Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#1226 ridee

ridee
  • 160 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 21:17

Podbijam bo robi się nie za ciekawie - wiadomo, że dostawy orange już dotarły albo są w trakcie, a o Erze ani widu ani słychu...:-(

Ja ... stary WYLUZUJ !!!! Napij się melisy, walnij sobi evalerin mite (poleca Iza Małysz), albo pobiegaj (w sytuacji mega stresowej i braku kobiety zostaje Ci jeszcze "hand-made" :D). To tylko telefon. Czekałeś na niego tak jak my od kilku/kilkunastu tygni, więc jeden, czy kilka dni cię nie zbawi.

Tyle się pisze o zaśmiecaniu forum niepotrzebnymi wątkami.

P.S.
Co do imprezy ERY to faktycznie maja byc tancerze z YCD - tylko dziwi mnie, że zarówno impreza ERY jak i ORANGE będą w tylko w Wawie...

No ale to temat na oddzielna dyskusję :)

#1227 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 22:07

Ja dostałem maila z zaproszeniem do Katowic więc nie tylko Wawa.

#1228 marleyo

marleyo
  • 99 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 20 sierpnia 2008 - 22:11

Sprzedaż nocna Ery jest w 6 bodajże miejscach w Polsce. Do paniki mi daleko, do ciśnienia "na juz i na teraz" tak samo, ale wiedzieć pewne rzeczy lubię...takie zboczenie

#1229 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 22:20

Ja sobie spokojnie czekam na kuriera.. Nie ma ciśnienia. Wszystko już jest jasne, nie ma niewiadomych. Zabawa się zacznie jak już będę miał telefon w rękach :)

#1230 marleyo

marleyo
  • 99 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 20 sierpnia 2008 - 22:28

Ja sobie spokojnie czekam na kuriera.. Nie ma ciśnienia. Wszystko już jest jasne, nie ma niewiadomych. Zabawa się zacznie jak już będę miał telefon w rękach :)

Lawina nowych wątków murowana, ale za to zabawa bedzie przednia:) W każdym facecie jest mały chopiec - spójrzmy prawdzie w oczy:p

#1231 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 22:36

Lawina nowych wątków murowana, ale za to zabawa bedzie przednia:) W każdym facecie jest mały chopiec - spójrzmy prawdzie w oczy:p

Hehe... Ja to pewnie spokojnie będę sobie szukał informacji na forum. Jak odblokować telefon, co warto zainstalować... Jestem raczej "świadomym" użytkownikiem :)

#1232 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 22:42

Mój chłopiec jest wyjątkowo mały:grin: Ale do stycznia podrośnie ;)

#1233 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 20 sierpnia 2008 - 22:57

Hehe... Ja to pewnie spokojnie będę sobie szukał informacji na forum. Jak odblokować telefon, co warto zainstalować... Jestem raczej "świadomym" użytkownikiem :)

Ja to juz sobie liste app'sow w 30% skompletowalem :D hehhehe

karte wypukla zamowilem :)

giftcard znalazlem - na wszelki wypadek (niektore wybrane przezemnie app'sy sa niedostepne u nas - WHYY?)

Etui wybralem :)

czesc zasobow forum rpzestudiowalem.

odealo mi :]

final pa takim napalaniu jest zawsze taki sam... po 2 dniach klikania, wgrywania - schowam do kieszeni i zapomne;] hehehe

a moze lepiej by bylo byc nieuswiadomionym nabywca i odkrywac wszystko z radoscia dziecka smugajac delikatnie palcami po błyszczącej...... szybce.

---- Dodano 21-08-2008 o godzinie 00:01 ----
Chociaz wiecie co.. wlasnie soie pomyslalem jak mnie tylek boli od siedzenia i przegladania sieci...

trzymac w lozku na kolanach 17' tez niezbyt komfortowo, w dodatku przy MBP jajka gotuja sie na twardo.

wiec chyba nie zapomne:]

#1234 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 23:03

Ja już sobie appsy przez iTunes zassałem, teraz molestuję allegro względem fajowskich gadżetów i byle do stycznia :(

(...)trzymac w lozku na kolanach 17' tez niezbyt komfortowo, w dodatku przy MBP jajka gotuja sie na twardo.

Jeżeli się czeka ponad rok (zauroczenie od premiery;-)) to sie nie zapomina...

#1235 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 23:37

Ja to juz sobie liste app'sow w 30% skompletowalem :D hehhehe

karte wypukla zamowilem :)

giftcard znalazlem - na wszelki wypadek (niektore wybrane przezemnie app'sy sa niedostepne u nas - WHYY?)

Etui wybralem :)

czesc zasobow forum rpzestudiowalem.

odealo mi :]

final pa takim napalaniu jest zawsze taki sam... po 2 dniach klikania, wgrywania - schowam do kieszeni i zapomne;] hehehe

a moze lepiej by bylo byc nieuswiadomionym nabywca i odkrywac wszystko z radoscia dziecka smugajac delikatnie palcami po błyszczącej...... szybce.

---- Dodano 21-08-2008 o godzinie 00:01 ----
Chociaz wiecie co.. wlasnie soie pomyslalem jak mnie tylek boli od siedzenia i przegladania sieci...

trzymac w lozku na kolanach 17' tez niezbyt komfortowo, w dodatku przy MBP jajka gotuja sie na twardo.

Ja już skompletowałem pełną listę. :P Wcześniej zamówiłem kartę kredytową, a etui już od kilku dni czeka. :P

#1236 siddunio

siddunio
  • 39 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 00:39

Kilkanascie stron wczesniej ktos wklejał maila do ery w sprawie paczek danych i stałego klienta. Tekst jest pisany w formie zenskiej gdzy telefon jest na firme i włascicielem jest kobieta Uprzejmie proszę o wyjaśnienie dlaczego oferta PTC Sp. z o.o. dla stałych klientów jest znacznie mniej korzystna niż dla nowego abonenta. Rozumiem, że PTC Sp. z o.o chciałaby pozyskać jak najwięcej nowych abonentów, ale powinna też dbać o dobro tych, którzy z usług firmy już korzystają i zrobić wszystko by utrzymać swoich dotychczasowych klientów. Dla uwidocznienia wyżej opisanego problemu przedstawiam kalkulację miesięcznych opłat dla stałego i nowego klienta przy taryfach dla telefonu Apple iPhone 3G, na którym to mojej firmie szczególnie zależy. Dla porównania pokaże koszty w taryfie Nowa Era 200, którą to wybrałam(aczkolwiek aneks jest jeszcze nie podpisany) i taryfę dla nowego klienta za 195zł gdyż koszt podstawowego abonamentu jest bardzo podobny. Załóżmy, że Nowy Klient i Stały abonent chce wykorzystać telefon w ten sam sposób czyli 500minut rozmów w miesiącu i 1GB przetransferowanych danych. Nowy klient zapłaci miesięcznie rachunek ok. 260zł. 350 minut ma do wykorzystania w abonamencie + 150 minut ponad abonament za 0,49 gr minuta co daje dodatkowy koszt ok 75zł. Czyli 195zł + 75 zł = 260zł. Za transfer danych nie ponosi żadnych dodatkowych kosztów, gdyż ma zapewnione 2GB w abonamencie. Stały abonent za takie samo korzystanie z telefonu zapłaci miesięcznie 820zł !!! 170 zł abonament + 50 zł paczka blueconnect 500MB + 0,12 gr za każde 100kb ponad limit 500MB co daje 120zł za 100MB czyli dodatkowo 600zł za korzystanie z internetu i transfer 1GB w miesiącu. Za połączenia nie poniesie dodatkowych opłat, gdyż ma 500 minut do wykorzystania w abonamencie. Dodatkowo Nowy klient ma nielimitowany, bezpłatny HotSpot w sieci Era i korzystne rozliczanie przetransferowanych danych za każdy rozpoczęty 1kb, a nie za 100kb jak to ma miejsce w przypadku Stałego abonenta. Co ważne, Nowy klient nie poniesie żadnych dodatkowych kosztów za przekroczenie limitu 2GB(nastąpi ograniczenie transferu), a Stały abonent płaci za każde 100kb ponad żenująco niski w obecnych czasach i dobie internetu limit 500MB. Koszt aparatu iPhone 3G w wersji 16GB przy tych taryfach jest dla Nowego klienta o ok. 250 zł wyższy, ale kwota ta całkowicie zwraca się już w pierwszym miesiącu korzystania. Przedstawiłam porównanie zawierające dość duży transfer danych, gdyż nielimitowany, mobilny dostęp do internetu staje się coraz bardziej niezbędny w mojej firmie, a telefon Apple iPhone 3G doskonale się do tego celu nadaje. Nadmieniam, iż jestem klientem PTC Sp. z o.o. od ponad 10 lat, a moje rachunki nie należą do najniższych i są regulowane terminowo. Jestem bardzo rozczarowana traktowaniem stałego klienta przez PTC Sp. z o.o. i zastanawiam się nad dalszą współpracą z uwagi na konkurencyjne oferty innych sieci i dbanie o stałego klienta. A oto odpowiedz: Witam Dziękuję za skierowaną korespondencję. W odpowiedzi na Pani zapytania z przykrością informuję, iż Stały Abonent przedłużając umowę i wybierając aparat IPhone 3G nie otrzymuje dodatkowej paczki danych, jak również bezpłatnego i nielimitowanego HotSpota w sieci Era. Rozumiem, iż brak dodatkowych usług może wywołać Pani rozczarowanie i niezadowolenie. Chciałbym jednak poinformować, iż przeprowadzamy teraz krótkotrwałą, bardzo agresywną kampanią mającą na celu pozyskanie nowych klientów, w związku, z czym może Pani odnieść wrażenie, że warunki proponowane osobom wstępującym są korzystniejsze. Pragnę natomiast zaznaczyć, iż te dwie oferty nie są ze sobą w żadnym stopniu powiązane. Proszę zauważyć, iż decydując się na taryfę Nowa Era 200, ma Pani do wykorzystania aż 500 darmowych minut w miesięcznej cenie abonamentu jedyne 170zł. Nowy Abonent natomiast w abonamencie za 195zł ma jedyne 350 darmowych minut. Jako Stały Abonent ma Pani również możliwość nabycie IPhona po zdecydowanie niższej cenie, jak i przygotowany w ofercie 50% upust do cen aparatów jest zdecydowanie korzystny. Ponadto zachowuje Pani swój dotychczasowy numer telefonu, jak również nie płaci Pani żadnej opłaty aktywacyjnej. Uprzejmie proszę, zatem o przeanalizowanie oferty mając na uwadze powyższe korzyści. Jednym słowem maja wszystko w dupie. Dlatego mimo ze czekam na kuriera z iPhonem z ery to zdecydowałem sie na orange i tez kuriera. Bedzie jajo jak obaj na raz przyjda:)W Orange Za 150zł mam 1gb bez dodatkowych opłat po przekroczeniu. 300minut przez rok potem 200 jakos wystarczy. Dzwonie głównie do mojej drugiej połówki która jest w orange wiec z dodatkowych prezetów od orange zrobie sobie 720minut do niej i 400 esów do całego orange. Wiec te 200 na kontakty z niepomaranczowymi mi styknie. Nie wiem czemu stary klient z orange moze sobie wybrac te taryfy dla nowych dodatkowo ma 500MB w taryfie za 150zł i 1GB w taryfie za 250zł na korzystanie z netu. A cwaniaki w erze nic nie dali tak naprawde stałym abonentom. Dlatego dziekuje im za współprace i od piatku bede pomaranczowy.Szkoda tylko numeru 10 lat go miałem...ehh

#1237 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 21 sierpnia 2008 - 00:49

Ja już skompletowałem pełną listę. :P Wcześniej zamówiłem kartę kredytową, a etui już od kilku dni czeka. :P

JEEEEEESTTT!!!

Jestem normalny... odzyskalem wiare w siebie:D

apropo jakie etui i jaki spis appsow - prosze o kontakt a priv bo to nie ten temat a skakac nie bedziemy:]

---- Dodano 21-08-2008 o godzinie 01:58 ----

Szkoda tylko numeru 10 lat go miałem...ehh

Ja spadam z plusa i ten sam bol!

Za to walcze o przeniesienie numeru - dodatkowo musze nadłożyć starań aby przenieść numer i równocześnie kupic iP z abo w ofercie internetowej orange.pl

te zagadnienia sa omowione w temacie iPhone News iphone w Orange - ceny <
pozdrawiam

zawsze nienawidzilem idei, pomaranczy czy jak oni lubia mowic o sobie, ale czekam ostatnio na polaczenie z konsultantem a tam przyjemna radosna muzyczka... odebralem to jako dobry znak. w plusie ch mnie strzelal przy ich melodyjkach!

#1238 shexbeer

shexbeer
  • 151 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 00:59

@siddunio - dzięki za podzielenie się wiadomościami, widać że Era wykłada swojego wielkiego niebieskiego ptaka na stałych abonentów.
"Chciałbym jednak poinformować, iż przeprowadzamy teraz krótkotrwałą, bardzo agresywną kampanią mającą na celu pozyskanie nowych klientów, w związku, z czym może Pani odnieść wrażenie, że warunki proponowane osobom wstępującym są korzystniejsze."
Żeby "fachowcy z Ery" stosując swoją "agresywną kampanię" nie obudzili się z ręką w nocniku kiedy stracą wielu klientów na korzyść sieci Orange, zamiast zadbać o sprawdzonych stałych abonentów to wdeptują w kupę wbijając sobie do bani że robią dobry deal, ich marketing... ich prawo. Ale ręce opadają :)

#1239 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 01:20

Zastanawiałem się jak Era rozwiąże problem innych APNów w pre i post i ustawień wpisanych na stałe - TELEPOLIS.PL - Era - standaryzacja APN-nów .
Mamy odpowiedź.

#1240 mickpl

mickpl
  • 71 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 01:23

Nie obudzą się z ręką w nocniku, bo osób świadomych tego, że iPhone jest przeglądarką internetową z dodatkiem telefonu jest mało. Skupisk użytkowników dobrze rozeznanych, takich jako to na tym forum, jest garstka - wystarczy poczytać komentarze na Onecie by łatwo przekonać się co o tym myśli przeciętny Kowalski. Powszechne przekonanie na razie jest takie, że pakiety netowe nie są najważniejsze, jeśli w ogóle są ważne (popatrzcie chociażby na to zestawienie z bloga o iP; autor nawet nie uwzględnił ceny transferu). To zjawisko ciężkie do zrozumienia, bo sama nazwa "3G" mówi, że to telefon do szybkiego Internetu. Zmieni się to jakiś czas po premierze. Ludzie zaczną korzystać z Safari, przeglądać YouTube, zerkać na rachunki za Internet i dopiero wtedy wszystkie sieci dostosują swoją ofertę do tej słuchawki Pana Jobsa. Na chwilę obecną - z marketingowego punktu widzenia - tworzenie nowych taryf na Internet jest po prostu mało opłacalne. Koniec.

#1241 Merkwurdigliebe

Merkwurdigliebe
  • 32 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 07:35

Newsy: Właśnie przed salonem OOP rozstawiana jest platforma/scena. Jakieś domki iP; no no ciekawie się zapowiada. Tak więc podejrzewam, że będzie jakaś większa zabawa. Merk

#1242 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 09:33

Wie ktoś przypadkiem czy do iP będzie można wrzucić blueconnect starter? Może to jest rozwiązanie na nasze problemy z brakiem paczki w abo? Druga karta znów az tak dużo miejsca nie zajmuje w portfelu. Podpisano: Wydymany stały klient Ery

#1243 biolly

biolly
  • 71 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 09:48

Ja to się zastanawiam jak to zrobić gdy będe przedłużał umowę z Erą w październiku na jedno to właśnie trafie w urodziny Ery hmm... trzeba bedzie jakiś pakiet danych załatwić jak będzie się dało :)

#1244 bash3r

bash3r
  • 140 postów
  • SkądParyż / Świnoujście

Napisano 21 sierpnia 2008 - 10:15

Ktoś idzie na iPhone party w Warszawie do Ery dziś ? Bo ja to nawet nie wiem jak tam dojechać :P Może jakąś grupkę z MyApple by się zebrało ? :)

#1245 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 10:23

bash3r, może jakąś pokojową manifestację w obronie praw stałych abonentów? Ale by było gdyby serwisy informacyjne podały że prz okazji takiego eventu abonenci zwracali uwagę na traktowanie stałych klientów. Czarny PR jak z książki... Precedens na skalę kraju.

#1246 bash3r

bash3r
  • 140 postów
  • SkądParyż / Świnoujście

Napisano 21 sierpnia 2008 - 10:26

bash3r, może jakąś pokojową manifestację w obronie praw stałych abonentów? Ale by było gdyby serwisy informacyjne podały że prz okazji takiego eventu abonenci zwracali uwagę na traktowanie stałych klientów. Czarny PR jak z książki... Precedens na skalę kraju.

Genialne ... tylko trochę mało czasu na zrobienie transparentów bo myślę, że TV będzie tam w standardzie :D

#1247 metal_man

metal_man
  • 489 postów
  • SkądChorzów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 10:33

Hmmm moze na terenie Katosow damy rade cos zmajstrowac? :D Wracajac do tematu - ktos juz wie czy jego telefonik do niego jedzie? Co do Blueconnect'a Startera to tez mialem zamiar tak to wlasnie wykorzystac (wiem, dziwnie to zabrzmialo :P ).

#1248 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 10:39

Blueconnect starter jest kartą sim w Erze więc nie powinno być ograniczenia aby wsadzić go do iPhone, jednak podejrzewam, że będzie to na prawde uciążliwe, żeby wejsc do neta, chodzic z sim ejectorem jakims, wyjmowac, wkladac, wlaczac telefon, korzystac przez jakis czas, w miedzyczasie nikt sie nie moze dodzwonic. Pozniej caly proces od nowa. Kiedys to przerabialem, mialem kartę sim w plusie w portfelu bo dziewczyna ma w Plusie i zmienialem, ale to strasznie mnie dręczyło a robilem to raz dziennie zeby pogadac dluzej przez pol godizny a i tak bylo uciazliwe. Nie polecam.

#1249 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 10:46

Dołączona grafika
Hie hie, prasowanki i na koszulkę...

#1250 savinho

savinho
  • 20 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2008 - 10:50

Wie ktoś przypadkiem czy do iP będzie można wrzucić blueconnect starter? Może to jest rozwiązanie na nasze problemy z brakiem paczki w abo? Druga karta znów az tak dużo miejsca nie zajmuje w portfelu.
Podpisano: Wydymany stały klient Ery

Co się stało? Nie kończysz współpracy z Erą? Hmmm

Marzy mi się wielka manifestacja niezadowolonych klientów (starych) Ery!

Proces rezygnacji rozpoczęty!

Bywaj Ero!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych