Logic 8 warsztaty:
Napisano 30 września 2008 - 11:06
Zatem to pierwsze pytanie przez USB czy Przez Midi (bo nie wiem jakie korzysci z tego płyną).
[/QUOTE]
moim zdaniem decyduje kwestia wygody bo jak sam piszesz w obu przypadkach dziala
[QUOTE=BocaDeMusica;732756]
Drugie, jak połączyć Korga R3, tak abym mógł kontrolować obwiednie potencjometrami z korga.(mam 4 pokrętełka, i myślę, że można by nimi dużo sprawniej pokrecić niż ołówkiem). No i zawsze to gałka pod ręką.
Poprosiłbym miare szczegółowy opis.
[/QUOTE]
w projekcie musisz dotrzec do preferencji /control surfaces/controller assigments/
easy view, learn mode,
przy odpalonym instrumencie dotykasz paramet obwiedni , nastepnie poruszasz galka w R3, i to powinno byc wszystko,
Trzecie pytanie, czy w maku jest jakiś program, który pozwala nakręcić film - samego widoku logica. (tak jakbym chciał nagrać coś i pokazać). Tak jak print screen tylko, ze video + dzwięk.
Najlepiej jakby był jakiś programik systemowy, badz darmowy do tego celu.
[/QUOTE]
sprawdz grab ale to tylko 10sekund, ale chyba lepiej tu poszukaj
Pure Mac: Screen Capture - Software for Macintosh
Czwarte pytanie, zostosowanie rzeczy (efektów), z kategori image(spread) - używacie tego? jeżeli tak to w jakich sytuacjach?.
[/QUOTE]
direction meter- domiksowany na busie do auxow z ogolnym miksem poszerza baze,
stereo spread- pono-pseudo stereo, pogrubianie traku, zmiana obecnosci w przestrzeni,itd
Narazie starczy.[/QUOTE]
Napisano 30 września 2008 - 11:34
ma ktoś Stickery do Logica Pro? (~ Apple Logic Pro Stickery (wys. GRATIS) (444298971) - Aukcje internetowe Allegro)
bo kupiłem ale skróty nie działają, brakuje chyba pliku do keycommands, miał ktoś taki problem?
---- Dodano 30-09-2008 o godzinie 16:38 ----
albo może ktoś posiada plik konfiguracyjny żeby można było go zaimportować do key commands?
Napisano 03 października 2008 - 12:04
Napisano 03 października 2008 - 13:12
sorry za OT ale przy okazji muszę zapytać
ma ktoś Stickery do Logica Pro? (~ Apple Logic Pro Stickery (wys. GRATIS) (444298971) - Aukcje internetowe Allegro)
bo kupiłem ale skróty nie działają, brakuje chyba pliku do keycommands, miał ktoś taki problem?
---- Dodano 30-09-2008 o godzinie 16:38 ----
albo może ktoś posiada plik konfiguracyjny żeby można było go zaimportować do key commands?
już nie ważne

Napisano 03 października 2008 - 14:32
Napisano 03 października 2008 - 14:54
Napisano 03 października 2008 - 15:25
OT - za niedługo będzie tak, że jak ktoś sobie ściągnie program z netu (lub cokolwiek) to zanim spróbuje w ogóle go zainstalować to najpierw zapyta na forum :shock:
Napisano 03 października 2008 - 22:39
coś kuleją te warsztaty :-)
ma ktos do udostępnienia jakieś fajne presety ustawień do instrumentów i efektów logic 8 ??
Logic Pro Help :: Index
warto sie zarejestrowac, w dziale z presetami jeden z forumowiczow udostepnil symulacje kompresora ssl do odpalenia w kompresorze logic'a,
poza tym inne presety, ustawienia warte uwagi, no i samo forum
Napisano 04 października 2008 - 09:45
6,
to jest lista używanych (aktywnych) skrótów;
...
A jest możliwość wyłączenia na chwilę wszystkich skrótów?
Często instaluję różne instrumenty i w Logicku są problemy z wpisywaniem kilometrowych kodów.
Najlepiej jak by można było wyłączyć ⌘C i ⌘V.
A tak za każdym razem muszę na chwilę wyłączać jakiś skrót, bo mi jakaś litera nie wchodzi.
Pod tym względem system XP jest o wiele sprawniejszy, bo przynajmniej nie traci w programach polecenia z prawego przycisku myszki "wstaw".
Wiem, że większość robi to raz na jakiś czas, ale ja zajmuję się właśnie instalacjami.
Napisano 06 października 2008 - 08:34
Napisano 06 października 2008 - 09:34
tak się składa że mam orginalnego logica ale nie wierzę że w instrukcji jest w jednym kawałku spis wszystkich skrótów,
przeciez wystarczy wcisnac alt +K i juz je masz przed soba, wybrac opcje wklej do schowka i juz je masz w wersji text,
Napisano 06 października 2008 - 09:47
przeciez wystarczy wcisnac alt +K i juz je masz przed soba, wybrac opcje wklej do schowka i juz je masz w wersji text,
A czy da się to też tak szybko wyłączyć? te wszystkie skróty?
Napisano 06 października 2008 - 11:07
A czy da się to też tak szybko wyłączyć? te wszystkie skróty?
nie slyszalem o tym,
-skoro robisz to stale to moze warto miec otwarty edytor tekstu, wpisywac w niego kod i tylko przeklejac - chyba ze dany program nie pozwala wklejac,
- troche na okolo ale moze warto zwolnic skroty jablko C/ jablko V, przypisac je do innych znakow
Napisano 06 października 2008 - 11:30
Logic Pro Help :: Index
warto sie zarejestrowac, w dziale z presetami jeden z forumowiczow udostepnil symulacje kompresora ssl do odpalenia w kompresorze logic'a,
poza tym inne presety, ustawienia warte uwagi, no i samo forum
usiłuję się zarejstrować na Logic Pro Help :: Index
nie kumam ostatniego punktu o treści:Type the word "Logic" in the following box: *
This dumb little test will prove us you are not a spambot.
co tu mam wpisać bo bez tego nie mogę się zarejestrować ???
Napisano 06 października 2008 - 11:33
Napisano 06 października 2008 - 11:37
tak się składa że mam orginalnego logica ale nie wierzę że w instrukcji jest w jednym kawałku spis wszystkich skrótów, więc dzięki kokos :-)
ale jest napisane o skrótach i gdzie one się znajdują i jak je edytować
ale nie wierzę że w instrukcji jest
nawet nie zamierzasz tam zajrzeć...
Napisano 06 października 2008 - 11:45
Napisano 06 października 2008 - 12:36
nie slyszalem o tym,
-skoro robisz to stale to moze warto miec otwarty edytor tekstu, wpisywac w niego kod i tylko przeklejac - chyba ze dany program nie pozwala wklejac,
- troche na okolo ale moze warto zwolnic skroty jablko C/ jablko V, przypisac je do innych znakow
OK
Tak zrobię.
Nie wiem komu to przeszkadzało, żeby spod prawego przycisku myszki wyciąć taką możliwość w Logicu.
Wystarczyło zostawić wytnij/wklej. Może to dla programistów z Appla za trudne zadanie.
Tak jak wprowadzenie obsługi wszystkich rdzeni.
Pod tym względem konkurencja ich prześcignęła.
Napisano 11 października 2008 - 14:26
Napisano 11 października 2008 - 18:50
Napisano 12 października 2008 - 10:37
Napisano 12 października 2008 - 14:07
Napisano 12 października 2008 - 14:15
Napisano 17 października 2008 - 09:55
Napisano 21 października 2008 - 22:17

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych