Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Please log in to reply
1716 replies to this topic

#1501 kamil-o

kamil-o
  • 18 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 August 2008 - 12:57

To chyba na mnie będzie im zależało. Abo średnio 550-600 zł (łącznie za 3 numery) i chęć założenia jeszcze jednego numeru.

#1502 bananaphone

bananaphone
  • 13 posts

Posted 28 August 2008 - 23:30

ja tam mam odlozone 1700 zl i sobie kupuje w mixie:P

#1503 paniszprottka

paniszprottka
  • 131 posts

Posted 29 August 2008 - 00:14

Witajcie, pisze tutaj pierwszy raz. Zaciekawilo mnie to, co piszecie o negocjacjach z era w sprawie nizszych cen na iphone'a. Mam w erze 10 telefonow, wszystkie w taryfach era biznes 70, jeden w taryfie biznes 230. W pazdzierniku konczy mi sie umowa numeru bedacego w taryfie biznes 70. Zadzwonilam do BOK z pytaniem, czy w mojej sytuacji moge liczyc na nizsza cene iphone'a, jesli chcialabym go wziac teraz w pazdzierniku ( przy przedluzeniu umowy dalej na biznes 70 16 giga kosztuje ponad 900zl). Uslyszalam, ze zupelnie nie ma takiej mozliwosci. Co myslicie, da sie cos jednak sie targowac? Z kim? Z tymi polglowkami z BOK-a? Czy moze lepiej zajsc do punktu ery ? Co mowic ? Ktos z Was faktycznie wynegocjowal z nimi nizsza cene w podobnej sytuacji ? W zrywanie umowy dla picu raczej nie chce sie bawic. Pozdrowienia! monika

#1504 ser91e

ser91e
  • 461 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 29 August 2008 - 08:09

Jeśli ich nie postraszysz to raczej nic nie osiągniesz. Jak zauważyłaś większość, jak nie wszyscy uzyskali zniżki dopiero jak zadeklarowali się, że zrywają umowę. Potem byli przełączani do innego działu i tam dopiero dało się coś wynegocjować. Rozumiem, że mając 10 tel w firmie ciężko byłoby zmieniać operatora, ale jeśli chcesz coś zbić z tych 900 zł to nie ma innego wyjścia.

#1505 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 29 August 2008 - 08:18

Jedynym argumentem który działa na Erę jest zerwanie umowy, w przypadku umowy firmowej na 10 numerów argument jest 10-razy silniejszy. Zrywanie dla picu nie jest trudne i nie wymaga akcji papierowych, w BOKu mówisz że masz ich dosyć i prosisz o opis metody przeniesienia numerów do Orange (dodając mimochodem że tam iPhone'y są tańsze). Po tych słowach zostaniesz przeniesiona do działu który jest władny podejmować decyzje o zniżkach.

#1506 Lestek

Lestek
  • 880 posts

Posted 29 August 2008 - 08:37

Taryfy rzędu 70zł to dla nich nie klient. Moja lejdi ma 4 aktywacje firmowe. 3 właśnie w 70-tce biznes. Jedną w 120. Chcialem już nawet wziąć fona na którąś z tych taryf pod warunkiem że cena będzie przystępna. Nie chcieli się zgodzić w tych niższych na obniżenie ceny. A w 120 proponowali indywidualne warunki i możliwość wzięcia telefonu mimo ze umowa kończy się za rok. Indywidualne warunki już po roku... ale rachunki są odpowiednie - dużo wyższe niż ten abonament.

#1507 paniszprottka

paniszprottka
  • 131 posts

Posted 29 August 2008 - 11:02

Dzieki za odpowiedzi. Powiem im,ze mam ich dosc i ze chce przeniesc po kolei wszystkie numery do Orange. Zobaczymy,czy poskutkuje. Z tego co widze, jesli ktos wyciaga do nich ciezka artylerie, to lacza z dzialem utrzymania klienta;)? @Lestek - widze,ze sytuacja Twojej Pani byla podobna. Moja umowa na ktorej mam biznes 230 konczy sie za ponad rok - w styczniu 210. Rozumiem,ze ona powiedziala im,ze chce z nimi zerwac umowe (ta nizsza na poczatek)i wtedy oni jej zaproponowali,ze dadza jej telefon na tamta wyzsza taryfe, jednoczesnie o odpowiedni czas wydluzajac umowe, czy tak ? Ona sama im napomknela o takim wyjsciu ? O ile jej przedluzyli umowe, normalnie o 2 lata?

#1508 Lestek

Lestek
  • 880 posts

Posted 29 August 2008 - 12:02

Tak normalnie na 2 lata czyli będzie trwać przez następne 3.

#1509 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 August 2008 - 13:21

mam newsa!!! zadzwonilem do ery...mi umowa konczy sie sie za ponad rok! wynegocjowalem aneks na iphona 8g za 1z i 16g za 49 przy abonamencie 170zl + 50zl paczka 500mb .w sumie 220 zl to tyle ile place obecnie za telefon. da sie z nimi wszystko zalatwic!

#1510 savinho

savinho
  • 20 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 August 2008 - 13:40

wynegocjowalem aneks na iphona 8g za 1z i 16g za 49 przy abonamencie 170zl + 50zl paczka 500mb .w sumie 220 zl to tyle ile place obecnie za telefon.
da sie z nimi wszystko zalatwic!

czyli wynegocjowałeś 50zł przy zakupie Ip 16Gb. Nic poza tym.

chyba, że dali Ci dwie słuchawki...
tak?

#1511 kamil-o

kamil-o
  • 18 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 August 2008 - 13:47

Już to widzę jak dają 2 słuchawki za 50 zł. :D

#1512 reBuk

reBuk
  • 8 posts

Posted 29 August 2008 - 14:00

Właśnie przedłużyłem umowe, abonament 100pln brutto, iphone 16GB za 150pln...

#1513 savinho

savinho
  • 20 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 August 2008 - 14:11

Właśnie przedłużyłem umowe, abonament 100pln brutto, iphone 16GB za 150pln...

na ile miesięcy umowa?
jaki abonament miałeś wcześniej?

#1514 CybeQ

CybeQ
  • 35 posts

Posted 29 August 2008 - 14:31

Jak się przedłuży umowę a potem włoży inną kartę np. Tak Tak to Iphone działa poprawnie ? Dobrze działa internet w iPhone ? bo jak byłem w salonie ery to na "testowym" nie mogłem się połączyć. (Inna sprawa że ktoś zablokował iphona i pracownicy 5 minut pin wpisywali :P)

#1515 Esseti

Esseti
  • 43 posts

Posted 29 August 2008 - 14:38

Posiadam juz iP od 3 dni. W Erze bylem juz 2 lata i oto jaka umowe udalo mi sie wynegocjowac. iPhone 16GB Black - 1299zl (umowa na 2 lata) Era 60: I rok: 30zl/miesiac, +15zl za 50MB pakiet, z czego pierwsze 3 miesiace po 1zl II rok: 45zl/miesiac, no i pakiet 50MB za 15zl

#1516 reBuk

reBuk
  • 8 posts

Posted 29 August 2008 - 15:37

na ile miesięcy umowa?
jaki abonament miałeś wcześniej?

na 24m-ce, wczesniej abonament ok 90zl,

#1517 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 August 2008 - 17:20

Już to widzę jak dają 2 słuchawki za 50 zł. :D

hehhe no pomarzyc mozna!
mi w zasadzie o cene nie chodzilo tak bardzo ale o to ze w trakcie trwania umowy jeszcze ponad rok do konca ,poszli na aneks z iphonem.
zamowilem czarnego 8g za zlotowke, powiedzieli ze okolo 3 dni ale jak tu sie naczytalem ze ci kurierzy ptrzywoza jak chce ...to odpuszczam czekanie,jak przywiezie to przywiezie.

#1518 paniszprottka

paniszprottka
  • 131 posts

Posted 29 August 2008 - 17:20

Dzwonilam do dzialu utrzymania klienta, zaproponowali mi obnizenie dwoch abonamentow z biznes 60 na abonament 30 zl + 120 minut darmowych do wszystkich sieci (czyli troszke wiecej niz jest w biznes 60). Umowa na rok, czyli bez telefonu, ale na tym mi nie zalezalo - chcialam i tak zmniejszyc abonament a przy umowie na 2 lata tez nie ma nic ciekawego do wyboru. Moj abonament podwyzszylam o 15 zl ( z biznes 70 na biznes 120 z rabatem - bede placic 100zl netto). Iphone 8giga dostalam za 50 zł, kurier zjawi sie w poniedzialek lub wtorek. W sumie nie bylam zdecydowana, ktory wziac, ale Waćpan z ery goraco zapewnial, ze do normalnego pobawienia sie 8giga wystarczy w zupelnosci ( dziwna sprawa, myslalam,ze raczej bedzie zapewnial o czyms zupelnie odwrotnym). Przypomnialo mi sie, ze podobne opinie czytalam chyba nawet tu na forum, wiec wzielam wlasnie ten model. Teraz tylko doczekac do nowego tygodnia! Dzieki Wam za rady :)

#1519 Marcell_80

Marcell_80
  • 454 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 August 2008 - 17:54

a sa moze jakies opinie nowych uzytkownikow i iphonach? radocha czy zawod?....duzo osob napewno bylo co kupowali iphony nie majac wczesniej o nich pojecia.

#1520 bastekpi

bastekpi
  • 19 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 29 August 2008 - 18:38

Ja kupiłem za 1200zł na allegro nowego 3G 8GB i jestem bardzo zadowolony. Wydaje mi sie ze jest to lepsza opcja niz abonament dedykowany i 720 za słuchawke jeszcze jeśli komuś bardzo na internecie nie zalezy albo ma szeroki dostep do wi-fi (jak ja). Jeśli chodzi o sam telefon to super, mega gadzeciarski, ale jak narazie nie dopracowany, juz mialem nie male problemy, przy uaktualnieniu softu do 2.0.2, mysaełem ze rozwale go o ściane przez te stracone pare(naście) godzin. Ogólnie to polecam ale napewno są lepsze telefony na rynku, jeśli komuś nie zalezy na fajnym wygladzie i zabawie. Pozdrawiam!

#1521 ser91e

ser91e
  • 461 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 29 August 2008 - 19:11

@bastekpi Nie możesz mieć pretensji, że masz problemu przy aktualizacji softu, skoro kupiłeś go na Allegro a nie w oficjalnym obiegu od operatora. Programy typu Pwnage nie są robione przez Apple więc nie zwalaj na niedopracowanie telefonu :P. Jakbyś miał z Ery lub Orange to wystarczyłoby w iTunes nacisnąć aktualizuj i z głowy.

#1522 shexbeer

shexbeer
  • 151 posts

Posted 29 August 2008 - 20:17

Mam dość wiarygodną informację że od poniedziałku 1 września będzie zmieniona oferta dla stałych abonentów jeśli chodzi o paczki danych, podejrzewam że obniżą cenę paczki 500MB bo za darmo to jej raczej do abonamentu nie dodadzą, być może wprowadzą większe paczki w lepszych cenach. Ja czekam do poniedziałku z podpisaniem aneksu.

#1523 mazor

mazor
  • 18 posts

Posted 29 August 2008 - 21:33

a wiesz ze mozna sobie dobierac, zmieniac, usuwac, wybierac, przebierac paczki co kolejny okres rozliczeniowy? i to czy podpiszesz teraz czy w poniedzialek to nie ma znaczenia bo podpisujac aneks nie podpisujesz umowy na paczke tylko na abonament. paczke dokupujesz sobie gratys. z reszta jak znam takie wiarygodne zrodla to obniza zo 50 do 45.

#1524 shexbeer

shexbeer
  • 151 posts

Posted 29 August 2008 - 21:55

a wiesz ze mozna sobie dobierac, zmieniac, usuwac, wybierac, przebierac paczki co kolejny okres rozliczeniowy? i to czy podpiszesz teraz czy w poniedzialek to nie ma znaczenia bo podpisujac aneks nie podpisujesz umowy na paczke tylko na abonament. paczke dokupujesz sobie gratys. z reszta jak znam takie wiarygodne zrodla to obniza zo 50 do 45.

Wiem, aneks do umowy podpisuję na świadczenie usługi (abonament), a paczka danych to dodatkowa oferta z której mogę w każdej chwili zrezygnować bez jakichkolwiek konsekwencji w przeciwieństwie do abonamentu. Czekam do poniedziałku z nadzieją że może się JESZCZE COŚ zmienić. Paczkę danych tak jak napisałeś mogę w jednym cyklu wziąść 50MB, w drugim 500MB a w trzecim wcale. Wydaje mi się że taka obniżka jak napisałeś raczej nie wchodzi w grę. Co do źródeł i ich wiarygodności to będziemy mogli zweryfikować to dopiero w poniedziałek.

#1525 CybeQ

CybeQ
  • 35 posts

Posted 30 August 2008 - 10:05

Jak się przedłuży umowę a potem włoży inną kartę np. Tak Tak to Iphone działa poprawnie ? Dobrze działa internet w iPhone ? bo jak byłem w salonie ery to na "testowym" nie mogłem się połączyć.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users