Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#1301 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 sierpnia 2008 - 09:12

prawdę mówiąc to ja bym nigdzie nie wziął - jak już to wezmę bez umowy z era simlocka (bo tam mam jeszcze rok umowy) i już. jak dla mnie płacenie miesięcznie 150 zł za obo to samobójstwo - miesiąc w miesiąc wywalać tyle kasy dla złodziejskich operatorów - w życiu! nie miałem teraz ok miesiąca netu (wakacje itp) i kupiłem sobie simplusa by mieć net 50mb za 10 zł! dziennie korzystałem z niego ok 30 min - poczta, forum, cydia. i spokojnie starczyło! więc net na normalny użytek to powiedzmy 100mb starcza - koszt 20 zł.

#1302 iSiskin

iSiskin
  • 152 postów
  • SkądWisła

Napisano 22 sierpnia 2008 - 09:51

"Istotnym mankamentem jest brak oprogramowania, które przechowuje mapy w pamięci urządzenia. Co za tym każdorazowa zmiana pozycji podczas korzystania z map Google, wiąże się z pobieraniem z sieci grafiki z mapami. Problem polega na tym, że o ile w pakietach promocyjnych dla klientów abonamentowych limity danych są, o tyle użytkownicy iPhone 3G z kartami pre-paid mogą mieć problem.
Przeprowadziliśmy prosty test z kartą pre-paid sieci Orange, której stan konta wskazywał na 7,60 zł. Wyznaczona została trasa pomiędzy Wiertniczą (tuż przed Wilanowem) a centrum Warszawy. W okolicach Placu Konstytucji telefon oznajmił, że brakuje środków na koncie. W sumie przebyta odległość przekroczyła 7 km. Prosty wniosek – koszt to złotówka za kilometr. W tym czasie telefon na bieżąco odświeża mapy ściągając je z sieci."
FKN.PL: Test iPhone 3G

Serio? To nie będzie się opłacało korzystanie z gpsu. Te mapy pobiera przez internet? Jak TomTom skończy swoje oprogramowanie to nie będzie już z tym problemu?

#1303 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 09:53

Nie powinno byc z tym zadnego problemu. TomTom bedzie mial mapy w sobie.

#1304 Pablooo88

Pablooo88
  • 60 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 09:59

Serio? To nie będzie się opłacało korzystanie z gpsu. Te mapy pobiera przez internet? Jak TomTom skończy swoje oprogramowanie to nie będzie już z tym problemu?

Dopiero teraz się o tym dowiedziałeś? Widać, że mało czytałeś o IP. To było od początku wiadome, że IP nie ma GPSu stworzonego na Polskie Warunki. No chyba że masz abonament w Erze lub Orange(tutaj internet bez ograniczeń)

#1305 marleyo

marleyo
  • 99 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:03

Dopiero teraz się o tym dowiedziałeś? Widać, że mało czytałeś o IP. To było od początku wiadome, że IP nie ma GPSu stworzonego na Polskie Warunki. No chyba że masz abonament w Erze lub Orange(tutaj internet bez ograniczeń)

bez jakich ograniczeń:?: :!:

#1306 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:08

A ile będą kosztowały mapy Tom Tom? 500zł? Za tę cenę mam dedykowane urządzenie... Strajk! Pakiety dla stałych abonentów!

#1307 Smierc

Smierc
  • 379 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:12

Pablooo88 lepiej poczytaj warunki umów ERY i pomarańczowego ziemniaka. ERA ma 3 limity na transfer 0,5, 2 i 5 gigabajtów dla każdej z trzech nowych taryf, a trójkolorowe pawiany tylko 1 giga bez względu na abonament (Orange Free Standard), a to że hotspoty są za friko to żadna łacha, era ma tak samo

i jak to było u Barei, prosz:

Telefony komórkowe Orange - abonament, mix, karta i internet

#1308 Pablooo88

Pablooo88
  • 60 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:15

Ale po przekroczeniu limitu w Orange nie dopłacam dodatkowo, więc Ty lepiej poczytaj dokładnie;) BO w Erze po pzrekroczeniu limitu dopłacam. A w Orange tylko zwalnia do GPRSu...

#1309 Smierc

Smierc
  • 379 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:19

powiem ci tak, wolę dopłacić i mieć Erę, niż znów uczestniczyć w tym "domu publicznym" który pomarańcza u siebie, ale to jest tylko moje prywatne zdanie poparte doświadczeniami z tą "firmą telekomunikacyjną"

#1310 Pablooo88

Pablooo88
  • 60 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:21

Ja mam z goła odmienne zdanie, ponieważ dla mnie Era jest niepoważną firmą, a z Orange nie mam żadnych problemów;) No ale każdy ma różne doświadczenia, bo znam ludzi którzy mieli różne przygody z Orange i na odwrót, dlatego nie zachwalam Orange. Może po prostu miałem szczęście dopóki co:P

#1311 tomwpr

tomwpr
  • 51 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:23

Grzebiąc na stronie ery wpadłem do sklepu internetowego i co zobaczyłem? Białe iPhony:

https://www.sklep.er...rod=736&offer=0

P.S. Szkoda, że olali stałych klientów.. tak fajnie się zapowiadało. W związku z tym, że umowę przedłużyłem 6 miesięcy temu i nie potrzebuję drugiego numeru telefonu oraz kolejnej umowy chciałem w nocy kupić telefon bez umowy i niestety też nie było takiej możliwości - gość w namiociku przed sprzedażowym kręcił nawet i mówił że nie wie czy w ogóle będzie taka możliwość. Konsultanci BOK oraz ludzie w salonie ERY informowali mnie, że mogę kupić bez problemu iP bez umowy, zapraszali mnie do salonów już 21-go a ja straciłem tylko czas na stanie w kolejkach i usłyszałem, że na razie nie ma możliwości kupna iP bez umowy. Po raz kolejny pokazali ile warci są dla nich stali klienci oraz jak bardzo kompetentne osoby pracują w BOK oraz w salonach. Dodam, że w erze jestem od 8 lat i nigdy nie spóźniłem się z płatnością. Ehhh, ręce opadają.

#1312 Smierc

Smierc
  • 379 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:30

pracowałem dla Idei, nie bezpośrednio ale w fili amerykańskiej korporacji, i uruchamialiśmy dla nich usługi pre-paid i tak jak napisałem większego bajzlu niż u nich nie widziałem nawet w firmach budżetowych, wcześniej miałem też przez 1,5 roku fon u nich, po 1,5 miesiącu oczekiwania na aktywację, okazało się że dureń który sprzedawał mi telefon w salonie, dał ten sam numer telefonu innemu klientowi, w centrali nie potrafili sobie z tym poradzić, a z tego co wiem od znajomego który siedzi w szefostwie pomarańczy dziś nie jest dużo lepiej, a szczególnie po ostatnim desancie nieuków z Tepsy

#1313 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:51

A ile będą kosztowały mapy Tom Tom? 500zł? Za tę cenę mam dedykowane urządzenie...
Strajk! Pakiety dla stałych abonentów!

Ja obstawiam cene do 300 zl. Nie zapomnij, ze TomTom nie bedzie jedynym dostawca map. Zobaczymy czym nas "obdaruje" samo Jabluszko. :)

#1314 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 22 sierpnia 2008 - 10:54

pracowałem dla Idei, nie bezpośrednio ale w fili amerykańskiej korporacji, i uruchamialiśmy dla nich usługi pre-paid i tak jak napisałem większego bajzlu niż u nich nie widziałem nawet w firmach budżetowych, wcześniej miałem też przez 1,5 roku fon u nich, po 1,5 miesiącu oczekiwania na aktywację, okazało się że dureń który sprzedawał mi telefon w salonie, dał ten sam numer telefonu innemu klientowi, w centrali nie potrafili sobie z tym poradzić, a z tego co wiem od znajomego który siedzi w szefostwie pomarańczy dziś nie jest dużo lepiej, a szczególnie po ostatnim desancie nieuków z Tepsy

Poprostu w tym samym czasie inny sprzedawca w innym punkcie sprzedal ten sam nr z listy ktory klient sobie wybral. Akurat jemu szybciej zaktywowali. Miałem te sama sytuacje w erze jak zaczynałem 8lat temu, wiec nic nowego. Za ten błąd dostałem srebrny albo zloty nr, jakos tak sie nazywal, tylko ja o tym dowiedzialem sie w dwa dni.

#1315 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 11:08

Ja obstawiam cene do 300 zl. Nie zapomnij, ze TomTom nie bedzie jedynym dostawca map. Zobaczymy czym nas "obdaruje" samo Jabluszko. :)

Za 352,58 zł (brutto) mam MIO MOOV 200 PL.

My tu gadu gadu a może by ktoś przeprowadził test ile faktycznie iP potrzebuje netu przy normalnym użytkowaniu wraz z czytaniem stron i sprawdzaniem maili... Dodatkowo może jakaś informacja czy istnieje możliwość ustawienia zapytania o pozwolenie na połączenie z netem? W obecnym telefonie tak mam, pyta czy może połączyć z siecią...

#1316 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 sierpnia 2008 - 11:21

Grzebiąc na stronie ery wpadłem do sklepu internetowego i co zobaczyłem? Białe iPhony:

https://www.sklep.er...rod=736&offer=0

P.S. Szkoda, że olali stałych klientów.. tak fajnie się zapowiadało. W związku z tym, że umowę przedłużyłem 6 miesięcy temu i nie potrzebuję drugiego numeru telefonu oraz kolejnej umowy chciałem w nocy kupić telefon bez umowy i niestety też nie było takiej możliwości - gość w namiociku przed sprzedażowym kręcił nawet i mówił że nie wie czy w ogóle będzie taka możliwość. Konsultanci BOK oraz ludzie w salonie ERY informowali mnie, że mogę kupić bez problemu iP bez umowy, zapraszali mnie do salonów już 21-go a ja straciłem tylko czas na stanie w kolejkach i usłyszałem, że na razie nie ma możliwości kupna iP bez umowy. Po raz kolejny pokazali ile warci są dla nich stali klienci oraz jak bardzo kompetentne osoby pracują w BOK oraz w salonach. Dodam, że w erze jestem od 8 lat i nigdy nie spóźniłem się z płatnością. Ehhh, ręce opadają.

z tego wynika że można kupić ip w jakiej się chce taryfie?

#1317 Smierc

Smierc
  • 379 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 sierpnia 2008 - 11:38

Poprostu w tym samym czasie inny sprzedawca w innym punkcie sprzedal ten sam nr z listy ktory klient sobie wybral. Akurat jemu szybciej zaktywowali.

i tu jest pies pogrzebany, nie w innym tylko w tym samym, co więcej nawet ten sam gościu, a numery były przydzielane po prostu jeden po drugim, mieli wydrukowane nalepki i przyklejali na umowach, a słowa przepraszamy nawet nie usłyszałem, nie mówiąc nic nawet o zadośćuczynieniu krzywdom ;-)

#1318 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 sierpnia 2008 - 11:44

dzwoniłem do BOK ery i można kupić ip w abo jakim się chce! nie trzeba płacić 95 zł miesięcznie :)

#1319 tomwpr

tomwpr
  • 51 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 11:47

z tego wynika że można kupić ip w jakiej się chce taryfie?

raczej tak, już na stronie była mowa o możliwości kupna iPhona w starszych taryfach (tych niededykowanych/nowych do iP).

#1320 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 sierpnia 2008 - 11:50

no ja o tym nie widziałem :), czyli przy abo 25 zł mam ip 16gb za 1500 zł

#1321 makemebold

makemebold
  • 136 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 11:50

Wy tu narzekacie, a tymczasem w Greckim Vodafone (pozdrowienia z Grecji ;)) iPhone 16GB kosztuje 360 euro (!!!) w abonamencie za 60 euro w który wchodzi 300 minut(+ 100 smsów) i 500mb internetu !!!! To się dopiero nazywa chamstwo! Dziękujcie lepiej Orange'owi za taką wspaniałą ofertę dla polaków ;)

#1322 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 sierpnia 2008 - 11:57

ja dziekuje.

#1323 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 11:58

Ciekawa sytuacja się wydarzyła. Zwróćcie uwagę, że na stronie ERY jest nieaktualny regulamin. Jestem ciekaw, czy osoby, które w nocy lub dziś podpisały umowę - miały okazję zapoznać się z aktualnie obowiązującym regulaminem. Dzwoniłem do BOA ponieważ chciałem sprawdzić czy przypadkiem nowy regulamin nie przewiduje możliwości zakupu taryf dedykowanych dla stałych abonentów... Oni również nie mają regulaminu.

#1324 Jax

Jax
  • 462 postów
  • SkądDolina Muminków

Napisano 22 sierpnia 2008 - 12:02

Troszkę OT, był kurier :))

#1325 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 sierpnia 2008 - 12:07

ja gadałem z BOA i możesz kupić sobie w Erze dla nowego klienta ip z jakim chcesz abonamentem. ja biorę abo 25 i mam 16 za 1500zł!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych