Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dlaczego niektóre iTunes Gift Cards są tak tanie na Allegro?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
383 odpowiedzi w tym temacie

#251 dj.cicho

dj.cicho
  • 574 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 14:22

Witam, to ja juz jestem skolowany. Jezeli moj brat ma konto w Polsce i polskiego iPhone`a to czy moge kupic karte iTunes w UK, odslonic kod i podac bratu? Czy bedzie mial rownowartosc 15 funtow w polski iTunes Store? Wiem ze takie pytanie moglo juz pasc ale naprawde nie mam zbyt wiele wolnego czasu; (spedzam go raczej z moim pelnym energii dwuletnim synem) a wybieramy sie na spacer i chcialbym dzisiaj kupic karte. Takze z gory dziekuje za wyrozumialosc ;-) Pozdrawiam

#252 mrfreeze

mrfreeze
  • 246 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 14:24

" Wiesz co żal mi ciebie kolego ,bo nie masz pojęcia żadnego odstraszasz ludzi twierdząc, ze każdy sprzedawca na allegro to złodziej .Sadze że sam nie miałeś tyle odwagi by zakupić taki GC znalazłeś gdzieś w sieci notkę i wkleiłeś w to forum.Na pewno jest sporo nie uczciwych sprzedawców ale są też ci 100% ok.Tak nabywam mase rzeczy na allegro nawet swojego Iphone kupilem i jestem w 100% zadowolony !!!!
Widzisz jak bym ciebie słuchał i twoich rad to bym nic nie zakupił poprzez iTunes a tak mam co chce i polecam innym bo nie każdy sprzedawca to ZŁODZIEJ jak twierdzi mrfreeze
!!!!NIE OCENIAJ LUDZI WEDŁUG WŁASNEJ MIARY !!!! "

Przeczytaj ten wątek od początku. Potem jeszcze raz.Czytaj ze zrozumieniem. Jeśli czegoś nie rozumiesz to poproś kogoś o wyjaśnienia.
Nie mówimy tutaj o wszystkich sprzedawcach na allegro ale o wszystkich TANICH sprzedawcach.
Wszyscy, ktorzy sprzedają kody po smiesznych cenach w porównaniu do zdrapek. Jasne, ze taniej kupić cos kradzionego ale trzeba mieć świadomość pochodzenia tego towaru.
Widzisz tym się różnimy, że dla mnie oszustwo jest czymś nagannym a dla Ciebie formą załatwienia sprawy na skróty.

Z mojej strony EOT.
ps Nie jestem Twoim kolegą

#253 bugmenot

bugmenot
  • 531 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 14:25

Nie, musi sobie zmienic konto na UK

#254 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 31 stycznia 2009 - 14:26

ludzie nie dajmy sie... oszaleć.... nie każdy to złodziej, ze sprzeda taniej sa rożne programy lojalnościowe i ect .Sa pracownicy apple ja jak na razie jestem zadowolony.Jednak denerwuje mnie dlaczego Apple nie udostępnia takim krajom jak nasz swojego iTunes dla mnie to ŻENADA czuje sie jak ktoś INNY, a przecież żyjemy w czasach DEMOKRACJI :) POZDR

---- Dodano 31-01-2009 o godzinie 16:32 ----
@mrfreeze Widzisz dla ciebie wszystko co jest tanie równe jest złodziejskim towarem lub czymś nie legalnym ,a przecież nie wszystko co drogie tzn 100% oryginalne i pewne
Może ktoś nabył lub dostało to free więc nie chce zarobić jak w sklepie tylko chce to oddać okazyjnie by komuś innemu słuzyło ?
Kolega to zwrot grzecznościowym :) jak byś chciał wiedzieć nie zamierzam zaprzyjaźnić się z kimś o takich skrajnych poglądach :)

#255 dj.cicho

dj.cicho
  • 574 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 14:33

Nie, musi sobie zmienic konto na UK

Rozumiem, ze karty sprzedawane w UK dzialaja tylko w UK.
Bardzo dziekuje za odpowiedz.
Jakiego sprzedawce (uczciwego) z Allegro mozecie polecic?

Pozdrawiam

#256 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 31 stycznia 2009 - 14:36

Daje przykład nabyłem oryginalny kabel do mojego iphone na aukcji ebay użytkownik pisał ,że jest bez pudełka ,bo kiedyś mu służył a teraz pozbył sie telefonu wiec pozbywa sie kabla...wiec co mam myśleć ,że na pewno jest kradziony bo cena jest duzo nizsza niz na allegro PL i w sklepie App...bezsens to samo tyczy tematu GC :) POZDR

#257 bugmenot

bugmenot
  • 531 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 14:36

Takiego gdzie 1$ = <2,5 zl

#258 kozabart

kozabart
  • 354 postów

Napisano 01 lutego 2009 - 13:33

Musisz numer karty wpisac po wcisnieciu redeem jest on po prawej stronie iTunes store zapraszam po gift cardy ...

#259 edi15ta@gazeta.pl

edi15ta@gazeta.pl
  • 312 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 08:29

Jesli kupisz karte na allegro to zobaczysz taki komunikat w itunes:
"Your account was disabled because the purchaser of an iTunes Gift Certificate redeemed to your account has refuted the charges with his or her credit card company.

When charges are reported as unauthorized, any remaining iTunes Store credit from the disputed purchase is considered unauthorized and is removed from the account.

If you purchased the iTunes Gift Certificate on an auction website, it may have been part of a fraud claim. You may want to address the issues with your purchase to the seller, or use any dispute resolution service provided by the auction website or other remedies that might otherwise be available to you.

If the iTunes Gift Certificate was purchased from Apple, the buyer will need to contact his or her credit card company to discuss the disputed purchase.

You can now resume purchasing from the iTunes Store, but the funds from the fraudulent iTunes Gift Certificate will not be made available to you."

Nieswiadomie pare tygodnie temu kupilem taki GC, pare dni temu z iTS dostalem wlasnie podobnego maila. Tak wiec blokady kont to nie sa mity. Mozliwe ze gdybym wydal caly kredyt w krotkim czasie to nie doszloby do tego...

#260 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 05 lutego 2009 - 12:25

Mozesz wyjawic od ktorego sprzedawcy nabyles GC ile czasu uplynelo od nabycia do zablokowania konta .Miales falszywe konto US czy legalne prosze o odp na priva jesli krepujesz sie pisac o tym na forum Pozdr

#261 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 lutego 2009 - 13:38

Czemu na prv. Właśnie lepiej odrazu pisać o takich rzeczach tutaj. Skoro, są aukcje do podróbek na allegro.

#262 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 05 lutego 2009 - 13:57

Ale my wiemy o tym... 90% kart z allegro jest falszywych i kilka % blokuja.

#263 edi15ta@gazeta.pl

edi15ta@gazeta.pl
  • 312 postów

Napisano 06 lutego 2009 - 10:12

Mozesz wyjawic od ktorego sprzedawcy nabyles GC ile czasu uplynelo od nabycia do zablokowania konta .Miales falszywe konto US czy legalne prosze o odp na priva jesli krepujesz sie pisac o tym na forum Pozdr

Minely jakies 3tyg zanim sie zorientowalem ze mam konto zablokowane. Z tym ze musze zaznaczyc ze korzystalem z doladowania przez pierwszy tydzien a pozniej sobie pozostaly kredyt lezal spokojnie na koncie.

#264 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 06 lutego 2009 - 13:05

A od kogo kupowales na allegro mozesz podac nick sprzedawcy?

#265 Daniolol

Daniolol
  • 22 postów

Napisano 08 lutego 2009 - 19:51

Może ktoś polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawce na allegro ?? Nie chciał bym potem się dowiedzieć ze coś nie działa i inni chyba też nie.:)

#266 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 08 lutego 2009 - 19:53

Moge polecic anetakrem

#267 mperlam

mperlam
  • 275 postów

Napisano 08 lutego 2009 - 19:58

Nie polecam kupowac na Allegro...

#268 mrfreeze

mrfreeze
  • 246 postów

Napisano 08 lutego 2009 - 21:27

Może ktoś polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawce na allegro ?? Nie chciał bym potem się dowiedzieć ze coś nie działa i inni chyba też nie.:)

Zawsze pytaj o skan karty (zdrapki), nie kupuj samego kodu bo to na 99% trefny towar.Nie wierz w bzdury typu program lojalnosciowy itp bo to tylko przykrywka dla paserstwa.
Najlepiej poprosic kogos znajomego o kupno karty w stanach i przeslanie kodu ze zdrapki.
Kupujac uczciwie przygotuj sie na wydatek 50$ + prowizja sprzedajacego za karte o nominale 50$.

#269 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 10 lutego 2009 - 22:17

taka jest juz Polska wszyscy ! kłamią i kradną.

#270 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 10 lutego 2009 - 22:25

taka jest juz Polska

wszyscy ! kłamią i kradną.

Na forum nie dziala HTML ;)
Ale to prawda

#271 LASERman

LASERman

• 2 286 postów
  • SkądMaidstone, UK

Napisano 13 lutego 2009 - 22:33

Skoro w kółko to powtarzacie że wszyscy kradną i oszukują to w końcu nawet najuczciwszy nie będzie miał innego wyjścia... Kolejny powód by nie wracać do smutnego kraju. Wstyd proszę Państwa.

#272 goodall

goodall
  • 369 postów

Napisano 13 lutego 2009 - 22:38

a za to inne kraje sa wesole... zal.pl

#273 borzar

borzar
  • 534 postów

Napisano 14 lutego 2009 - 07:45

Skoro w kółko to powtarzacie że wszyscy kradną i oszukują to w końcu nawet najuczciwszy nie będzie miał innego wyjścia...
Kolejny powód by nie wracać do smutnego kraju. Wstyd proszę Państwa.

Wszyscy nie, ale jest w PL duża tolerancja do "znalezione - nie kradzione".
Spróbuj zostawić rower pod sklepem bez blokady - zaraz znajdzie się "uczciwy" znalazca 8-)
Ciągle wiele osób świadomie popiera złodziejstwo - np. kupują radia czy telefony bez ładowarki, pudełka i papierów na giełdzie/komisie bo tanio i okazja. Wiele przyznaje się z uśmiechem na twarzy, że ściąga pirackie oprogramowanie, filmy i muzykę i nie odczuwa żadnej skruchy. Baaa... Nawet są dumni z tego, że są sprytni. Przy tym kupowanie kodów GC do iT Store po 1,8 PLN za 1$ to naprawdę pikuś.
Zapraszam do PL to sam sobie wyrobisz zdanie :lol:

#274 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 14 lutego 2009 - 10:56

po 1,8 PLN za 1$

A ja widziałem po 80 groszy za dolara

#275 bazi22

bazi22
  • 132 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 17 lutego 2009 - 21:22

Kupiłem Gift Card 50$ u kozabarta - wszystko w porządku. Z ogromną przyjemnością polecam zakupy u kozabarta.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych