Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#1251 przemekk-dc17a279da

przemekk-dc17a279da
  • 43 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 10:55

Wracajac do tematu - ktos juz wie czy jego telefonik do niego jedzie?

Jeżeli jesteś stałym abonentem, to możesz wejść na iboa i zobaczyć stan "zamówienia".

#1252 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 11:00

Jeżeli jesteś stałym abonentem, to możesz wejść na iboa i zobaczyć stan "zamówienia".

O tego nie wiedzialem ;) Po sprawdzeniu mam przygotowanie wysylki... Oby tego nie wyslali po weekendzie bo bede zly ;)

Lestek S-W-I-E-T-N-A prasowanka na koszulke :D

#1253 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 11:06

Mam coś lepszego dla naszego ulubionego operatora...
Dołączona grafika
Mam nowe hasło dla programu loajnościowego... Nieco przerobiłem oryginalne: "Płacisz więcej" hie hie

#1254 origami

origami
  • 33 postów
  • SkądTrzebnica

Napisano 21 sierpnia 2008 - 11:19

" Polska Telefonia Cyfrowa rozpocznie sprzedaż iPhone’a 3G już jutro, 22 sierpnia br. Pierwsze telefony można będzie kupić zaraz po północy, w nocy z czwartku na piątek w wybranych sklepach i salonach firmowych w Gdańsku, Katowicach, Krakowie, Łodzi, Poznaniu, Wrocławiu i Warszawie. Przed OOP w Warszawie odbędzie się wieczorna impreza dla podkreślenia tego szczególnego wydarzenia. Przygotowaliśmy liczne atrakcje dla klientów, którzy chcą być pierwszymi posiadaczami iPhone’a 3G. Dziś o godzinie 20.00 rozpocznie się piknik muzyczny, podczas którego wystąpią, m.in. gwiazdy programu You Can Dance oraz znani DJ-e. Po północy nasi specjalnie przeszkoleni koledzy zaprezentują wszystkim zainteresowanym możliwości i zalety nowego iPhone’a oraz przekażą wszelkie informacje dotyczące oferty. Dla wygody klientów oraz w celu usprawnienia procesu sprzedaży od godziny 20.00 wszystkie osoby zainteresowane zakupem nowego telefonu będą mogły zarejestrować się i wypełnić niezbędne dokumenty na specjalnie w tym celu przygotowanych stanowiskach. Punktualnie o północy uroczyście rozpocznie się sprzedaż iPhone’a 3G, a pierwsze telefony trafią do rąk klientów. PTC już od 8 sierpnia br., jako pierwszy operator w Polsce, zaoferowała klientom możliwość kupienia najnowszego iPhone’a 3G w procesie przedsprzedaży. Tego dnia uruchomiliśmy specjalną ofertę cenową na nowy telefon oraz w wybranych placówkach naszej sieci sprzedaży umożliwiliśmy wszystkim zainteresowanym zawieranie umów abonamentowych. Osoby, które podpisały umowę w ramach oferty przedsprzedaży, otrzymają iPhone’a 3G przesyłką kurierską lub będą mogły odebrać go osobiście w wyznaczonych punktach sprzedaży. Klienci korzystający z tej formy zakupu otrzymają zamówione telefony w pierwszej kolejności. iPhone 3G będzie dostępny we wszystkich promocjach zarówno dla obecnych, jak i nowych klientów już od 1 zł. Równocześnie przygotowaliśmy specjalne, dedykowane dla tego wyjątkowego telefonu taryfy zawierające pakiety transmisji danych oraz bezpłatny dostęp do największej w Polsce sieci ponad 400 hotspotów. W zależności od wybranej taryfy abonent otrzyma od 500 MB do 5 GB transferu danych, co umożliwi swobodne korzystanie z internetu nawet najbardziej wymagającym klientom. W ramach trzech ofert abonamentowych o wartości 95, 195 i 345 złotych, w kontraktach na 24 lub 36 miesięcy, klient otrzyma od 150 do 800 minut, na połączenia do wszystkich sieci, wymienialnych na SMS-y. Koszt telefonu w ramach ofert specjalnych, w zależności od wybranego poziomu abonamentu, wynosi od 1 zł do 999 złotych za iPhone 3G 16GB w najtańszej taryfie i kontrakcie na 24 miesiące. iPhone 3G będzie również dostępny w ofertach Nowa Era Mix, Tak Tak Fon oraz w promocjach Telefoniczna Okazja i Zawsze Taniej z najbliższymi. W najbliższych dniach urządzenie będą mogli kupić również użytkownicy telefonów na kartę. Wszystkich chętnych do zakupu tego wyjątkowego telefonu, zapraszamy dziś od godziny 20:00 pod sklep firmowy OOP." źródło era - portal pracowniczy ;)

#1255 Wybraniak

Wybraniak
  • 29 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2008 - 12:29

proponuje spojrzec na to inaczej: jesli Twoj iPhone co 15 min odpytuje serwer pocztowy zeby sprawdzic czy jest nowa poczta to tracisz co najmniej 200kb per sprawdzenie (dane sa zaokraglane zawsze do 100kb, oddzielnie wyslanie i odpowiedz). zakladajac ze jestes poza domem 10h to masz zjedzone circa 8mb per dzien. 30 takich dni i 250mb poszly do kosza na nic.

poza tym sam iphone ma bardzo nietypowy sposob laczenia sie z siecia - nie utrzymuje polaczenia. jesli wiec np odpalisz mapy, po kilkunastu sekundach przejdziesz do widgeta pogodowego a potem wrocisz do map, to w systemie ery pojawi sie to jako kilka jesli nie kilkanascie osobnych polaczen zamiast jedno "duze". oczywiscie kazde od razu policzone jako 100kb, nawet jesli faktycznie przeslales tylko 3kb w kazdym z requestow. na takim zaokraglaniu mozesz stracic 90% swojego pakietu miesiecznego!

generalnie, paczka 500mb przy rozliczaniu co 100kb i koniecznosci doplacania za wszystko powyzej 500mb jest fatalnym i mega dziadowskim rozwiazaniem. dane powinny byc rozliczane po 1kb i bez doplacania po przekroczeniu (tak jak w srodkowym i drozszym pakiecie dla nowych klientow)

Czy jest jakas aplikacja do utrzymywania stalego polaczenia z siecia?
Wiem ze mozna wylaczyc edge kiedy nie jest potrzebne (programem bossprefs) jednak wolalbym aby telefon nie laczyl sie po 1kb, 3kb (nabijajac przy rozliczaniu co 100kb)... tylko trzymal jedne polaczenie.

P.S. Czy jest mozliwosc blokady u operatora po wyczerpaniu pakietu danych?

#1256 tomzel

tomzel
  • 35 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 12:55

A propo bałaganu w erze, tydzień temu podpisałem umowę w salonie, dostałem kartę i usłyszałem, że mam czekać na kuriera. Kartę chciałem uruchomić wcześniej i zacząć z niej korzystać. Dzwoniąć do biura abonenta dowiedziałem się, że mogę to zrobić dopiero od dziś tzn 21.08, bo w innym przypadku stracę dodatkwe 300 minut. Przy okazji zorientowałem się, że nie podałem (bo nikt nie pytał) obecnego numeru kontaktowego dla kuriera. Konsultkantka poinformowała mnie, że nie da się już tego zmienić (sic!), ale w czwartek, piątek (21-22) będą wysyłać sms informacyjne z numerem przesyłki i telefonem i potem dzwoniąć do DPD można zmienić numer kontaktowy. Dziś oczywiście karta jeszcze nie działa, a na infolinii dostałem informację, że numer będzie aktywny automatycznie w ciągu 5 dni (sic!!). Ibok również w moim przypadku nie działa, bo karta nie jest aktywna. Teoretycznie (bo wątpie, aby dostarczyli go aż tak szybko do Gdańska) kurier pocałuje klamke w domu, bo nic o tym nie będę wiedział. Za co oni dostali te wszystkie ISO to nie mam pojęcia...

#1257 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 13:15

Nie do końca rozumiem. Czy osoby, które zamówiły sobie w Erze w przedsprzedaży na miejscu w salonie dostaną telefon jutro w tym miejscu normalnie? Czy będą musiały czekać aż zostaną dostarczone.

#1258 tomzel

tomzel
  • 35 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 13:31

Nie do końca rozumiem. Czy osoby, które zamówiły sobie w Erze w przedsprzedaży na miejscu w salonie dostaną telefon jutro w tym miejscu normalnie? Czy będą musiały czekać aż zostaną dostarczone.

to zależy chyba od tego jaką opcję wybrałeś przy podpisywaniu umowy...

#1259 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 13:35

Ja tego nie zrobilem, bo mi babeczka powiedziała, że to będzie realizowane oddzielnie niż to ile oni dostaną tych telefonów na stan. Stwierdzila, że wtedy bedę mogl odebrac pozniej niz 22 sierpnia u nich salonie, wiec zdecydowalem sie ze jutro pojde i sam podpisze umowe. Jednak jest mały minus, jestem studentem i będę musiał zapłacić kaucje, bo jutro nie ma juz starego na którego miała iść umowa w przedsprzedaży (bez kaucji). I troszke kiszka, bo gdyby mi powiedziano, że jutro go odbiorę po podpisaniu tej umowy o przedsprzedaż to by ojciec podpisał, a wyjeżdza dzisiaj na długo a ja jestem bez telefonu :/ Czy jesli jeszcze dzisiaj skocze podpisac przedsprzedaż z ojczulkie, to dadzą mi jutro iphone?

#1260 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 13:51

Pogadaj z nimi, ze student jest biedny itd. ;) A tak serio to nie masz jakiejs kart debetowej, kredytowej (paszport Polsatu tutaj raczej nie pomoze)? Mysle, ze bedzie sie dalo z nimi jakos dogadac. Im przeciez chodzi o to by sprzedac jak najwiecej telefonow.

#1261 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2008 - 14:01

Dzięki za info :) U mnie jest już informacja, że paczka została przekazana, jest numer listu przewozowego, ale na stronie masterlink.pl jeszcze nie można jej znaleźć...

#1262 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 14:01

mam debetówke, ale chyba nie styknie, mialem kredytową pod mamę podpiętą to mi wcięło w bankomat bo pomylilem z inna i matka stwierdziła że za duzo nabijałem bez jej wiedzy i nie mam ;) Trudno najwyzej 500zł zamrożę na pół roku, wielkiej inflacji nie będzie. Myslicie ze jakbym teraz poszedl przedsprzedaz podpisać to jutro by dali telefon czy trzeba byłoby czekac, mówię oczywiście o odebraniu w salonie.

#1263 pchlaa

pchlaa
  • 49 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 14:11

u mnie rowniez, przesylka przekazana do kuriera.mam nadzieje ze jutro dotrze. niestety chcialem zmienic na bialego ale musialbym anulowac, nieodebrac tego zamowienia i czekac na kolejne, czyli jakis miesiac. olalem sprawe i bedzie czarny.

#1264 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2008 - 14:14

u mnie rowniez, przesylka przekazana do kuriera.mam nadzieje ze jutro dotrze. niestety chcialem zmienic na bialego ale musialbym anulowac, nieodebrac tego zamowienia i czekac na kolejne, czyli jakis miesiac. olalem sprawe i bedzie czarny.

Może ktoś będzie chciał się zamienić ;)

#1265 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 14:20

mam debetówke, ale chyba nie styknie, mialem kredytową pod mamę podpiętą to mi wcięło w bankomat bo pomylilem z inna i matka stwierdziła że za duzo nabijałem bez jej wiedzy i nie mam ;) Trudno najwyzej 500zł zamrożę na pół roku, wielkiej inflacji nie będzie.

Myslicie ze jakbym teraz poszedl przedsprzedaz podpisać to jutro by dali telefon czy trzeba byłoby czekac, mówię oczywiście o odebraniu w salonie.

No karta debetowa jest karta wypukla. :)

Co do przedsprzedazy... przejdz sie zapytac.

#1266 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 14:26

kredytowa jest wypukła, debetowa karta (debit card) w Polsce to taka, która nie pozwala na przekroczenie posiadanych środków na koncie. Dzwonie do tych punktów Ery i nikt nie odbiera, no cóż.

#1267 przemekk-dc17a279da

przemekk-dc17a279da
  • 43 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 15:15

Dzięki za info :) U mnie jest już informacja, że paczka została przekazana, jest numer listu przewozowego, ale na stronie masterlink.pl jeszcze nie można jej znaleźć...

Na stronie Masterlinka informację pewnie zobaczysz dopiero jutro rano, że wydano kurierowi w celu dostarczenia (jak dobrze pójdzie) ;)

#1268 Teddy303

Teddy303
  • 29 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 17:25

Tez dzis zobaczylem taka informacje i z ciekawosci przekrecilem do BOA, mila pani poinformowala mnie ze numery listow juz sa nadane, ale paczki maja byc przekazane kurierowi dopiero jutro :/. Cos mi sie wierzyc nie chce, ale przekonamy sie dopiero rano jak bedzie (lub nie bedzie) list przewozowy w DPD.

#1269 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 17:43

No to bylaby najgorsza informacja. Jak dla mnie to paczka dostaje numer przewozowy po odebraniu jej przez kuriera... Bo niby skad ma magazyn wiedziec jakie sa numery przewozowe?

#1270 Teddy303

Teddy303
  • 29 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 17:48

No to bylaby najgorsza informacja. Jak dla mnie to paczka dostaje numer przewozowy po odebraniu jej przez kuriera... Bo niby skad ma magazyn wiedziec jakie sa numery przewozowe?

Akurat z tym to nie problem, bo sam mam w domu np 30 czystych listow przewozowych z numerami. Era ma napewno jakis swoj program do nadawania numerow listow (np pula przydzielona przez masterlinka, albo konkretny prefix). Mozna zauwazyc ze list przewozowy zaczyna sie od ERA.... . Wiec moze byc tak ze najwczesniej w poniedzialek :/

#1271 hejho

hejho
  • 14 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 17:50

ja zadzwoniłem do BOA jak dostałem kilka smsa z informacją że zmieniają mi na nową taryfę, z ktorą zamówiłem Iphona, ale nie dostałem jeszcze z nr przewozowym i konsultant powiedział że paczka od nich wyszła o 13, a smsa z litem przwozym dostanę kiedy DPD zarejestruje paczkę do mnie..... Czekamy... mam nadzieje że jutro bedzię

#1272 tomzel

tomzel
  • 35 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 17:53

A propo bałaganu w erze, tydzień temu podpisałem umowę w salonie, dostałem kartę i usłyszałem, że mam czekać na kuriera. Kartę chciałem uruchomić wcześniej i zacząć z niej korzystać. Dzwoniąć do biura abonenta dowiedziałem się, że mogę to zrobić dopiero od dziś tzn 21.08, bo w innym przypadku stracę dodatkwe 300 minut. Przy okazji zorientowałem się, że nie podałem (bo nikt nie pytał) obecnego numeru kontaktowego dla kuriera. Konsultkantka poinformowała mnie, że nie da się już tego zmienić (sic!), ale w czwartek, piątek (21-22) będą wysyłać sms informacyjne z numerem przesyłki i telefonem i potem dzwoniąć do DPD można zmienić numer kontaktowy. Dziś oczywiście karta jeszcze nie działa, a na infolinii dostałem informację, że numer będzie aktywny automatycznie w ciągu 5 dni (sic!!). Ibok również w moim przypadku nie działa, bo karta nie jest aktywna. Teoretycznie (bo wątpie, aby dostarczyli go aż tak szybko do Gdańska) kurier pocałuje klamke w domu, bo nic o tym nie będę wiedział. Za co oni dostali te wszystkie ISO to nie mam pojęcia...

Cytuje siebie, ciąg dalszy tej paranoi trwa...

Przez pół godziny walczyłem na infolinii o włączenie telefonu, w końcu trafiłem na konsultanta, który zobowiązał się go ręcznie aktywować i numer miał działać w ciągu 24 godzin. Wszytko fajnie tylko, że pół godziny później odebrałem telefon domowy (z którego dzwoniłem), że coś jest nie tak (czyli nie wiedzą czemu soft nie aktywuje karty zanim nie dostane iP) i dupa blada. Teraz mam czekać na telefon konsultanta w niedziele, aby podał mi numer kuriera i przesyłki. Paranoja.

#1273 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 18:06

Teddy nie pocieszyles mnie :/ Co do przesylek to... osoby, ktore czekaja na kuriera powinny paczke dostac w piatek, no w najgorszym razie sobote. Moze troche samolubne rozumowanie ale skoro maja towar na stanie wczesniej to mogliby juz, jesli nie dostarczyc do domu zamawiajacego, to dostarczyc do regionalnej siedziby firmy kurierskiej. Wtedy moznaby sie ugadac co do terminu czyli - paczki juz sa na magazynie ale rozwozimy je w piatek juz z samego rana. I byloby wszystko cacy - klienci maja towar gwarantowany w dzien debiutu, Apple zadowolone bo nic wczesniej nie wycieklo. Na 100% jest to do ugadania. Ale firmie brakuje chyba 5 klepki oraz ludzi, ktorzy potrafia zorganizowac premiere wyczekiwanego produktu.

#1274 Teddy303

Teddy303
  • 29 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 18:10

Teddy nie pocieszyles mnie :/ Co do przesylek to... osoby, ktore czekaja na kuriera powinny paczke dostac w piatek, no w najgorszym razie sobote. Moze troche samolubne rozumowanie ale skoro maja towar na stanie wczesniej to mogliby juz, jesli nie dostarczyc do domu zamawiajacego, to dostarczyc do regionalnej siedziby firmy kurierskiej. Wtedy moznaby sie ugadac co do terminu czyli - paczki juz sa na magazynie ale rozwozimy je w piatek juz z samego rana. I byloby wszystko cacy - klienci maja towar gwarantowany w dzien debiutu, Apple zadowolone bo nic wczesniej nie wycieklo. Na 100% jest to do ugadania. Ale firmie brakuje chyba 5 klepki oraz ludzi, ktorzy potrafia zorganizowac premiere wyczekiwanego produktu.

Zgadzam sie z Toba w 100%. Skoro premiera jest 22.08, i Era wie do kogo dostarczyc ten telefon to powinna zrobic wszystko zeby telefony trafily do nas w dniu premiery. Co do wyciekania to tak jak by Era nie wysylala do swoich salonow przed 22 sierpnia :) mysle ze Ci konsultanci to wiedza gdzie pracuja, i tylko to.

Edit:

AA jeszcze mi konsultant jeden powiedzial ze oni ich jeszcze nie maja na magazynie (dzisiaj) i ze dzisiaj dopiero beda mieli :)

#1275 Augi1981

Augi1981
  • 30 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 21 sierpnia 2008 - 18:15

era dziś wydała przesyłkę kurierowi w moim przypadku po zalogowaniu do iboa widnieje informacja z numerem listu przewozowego i informacja że przesyłka przekazana kurierowi więc podejrzewam że wiekszosć zamawiających przez kuriera jutro dostanie telefon z aneksem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych