Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* - - - - 1 głosy

biteSMS - wiele nowych funkcji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1046 odpowiedzi w tym temacie

#251 Serioso

Serioso
  • 10 postów

Napisano 15 lutego 2009 - 00:24

Rozwiązaniem problemu zblokowanego naliczania smsów (niestety tylko częściowe) jest usunięcie pliku var/mobile/library/biteSMS/biteSMS.db i wystartowanie biteSMS od nowa (wymagane polaczenie z netem bo ponownie bedzie chcial pobrac demo licencje). Tak mi poradził supprort i to działa, tyle że SMSy naliczane są wtedy od 0.

#252 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 15 lutego 2009 - 00:43

Pytanie (być może już padło w tym temacie) ale czy w tej wersji 3.0 działa wam całkowite wyłączenie okienka z smsem? Telefon jest zablokowany, funkcja w bitesms włączona na wyłączenie tego okna, czyli Prywatnośc "wł" Jednak dostaje smsa, ekran się zaświeca, wiadomość widać jak na dłoni, przesuwam suwakiem i od razu załącza się cała wiadomość. Ożywam Lockdown (najnowsza wersja) ale go nie blokuje. Jedynym ratunkiem jest po prostu wyłączenie pokazywania numeru i treści, ale po przesunięciu suwaka i tak mamy całą wiadomość. Lockdown wciąż w tej sytuacji się nie sprawuje :/ Co robię nie tak ? .........

#253 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lutego 2009 - 11:01

U mnie działa jak należy.

#254 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 15 lutego 2009 - 11:25

u mnie również działa bez problemu ... chyba coś źle robisz

#255 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 15 lutego 2009 - 11:27

może nie masz zastąpionego programu bitesms jako domyślnego tym podstawowym iPhona ?

#256 Bo$s

Bo$s
  • 410 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 15 lutego 2009 - 11:52

Mógłby ktoś zapłacić mi za licencję bitesms poprzez paypal, albo kartą, a ja bym wykonał przelew na konto tego użytkownika. Niestety nie mam karty, którą mogę płacić przez Internet, ani też nie posiadam zweryfikowanego konta paypal.

W PayPal od jakiegoś czasu jest już taka funkcja - można założyć konto bez karty, przelać na nie pieniądze z banku i zapłacić normalnie ze środków konta PayPal.

#257 robertpatryk

robertpatryk
  • 372 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 lutego 2009 - 16:18

Jeśli zrobie restore i będę chciał zainstalować biteSMS 2.7, to jak to zrobić? Zainstlalować 3.0 a potem downgrade do 2.7? Czy może jest w jakimś repozytorim? Dzieki za odpowiedź :)

#258 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lutego 2009 - 16:30

Odpowiedź jest kilka stron wcześniej... Lenistwo i jeszcze raz lenistwo. Ruszcie się ludzie i nie czekajcie na gotowe.

#259 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 15 lutego 2009 - 18:15

Hmm cóż mogę robić nie tak. Aplikacja jest ustawiona jako domyślna na sms. Prywatność na "Wł." ale wciąż pokazuje mi się okno z powiadomieniem. Gdy przesuwam suwakiem odpala mi się bitesms z danym smsem. Lockdown tego nie wyłapuje. Zauważyłem, że ta opcja "pokazuj okno" nie działa u mnie. Na przykład: Gdy mam w prywatności wyłączone opcje "Pokazuj nadawcę" i "Pokaż treść", to widzę okienko z informacją smsa, ale nie widze treści i nadawcy. Gdy odznaczę "Pokazuj okno" to wciąż przy nadejściu smsa widzę informacje o smsie, ale nie widzę treści i nadawcy. Tak samo się dzieje, jak mam włączone pokazywanie nadawcy i treści. Niezależnie czy włączę opcję "Pokazuj okno" czy ją wyłączę, widzę powiadomienie o smsie. Przesuwam pasek aby odblokować i od razu widzę całą wiadomość. PS: opcję "Szybka odpowiedź" mam wyłączoną.

#260 patrapatra

patrapatra
  • 2 postów

Napisano 15 lutego 2009 - 18:29

Witam Mam tak samo jak DeanDesign ale tylko czasem. Czasem wchodzi mi od razu w sms który dostałem a czasem po przesunięciu lockdown tylko przechodzi do springboard.

#261 HellGoat

HellGoat
  • 55 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 lutego 2009 - 14:38

Włączamy konsolete

Chciałbym wrócić do biteSMS 2.7 tylko nie rozumiem co oznacza to polecenie :) Nie wiem gdzie i jak ją włączyć, mogę prosić o krótkie wyjaśnienie? :)

#262 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lutego 2009 - 15:22

Chodzi o Terminal. ;)

#263 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 16 lutego 2009 - 17:46

Jeśli chodzi o opcję "prywatności" i opcji ukrywania powiadomienia to u mnie to nie działa. Tak jest tylko u mnie ?

#264 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lutego 2009 - 19:31

No jasne, przecież nie po to jest żeby nie działała. ;) U mnie wszystko działa jak należy. :)

#265 HellGoat

HellGoat
  • 55 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 lutego 2009 - 20:26

Zainstalowałem zgodnie z instrukcją biteSMS 2.7. Po wejściu do Cydii wykrywa mi, że mam wersje 2.7 jednak na springboard nigdzie ikonki nie ma. Jest na to jakaś rada? Oczywiście zrobiłem restart, nawet całego iPhona. Potem bawiłem się w bossPrefs i tam mam możliwość ukrycia ikonki bitesms, jednak po ukryciu i ponownym włączeniu, dalej jej nie widać na SB

#266 Smartek

Smartek
  • 114 postów

Napisano 16 lutego 2009 - 20:34

U mnie zaczyna się ładować BiteSMS po kilka sekund. Dziwne, bo mam malutko SMSów póki co :-(.

#267 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lutego 2009 - 20:41

WinterBoard i cała reszta tego typu dodatków też ma na to wpływ. ;)

#268 HellGoat

HellGoat
  • 55 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 lutego 2009 - 20:46

Znalazłem póki co prostszy sposób zainstalowania biteSMS wersji 2.7.
Po dodaniu tego źródła:
Big Boss: Installer 4.0 Repository

jest tam bitesms jeszcze w starej wersji, więc wystarczy po prostu zainstalować. Mi śmiga :)
Pozdrawiam!

#269 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 16 lutego 2009 - 21:30

No jasne, przecież nie po to jest żeby nie działała. ;) U mnie wszystko działa jak należy. :)

Hmm a jakiś pomysł dlaczego u Mnie to nie łapie ? Może WinterBoard ma na to wpływ, albo jakaś inna aplikacja.
Jeśli chodzi o programy które pokazują coś na lockscreenie itp to takowych nie mam.

#270 iPiter

iPiter
  • 232 postów
  • Skądze wsząd;]

Napisano 17 lutego 2009 - 19:40

a ja polecam iRealSMS ;] wykupiłem kilka kodów wiec jak ktoś by chiałodkupić po nizeszej cenie to zepraszam;];]

#271 CodeZero

CodeZero
  • 211 postów

Napisano 17 lutego 2009 - 23:26

A ile chcesz za kod ? i która obecnie aplikacja do smsów jest najlepsza ? czy lepiej zainwestować w biteSMS czy już mySMS albo iRealSMS ?

#272 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 lutego 2009 - 12:00

Wg mnie biteSMS - bezapelacyjnie. :)

#273 Gucioslaw

Gucioslaw
  • 11 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 12:23

Widzę Davvido że cieszysz się jak dziecko z aplikacji którą powinniśmy mieć od nowości :D Ale przecież "wszyscy to mają". Świetny jest ten Twój fanatyzm.

#274 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 lutego 2009 - 12:31

Fanatyzm - Wikipedia, wolna encyklopedia
Co ma piernik do wiatraka?

Namawiam Cię do biteSMS? Nie. Namawiam Cię do iPhone'a? Nie. Namawiam Cię do wydawania pieniędzy na aplikacje, które powinny być w standardzie? Nie. Mówię, że to dobrze, że musimy wydawać pieniądze na takie rzeczy? Nie. Więc daj sobie siana, policz do 10 zanim coś palniesz i jeszcze raz sprawdź co znaczy słowo "fanatyzm".

#275 s0828

s0828
  • 76 postów

Napisano 18 lutego 2009 - 12:44

istotnie to raczej nie "fanatyzm" ale o męczącą gorliwość zahaczasz Davvido

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych