Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Bezpieczna Ładowarka samochodowa!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
269 odpowiedzi w tym temacie

#76 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 20 września 2009 - 14:02

Onegdaj może i dementowała.
Powyżej podany przeze mnie link do manuala ze strony Friffina i dla mnie jest dokumentem oficjalnym.
Więc może cos się zmieniło.

pozdrawiam

Z datą z sierpnia 2007. Nie sądzę. Ale droga wolna, rzecz jasna.

#77 blazgi

blazgi
  • 31 postów

Napisano 22 września 2009 - 16:03

Ludzie to w końcu jaką kupić bo to jakies szalenstwo hehe

#78 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 25 września 2009 - 16:42

JEST!! W KOŃCU ZNALAZŁEM!! Używam, razem z moim szefem i jest świetna!!

ładowarka ogarnia GPS!! Czyli ładuje z włączoną nawigacją! ładuje prawie z taką samą, jak nie taką samą prędkością jak ta sieciowa.

Podobno była testowana przez producentów ok. roku zanim wyszła, dlatego wiemy że przynajmniej przez rok nie padnie nam bateria;)

Jedyny mankament to cena:/ 100zł brutto.... (cena od producenta) szukałem ich na eBay i necie, bo nie mogłem uwierzyć że aż tyle kosztują. Ale nic nie znalazłem.

Kupiłem i jestem zadowolony, chciałem je ściągać, ale cena za wysoko.

Jednak jak by ktoś chciał, proszę pisać: kontrahent@ymail.com
Nie prowadzą na razie sprzedaży na PL, ale znajomy szefa może je wysyłać do Polski.

Zdjęcie poniżej:

galeria :: terrarium.com.pl

Jak ktoś może załatwić taniej niech pisze!

#79 flash608

flash608
  • 217 postów
  • SkądToruń

Napisano 25 września 2009 - 18:28

Jakbyś tak jeszcze mógł ową ładowarkę otworzyć i zrobić fotki wnętrza tzn. jaki scalak tam siedzi, to byłoby super, ale zrozumiem, gdy się nie da tego zrobić ;)

[EDIT]
Chcieliście taniej ową ładowarkę?? Oto i ona ---> 1IDEA - Samochodowa ładowarka iPhone 3G/iPod (czarna) | Sklep komputerowy Olimp Wrocław bądź inna wersja 1IDEA - Samochodowa ładowarka USB/FireWire (black) | Sklep komputerowy Olimp Wrocław

#80 Mystik

Mystik
  • 134 postów

Napisano 25 września 2009 - 21:16

Podobno była testowana przez producentów ok. roku zanim wyszła, dlatego wiemy że przynajmniej przez rok nie padnie nam bateria;)

Nie no przepraszam, ale mam nadzieję, że ten producent nie zajmuje się niczym powazniejszym niż ładowarki do iPhona. Testować przez rok ładowarkę do telefonu i to w zasadzie do modelu, którego jeszcze nie było, to jest jakaś masakra :???:

pozdrawiam

#81 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 26 września 2009 - 15:33

do 3g, który był.... @flash608 dzięki! zamówię może większą ilość i wystawie na allegro, żeby każdy miał dostęp;) Hmm.. nie rozłożę ładowarki która kosztowała mnie 100zł Sry. Pozdro!

#82 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 28 września 2009 - 11:59

Polecam serdecznie! sprawdzona, pewna i ładuje z włączonym GPS'em

Ładowarka iPhone 3G / 3GS Ładuje z GPS'em GW-24m (754708894) - Aukcje internetowe Allegro

Pozdrawiam!

#83 Mystik

Mystik
  • 134 postów

Napisano 28 września 2009 - 12:12

Polecam serdecznie! sprawdzona, pewna i ładuje z włączonym GPS'em
Ładowarka iPhone 3G / 3GS Ładuje z GPS'em GW-24m (754708894) - Aukcje internetowe Allegro

Wyraziłbym się dosadniej, ale standardy tego forum na to nie pozwalają.
Twój opis, to jedne wielkie brednie.
Nie podałeś żadnych danych technicznych tej ładowarki, a smiesz pisac, że nie tylko jest ona wydajna, ale również i "bezpieczna" (:?: ) dla baterii.
Napisz co to znaczy: "bezpieczna" dla baterii. I ewentualnie powiedz jakie robiłeś w tej kwestii badania i jakie uzyskałeś wyniki porównawcze.
Wiesz w ogóle jakie napięcie ona ma na wyjściu i jaką ma wydajność pradową? Z tym, że nie w jednostkach "tak mi się wydaje", ale z układu SI.
Normalnie ręce z gaciami opadają.

Normalnie się zagotowałem.:x

#84 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 28 września 2009 - 17:43

Spoko, kupisz to zobaczysz;) Co do natężenia prądu i reszty informacji, oczywiście posiadam i znam! Jest bezpieczna ponieważ producent badał ją rok! daje 24mc gwarancji na produkt oraz ewentualne skutki wyrządzone na naszym urządzeniu. I wszystko jest OKi Dane mogę podać o mocy na wyjściu i jaką ma wydajności prądowej, co z tego, jak napisałem znajomemu parametry to powiedział "nie możliwe ona nawet nie ma 1A to nie możliwe żeby ogarniała GPS'a, bo inne mają nawet 1A i nie dają rady" Tutaj mi ręce opadają, nie wiem jak ale firma stworzyła takie rozwiązanie techniczne które jest bezpieczne i ładuje przy otworzonych aplikacjach takich jak NAVIGON, TOM TOM! A tutaj informacje o które prosiłeś: Input: 12-24V Output: 5V Power: 700 mAh I napisz mi że nie możliwym jest że ona działa z GPS, bądź daje za dużo mocy;) co może skutkować popsuciem iPhone. sam ją używam już ok. miesiąca i jestem pod wrażeniem, bo miałem wiele ładowarek i żadna nie ładowała skutecznie przy włączonym GPS'ie. Pozdro

#85 Grabus

Grabus
  • 112 postów
  • SkądTczew

Napisano 29 września 2009 - 11:23

[ciach]
Power: 700 mAh
[ciach]

Czy ona ma w sobie jakieś akumulatorki? ;)

#86 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 29 września 2009 - 19:09

Czy ona ma w sobie jakieś akumulatorki? ;)

Siemka,
nie mam pojęcia nie rozbierałem za droga jak dla mnie żeby rozbierać, a dane które podałem to dane z opakowania.

Dziś przeprowadziłem test na trasie: Zielona Góra - Poznań stan baterii przy podłączeniu 9% (cydia)

Najpierw uruchomiłem NAVIGON po czym ustawiłem adres, podłączyłem do ładowania i ruszyłem

Nawigacja chodziła cały czas choć znałem trasę.... na miejscu miałem już 100% stanu baterii!!
iPhone nie był nawet bardzo Ciepły jak to czytałem w innych przypadkach, miał temperaturę taką jak
przy np. graniu w gry.

Tak więc dziś z czystym sercem mogę polecić!
Pozdrawiam!

#87 flash608

flash608
  • 217 postów
  • SkądToruń

Napisano 29 września 2009 - 19:52

W takim razie zakupie ową ładowarkę i potwierdzę, bądź zaprzeczę powyższym informacjom.

#88 Grabus

Grabus
  • 112 postów
  • SkądTczew

Napisano 30 września 2009 - 08:43

Siemka,
nie mam pojęcia nie rozbierałem za droga jak dla mnie żeby rozbierać, a dane które podałem to dane z opakowania.

Chodziło mi o to, że jednostka Amperogodzin stosowana jest do określania pojemności baterii, której z pewnością w ładowarkach nie ma. Musiałeś się więc pomylić (Ty albo producent ładowarki)

#89 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 30 września 2009 - 12:00

To prędzej producent;) ale nie sądzę żeby pomylili się i z dwóch stron dokładnie opisywali: CORRENTE IN USCITA POWER VOLTAGE 700 mAh ja nie jestem elektrykiem i się nie znam, póki czegoś nie sprawdzę na sobie i nie zasięgnę gruntownej informacji to się nie wypowiadam, czort go wie jak to działa ale działa, może wymyślili coś czego jeszcze inni nie... Pozdro!

#90 flash608

flash608
  • 217 postów
  • SkądToruń

Napisano 03 października 2009 - 03:08

Z czystym sumieniem mogę polecić wyżej wspominaną ładowarkę. Faktycznie jest tak, jak to opisuje Panicz tj. ładuje słuchawkę nawet jej specjalnie nie nagrzewając. Jednym słowem - rewelka ;) Testowane przed chwilą na trasie Toruń - Zielona Góra - Toruń.

#91 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 03 października 2009 - 21:13

Tak więc zapodaje jeszcze raz link!
�adowarka iPhone 3G / 3GS �aduje z GPS'em GW-24m (754708894) - Aukcje internetowe Allegro

Mówiłem że działa!

A co w Zielonej porabiałeś, jeśli można wiedzieć?

#92 akslow

akslow
  • 36 postów

Napisano 07 października 2009 - 22:40

zaryzykowalem i zamowilem ta ladowarke

Belkin USB Car Charger (aukcja 110442716699) - aukcje eBay.pl | Zakupy bez granic!

mam nadzieje ze nie bedzie z nia problemow i da rade z gpsem.

#93 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 08 października 2009 - 16:05

Siemka, daj znać jak działa itp. jak już będziesz ją miał.

#94 Grabus

Grabus
  • 112 postów
  • SkądTczew

Napisano 08 października 2009 - 17:44

Ktoś wcześniej pisał o tej ładowarce już, że jest dobra. Ja niedawno też taką zakupiłem. Odbyłem z nią już podróż przez połowę Polski i z powrotem i muszę przyznać, że daje radę z GPSem. Wolno bo wolno, ale poziom naładowania baterii rośnie. Do tego jest mała i zgrabna, mogę z ładowarką w porcie zapalniczki swobodnie zamknąć popielniczkę.

#95 campeone

campeone
  • 47 postów

Napisano 12 października 2009 - 18:25

Panowie, przed zakupem bestii zwanej Iphone 3G nie wiedziałem, że będę miał problem z zakupem tak prozaicznej rzeczy jak ładowarka samochodowa. Przewertowałem Wasze posty już dwa razy i dalej nie wiem co i jak.

W środę ruszam w poważną trasę i GPS jest mi konieczny a co za tym idzie ładowarka samochodowa do Iphone`a. Tak jak mówię, przeglądałem już praktycznie wszystko co możliwe i nigdzie nie znalazłem, czegoś dla takiego prostego człowieka, któremu Ampery, Volty i inne rzeczy mające jakikolwiek związek z fizyką są wrogie, czyli: "Ta i ta ładowarka jest w porządku, kosztuje dużooo (z czym niestety mój iphone mnie już powoli przyzwyczaja) ale 'ciągnie' GPS i nie szkodzi baterii".

Znalazłem na allegro dwie aukcje:

BELKIN ŁADOWARKA SAMOCHODOWA iPhone 3G iPod _FV (749056983) - Aukcje internetowe Allegro

Griffin Ładowarka samochodowa do iPhone 3G (771057967) - Aukcje internetowe Allegro

Czy ktoś posiadał jedną z powyższych ładowarek? Jak wrażenia.
Albo pytanie do 'majstrów' w tym temacie: która lepsza Panowie?

Z góry dziękuję za odpowiedzi, któraś z nich może zapobiec mojemu męczeniu się na trasie Kraków- W-wa i ewentualnemu zaginięciu w deszczo- śniegu na letnich oponach,
Pozdr.

#96 flash608

flash608
  • 217 postów
  • SkądToruń

Napisano 12 października 2009 - 18:40

Powiem krótko, bo takiej odpowiedzi wszak oczekujesz. Ładowarka firmy 1IDEA jest ładowarką, której poszukujesz. Ręcze za to własną głową.

#97 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 12 października 2009 - 19:40

Powiem krótko, bo takiej odpowiedzi wszak oczekujesz. Ładowarka firmy 1IDEA jest ładowarką, której poszukujesz. Ręcze za to własną głową.

A Tu masz link do takowej ładowarki, firmy 1IDEA, też z allegro!:

�adowarka iPhone 3G / 3GS �aduje z GPS'em GW-24m (766400194) - Aukcje internetowe Allegro

Pozdro! i już się nie zastanawiaj:)

#98 campeone

campeone
  • 47 postów

Napisano 19 października 2009 - 18:38

Na początek słów kilka o Panu nade mną, a właściwie o jego reklamach na praktycznie każdej stronie tego tematu. Dziwi mnie to, że jeszcze nikt nie zauważył, iż jest to jawne reklamowanie sprzedawanego przez niego produktu, który de facto jest 100% droższy niż u konkurencji, tylko dlatego, że liczy na 'jelenia'. Wracając jednak do tematu. Kupiłem ładowarkę Griffina Power Jolt z kablem usb i muszę przyznać, że działa fenomenalnie! Zrobiłem z nią 1000km i wszystko ok, ładuje dosyć szybko z włączoną nawigacją oczywiście, do tego super wygląda jej podświetlenie (co tu dużo ukrywać, dla większości posiadaczy Iphone`a jest to ważne- w tym dla mnie). Pozdrawiam.

#99 flash608

flash608
  • 217 postów
  • SkądToruń

Napisano 19 października 2009 - 19:19

@campeone, szkoda, że potwierdzenia o "sprawności" ładowarki np. Griffina nikt nie pisał wcześniej. Jak narazie były tylko sygnały, że nawet firmowe ładowarki nie potrafią naładować iP, podczas korzystania z GPS`u. Zaufałem na słowo Panicz`owi i zakupiłem ładowarkę z firmy 1Idea, do której to podawałem wcześniej link w "normalnej" cenie. To co robi Panicz, to jego osobista sprawa, zabronić mu tego nikt nie zabroni, choć jak każdy widzi jedna osoba już się "nacieła".

#100 józekxxx

józekxxx
  • 3 postów

Napisano 24 października 2009 - 22:23

Ja podobnie jak akslow i Grabus również zdecydowałem się na ładowarkę firmy Belkin, model Micro Auto Charger. Podłączyłem mojego 3G, którego wskaźnik baterii pokazywał 50%, kliknąłem na „iGo My way” i ruszyłem w krótką trasę. Po przejechaniu 33km wskaźnik stanu naładowania wzrósł aż do 92%. Mając w pamięci wypowiedź Grabusa

Odbyłem z nią już podróż przez połowę Polski i z powrotem i muszę przyznać, że daje radę z GPSem. Wolno bo wolno, ale poziom naładowania baterii rośnie.

, byłem w szoku, bo dla mnie doładowanie 42% (przy włączonym GPS-ie) w ciągu 30 minut to naprawdę świetny wynik. Nie zauważyłem, aby iPhone jakoś niepokojąco się nagrzewał, ale w tej kwestii doświadczenia nie mam, ponieważ używałem jej bardzo krótko (jak wyżej wspomniałem około 30 min). Jeśli chodzi o gabaryty tego mikrusa to są odwrotnie proporcjonalne do mocy tzn. nie na darmo w nazwie modelu użyto określenia „Micro”, ładowarka ma 25mm średnicy oraz 42mm dł. (razem z wystającym z niej bolcem), a po włożeniu jej do gniazda zapalniczki wystaje tylko odrobinę. Podsumowując, jeżeli nie zależy nam na zwijanym kablu (patrz ładowarka, firmy 1IDEA), a ważne jest, aby urządzenie było jak najmniejsze to ładowarka Micro Auto Charger marki Belkin jest świetną (oraz tańszą) propozycją.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych