Gadu Gadu ani Tlen nie działa.
Czego ja już nie wyczyniałem, żeby je odpalić, jeszcze, gdy działałem na Debilianie.
Da się odpalić w Wine (czyli całej reszcie jego klonów) bardzo starą wersję GG, bodaj GG 5.x, tylko po co ? Ogólnie po wielu mękach może uda ci się nawet odpalić GG 6.0 ale do tego musisz zainstalować dcom98, IE6.1 i kupę innych rzeczy a i to okienka potrafią zgłupieć a program zawiesić.
Podobno na Macports jest już Pidgin. To chyba załatwi sprawę. Pidgin obsługuje GG i Tlen.
Zamiast męczyć GG.EXE na Maku użyj JavuJavu. To na prawdę znakomity i niedoceniany klon GG w JAVA, nie ma problemów z importem/eksportem kontaktów, nie rozwalają się okna. Jedynie skróty są "niemakowe" Np. kopiując adres ze strony wykonujesz jabco C ale wklejasz ctrl V. Javu Javu działa nawet z Pendrive a odpalasz na każdym systemie ten sam program. Wszystko też jest spójne i w jednym, łatwym do zarchiwizowania katalogu.
---- Dodano 29-10-2008 o godzinie 12:35 ----
cześć, mam pytanko, sciagnołem wersje Trial.... czy kod dostane na maila? bo nie wiem gdzie go znalezc?
Kurczę, nie wiem co jest. Jaki kod ?? Ja ściągałem z ich strony i o nic mnie nie zapytali nawet a nie mam żadnego klucza, nic nie rejestrowałem. Ściągnąłem wczoraj wieczorem i nie jest to trial.