Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#1176 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:02

w japonii operatorzy maja wprowadzic nielimiotwane rozmowy bezplatne chyba jakos w 09 roku

#1177 mickpl

mickpl
  • 71 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:04

A ja dzisiaj się dowiedziałem, że dla przedłużających umowę czas realizacji jest do 30 dni, a kiedy konkretnie dostanę to nie wiadomo.

#1178 Augi1981

Augi1981
  • 30 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:32

jak widać każdemu co innego mówią ja dokładnie uzyskałem informacje że wysyłki maja być robione 21.08 zobaczymy jak to będzie w praktyce być może czas do 30 dni na realizacje przesyłki era zabezpiecza się jakby były jakieś opóźnienia

#1179 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:38

mnie tez stuknie 4 latka :D Ooj, bedzie sie dzialo

Nie będzie się działo! Pani w Erze powiedziała że to jest niewykonalne.

#1180 kaczy

kaczy
  • 307 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:41

Widzisz myslalem podobnie i jestem w prawie takiej samej sytuacji. Plus biznes 100 czyli 122 brutto wszytsko do przegadania, pakiet 80sms za 10zl, tanie rozmowy, darmowe numery. co miesiac 142zl brutto im daje i mam c trzbea.. licze razem z ponad programowymi wygadanymi minutami.
Do tego mam 5 numerow na koncie w plusie.

Dla mnie mój telefon jest przede wszystkim narzędziem pracy. Ułatwia mi on wiele czynności i nie służy mi tylko i wyłącznie do dzwonienia/odbierania połączeń, czy też do SMS'ów. Cykliczne sprawdzanie służbowej korespondencji email pozwala mi zaoszczędzić wiele czasu (nie muszę biegać do komputera) i prowadzić w miarę normalny tryb życia prywatnego, którego w moim zawodzie nie da się niestety oddzielić od zawodowego. Mam do tego pakiet 50MB. Często też w podróży autobusem czytam za pomocą MiniOpery wiadomości na Onet Lajt.

Narzeczona ma (w taryfie dla indywidualnych) wykupiony pakiet 20MB, bo korzysta z transmisji danych bardziej sporadycznie (klient Gmail, oraz MiniOpera- głównie celem sprawdzenia rozkładu MZK). Do tego również nielimitowane rozmowy, a także SMSy (czego ja nie mam w taryfie biznesowej) z wybranym numerem (moim).

No ale niestety moj SE k750i juz nie pozwala mi przegladac oper bo sie joistic krochmali, obudowa lata, ladowarka 3 z rzedu juz do wywalenia..nerwica!

Mój na szczęście po prawie 2 latach użytkowania działa nadal niemalże perfekcyjnie (czasami tylko potrafi sam się zrestartować). Rozmawiam naprawdę dużo i dość często z użyciem zestawu słuchawkowego, aby mieć wolne ręce i swobodny dostęp do klawiatury komputera. Mam nawet ustawione przekierowanie nadchodzącego połączenia na drugi telefon (Simplus) w razie zajętości numeru, zwłaszcza iż niektóre rozmowy trwają nawet godzinę. Nielimitowane rozmowy ze ściśle wybranymi numerami są mi więc niestety niezbędne, a przynajmniej... bardzo ułatwiają pracę i życie. Zwłaszcza iż żyję w dużych rozjazdach.

a tu prosze: Orange firma 100 kupowane w orange.pl
abo 122 zl brutto (...) w tym: 240min + 100 sms
1GB paczka danych po tem zwalnia ale nie place (mozna zmienic z czasem na wieksza)
w ramach 240min połączenia do orange i stacjonarnyc po 0,24 zl z VAT
co zwieksza w realiach ilosc min do wykorzystania w abo (obliczenia na stronie orange)
0,67zl/min z VAT po przekroczeniu limitow

Niestety, lecz to wszystko jak na moje osobiste potrzeby- zdecydowanie za mało i za drogo. Nie wyobrażam sobie płacić większy abonament i mieć za to 10% tego co dostaje obecnie tylko po to, aby mieć iPhone'a.

Owszem- o wiele lepiej korzystałoby się z przeglądarki internetowej (Safari zamiast MiniOpery na małym wyświetlaczu SE K70i), w domu możnaby swobodnie korzystać z dobrodziejstw sieci WLAN zamiast dostępnego w SE GPRS (zdarza mi się sprawdzać np. pocztę w telefonie po przebudzeniu, zanim jeszcze zrobię sobie poranną kawę i włącze komputer), ale to nadal... mimo wszystko stanowczo zbyt mało zalet. Kiedyś pewnie zapragnę mieć swojego iPhone'a, jednak zderzenie z rzeczywistością pokazuje, że to jeszcze nie jest ten czas. Nie dla mnie ;)

#1181 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:48

Nie straszcie... Ja już się nastawiłem na 25-26 sierpnia :)

#1182 dziubek123

dziubek123
  • 79 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:55

Mi powiedzieli że nie mogą mi obiecać że będę go miał 25.08 bo może to być również 29.08, konsultant mówił że są zawaleni zamówieniami.

#1183 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:58

kaczy wszystkie znaki na niebie wskazuje ze do konca roku iphone bedzie sprzedawany bez sim lock wiec luuz :)

#1184 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:02

ale to nadal... mimo wszystko stanowczo zbyt mało zalet. Kiedyś pewnie zapragnę mieć swojego iPhone'a, jednak zderzenie z rzeczywistością pokazuje, że to jeszcze nie jest ten czas. Nie dla mnie

Ja nigdy nie kupilem gadzeciarskiego telefonu. Zawsze mial byc dla mnie maly, niezawodny i dzwonic! Ale chyba mi odeało ;]

ja gratuluje podejścia poniewaz final bedzie taki ze plus wprowadzi za dluzszy czas iP tylko z racji faktu ze wszyscy go maja w ofercie a on nie. I wtedy najbardziej skorzystasz wlasnie ty;]

tego ci zycze i pozdrawiam.

aha zapomnialem pojednac sie z toba w bolu braku mozliwosci rozlaczenia zycia prywatnego z zawodowym. Z tym ze mam nadzieje wlasnie ze iP pomoze mi lepiej polaczyc oba te swiaty.

#1185 sieja123

sieja123
  • 134 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:55

Czy komukolwiek z was udało się cokolwiek wywalczyć w erze w ramach przedłużenia umowy. Nie mówię o obniżce ceny za słuchawkę z tytułu posiadanych pkt. era premia tylko o dodatkowych min czy może jakimś darmowym pakiecie danych. Mi jedyną rzeczą jaką udało się wywalczyć to dodatkowy pakiet 100 minut/miesiąc ... niestety tylko przez okres 2 m-cy czyli tak naprawdę nic znaczącego. Jeśli ktoś ma jakieś sukcesy w tym zakresie to proszę o info może jeszcze warto powalczyć. Wszystko to przy abo Nowa Era 120 na 24 m-ce. Cały czas głowie się czy przedłużać z erą czy przejść do O. Liczę trochę na to że z czasem ceny pakietów danych pójdą w dół. A nawet jeśli nie to zawsze można z tego zrezygnować z miesiąca na miesiąc. W O takiej opcji nie ma.

#1186 mickpl

mickpl
  • 71 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 22:27

Też będę z iP korzystał bardziej "biznesowo" i kupuję go z racji tego, że będzie kosztował 150zł w abo za 100zł z pakietem wartościowym 148zł. Blackberry są zdecydowanie wygodniejsze jeśli chodzi o przeglądanie dokumentów, pisanie maili etc, ale na nie nie ma żadnych promocji. ;-) Wiecie, ja to się nawet trochę boję tego telefonu. Żaden ze mnie lansiarz, a ten model to będzie aż strach położyć w knajpie na stole, bo wszyscy zaraz pomyślą, że "chwali się". :D

#1187 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2008 - 22:28

Też będę z iP korzystał bardziej "biznesowo" i kupuję go z racji tego, że będzie kosztował 150zł.

Blackberry są zdecydowanie wygodniejsze jeśli chodzi o przeglądanie dokumentów, pisanie maili etc, ale na nie nie ma żadnych promocji. ;-)

To co piszesz, to rzecz względna. Dla mnie na przykład jest na odwrót. :)

#1188 mickpl

mickpl
  • 71 postów

Napisano 19 sierpnia 2008 - 22:32

Aby się upewnić to zadam Ci to pytanie, które ajfonowcy zadają często innym: a miałeś może kiedyś na dłużej blackberry w rękach?

#1189 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 sierpnia 2008 - 22:37

Aby się upewnić to zadam Ci to pytanie, które ajfonowcy zadają często innym: a miałeś może kiedyś na dłużej blackberry w rękach?

Tak, miałem. Ale proponuję nie kontynuować tego tematu, ponieważ wątek - przypominam - to "iPhone w Erze - ceny". Ja mam taką opinię, Ty masz taką. Rozumiem i szanuję. O to samo proszę dla siebie.

#1190 kaczy

kaczy
  • 307 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 00:02

Ja nigdy nie kupilem gadzeciarskiego telefonu. Zawsze mial byc dla mnie maly, niezawodny i dzwonic! Ale chyba mi odeało ;]

Wiesz, jak kupowałem moje SE K750i prawie dwa lata temu to po wejściu do salonu Plus'a też powiedziałem, że potrzebuje telefonu, który ma po prostu dzwonić i odbierać SMSy. Ten SE był jedną z kilku propozycji i kiedy go kupowałem był dostępny tylko i wyłącznie w taryfach biznesowych. W planie który wybrałem kosztował mnie 23zł (w najniższym planie coś koło 200zł). Najgorsze było to, że... jakieś 2 czy 3 miesiące później można było go już dostać za 1zł w taryfach dla klientów indywidualnych i ten telefon miał już prawie każdy ;)

Operę Mini zainstalowałem dość szybko, podobnie jak klienta SSH (niewiele da się na tym zrobić, ale można sprawdzić uptime/load serwera i ewentualnie restartnąć jakiegoś daemon'a). Dopiero później odkryłem zalety klienta email wbudowanego w ten model telefonu, który działa (jak na moje potrzeby) wręcz genialnie. Moja obecna narzeczona miała LG KG800 i tutaj obsługa poczty przez wbudowanego klienta była wręcz tragiczna... chociaż sam telefon mi się podobał i miał w sobie coś "w stylu iPhone'a" ;)

Jedyne co w swoim telefonie traktować mogę jako "gadżet" to własnoręcznie zaprojektowany i zrobiony themes- oczywiście z jabłuszkiem i ładną obsługą przezroczystości w menu (co nie zmniejsza wcale jego czytelności). Był to w zasadzie prezent dla narzeczonej- tak więc themes powstał w dwóch wersjach (z racji różnicy w rozmiarach wyświetlaczy) zarówno dla mojego SE K750i jak i SE W200i (na obrazku widać niebieską, wersję limitowaną tegoż telefonu właśnie z przygotowanym przeze mnie motywem).

ja gratuluje podejścia poniewaz final bedzie taki ze plus wprowadzi za dluzszy czas iP tylko z racji faktu ze wszyscy go maja w ofercie a on nie. I wtedy najbardziej skorzystasz wlasnie ty;]

Pożyjemy, zobaczymy... lecz tak jak napisałem w jednym ze swoich postów, posiadanie iPhone'a w Plusie przy moim abonamencie (przy dokupieniu usługi iPlus zamiast pakietu danych 50MB) byłoby dla mnie rozwiązaniem wprost idealnym :)

aha zapomnialem pojednac sie z toba w bolu braku mozliwosci rozlaczenia zycia prywatnego z zawodowym. Z tym ze mam nadzieje wlasnie ze iP pomoze mi lepiej polaczyc oba te swiaty.

Moja lepsza połowa już się do mojego trybu przyzwyczaiła. Tak to już niestety jest w tym zawodzie- dobrze jednak, że technologia w pewien sposób trochę nam to życie ułatwia. Jeśli nie iPhone, to myśle też iż może upoluję sobie kiedyś na allegro jakieś pocket pc, konkretnie myślę nad DELL Axim X30. Co prawda z Windows...ale aż takim heterykiem nie jestem, a produkty DELL'a darzę równie ogromną sympiatią co Apple. Przepraszam, że podlinkowałem w tekście różne "fotki poglądowe" - niestety to już zboczenie zawodowe ;) Pozdrawiam również.

#1191 mickpl

mickpl
  • 71 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 00:41

Gorsza, nie gorsza, w zasadzie to tylko osoby, które się tutaj udzielają (i może w paru innych miejscach) mają jakieś rozeznanie. Ciemny lud i tak wszystko kupi. ;)

#1192 shexbeer

shexbeer
  • 151 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 00:44

Mnie ciekawi jak będą przedstawiały się oferty iPhonea 3G w standardowej ofercie Orange abonament, chodzi mi konkretnie o abonament za 75PLN + pakiety danych. Swoją drogą taryfy w Orange (z pakietem danych) od 150PLN to troszkę dużo jak dla przeciętnego polskiego Kowalskiego. Ciekawsza w tym momencie wydaje mi się oferta Ery za 95PLN z 500MB, żeby tylko były liczone pakiety po 1kB to już by było git. No i żeby ten i pozostałe pakiety dla nowych były dostępny też dla stałych abonentów bo w tej chwili to generalnie wielka lipa z tą ofertą dla stałych. Liczę po cichu, że jak minie pierwszy bum na iP to Era wrzuci coś ciekawego z iPhonem do swojej oferty na urodziny sieci już we wrześniu. Ale nie zapominajmy też, że ta oferta promocyjna - przedsprzedaż (a zatem podane warunki i ceny) jest aktualna "W okresie od 08.08.2008 roku do wyczerpania zapasów zestawów objętych niniejszą promocją, jednakże nie dłużej niż do dnia 21.08.2008 roku" i uważam że z cenami raczej do góry nie pójdą, mogą pozostać na tym samym poziomie albo pójść w dół na co liczę. Często pośpiech jest złym doradcą, no ale z drugiej strony jest wiele osób które mają straszne ciśnienie na iP i moim zdaniem na nich głównie liczy Era w tej konkretnej ofercie. Jak to się zwykło mówić pożyjemy... zobaczymy.

#1193 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 07:30

[ciach] Ale nie zapominajmy też, że ta oferta promocyjna - przedsprzedaż (a zatem podane warunki i ceny) jest aktualna "W okresie od 08.08.2008 roku do wyczerpania zapasów zestawów objętych niniejszą promocją, jednakże nie dłużej niż do dnia 21.08.2008 roku" i uważam że z cenami raczej do góry nie pójdą, mogą pozostać na tym samym poziomie albo pójść w dół na co liczę. Często pośpiech jest złym doradcą, no ale z drugiej strony jest wiele osób które mają straszne ciśnienie na iP i moim zdaniem na nich głównie liczy Era w tej konkretnej ofercie. Jak to się zwykło mówić pożyjemy... zobaczymy.

Nie wiem czy to byłoby dobre posunięcie ze strony Ery. Pamiętaj, że wg regulaminu Ery masz 10 dni na odstąpienie od umowy aneksowej, jeśli umowa była podpisywana poza punktem sprzedaży. A tak będzie w przypadku wszystkich osób, które zamówiły iP kurierem w przedsprzedaży. Jeśli Era po 22.08 zmieni ofertę na lepszą, kurier dotrze do tych osób najwcześniej 25.08 (jeśli nie później), to każdy będzie mógł odesłać kuriera z kwitkiem i wybrać potem lepszą ofertę.

#1194 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 08:43

Ma ktoś jakieś postępy w rozmowie z BOK? Mi dali rabat w wysokości 50% przez rok ale nie zdecydowałem się. Gdy wczoraj rozmawiałem z BOK, pani powiedziała że może na urodziny Ery ruszy coś z paczkami.

#1195 roslonp

roslonp
  • 295 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 08:52

przy jakim abo dostałeś 50%

#1196 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 08:59

Przy każdym, który chciałem.

#1197 dziubek123

dziubek123
  • 79 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 09:05

Nie wiem czy to byłoby dobre posunięcie ze strony Ery. Pamiętaj, że wg regulaminu Ery masz 10 dni na odstąpienie od umowy aneksowej, jeśli umowa była podpisywana poza punktem sprzedaży. A tak będzie w przypadku wszystkich osób, które zamówiły iP kurierem w przedsprzedaży. Jeśli Era po 22.08 zmieni ofertę na lepszą, kurier dotrze do tych osób najwcześniej 25.08 (jeśli nie później), to każdy będzie mógł odesłać kuriera z kwitkiem i wybrać potem lepszą ofertę.

Wydaja mi się że właśnie ta możliwość spowoduje że nie będzie w ogóle zmian w cennikach, zwłaszcza że oferta Orange nie jest taka konkurencyjna a stanowi jakby uzupełnienie oferty ERY.

#1198 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2008 - 09:29

Gdy wczoraj rozmawiałem z BOK, pani powiedziała że może na urodziny Ery ruszy coś z paczkami.

I hope so.

#1199 soltys1992

soltys1992
  • 104 postów
  • SkądTorun, Poland, Poland

Napisano 20 sierpnia 2008 - 09:32

a moze wiecie czy onformacja o tym ze w erze beda iphony bez simlocka na pre paid jest prawdziwa?

#1200 szylejko

szylejko
  • 115 postów

Napisano 20 sierpnia 2008 - 09:50

Babeczka (ERA) powiedziala mi ze będą te same oferty w piątek co do tej pory, zresztą wszystko na to wskazuje. To że zapraszaja już o północy na jerozolimskie to nie sądzę, żeby w ostatniej chwili zmienili o północy oferty. Na lepsze nie mogą zmienić jak na razie, bo byłoby to niesprawiedliwe w stosunku do osób, które były na tyle zainteresowane, że kupiły w przedsprzedaży. Ja biorę w piątek z samego rana w salonie, bo mają być, mówili mi że nie zabraknie u nich bo zamówili dużo sztuk, pytała czy chce białego czy czarnego 16gb. Troche kiche dali z tą przedsprzedażą bo sporo osób które czeka na kuriera mogą być zezłoszczone, że nie mogą kupić sobie w piątek rano. Zostaje zadzwonic i zrezygnować po czym pójść do salonu i podpisać, ja bym tak zrobił, gorzej jak ktos podpisał te umowę w salonie. Gorzej że jako od studenta chcą ode mnie kaucje, bo nie mam karty kredytowej, a ojciec na którego miała być umowa wyjeżdza w czwartek wieczór :/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych