Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Adium 0.89.1 czy 1.0 beta?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
165 odpowiedzi w tym temacie

#26 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 31 lipca 2006 - 09:04

a mi już kilka razy okno rozmowy przybrało kolor "biały" -> nie widać ani co ja piszę, ani co pisze rozmówca... przy wersjach stabilnych nigdy nie miałam takich akcji :>

#27 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 31 lipca 2006 - 11:22

Nie wiem jak to nazwać ale beta jest bardziej miodna ;) U mnie po 3 dniach na razie zero zwiechy.

#28 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 31 lipca 2006 - 16:43

u mnie są zwiechy tylko gdy wchodzę w tryb offline na wszystkich kontach jednocześnie (gg, jabber, Mac, ICQ, GoogleTalk)

#29 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 sierpnia 2006 - 19:53

Korzystam z wersji beta i nawet nieźle się sprawuje. Mam jednak pytanie - jak dodać kontakt w oknie rozmowy? Czyli gdy odzywa się ktoś, kogo nie mam na liście? W okienku rozmowy nie znalazłem takiej opcji? I jeszcze druga sprawa. Czy to normalne, że w okienku rozmowy moje wypowiedzi są wyświetlane minimalnie większą czcionką niż mojego rozmówcy?

#30 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 sierpnia 2006 - 20:56

Czy działa Wam powiadomienie o pisaniu dla transportu Tlen (na chrom-ie)?
W PSI chodziło bez problemu...

Odpowiem sobie sam - działa :)

#31 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 01 sierpnia 2006 - 21:15

okienko rozmowy na pierwszy plan, że się tak wyrażę i szukamy w belce systemu View>EditToolbar i dodajemy guziczek Add contact. A pewien jeseś? Może powyłączaj custom ustawienia dla wyświetlania czcionek w oknie rozmowy. To bodajże było MESSAGES i obie opcje show recived message font/color. Nie wiem u mnie czegoś takiego nie ma ewentualnie nie zauważyłem.

#32 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 sierpnia 2006 - 21:21

A pewien jeseś? Może powyłączaj custom ustawienia dla wyświetlania czcionek w oknie rozmowy. To bodajże było MESSAGES i obie opcje show recived message font/color. Nie wiem u mnie czegoś takiego nie ma ewentualnie nie zauważyłem.

Fakt, ustawiłem inną czcionkę niż domyślna. Przy standardowej wielkości 12 wszystko jest dobrze, ale jeśli dam większą - mój tekst jest nieco większy od rozmówcy...

Chyba widzę w czym rzecz - ustawiłem sobie większą czcionkę w oknie rozmowy poprzez menu format -> pokaż fonty...

#33 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 sierpnia 2006 - 17:28

Jak Wam się sprawuje beta 1.06? U mnie dość często zawiesza się przy przechodzeniu w sleep oraz wyłączaniu samej aplikacji. Jeżeli jednak w finalnej wersji program będzie stabilny - moim zdaniem będzie to jeden z najlepszych komunikatorów na Maczka :)

#34 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 sierpnia 2006 - 17:30

Dalej nie laczy sie z chrome podczas gdy psi laczy sie bez problemu.

#35 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 sierpnia 2006 - 17:35

Teraz nie łączy?
Przed chwilą chromik miał awarię, więc to nie wina Adium.
Na www.chrome.pl możesz sprawdzić stan serwera. Jeżeli jest 0 podłączonych użytkowników - jest jakiś problem.
Korzystam z chrome.pl ze względu na transport Tlenu i nie narzekam :)

#36 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 sierpnia 2006 - 17:56

Od wczoraj sie nie laczy. Awaria sprzed 5 minut nie ma nic do rzeczy bo PSI odpalane zaraz po bezskutecznych probach nawiazania polaczenia spod Adium laczy bez problemu. Mam tak od poltora roku mniej wiecej.

#37 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 02 sierpnia 2006 - 19:37

przemekf, pobierz sobie wersję 1,07 - jest dużo bardziej stabilna od poprzedniej wersji. Korzystam z aktulniej wersji od 2 tygodni ( może wiecej ) i wszystko jest ok.

#38 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 sierpnia 2006 - 20:34

przemekf, pobierz sobie wersję 1,07 - jest dużo bardziej stabilna od poprzedniej wersji. Korzystam z aktulniej wersji od 2 tygodni ( może wiecej ) i wszystko jest ok.

Źle spojrzałem. Mam wersję 1.07. Ogólnie sprawuje się dobrze. Nie zawiesza się w czasie rozmowy, ani bezczynności.
Jedynie gdy komputer przechodzi samoczynnie w stan uśpienia potrafi się wyłożyć. Czasami również przy zamykaniu aplikacji.

Również korzystam z chrome.pl i nie zauważyłem tego typu problemów...
Korzystam z neostrady.

#39 Shime

Shime
  • 668 postów
  • SkądAngli :(

Napisano 03 sierpnia 2006 - 09:09

Chopaki po co kombinowac z jakimis adium Mam transport jabera w ichacie i bez problemow wszystko lata mialem kadu to do bialej goraczki mnie doprowadzalo po pogrzebaniu troszki na forum zdecydowalem sie na ichata i lata sa opisy jest wszystko w sumie sam sie laczy po przerwaniu polaczenia tylko trzeba chaxa doinstalowac i naprawde nic leprzego nie trzeba pozdro :)

#40 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 03 sierpnia 2006 - 09:31

Adium instalujesz i wpisujesz swoj nr gg i działa. A żeby mieć gg na ichacie to trzeba sie nagrzebać*z tymi transportami jabbera.

#41 orzels

orzels
  • 759 postów

Napisano 03 sierpnia 2006 - 09:41

Jest lepiej. Poniewaz czasami jestem Dr Jekyllem i Mr Hyde, to mam trzy numery GG, trzy konta jabber. Wszystko na tej becie przecudnej smiga slicznie (odczuwalna poprawa przy przesiadce z libgaim 1 na 2), troszke dluzej trwa medytacja nad GTalk, ino z jednym, cholera wie czemu, numerem GG polaczyc nie chce za zadna cholere. Nie pomaga usuwanie ustawien i przywracanie AdiumBeta do stanu poczatkowego, zakladanie profilu z tym numerem w aplikacji. Haslo poprawne, numer poprawny - polaczyc nie chce i juz. Problem za to nie wystepuje w Adium 0.XX - wszystkie konta lacza sie poprawnie. Ktos zna przyczynki?

#42 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 sierpnia 2006 - 10:06

Chopaki po co kombinowac z jakimis adium Mam transport jabera w ichacie i bez problemow wszystko lata mialem kadu to do bialej goraczki mnie doprowadzalo po pogrzebaniu troszki na forum zdecydowalem sie na ichata i lata sa opisy jest wszystko w sumie sam sie laczy po przerwaniu polaczenia tylko trzeba chaxa doinstalowac i naprawde nic leprzego nie trzeba pozdro
:)

Niestety - to rozwiązanie nie jest dobre. Przy padzie serwera Jabbera tracisz kontakt ze światem. Korzystałem w ten sposób z GG, Tlenu, ICQ i po pół roku zrezygnowałem.
Zdecydowanie lepiej używać multikomunikatora.

Pozdrawiam

Przemek

#43 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 03 sierpnia 2006 - 10:20

tak wogóle to genialnie by było gdyby ichat był takim kombajnem :)

#44 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 03 sierpnia 2006 - 15:09

na to nie licz ;) a ja czekam i czekam i ciekaw jestem czy się doczekam porządnej obsługi gadu-gadu (katalog publiczny, screw p2p, można se inaczej poradzić)

#45 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 sierpnia 2006 - 18:47

Od wczoraj sie nie laczy. Awaria sprzed 5 minut nie ma nic do rzeczy bo PSI odpalane zaraz po bezskutecznych probach nawiazania polaczenia spod Adium laczy bez problemu. Mam tak od poltora roku mniej wiecej.

A może wystarczy włączyć w Adium, w definicji konta na chrome.pl, łączenie się przez TLS? ;-)

Konta > Opcje > Zabezpieczenia > Użyj szyfrowania TLS (gdy możliwe).

#46 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 06 sierpnia 2006 - 20:36

mamy już nową wersję Adium beta 1.0b8

#47 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 sierpnia 2006 - 20:45

No, i to od paru dobrych dni :-D

#48 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 06 sierpnia 2006 - 20:46

zgadza się :)

#49 Mamut

Mamut
  • 295 postów
  • SkądSkatowni

Napisano 07 sierpnia 2006 - 11:07

jestem pozytywnie zaskoczony nowa wersja ale mam jeden problem moze znacie rozwiazanie jak sciagam z serwera gg kontakty jest wszystko ok ale wychodze z adium i ponownie wchodze a kontaktow nie ma i musze ponownie je sciagac z serwera troszke to upierdliwe znacie na to jakis sposob :?: :?: :?: :?:

#50 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 07 sierpnia 2006 - 11:16

no u mnie jest tak że za każdym razem jak włączam adium to kontakty ściągają sie same automatycznie. niestety nie ma chyba takiej opcji aby kontakty pozostały na zawsze zapamiętane w komunikatorze.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych