Wracajac do tematu - ktos juz wie czy jego telefonik do niego jedzie?
Jeżeli jesteś stałym abonentem, to możesz wejść na iboa i zobaczyć stan "zamówienia".
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 21 sierpnia 2008 - 10:55
Wracajac do tematu - ktos juz wie czy jego telefonik do niego jedzie?
Napisano 21 sierpnia 2008 - 11:00
Jeżeli jesteś stałym abonentem, to możesz wejść na iboa i zobaczyć stan "zamówienia".
Napisano 21 sierpnia 2008 - 11:19
Napisano 21 sierpnia 2008 - 12:29
proponuje spojrzec na to inaczej: jesli Twoj iPhone co 15 min odpytuje serwer pocztowy zeby sprawdzic czy jest nowa poczta to tracisz co najmniej 200kb per sprawdzenie (dane sa zaokraglane zawsze do 100kb, oddzielnie wyslanie i odpowiedz). zakladajac ze jestes poza domem 10h to masz zjedzone circa 8mb per dzien. 30 takich dni i 250mb poszly do kosza na nic.
poza tym sam iphone ma bardzo nietypowy sposob laczenia sie z siecia - nie utrzymuje polaczenia. jesli wiec np odpalisz mapy, po kilkunastu sekundach przejdziesz do widgeta pogodowego a potem wrocisz do map, to w systemie ery pojawi sie to jako kilka jesli nie kilkanascie osobnych polaczen zamiast jedno "duze". oczywiscie kazde od razu policzone jako 100kb, nawet jesli faktycznie przeslales tylko 3kb w kazdym z requestow. na takim zaokraglaniu mozesz stracic 90% swojego pakietu miesiecznego!
generalnie, paczka 500mb przy rozliczaniu co 100kb i koniecznosci doplacania za wszystko powyzej 500mb jest fatalnym i mega dziadowskim rozwiazaniem. dane powinny byc rozliczane po 1kb i bez doplacania po przekroczeniu (tak jak w srodkowym i drozszym pakiecie dla nowych klientow)
Napisano 21 sierpnia 2008 - 12:55
Napisano 21 sierpnia 2008 - 13:15
Napisano 21 sierpnia 2008 - 13:31
Nie do końca rozumiem. Czy osoby, które zamówiły sobie w Erze w przedsprzedaży na miejscu w salonie dostaną telefon jutro w tym miejscu normalnie? Czy będą musiały czekać aż zostaną dostarczone.
Napisano 21 sierpnia 2008 - 13:35
Napisano 21 sierpnia 2008 - 13:51
Napisano 21 sierpnia 2008 - 14:01
Napisano 21 sierpnia 2008 - 14:01
Napisano 21 sierpnia 2008 - 14:11
Napisano 21 sierpnia 2008 - 14:14
u mnie rowniez, przesylka przekazana do kuriera.mam nadzieje ze jutro dotrze. niestety chcialem zmienic na bialego ale musialbym anulowac, nieodebrac tego zamowienia i czekac na kolejne, czyli jakis miesiac. olalem sprawe i bedzie czarny.
Napisano 21 sierpnia 2008 - 14:20
mam debetówke, ale chyba nie styknie, mialem kredytową pod mamę podpiętą to mi wcięło w bankomat bo pomylilem z inna i matka stwierdziła że za duzo nabijałem bez jej wiedzy i nie mam
Trudno najwyzej 500zł zamrożę na pół roku, wielkiej inflacji nie będzie.
Myslicie ze jakbym teraz poszedl przedsprzedaz podpisać to jutro by dali telefon czy trzeba byłoby czekac, mówię oczywiście o odebraniu w salonie.
Napisano 21 sierpnia 2008 - 14:26
Napisano 21 sierpnia 2008 - 15:15
Dzięki za info
U mnie jest już informacja, że paczka została przekazana, jest numer listu przewozowego, ale na stronie masterlink.pl jeszcze nie można jej znaleźć...
Napisano 21 sierpnia 2008 - 17:25
Dzięki za info
U mnie jest już informacja, że paczka została przekazana, jest numer listu przewozowego, ale na stronie masterlink.pl jeszcze nie można jej znaleźć...
Napisano 21 sierpnia 2008 - 17:43
Napisano 21 sierpnia 2008 - 17:48
No to bylaby najgorsza informacja. Jak dla mnie to paczka dostaje numer przewozowy po odebraniu jej przez kuriera... Bo niby skad ma magazyn wiedziec jakie sa numery przewozowe?
Napisano 21 sierpnia 2008 - 17:50
Napisano 21 sierpnia 2008 - 17:53
A propo bałaganu w erze, tydzień temu podpisałem umowę w salonie, dostałem kartę i usłyszałem, że mam czekać na kuriera. Kartę chciałem uruchomić wcześniej i zacząć z niej korzystać. Dzwoniąć do biura abonenta dowiedziałem się, że mogę to zrobić dopiero od dziś tzn 21.08, bo w innym przypadku stracę dodatkwe 300 minut. Przy okazji zorientowałem się, że nie podałem (bo nikt nie pytał) obecnego numeru kontaktowego dla kuriera. Konsultkantka poinformowała mnie, że nie da się już tego zmienić (sic!), ale w czwartek, piątek (21-22) będą wysyłać sms informacyjne z numerem przesyłki i telefonem i potem dzwoniąć do DPD można zmienić numer kontaktowy. Dziś oczywiście karta jeszcze nie działa, a na infolinii dostałem informację, że numer będzie aktywny automatycznie w ciągu 5 dni (sic!!). Ibok również w moim przypadku nie działa, bo karta nie jest aktywna. Teoretycznie (bo wątpie, aby dostarczyli go aż tak szybko do Gdańska) kurier pocałuje klamke w domu, bo nic o tym nie będę wiedział. Za co oni dostali te wszystkie ISO to nie mam pojęcia...
Napisano 21 sierpnia 2008 - 18:06
Napisano 21 sierpnia 2008 - 18:10
Teddy nie pocieszyles mnie :/ Co do przesylek to... osoby, ktore czekaja na kuriera powinny paczke dostac w piatek, no w najgorszym razie sobote. Moze troche samolubne rozumowanie ale skoro maja towar na stanie wczesniej to mogliby juz, jesli nie dostarczyc do domu zamawiajacego, to dostarczyc do regionalnej siedziby firmy kurierskiej. Wtedy moznaby sie ugadac co do terminu czyli - paczki juz sa na magazynie ale rozwozimy je w piatek juz z samego rana. I byloby wszystko cacy - klienci maja towar gwarantowany w dzien debiutu, Apple zadowolone bo nic wczesniej nie wycieklo. Na 100% jest to do ugadania. Ale firmie brakuje chyba 5 klepki oraz ludzi, ktorzy potrafia zorganizowac premiere wyczekiwanego produktu.
Napisano 21 sierpnia 2008 - 18:15
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych