Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Bezpieczna Ładowarka samochodowa!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
269 odpowiedzi w tym temacie

#26 RumburMK

RumburMK
  • 613 postów

Napisano 19 grudnia 2008 - 18:35

wiem doskonale o czym mówię...mam nieco rozeznanie w akcesoriach gsm, niestety tak już mamy że myślimy że jak coś więcej kosztuje to jest lepsze, a co do griffina...wydaje mi sie ze jak juz cos jest markowe, to trzyma jakies standardy... ale moge sie mylic... tak na marginesie..kup 10 ladowarek takich samych po 2-3zł (bo tyle sa w hurtowniach gsm) wystaw na allegro...5 wystaw po 9zł a czesc po 39zł... i sam sie przekonasz jak to jest.. PS mam nadzieje ze sie myle co do tej twojej ladowarki..ale niestety wiekszosc z allegro no name to szajs wlasnie w takich zaskakujaco niskich cenach hurtowych, wystawianych po przeroznych cenach detalicznych .. kupujesz towar za 2zł wystawiasz za 10zł... to ci powiedza co to za g... kupisz i wystawisz po 25zł... znajdą się chętni szybko bo pomysla ze za 25zł to juz bedzie cos dobrego :)...ot takie moje małe OT :)

#27 M@riusz

M@riusz
  • 16 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 marca 2009 - 01:35

czy ta ladwoarka nie zepsuje mi bateri w iphonie 3g ?
zastanawiam sie and jej kupnem i nie wiem co zorbic ...
[url=http://www.iapple.pl/griffin-powerjolt-se-ladowarka-samochodowa-dla-iphoneipod-p-1575.html]Griffin PowerJolt SE - Ładowarka samochodowa dla iPhone/iPod : Griffin - iApple.pl - Sklep Apple. Komputery, laptopy i akcesoria Apple. iPody i akcesoria iPhone. Mac OSX, Apple sklep,komputery,laptopy,sklep,apple[/url]

#28 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 20 marca 2009 - 14:12

Griffin jest oficjalnym (akredytowanym przez apple) dostawcą akcesoriów między innymi do iphone'a więc... Inna sprawa czy taka ładowarka uciągnie włączoną nawigację, podświetlenie, 3G i dajmy na to grającego ipoda? Wcale to nie jest jakaś kosmiczna kombinacja w samochodzie. Testy jednak są wówczas bezwzględne. Zapomnijcie o choćby podtrzymaniu stanu baterii, nie wspominając już o ładowaniu.

#29 naturalbeat

naturalbeat
  • 116 postów

Napisano 20 marca 2009 - 14:59

ja niedawno używalem przetworniy na 220 v i moglem byc pewien ze to mojje baterii nic nie zaszkodzilo a co sie tyczy nawet oryginalnej ladowarki to jabol dzialający jako router wifi czesto nie daje rady i bateria spada

#30 mlodywilq

mlodywilq
  • 59 postów

Napisano 10 czerwca 2009 - 16:03

PLS26 ŁADOWARKA SAMOCHODOWA IPHONE 3G TOUCH IPOD (657452516) - Aukcje internetowe Allegro

czy ta ladowarka jest ok?

#31 ulrik

ulrik
  • 28 postów

Napisano 22 czerwca 2009 - 10:08

A ja mam maly zgryz - kupilem ladowarke w iSpotcie (oficjalny dystrybutor Apple) i jak ja podlaczylem to mialem wrazenie ze spaprala mi baterie ale nastepnego dnia jak podladowalem telefon na zwyklej ladowarce to bylo wszsytko dobrze, mialem sie wrocic i oddac ale koniec koncow nie zrobilem tego, teraz troche nie wiem czy kupic cos innego czy jednak ktos jescze ma taka ładowarke i jest ok...a probowac szczerze troche nie chce bez jakiegos potwierdzenia. Pozdrawiam

#32 wielkidemonelo

wielkidemonelo
  • 46 postów

Napisano 25 czerwca 2009 - 08:36

Czy ładowarka: napięcie wejściowe: DC 12V-24V napięcie wyjściowe: 4.3+0.2V Ma wystarczającą moc by ładować optymalnie podczas używania nawigacji?

#33 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 czerwca 2009 - 13:08

Co myślicie o tej??
Proszę o szybką odpowiedź!

ŁADOWARKA SAMOCHODOWA USB ~ APPLE IPHONE IPOD MP3 (662836217) - Aukcje internetowe Allegro

Z góry dzięki!

#34 zewlak

zewlak
  • 225 postów

Napisano 12 lipca 2009 - 22:24

Odgrzeję po raz kolejny. Jako że w ostatnim czasie pojawiły się nawigacje samochodowe dosyć słaba bateria iphone'a zaczęła doskwierać. Kupiłem jakieś badziewie na allegro za +/- 15zł i niestety ładuje ona wolniej niż nawigacja pobiera energię z telefonu co kończy się wyciąganiem papierowej mapy ze schowka. Potrzebuję jednej odpowiedzi ze sprawdzoną ładowarką wypróbowaną w akcji z nawigacją. Z góry dzięki :)

#35 pgolik

pgolik
  • 125 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lipca 2009 - 10:27

Potrzebuję jednej odpowiedzi ze sprawdzoną ładowarką wypróbowaną w akcji z nawigacją. Z góry dzięki :)

Griffin PowerJolt kupiony w iSpot (nie wersja SE, tylko taka z odłączanym kablem USB) - włączony GPS (Navigon) + muzyka w tle, 3G i WiFi też włączone - w czasie jazdy nawet (chociaż powoli) przybywa ładunku w baterii, sprawdzone w trasie ok. 6h.

#36 zewlak

zewlak
  • 225 postów

Napisano 13 lipca 2009 - 12:13

Griffin PowerJolt ładowarka sam. iPod/iPhone odSS (685262179) - Aukcje internetowe Allegro nie wygląda ona na oryginalną.. Cena również. Taką właśnie posiadasz? Jeśli tak to biorę :)

GRIFFIN IPHONE ŁADOWARKA SAMOCHODOWA (676730755) - Aukcje internetowe Allegro bo jeszcze jest taka do wyboru, z tym, że droższa no i bez odłączanego USB.

Uważasz, że śmiało można brać tą pierwszą?

#37 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 postów
  • SkądGliwice

Napisano 13 lipca 2009 - 12:33

[QUOTE=zewlak;987413]Griffin PowerJolt Ĺ�adowarka sam. iPod/iPhone odSS (685262179) - Aukcje internetowe Allegro nie wygląda ona na oryginalną.. Cena również. Taką właśnie posiadasz? Jeśli tak to biorę :)

Może się mylę ale przecież nie ma oryginalnych ładowarek do iphone marki apple?? Również się nad nią zastanawiam, wydaje się w miarę ok.

#38 pgolik

pgolik
  • 125 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 lipca 2009 - 17:15

Moja wygląda inaczej - tak.
Na allegro jest tu, nie znam tego sprzedawcy. W iSpot koszowała ok. 100 zł, czyli cena z alle wygląda OK.

#39 mlodywilq

mlodywilq
  • 59 postów

Napisano 15 lipca 2009 - 17:36

ktos testowal moze ta Griffin PowerJolt ładowarka sam. iPod/iPhone odSS (686240199) - Aukcje internetowe Allegro ??

#40 adrian-name

adrian-name
  • 172 postów

Napisano 15 lipca 2009 - 20:59

ja właśnie zamówiłem sobie

Dołączona grafika

#41 zewlak

zewlak
  • 225 postów

Napisano 18 lipca 2009 - 12:03

Ja z kolei się zdecydowałem na taką: ładowarka samochodowa Iphone 3G SPRAWDZONA (680331543) - Aukcje internetowe Allegro

Przetestowana - bateria rośnie z włączoną nawigacją i muzyką. Polecam tego sprzedawcę. Chciałem kupić Griffina, ale przekonał mnie do tego tańszego zamiennika. Odbierałem osobiście, profesjonalnie doradził, przetestował. I w końcu nie muszę używać nawigacji na raty przejmując się baterią :P

#42 mlodywilq

mlodywilq
  • 59 postów

Napisano 18 lipca 2009 - 15:36

wyglada tak samo jak te za 5 zl

#43 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 19 lipca 2009 - 16:07

Ja używam tego:
ŁADOWARKA SAMOCHODOWA USB ~ APPLE IPHONE IPOD MP3 (686605399) - Aukcje internetowe Allegro
Komunikatów o niezgodności nie ma, ładuje przy włączonej nawigacji, odłączany kabel przydaje się kiedy mamy gniazdo zapalniczki w dziwnym miejscu (u mnie przy ręcznym) i kable zintegrowane są za krótkie.
Teraz muszę znaleźć czarny kabel usb (białe mam już 3 hehe) dobrej jakości, a to sztuka sama w sobie.

#44 mlodywilq

mlodywilq
  • 59 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 03:28

Ja zakupiłem tą oto ładowarkę
Griffin PowerJolt ładowarka sam. iPod/iPhone odSS (686240199) - Aukcje internetowe Allegro
Wszystko działa ok, przetestowana z uruchomioną nawigacją i 3gp. Polecam

#45 kros

kros
  • 194 postów

Napisano 29 lipca 2009 - 18:54

czy Griffin BLACK PowerJolt Auto Charger for iPod/iPhone to jest to samo co na aukcji do której link zamieścił kolega mlodywilq ? zastanawiam się właśnie nad zakupem w cortlandzie a różnica w cenie bardzo duża

#46 massacrrrre

massacrrrre
  • 240 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 lipca 2009 - 21:13

a ja mam belkin micro car charger ;] tez dziala ;]

#47 mlodywilq

mlodywilq
  • 59 postów

Napisano 30 lipca 2009 - 00:30

kros jest to inny model , ale mysle ze laduja tak samo.
Ponizej link , w ktorym ta Twoja ladowarka jest taniej niz cortlandzie:
ŁADOWARKA iPHONE samochodowa czarna Gryffin PowerJolt SE blister

#48 Slider

Slider
  • 76 postów

Napisano 03 sierpnia 2009 - 14:22

Jak na razie Navigon sprawuje sie calkiem niezle... Tylko troche sie telefon nagrzewa podczas uzywania nawigacji- Czy to normalne zjawisko?
A moze to wina ladowarki samochodowej (mam taka Motor Power - In-Car Category - the home of iPod, computer and electronic accessories ) ? Co o tym myslicie?

#49 Reid

Reid
  • 43 postów
  • SkądOtwock

Napisano 03 sierpnia 2009 - 15:59

PROWADZE SERWIS i nie pisze tego, jako autoreklamy, wiec nie podam zadnych namiarow:) Ale z CALA PEWNOSCIA powiem Wam, ze ladowarka samochodowa to zlo ostateczne (awaryjnie powinno sie jej uzywac), a jak juz to TYLKO orginalna Apple jest DOBRA i nie rozwala baterii. Oczywiscie tez ja 'katuje' duzo mocniej od sieciowej, ale nie 'zabija' jak wszystkie podrobki, ktore rowniez ja w soim punkcie dosc masowo sprzedaje. Ale zawsze uprzedzam, ze w/g mnie i dobrego serwisanta (a nie domyslow i dywagacji ludzie niekoniecznie majacych o tym pojecie;/) ladowarka samochodowa moze znacznie skrocic zywot baterii, wrecz zniszczyc ja, a nawet spowodowac USZKODZENIE IP!!! decyzje po moim wstepie pozostawiam klientowi! p.s. nadmienie, ze zniechecajac do kupna ladowarek innych od oryginalu, w swojej ofercie niestety nie posiadam tych firmy Apple, a taka sam kupilem w sklepie autoryzowanych Apple. pozdrawiam, Reid

#50 szachs

szachs
  • 42 postów
  • SkądWieliszew

Napisano 03 sierpnia 2009 - 16:06

a ja kupilem za 39 zl w salonie ery i sie nie zastanawiam czy mi cos zepsuje czy nie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych