Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iRealSMS - alternatywa dla SMS

• Please log in to reply
348 replies to this topic

#76 macnow

macnow
  • 233 posts
  • SkądGdańsk/Wrocław

Posted 21 September 2008 - 15:16

Qbik: dobrze jakbyś pogadał z nim nad prostszą wersją... ja bym zapłacił tyle samo za 1 funkcje... aby widok landscape działał w oryginalnym SMS.app (widok czatu)... przyzwyczaiłem się i nie potrafię już w klasyczny sposób czytać SMSów osobno... wygodna sprawa gdy możemy prześledzić całą rozmowę... gdy SMSy z banku nam się podpinają w 1 konwersację... Ewentualnie rozszerzenie, aby dało sie dodatkowo w taki sposób czytać... :)

#77 bajej

bajej
  • 360 posts

Posted 21 September 2008 - 18:23

JA tez bym to kupil gdyby byly bąbelki z wypowiedziami :P. Reszta moze zostac jak jest :)

#78 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 September 2008 - 19:01

ok spytam go jutro jak będę z nim rozmawiał nie ukrywam, że myślałem o czymś podobnym tylko chciałem żeby najpierw poprawił błędy które pojawiły się do tej pory ;)

#79 bajej

bajej
  • 360 posts

Posted 22 September 2008 - 10:56

W zasadzie dla mnie idelana aplikacja sms wygladalaby tak - mozliwosc pisania w landscape + obsluga roboczych + licznik znakow. Cala reszta tak jak w oryginalnej aplikacji sms od apple :)

#80 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 September 2008 - 11:36

W zasadzie dla mnie idelana aplikacja sms wygladalaby tak
- mozliwosc pisania w landscape + obsluga roboczych + licznik znakow. Cala reszta tak jak w oryginalnej aplikacji sms od apple :)

+ 2 rzeczy
forward i wysyłanie kontaktów w SMSie

#81 velchinaski

velchinaski
  • 329 posts
  • SkądNowa Alexnadrya

Posted 22 September 2008 - 15:05

iPhone-serial-number case-sensitive -ktory to numerk seryjny i dlaczego musze go podac przy zakupie tego programu ...moze mi ktos powiedziec ?

#82 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 September 2008 - 15:08

jest podany jak klikniesz purchase po uruchomieniu aplikacji a podajesz go żeby dostać indywidualny kod aktywający dla swojego iPhona

#83 velchinaski

velchinaski
  • 329 posts
  • SkądNowa Alexnadrya

Posted 22 September 2008 - 15:22

ale ja jestem na stronie interentowej i tam jest by podac go a skad mam pobrac plik do telefonu lub jak nie mam JB mam goly soft 2.1 telefon mam drugi dzien i jeszcze nie czaje wszystkiego :)

---- Dodano 22-09-2008 o godzinie 16:26 ----
widze ze dupa z tego bo musze miec IP po JB ja mam go od dwoch dni wiec jeszcze boje sie w nim robic JB i na sofcie 2.1 bo jak cos mi nie wyjdzie to moze mi IP padnie i wtedy lipa :(

#84 pangelard

pangelard
  • 140 posts

Posted 23 September 2008 - 12:05

mam taki problem. zaplacilem za aplikacje, dostalem kod i przy wprowadzaniu go caly czas mi mowilo, ze podaje zly kod. wiem ze jest case sensitive, ale probowalem kilkanascie razy na rozne sposoby i nic. wiec zrestartowalem iphone'a i teraz jak uruchamiam aplikacje to jest w wersji demo. nigdzie nie mam okna gdzie moge jeszcze raz sprobowac wpisac ten kod aktywacyjny. spotkaliscie sie z tym? jakies rozwiazania?

#85 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 September 2008 - 12:10

wejdź w settings na samym dole kliknij delete realSMS.db i wyjdź z programu po ponownym uruchomieniu powinien spytać o kod

#86 pangelard

pangelard
  • 140 posts

Posted 23 September 2008 - 12:48

dzieki. okno sie pojawilo, ale nadal nie chce przyjac kodu. napisalem do nich co z tym dalej moge zrobic.

#87 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 24 September 2008 - 08:16

Czy da sie skads pobrac wersje 1.1.0 ? Bo w cydii jest jakas stara, ktora powoduje wiele problemow. Nie chca sie kasowac SMSy, nie chca sie zaznaczac jako odczytane. Juz dwa razy kasowalem baze iRealSMS ale wciaz sa problemy, ktore mam nadzieje zostaly rozwiazane w zapowiadanej na stronie autora 1.1.0 tylko, skad to wziac ?

#88 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 September 2008 - 08:18

wersja rzeczywiście działa ok, niestety trzeba poczekać na aktualizację repo @OleYek z pdaclup?

#89 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 24 September 2008 - 08:23

wersja rzeczywiście działa ok, niestety trzeba poczekać na aktualizację repo

Bo szczerze to jest kretynstwo troche, ze zeby przetestowac aplikacje, trzeba ja kupic. Moze 5€ to nie jest duzo, ale chodzi o sam fakt, ze kupilem aplikacje, ktorej tak na prawde nie moge uzywac bo sie sypie, a w wersji trial nie da sie tego sprawdzic w ogole. :mad:

@OleYek z pdaclup?

Taaa :rolleyes:

#90 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 September 2008 - 08:30

witam hehe Z tego co mi wiadomo to dzisiaj, może jutro ma pojawić się kilka opcji o które prosiliśmy w wersji 1.1.0 cała aplikacja została napisana od nowa i dzięki temu nie ma już niektórych problemów jakie pojawiły się z powodu przerabiania kodu ;) Kasowanie działa, nie przenosi już z lockscreena do okienka reply przy zerowym stanie SMSów nie pokazuje już 0 nad ikoną to tak w skrócie

#91 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 24 September 2008 - 08:35

witam

Kasowanie działa, nie przenosi już z lockscreena do okienka reply przy zerowym stanie SMSów nie pokazuje już 0 nad ikoną to tak w skrócie

0 to pikus, ja mam w chwili obecnej "-13" :confused:

#92 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 September 2008 - 08:48

to raczej problem od strony bazy danych standardowego mobileSMS, też tak kiedyś miałem i Lobo prze konwertował mi bazę i było ok

#93 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 24 September 2008 - 08:58

to raczej problem od strony bazy danych standardowego mobileSMS, też tak kiedyś miałem i Lobo prze konwertował mi bazę i było ok

Baze tez ostatnio kasowalem, na szczescie w razie czego mam backup, oraz udalo mi sie jeszcze na 1.1.4 wyslac backup e-mailem przez SMSD bo mi sie po przejsciu na 2.x zaczely sypac SMSy, wiec musialem wyczyscic cala baze mobileSMS

#94 magorka

magorka
  • 518 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 September 2008 - 13:57

Dzisiaj pojawila sie aktualizacja, ale znow nie ma mozliwosci przesylania kontaktow (a tak na to liczylem). Poza tym, programik super.

#95 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 September 2008 - 15:38

dzisiaj lub jutro powinno być dodanych kilka opcji które przekazałem autorowi więc zobaczymy co uda się tym razem dodać ;)

#96 thefisz

thefisz
  • 73 posts
  • SkądKraków

Posted 24 September 2008 - 21:47

no, cieszą ojca takie dzieci :)

#97 thefisz

thefisz
  • 73 posts
  • SkądKraków

Posted 26 September 2008 - 14:43

przydala by sie jeszcze mozliwosc bezposredniego dzwonienia na odebrane w smsie numery

#98 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 September 2008 - 07:59

@thefisz dodane do listy

aktualizacja w drodze do 1.2.0
kwestia odświeżenia repo

jakie zmiany?
wszystko na iRealSMS - your native REAL SMS app on the iPhone

#99 velchinaski

velchinaski
  • 329 posts
  • SkądNowa Alexnadrya

Posted 27 September 2008 - 22:59

a jak ustawic raporty doreczenia to jest ten taki prfiks N,bo nie dostaje raportu o doreczeniu do osoby :((( i jak zmienic ikonke na SB ???? POZDR

#100 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 September 2008 - 23:25

na ta chwile raporty doręczenia w Polsce działa tylko na plusa Orange nie nie wiem jak Era plus to chyba XYZ lub WXYZ był o tym watek co do ikony to winterbord z Cydii lub OpenSSh i podmiana recznie w folderze aplikacji

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users