Ceny iPhone 3G w Era GSM
Napisano 22 sierpnia 2008 - 09:12
Napisano 22 sierpnia 2008 - 09:51
Serio? To nie będzie się opłacało korzystanie z gpsu. Te mapy pobiera przez internet? Jak TomTom skończy swoje oprogramowanie to nie będzie już z tym problemu?"Istotnym mankamentem jest brak oprogramowania, które przechowuje mapy w pamięci urządzenia. Co za tym każdorazowa zmiana pozycji podczas korzystania z map Google, wiąże się z pobieraniem z sieci grafiki z mapami. Problem polega na tym, że o ile w pakietach promocyjnych dla klientów abonamentowych limity danych są, o tyle użytkownicy iPhone 3G z kartami pre-paid mogą mieć problem.
Przeprowadziliśmy prosty test z kartą pre-paid sieci Orange, której stan konta wskazywał na 7,60 zł. Wyznaczona została trasa pomiędzy Wiertniczą (tuż przed Wilanowem) a centrum Warszawy. W okolicach Placu Konstytucji telefon oznajmił, że brakuje środków na koncie. W sumie przebyta odległość przekroczyła 7 km. Prosty wniosek – koszt to złotówka za kilometr. W tym czasie telefon na bieżąco odświeża mapy ściągając je z sieci."
FKN.PL: Test iPhone 3G
Napisano 22 sierpnia 2008 - 09:53
Napisano 22 sierpnia 2008 - 09:59
Serio? To nie będzie się opłacało korzystanie z gpsu. Te mapy pobiera przez internet? Jak TomTom skończy swoje oprogramowanie to nie będzie już z tym problemu?
Dopiero teraz się o tym dowiedziałeś? Widać, że mało czytałeś o IP. To było od początku wiadome, że IP nie ma GPSu stworzonego na Polskie Warunki. No chyba że masz abonament w Erze lub Orange(tutaj internet bez ograniczeń)
Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:03
Dopiero teraz się o tym dowiedziałeś? Widać, że mało czytałeś o IP. To było od początku wiadome, że IP nie ma GPSu stworzonego na Polskie Warunki. No chyba że masz abonament w Erze lub Orange(tutaj internet bez ograniczeń)
bez jakich ograniczeń:?: :!:
Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:08
Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:12
i jak to było u Barei, prosz:
Telefony komórkowe Orange - abonament, mix, karta i internet
Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:15
Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:19
Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:21
Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:23
https://www.sklep.er...rod=736&offer=0
P.S. Szkoda, że olali stałych klientów.. tak fajnie się zapowiadało. W związku z tym, że umowę przedłużyłem 6 miesięcy temu i nie potrzebuję drugiego numeru telefonu oraz kolejnej umowy chciałem w nocy kupić telefon bez umowy i niestety też nie było takiej możliwości - gość w namiociku przed sprzedażowym kręcił nawet i mówił że nie wie czy w ogóle będzie taka możliwość. Konsultanci BOK oraz ludzie w salonie ERY informowali mnie, że mogę kupić bez problemu iP bez umowy, zapraszali mnie do salonów już 21-go a ja straciłem tylko czas na stanie w kolejkach i usłyszałem, że na razie nie ma możliwości kupna iP bez umowy. Po raz kolejny pokazali ile warci są dla nich stali klienci oraz jak bardzo kompetentne osoby pracują w BOK oraz w salonach. Dodam, że w erze jestem od 8 lat i nigdy nie spóźniłem się z płatnością. Ehhh, ręce opadają.
Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:30
Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:51
A ile będą kosztowały mapy Tom Tom? 500zł? Za tę cenę mam dedykowane urządzenie...
Strajk! Pakiety dla stałych abonentów!
Ja obstawiam cene do 300 zl. Nie zapomnij, ze TomTom nie bedzie jedynym dostawca map. Zobaczymy czym nas "obdaruje" samo Jabluszko.

Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:54
pracowałem dla Idei, nie bezpośrednio ale w fili amerykańskiej korporacji, i uruchamialiśmy dla nich usługi pre-paid i tak jak napisałem większego bajzlu niż u nich nie widziałem nawet w firmach budżetowych, wcześniej miałem też przez 1,5 roku fon u nich, po 1,5 miesiącu oczekiwania na aktywację, okazało się że dureń który sprzedawał mi telefon w salonie, dał ten sam numer telefonu innemu klientowi, w centrali nie potrafili sobie z tym poradzić, a z tego co wiem od znajomego który siedzi w szefostwie pomarańczy dziś nie jest dużo lepiej, a szczególnie po ostatnim desancie nieuków z Tepsy
Poprostu w tym samym czasie inny sprzedawca w innym punkcie sprzedal ten sam nr z listy ktory klient sobie wybral. Akurat jemu szybciej zaktywowali. Miałem te sama sytuacje w erze jak zaczynałem 8lat temu, wiec nic nowego. Za ten błąd dostałem srebrny albo zloty nr, jakos tak sie nazywal, tylko ja o tym dowiedzialem sie w dwa dni.
Napisano 22 sierpnia 2008 - 11:08
Ja obstawiam cene do 300 zl. Nie zapomnij, ze TomTom nie bedzie jedynym dostawca map. Zobaczymy czym nas "obdaruje" samo Jabluszko.
Za 352,58 zł (brutto) mam MIO MOOV 200 PL.
My tu gadu gadu a może by ktoś przeprowadził test ile faktycznie iP potrzebuje netu przy normalnym użytkowaniu wraz z czytaniem stron i sprawdzaniem maili... Dodatkowo może jakaś informacja czy istnieje możliwość ustawienia zapytania o pozwolenie na połączenie z netem? W obecnym telefonie tak mam, pyta czy może połączyć z siecią...
Napisano 22 sierpnia 2008 - 11:21
Grzebiąc na stronie ery wpadłem do sklepu internetowego i co zobaczyłem? Białe iPhony:
https://www.sklep.er...rod=736&offer=0
P.S. Szkoda, że olali stałych klientów.. tak fajnie się zapowiadało. W związku z tym, że umowę przedłużyłem 6 miesięcy temu i nie potrzebuję drugiego numeru telefonu oraz kolejnej umowy chciałem w nocy kupić telefon bez umowy i niestety też nie było takiej możliwości - gość w namiociku przed sprzedażowym kręcił nawet i mówił że nie wie czy w ogóle będzie taka możliwość. Konsultanci BOK oraz ludzie w salonie ERY informowali mnie, że mogę kupić bez problemu iP bez umowy, zapraszali mnie do salonów już 21-go a ja straciłem tylko czas na stanie w kolejkach i usłyszałem, że na razie nie ma możliwości kupna iP bez umowy. Po raz kolejny pokazali ile warci są dla nich stali klienci oraz jak bardzo kompetentne osoby pracują w BOK oraz w salonach. Dodam, że w erze jestem od 8 lat i nigdy nie spóźniłem się z płatnością. Ehhh, ręce opadają.
z tego wynika że można kupić ip w jakiej się chce taryfie?
Napisano 22 sierpnia 2008 - 11:38
Poprostu w tym samym czasie inny sprzedawca w innym punkcie sprzedal ten sam nr z listy ktory klient sobie wybral. Akurat jemu szybciej zaktywowali.
i tu jest pies pogrzebany, nie w innym tylko w tym samym, co więcej nawet ten sam gościu, a numery były przydzielane po prostu jeden po drugim, mieli wydrukowane nalepki i przyklejali na umowach, a słowa przepraszamy nawet nie usłyszałem, nie mówiąc nic nawet o zadośćuczynieniu krzywdom ;-)
Napisano 22 sierpnia 2008 - 11:44

Napisano 22 sierpnia 2008 - 11:47
z tego wynika że można kupić ip w jakiej się chce taryfie?
raczej tak, już na stronie była mowa o możliwości kupna iPhona w starszych taryfach (tych niededykowanych/nowych do iP).
Napisano 22 sierpnia 2008 - 11:50

Napisano 22 sierpnia 2008 - 11:50

Napisano 22 sierpnia 2008 - 11:57
Napisano 22 sierpnia 2008 - 11:58
Napisano 22 sierpnia 2008 - 12:02

Napisano 22 sierpnia 2008 - 12:07
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych