Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iRealSMS - alternatywa dla SMS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
348 odpowiedzi w tym temacie

#101 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 28 września 2008 - 17:26

kurcze to lipa kupilem program bo chcialem miec powiadomienia, a ze mam ere to nic z tego :((((( Orange: *nm# Plus GSM: WXYZ Era: brak możliwości jak na razie i nie wiem czemu :(((( Kraj Sieć Kod Brazylia Claro *N# Czechy o2 YYYY (case sensitive) Niemcy T-Mobile *T# Vodafone, D2, o2, e-plus *N# Polska PlusGSM (Polkomtel) WXYZ Szwajcaria Swisscom *N# Szwecja Telia *KV# Comviq KV# Telenor ## Turcja Turkcell *N# Wielka Brytania Orange UK RCT (case sensitive with a space after the 3 letters). You get charged 1p per delivery and the recipient of your text will be able to see the “RCT ” in the text O2, T-Mobile *0# POZDR

#102 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 września 2008 - 18:43

hmm o ile mi wiadomo to w Orange nie działa ale sprawdzę jeszcze raz ;) z ostatnich info co do 1.2.0 JEst pewien błąd przynajmniej u mnie Otwieram inbox wybieram wiadomość od osoby do której będę chciał wysłać wiad za pomocą reply (jakoś łatwiej mi tak niż wybierać nadawce w new) wysyłam to na liczniku pojawia mi się "-1" po ponownym uruchomieniu aplikacji już jest ok Z tego co wiem to w najbliższej wersji zostanie to naprawione + trwają prace nad alternatywnym sposobem wpisywania kontaktu do pola "to:" coś na podobną zasadę jak w standardowym Mobile SMS =] Jest jeszcze jeden pomysł, zaproponowałem zmianę położenia klawiszy w landscapie żeby cancel poszło na lewą stronę a send na prawą jakoś tak bardziej intuicyjnie chyba jest

#103 sszalikk

sszalikk
  • 12 postów

Napisano 03 października 2008 - 11:13

Numery witam Qbik wiem, że masz stały kontakt z osobą tworzącą program. Czy mógłbyś wspomnieć o dodaniu opcji, która pozwoli na wybieranie numeru bezpośrednio z treści esemesa. Chodzi mi tutaj o esemesy typu, że ktoś do mnie dzwonił i nie mogę bezpośrednio z tego esemesa zadzwonić do tej osoby. Jak również jak ktoś podeśle esemesem czyjś numer to również nie można na niego zadzwonić. Jest to dość przydatna opcja. pozdrawiam

#104 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 października 2008 - 11:59

ok wspomne o tym

#105 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 03 października 2008 - 12:22

Ja po ostatnim upgrade mam przy wyslaniu takie error ; Error sending SMS .SMS will remain in Outbox to be sent later... co prawda smsy sie wyslaja i dochodza ale po co taki syfisty komunikat...wczoraj po Up sadzilem ze cos jest nie tak wiec dopiero jak osoba mi odpowiedzial ze ok uspokoilem sie...POPRAWCIE TO !!!!POZDR

#106 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 października 2008 - 12:32

@velchinaski mam prośbę napisz dokładnie jakie są objawy i kiedy to się dzieje i czy tylko z ostatnia wersja czy z poprzednimi też, czy masz wyłączony mobileSMS czy włączony, thx nie ukrywam ze najłatwiej by było jakbyś napisał to bezpośrednio do slaterera, ale jeśli angielski lub niemiecki nie jest Ci bliski to wyślij mi to na Prv

#107 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 04 października 2008 - 08:52

Tak jak pisalem wyzej dzieje sie to kazdorazowo jak robie wyslij sms i dostaje komunikat jak wyzej pisalem

#108 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2008 - 11:38

ok napiszesz w tej sprawie do autora, bo skoro inni nie maja tego problemu to łatwiej będzie problem rozwiązać jak będziecie rozmawiali bezpośrednio ze sobą bez pośredników ;)

#109 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 04 października 2008 - 14:05

nie znam jezyka by moc sobie pogadac ....sadzilem ze ty sie tym zajmiesz jako jedyny ktoremu wszysc y zglaszaja jakies usterki w programie

#110 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 października 2008 - 16:27

ok za chwile napisze Ci na Prv

#111 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 października 2008 - 08:33

ok niedługo kolejna wersja jakie zmiany (w skrócie): - całość app będzie działała zarówno w portrait mode jak i landscape - tłumaczenie app - możliwość wpisywania kontaktów w polu to: jak w innych app (prace trwają i od ich ukończenia zależy kiedy wyjdzie nowa wersja)

#112 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 października 2008 - 09:59

Ale mozliwosci przesylania kontaktu tak jak w SMSD nadal nie ma? Szkoda bardzo, to dla mnie bardzo wazna funkcja.

#113 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 października 2008 - 11:43

na razie jest forward wiadomości kolejna rzecz na todo list jest właśnie wykorzystanie numeru telefonu z wiadomości i wysyłanie numeru kontaktu z tym wysyłaniem jest tylko taki problem w jakim formacie to ma być robione? Jeśli jako vcard to sprawa prostsza jeśli ma być rozpoznawane przez wszystkie telefony to chyba trochę gorzej (niestety)

#114 ptah

ptah
  • 14 postów

Napisano 14 października 2008 - 22:15

przeczytałem cały wątek i zgrzytam zębami, co za zje...y z tych Applowców, żeby aplikacja fabryczna do smsów nie miała tego co każdy inny telefon miał 5 lat temu :/ gratuluję autorowi programu samozaparcia, obawiam się jednak, że Apple zrobi "upgrade" swojego programu i wykosi konkurencję :/

#115 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 października 2008 - 22:19

hmm prawdę mówiąc wątpię jakby apple miało zrobić coś w tym kierunku już dawno by to zrobiło Dla tego jak mogę wspieram autora żeby była jakaś alternatywa

#116 thefisz

thefisz
  • 73 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 października 2008 - 07:21

Czesc Qbik, a masz jakies informacje co do opcji bezposredniego dzwonienia na numer ktory otrzymales w SMS? /dzwonienia z poziomu otrzymanego SMSa/. Pozdrawiam.

#117 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 października 2008 - 07:33

to ma być zrobione razem z wysyłaniem numeru i wykorzystanie m otrzymanego w wiadomości na razie praca wre nad dodawaniem kontaktu w pole Do: z klawiatury

#118 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 października 2008 - 19:19

ok beta testy nowej ulepszonej wersji iREALSMS
więcej info na iRealSMS - your native REAL SMS app on the iPhone
więc nie będę się rozpisywał ;)

#119 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 19 października 2008 - 07:21

No to ładne zmiany się zapowiadają czekamy na aktualizacje...dla mnie najważniejsza rzeczą były by potwierdzenia dostarczenia wiadomości do odbiorcy tak jak to jest w normalnych telefonach komórkowych :)

#120 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2008 - 10:48

Co do zgłoszeń do Betatestów to wszystkie maile wysłane przed 22.10 20.00 MET nie będą brane pod uwagę Może powinienem o tym napisać we wcześniejszej wiadomości ;)

#121 pangelard

pangelard
  • 140 postów

Napisano 21 października 2008 - 12:02

pojawil mi sie problem z irealsms dzisiaj zrobilem upgrade aplikacji, i od tej pory caly czas mi sie zawiesza telefon. wykasowaly mi sie wszystkie sms'y ktore mialem w podstawowej aplikacji i co chwile telefon mi pada. ogolnie uwazam, ze aplikacja w porownaniu do smsd i innych ktore mialem w iphonie 2G (nie pamietam nazwy) jest badziewna. a funkcji ktorej mi najbardziej brakuje w podstawowej aplikacji - czyli przesylanie kontaktow - jak nie bylo tak nie ma. chyba pozostaje mi tylko odinstalowanie

#122 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2008 - 12:07

a odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz co do przesyłania kontaktów (nie jest to taka prosta sprawa jakby się wydawało) i dodatkowo dla autora nie jest to aż tak priorytetowa rzecz (co jakiś czas go o to pytam i przypominam, że przydałoby się dodać taką funkcjonalność) więc cierpliwości. Jutro zaczną się testy wersji z landscape i paromoa jeszcze nowościami, od siebie dodam, że bawiłęm się wersją alfa i działała u mnie ok ;) bez większych problemów

#123 magorka

magorka
  • 518 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2008 - 12:43

Mialem ten sam problem po updacie. Zawieszanie jednak ustapilo po trzech restartach iP. Ale to jeszcze nie jest zmiana, ktora byla prezentowana na screenach? Wyglad po staremu..

#124 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2008 - 13:05

Mialem ten sam problem po updacie. Zawieszanie jednak ustapilo po trzech restartach iP.
Ale to jeszcze nie jest zmiana, ktora byla prezentowana na screenach? Wyglad po staremu..

Nowy wyglad jak i tryb landscape pojawi sie w 2.0
Informacja o tym byla na www autora
1.3 to glownie poprawki bledow

#125 pangelard

pangelard
  • 140 postów

Napisano 21 października 2008 - 13:37

odinstalowalem - dziala zainstalowalem ponownie - pol godziny podzialal i znowu sie zawiesza. kilka razy restartowalem i to samo. chyba jednak zrezygnuje z tej aplikacji

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych