnej treści wiadomości, jednak i ona jest tylko w wersji trial, wiec będę musiał sobie jakoś z tym poradzić ;) Dzięki za radę.

I tu jest problem. Bo większość osób nie rozumie idei wersji Beta... Bo 30% to napisanie aplikacji spełniającej założenia, 70% to obsługa wyjątków. I po to jest wersja Beta żeby były zgłaszane wszelkie błędy, aby w wersji finalnej wyeliminować te bugi.

#247 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 14 lutego 2009 - 12:01

krakers, nie mówiłem o wersji BETA, tylko ogólnie o aplikacji biteSMS.

#248 rudy211

rudy211
  • 360 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 14 lutego 2009 - 12:23

Mógłby ktoś zapłacić mi za licencję bitesms poprzez paypal, albo kartą, a ja bym wykonał przelew na konto tego użytkownika. Niestety nie mam karty, którą mogę płacić przez Internet, ani też nie posiadam zweryfikowanego konta paypal.

#249 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 14 lutego 2009 - 12:48

Mógłby ktoś zapłacić mi za licencję bitesms poprzez paypal, albo kartą, a ja bym wykonał przelew na konto tego użytkownika. Niestety nie mam karty, którą mogę płacić przez Internet, ani też nie posiadam zweryfikowanego konta paypal.

Mogę pomóc jeśli nie masz nic przeciwko (i odrobinę zaufania). Mam PayPal'a więc bez problemu mogę zapłacić za twoją licencję.

#250 metalic69

metalic69
  • 522 postów

Napisano 14 lutego 2009 - 13:35

hmm, a ktoś może wrzucić na FTP 2.7 ??

tutaj znajdziesz odpowiedź na twe pytanie...

http://www.myapple.p...61-post222.html

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych