Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone w Polsce dostępny bez simlocka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
255 odpowiedzi w tym temacie

#226 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 postów

Napisano 15 września 2008 - 11:05

Byłem dziś w salonie Ery w Wawie, na Złotej. Niestety odpowiedź się nie zmieniła...

Postanowiłem znaleźć Apple Polska. Okazało się (jest to na stronach Apla), że dystrybutorem autoryzowanym jest firma iSource S.A.
Apple (Polska) - Kontakt z nami
iSource - kontakt

Niestety... Gdy się już dodzwoniłem dowiedziałem się, że ta firma zajmuje się wszystkim OPRÓCZ iPhona...

A przy okazji:
W salonie ery dowiedziałem się, że w tym konkretnym punkcie (chyba największy w Wawie, a może i w Polsce) czeka na zdjęcie simlocka 20 osób... jakoś mało... tak sobie myślę, jak na największy punkt w Wawie...

---- Dodano 15-09-2008 o godzinie 14:36 ----
Takie coś znalazłem dłubiąc w necie:
Buy Apple iPhone 3G HSDPA Quadband Unlocked Phone, Black 8GB, White 16GB, Black 16GB Unlocked SIM Free at Plemix.com

#227 XonobulaX

XonobulaX
  • 13 postów

Napisano 15 września 2008 - 17:11

Chyba trzeba będzie występować na drogę sądową przeciwko Erze i iSpot`owi o zwrot gotówki za produkt niezgodny z umową.Zakupionego telefonu nie możemy użytkować, ponieważ posiada blokadę.

#228 Broul

Broul
  • 34 postów

Napisano 15 września 2008 - 18:38

Jest to mój pierwszy post a więc witam wszystkich szkoda że w takich nie miłych warunkach... no ale cóż... Chciałem powiedzieć to czego się dowiedziałem a mianowicie to ze wczoraj zakupiłem Iphona w iSpocie w Gliwicach i poszedłem do ery aby mnie do pisali do tej niby listy i pan który przyjął zgłoszenie spisał IMEI itp powiedzieł że można czekac nawet kilka tygodni :/ prawda jest taka że oni sami nie wiedzą.... Ale skoro tak ejst to mogli nie mówić że jest możliwość kupna i ściągnięcia simlocka skoro tego nie potrafia zrobić. A co do użytkowania to kupiłem sobie karte pre-paid z ery bo nie lubie nosic dwóch telefonów a nie poto dałem za niego tyle pieniędzy żeby leżał. Więc zostaje nam tylko czekać.

#229 bartoszz

bartoszz
  • 7 postów

Napisano 15 września 2008 - 18:53

Broul, kilka tygodni??.. Nie wiem co robić, śledzę to forum od dość dawna, w zasadzie wiem już wszystko na temat iPhona (swoją drogą, wspaniałą robotę tu odwalacie), bardzo chętnie bym kupił, ale cały czas wstrzymuje mnie ta sprawa z simlockiem. Cóż, chyba sobie odpuszczę. Pozdrowienia. A, tak w ogóle, jakieś 2 tygodnie temu telefonowałem na infolinię Ery, gdzie to przemiły, kobiecy głos zapewnił mnie, iż procedura ściągania simlocka zostanie uruchomiona w drugiej połowie września, ze wskazaniem na ostatnie dni tego miesiąca. Tak nawiasem mówiąc, oni sami nie wiedzą, na czym stoją. Nikt nic nie wie, nikt nic nie widział, nie słyszał.. Śmiech na sali. Jeszcze raz, z pozdrowieniami.

#230 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 września 2008 - 07:21

Broul: "A co do użytkowania to kupiłem sobie karte pre-paid z ery bo nie lubie nosic dwóch telefonów a nie poto dałem za niego tyle pieniędzy żeby leżał. Więc zostaje nam tylko czekać." Masz taka mozliwosc, ja swojego nr. tel uzywam na wieksza skale i do biznesu wiec nie moge uzywac innego nr. Czy ktos z was, procz narzekania ma potwierdzona skarge do iSpot czy ERY? Taka zapisana na papierze, a tym samym potwierdzonym zobowiazaniem z pieczatka i podpisem na swoja korzysc? Bo tylko wtedy czekanie ma sens bo wiadomo na co.

#231 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 postów

Napisano 16 września 2008 - 10:19

Broul: "A co do użytkowania to kupiłem sobie karte pre-paid z ery bo nie lubie nosic dwóch telefonów a nie poto dałem za niego tyle pieniędzy żeby leżał. Więc zostaje nam tylko czekać."

Masz taka mozliwosc, ja swojego nr. tel uzywam na wieksza skale i do biznesu wiec nie moge uzywac innego nr.

Czy ktos z was, procz narzekania ma potwierdzona skarge do iSpot czy ERY? Taka zapisana na papierze, a tym samym potwierdzonym zobowiazaniem z pieczatka i podpisem na swoja korzysc? Bo tylko wtedy czekanie ma sens bo wiadomo na co.

Ja nie mam. Liczę, że się nie przeliczę :D

#232 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 września 2008 - 17:23

Era w poznaniu jest w ogole niezla. Pani w Panoramie po uslyszeniu ISPOT m zrobila bule jakbym po ajgfona byl na 4 planecie od slonca .. Stazysta stojacy przy drzwiach na Murawie zapodal txt ktory mi powiedzial 3 wrzesnia - czekamy za aplikacja. Generalnie jedna wielka sciema zeby miec klientow i juz mam tego dosyc , dzisiaj wieczorem pojdzie iphone na allegro , bo na co mi extra fon za 1899zl ktory lezy bezuzytecznie ,a nie bede zmiernial sieci-numeru dla telefonu........ Mega porazka.

#233 DanielF

DanielF
  • 5 763 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 16 września 2008 - 17:42

kup sobie nakładkę sim i po sprawie

#234 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 września 2008 - 19:53

luck1985 -> a dlaczego nie oddasz w iSpot skoro juz tak na serio masz dosc. Probowales?

#235 beyboss

beyboss
  • 85 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 września 2008 - 20:44

kup sobie nakładkę sim i po sprawie

a jaką polecasz??

#236 iPiotrus

iPiotrus
  • 71 postów

Napisano 16 września 2008 - 20:55

No właśnie ja mam dość czekania i kupuje nakładkę tylko jaką? do sieci PLAY była kiedyś taka http://www.allegro.p...sal_sim.htmlale już nie ma, napisałem maila czy są jeszcze...

#237 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 17 września 2008 - 10:39

Nakladki maja zla opinie chyba ze cos nowego... poszukaj na forum.

#238 PiotrekXXX

PiotrekXXX
  • 336 postów
  • SkądEU

Napisano 17 września 2008 - 14:08

do większego biznesu to ten telefon sie nie nadaje bateria kiszka i funkcjonalność tez jedynie jako 2 lub 3 telefon prywatny może sie przydać

#239 Moridin

Moridin
  • 600 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 września 2008 - 06:23

do większego biznesu to ten telefon sie nie nadaje
bateria kiszka i funkcjonalność tez
jedynie jako 2 lub 3 telefon prywatny może sie przydać

A mi spełnia się idealnie jak biznesowy tel.

#240 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 18 września 2008 - 12:41

do większego biznesu to ten telefon sie nie nadaje
bateria kiszka i funkcjonalność tez
jedynie jako 2 lub 3 telefon prywatny może sie przydać

A ja moglem wybierac z b.roznych i ten akurat pasuje mi idealnie. Jak pisalem glownie z powodu idealnej synchronizacji no i @ oraz www jak na razie nie widze lepszych roziwazan.
Bateria... fakt tej nigdy za malo nadarabiam wstawianiem do dock, a na wypady dalsze mam superprosty z superdluga bateria.

#241 michal_50

michal_50
  • 19 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 września 2008 - 19:20

Panie i Panowie udało mi się zdjąć simlocka! iPhone'a zakupiłem w salonie ery 6.09 i odrazu wzieli numer IMEI. Czekałem i codziennie sprawdzałem na forum czy ktomuś udało się zdjąć simlocka ale nic takiego nie wyczytałem. Dzisiaj przeczytałem w newsach że pierwsze simlocki zostały zdjęte co mnie zdziwiło bo nie dostałem jeszcze żadnego sms ze moge podlaczyc do iTunes w celu zdjęcia simlocka. Mimo to włożyłem kartę PLUSA, wpisałem kod pin i czekałem. W miejscu gdzie do tej pory widniał napis "Era 3G" był coś w stylu "nie mozna znaleść sieci". Następnie podłączyłem iPhone'a do komputera i zsynchronizowałem go przez iTunes. Nagle w iPhone'ie pojawił się napis "3G" , a póżniej "Plus 3G". Po zakończeniu synchronizacji odłączyłem iPhone'a i zadzwoniłem na mój drugi telefon. Działa. Zaraz zamieszcze screena.

#242 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 postów

Napisano 18 września 2008 - 19:38

Wierzymy :D ja też mam zdjętego simlocka :D

#243 Ahroun

Ahroun
  • 1 postów

Napisano 18 września 2008 - 20:23

Witam. mnie również dzisiaj odblokowali iPhona. Długo to trwało (o wiele za długo) ale wreszcie się doczekaliśmy :). Pozdro

#244 roon7

roon7
  • 18 postów

Napisano 18 września 2008 - 20:48

Ja Cie ......, mój też odblokowany :-) ale czad, człowiek się cieszy jak dziecko hehhehehe

#245 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 września 2008 - 21:26

I teraz rozumiecie haslo - Takie rzeczy tylko w erze - tzn radosc !! Jakbyscie kupili ajfona 23 , poszli 3 sciagnac sim locka , to nie bylo by takiej frajdy . A teraz jest , tyle czekania , pytan bez odpowiedzi i w koncu jest . :wink:

#246 nitr0

nitr0
  • 850 postów
  • SkądGryfino, Poland

Napisano 18 września 2008 - 21:30

ciekawe czy będą praktykowali odblokowywanie "pod ladą" ;>

#247 Broul

Broul
  • 34 postów

Napisano 18 września 2008 - 21:32

A dostaliscie sms ze mozecie odblokowac? czy sami sprawdziliscie i dziala?

---- Dodano 18-09-2008 o godzinie 22:39 ----
Ja też mam kurde jak dobrze że się jeszcze nie położyłem i coś mnie skusiło sprawdzić ten temat. Pozdrawiam :)

#248 roon7

roon7
  • 18 postów

Napisano 18 września 2008 - 22:24

luck1985 - Dokładnie, śmieszne to , ale po tych nerwach i czekaniu radość jest wielka! bo prosto nie było :-) Broul - zero sms, jak co dzień, a właściwie pare razy dziennie zgladnołem na forum i przeczytałem posta michal_50 , i odrazu drżenie rąk, wymiana karty, iTunes i .... jest. Michał dzięki za posta, podnósł mi adrenaline tak jak za dawnych czasów Golgota w Szczyrku :-)

#249 michal_50

michal_50
  • 19 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 września 2008 - 22:44

Heh nie ma sprawy cieszę się że mogłem pomóc :) Tak, mi też się wydaję że Era specjalnie przeciągała żeby zrobić odpowiednie napięcie żeby potem sobie ludzie myśleli jaka ta Era nie jest wspaniała :P

#250 ihmba

ihmba
  • 3 postów

Napisano 19 września 2008 - 18:54

mam takie pytanie, czy w celu zdjecia simlocka musieliscie iphone upgradować do 2.1?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych