Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iRealSMS - alternatywa dla SMS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
348 odpowiedzi w tym temacie

#51 thefisz

thefisz
  • 73 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 września 2008 - 12:29

dokladnie, bez imienia i nazwiska, tylko "firma" i numer tel

#52 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 września 2008 - 12:33

i jak wpiszesz swój numer w polu tel to wybierz ten kontakt wpisz jakąś wiadomość i wyślij ją

#53 thefisz

thefisz
  • 73 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 września 2008 - 12:34

a ok to już więcej info dzięki
czyli masz kontakt bez imienia i nazwiska

za chwile sprawdzę jak to jest u mnie

---- Dodano 12-09-2008 o godzinie 13:28 ----
ok sprawdziłem
numer tam jest tylko nazwa się nie wyświetla ;)
łatwo to sprawdzić załóż kontakt ze swoim numerem kom i w nazwie wpisz tylko firma (w polu firma) ;)

do poprawki ;)

dokładnie jest tak jak mówisz. dzięki za diagnozę !

#54 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 12 września 2008 - 15:36

Źródło : Cydia
Soft : 2.X
Cena : 5 EUR

Opis
Zaawansowana aplikacja do robienia zdjęć, posiada możliwość zoom'u itd.

jego funkcje w wersji 1.0
SMSy segregowane w foldery: inbox, drafts, templates, outbox, sent
DUże pole wpisywania tekstu, dla pisania i czytania SMS
Wyszukiwanie wiadomości
Tryb Landscape dla pisania
Reply, Forward and Delete messages
Dodawanie wysysłającego do Kontaktów
Włączanie/ wyłączanie autoCorrection i autoCapitalization
Automatyczne dołączanie potwierdzenia wysłania
Zapisywanie wiadomości w roboczych (drafts or templates)

przyszłe funkcjonalności (*)
standard edition
Sort messages by name or date
Choose whether to synchronize MobileSMS or not
More...

professional edition
All features of standard edition
Backup SMS to email
Automatically forward every incoming SMS to email
Password-protect single messages or folders
More...

zastanawiam się nad kupnem bo co jak co ale standardowy SMS jest strasznie ubogi, co sądzicie o tej aplikacji?

pamiętaj że na forum nei liczy się kto pierwszy ten lepszy, tylko to aby iformacje były podane jak najlepiej i dla wszytskich, temat i post zmienione ale na przyszłość czytaj : http://www.myapple.p...-aplikacje.html

#55 themOn

themOn
  • 16 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 września 2008 - 15:45

przydaloby sie poprawic jeszcze wpisywanie numeru nie z ksiazki, jezeli pomylimy sie w jednej cyfrze wklepujac numer to po nacisnieciu backspace-a kasuje nam caly numer a nie ostatnia cyferke.

#56 czewiczejs

czewiczejs
  • 74 postów
  • SkądMysłowice, PL

Napisano 12 września 2008 - 18:14

po aktualizacji mi się uruchamia ale zamiast tekstu w smsach przychodzących są same jakieś śmieszne znaczki. wysłane pokazują się normalnie. Czy to jakieś ograniczenie wersji demo??

#57 bajej

bajej
  • 360 postów

Napisano 13 września 2008 - 13:24

warto za 5 ojro? Bo jakos nie jestem jeszcze do konca przekonany, jednak wolalbym babelki z wypowiedziami bo bardzo mi się ta opcja podoba ;]

#58 themOn

themOn
  • 16 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 września 2008 - 15:16

po aktualizacji mi się uruchamia ale zamiast tekstu w smsach przychodzących są same jakieś śmieszne znaczki. wysłane pokazują się normalnie. Czy to jakieś ograniczenie wersji demo??

tak, w demo smsy sa "zakodowane"

---- Dodano 13-09-2008 o godzinie 16:18 ----

warto za 5 ojro? Bo jakos nie jestem jeszcze do konca przekonany, jednak wolalbym babelki z wypowiedziami bo bardzo mi się ta opcja podoba ;]

bąbelków nie ma, z zakupem narazie radziłbym się wstrzymać aż autor usunie część bug-ów.

#59 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 września 2008 - 09:09

ok pojawiła się nowa wersja 1.0.6

Change log:

Problems with non western languages
Could not delete from SMS view
SMS alert -> Show went to Reply
Landscape: no cancel and send button
Some numbers showed instead of names
No full name in new sms view
No company names
Nation identifier setting not saved properly
Search "both" was an AND not an OR
Search did not include recently received SMS
Some bugs related to those above

Jest w miarę jasno napisane więc nie tłumaczę w razie potrzeby wrzucę tłumaczenie ;)

niestety nie wszystko chodzi ok
mam 2.1 i niestety iRealSMS wraca mi do SB czy może to ktoś potwierdzić najlepiej jakby ktoś miał jeszcze poprzedni system, wtedy będzie wiadomo czy to wina 2.1 czy ogólnie kompilacji

#60 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 września 2008 - 09:40

Zainstaluję jak wrócę do domu i dam Ci znać czy też mi wyrzuca, bo już też mam 2.1

#61 Jolann

Jolann
  • 28 postów

Napisano 16 września 2008 - 10:14

I u mnie to samo probowalem odinstalowac i zainstalowac ponownie ale caly czas wywala mi aplikacje do sb :(

#62 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 września 2008 - 10:18

jaki masz system?

chyba jednak problem ze wsparciem dla języków :|

---- Dodano 16-09-2008 o godzinie 14:00 ----
ok wersja 1.07 powinna być za chwile w repo
z tego co zauważyłem z wersją sprzed chwili (przed 1.07) był problem z trybem landscape jakoś nie widział wcześniej wpisanego adresata ;)

ale app już działała

#63 thefisz

thefisz
  • 73 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 września 2008 - 16:59

...a ja już tracę wiarę w ten program i sens jego zakupu...

#64 czewiczejs

czewiczejs
  • 74 postów
  • SkądMysłowice, PL

Napisano 16 września 2008 - 18:38

mam 2.1 i niestety iRealSMS wraca mi do SB czy może to ktoś potwierdzić najlepiej jakby ktoś miał jeszcze poprzedni system, wtedy będzie wiadomo czy to wina 2.1 czy ogólnie kompilacji

ja mam soft 2.0.1 i też wywala do SB a wersji 1.0.7 jeszcze nie ma :/

#65 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 września 2008 - 19:36

rozmawiałem dzisiaj ze slaterer ok 12 i już wtedy mówił że przesłał nową wersję do administratora repo, niestety do tej pory nie ma update :(
jedyne co mogę powiedzieć to cierpliwości ;)

---- Dodano 16-09-2008 o godzinie 23:51 ----
ok już jest w repo

#66 Z3T

Z3T
  • 266 postów

Napisano 16 września 2008 - 23:10

Hmm..ja zakupilem ten programik i powiem ze troche wad ma... Raz: w trybie landsccape mozna tylko pisac, nie mozna dodac adresata ani "wysłać"...no ale licze ze to sie zmieni. Dwa: jak mam ustawione iRealSms na domyslny program obslugujacy sms i w normalnym iPhone'owskim programie usunalem wiadomosci to pozniej w iRealSms nie wyswietlilo mi sie ze wiadomosci sa juz usuniete...musialem je usuwac na nowo, z tym ze przy probie usuniecia kazdego smsa wywalao mnie do SB. Trzy: nie mozna usunac wszystkich wiadomosci :| Jest nad czym pracowac :)

#67 czewiczejs

czewiczejs
  • 74 postów
  • SkądMysłowice, PL

Napisano 17 września 2008 - 22:13

i kolejne wada: po każdym smsie oznacza wszystkie smsy z dnego dnia jako nieprzeczytane (przynajmniej u mnie tak jest)

#68 prozac

prozac
  • 100 postów

Napisano 18 września 2008 - 22:27

Tak czytam i czytam, ale nie moge sie z tego wszystkiego dowiedziec a w opisie programu jest to dziwnie napisane. Automatyczne dołączanie potwierdzenia wysłania - to raporty dostarczenia? Bo jesli tak to w wersji demo instalowanej u mnie wysyla sms'y poprostu z prefixem *N# (widac ten prefix w odebranym smsie) a raportu zadnego nie ma.

#69 thefisz

thefisz
  • 73 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 września 2008 - 00:35

a czy ktos z tu obecnych ma jakas informacje kiedy te lolki sprzedajace to badziewie planuja udostepnic jakis znaczacy upgrade programu bo to co jest od 2 tygodni to nawet na beta wersje sie nie nadawalo....a moze juz caly projekt wyladowal w koszu?

#70 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2008 - 07:19

a czy ktos z tu obecnych ma jakas informacje kiedy te lolki sprzedajace to badziewie planuja udostepnic jakis znaczacy upgrade programu bo to co jest od 2 tygodni to nawet na beta wersje sie nie nadawalo....a moze juz caly projekt wyladowal w koszu?

Jak Ci się nie podoba to nikt nie karze CI z niego korzystać, proste.

Poprawki są wprowadzane w miarę szybko jak na razie wszystkie uwagi były poprawiane na bieżąco, z tego co wiem w poniedziałek może we wtorek powinien wyjść uptdate z poprawionym kasowaniem (cały czas coś jest nie tak) i prawdopodobnie z polem adres w trybie landscape

a tak BTW to w poście wcześniej pisałem parę razy kto tworzy program więc nie musisz pisać o nim lolek, ale to juz twoja sprawa

#71 thefisz

thefisz
  • 73 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 września 2008 - 14:08

"Jak Ci się nie podoba to nikt nie karze CI z niego korzystać, proste."...alez wyszukana odpowiedz... Kolego, wystawiajac cos do komercyjnej sprzedazy autor powinien gwarantowac nabywcy pewne minimum a w tym przypadku o minimum nawet nie ma mowy i nie ma to nic wspolnego z tym czy musze czy nie musze z niego korzystac. Zakupilem aplikacje, ktora w danym momencie byla totalnym bublem i wg mnie jest nim nadal. Co do poprawek na biezaco to chyba mowimy o roznych programach.

#72 velchinaski

velchinaski
  • 329 postów
  • SkądNowa Alexnadrya

Napisano 20 września 2008 - 14:52

a skad zakupiliscie najnowsza wersje ,chcialbym taka by wszystko bylo ok ?

#73 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 września 2008 - 16:26

"Jak Ci się nie podoba to nikt nie karze CI z niego korzystać, proste."...alez wyszukana odpowiedz...
Kolego, wystawiajac cos do komercyjnej sprzedazy autor powinien gwarantowac nabywcy pewne minimum a w tym przypadku o minimum nawet nie ma mowy i nie ma to nic wspolnego z tym czy musze czy nie musze z niego korzystac. Zakupilem aplikacje, ktora w danym momencie byla totalnym bublem i wg mnie jest nim nadal. Co do poprawek na biezaco to chyba mowimy o roznych programach.

gwarantowac pewne minimum?

made in china gwarantuje ci pewne minimum?
tesco gwarantuje ci pewne minimum?
czy moze I am rich gwarantuje ci pewne minimum?

#74 thefisz

thefisz
  • 73 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 września 2008 - 17:18

...chyba mnie nie zrozumiales, ale nic nie szkodzi:)

#75 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 września 2008 - 13:34

thefisz nie bije do Ciebie ale ok możesz napisać do autora o zwrot wpłaconych pieniędzy, nie powinno być problemu co do poprawek to błędy w dużej mierze zostały już poprawione. Jestem w kontakcie z autorem i jak na razie prawie wszystkie moje uwagi zostały wprowadzone w życie m.in klawisze send w landscape, dodanie jaki/który numer jest wpisany w polu to: (informacja w nawiasie), usunięcie licznika z ikony kiedy nie ma nowych wiadomości. Wiem że są jeszcze błędy, ale na bieżąco są naprawiane więc jak dla mnie ok, może Slaterer trochę się pospieszył z wypuszczeniem app jako wersji finalnej, ale pracuje żeby taką się stała ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych