Ceny iPhone 3G w Era GSM
Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:02
Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:04
Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:32
Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:38
Nie będzie się działo! Pani w Erze powiedziała że to jest niewykonalne.mnie tez stuknie 4 latka
Ooj, bedzie sie dzialo
Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:41
Dla mnie mój telefon jest przede wszystkim narzędziem pracy. Ułatwia mi on wiele czynności i nie służy mi tylko i wyłącznie do dzwonienia/odbierania połączeń, czy też do SMS'ów. Cykliczne sprawdzanie służbowej korespondencji email pozwala mi zaoszczędzić wiele czasu (nie muszę biegać do komputera) i prowadzić w miarę normalny tryb życia prywatnego, którego w moim zawodzie nie da się niestety oddzielić od zawodowego. Mam do tego pakiet 50MB. Często też w podróży autobusem czytam za pomocą MiniOpery wiadomości na Onet Lajt.Widzisz myslalem podobnie i jestem w prawie takiej samej sytuacji. Plus biznes 100 czyli 122 brutto wszytsko do przegadania, pakiet 80sms za 10zl, tanie rozmowy, darmowe numery. co miesiac 142zl brutto im daje i mam c trzbea.. licze razem z ponad programowymi wygadanymi minutami.
Do tego mam 5 numerow na koncie w plusie.
Narzeczona ma (w taryfie dla indywidualnych) wykupiony pakiet 20MB, bo korzysta z transmisji danych bardziej sporadycznie (klient Gmail, oraz MiniOpera- głównie celem sprawdzenia rozkładu MZK). Do tego również nielimitowane rozmowy, a także SMSy (czego ja nie mam w taryfie biznesowej) z wybranym numerem (moim).
Mój na szczęście po prawie 2 latach użytkowania działa nadal niemalże perfekcyjnie (czasami tylko potrafi sam się zrestartować). Rozmawiam naprawdę dużo i dość często z użyciem zestawu słuchawkowego, aby mieć wolne ręce i swobodny dostęp do klawiatury komputera. Mam nawet ustawione przekierowanie nadchodzącego połączenia na drugi telefon (Simplus) w razie zajętości numeru, zwłaszcza iż niektóre rozmowy trwają nawet godzinę. Nielimitowane rozmowy ze ściśle wybranymi numerami są mi więc niestety niezbędne, a przynajmniej... bardzo ułatwiają pracę i życie. Zwłaszcza iż żyję w dużych rozjazdach.No ale niestety moj SE k750i juz nie pozwala mi przegladac oper bo sie joistic krochmali, obudowa lata, ladowarka 3 z rzedu juz do wywalenia..nerwica!
Niestety, lecz to wszystko jak na moje osobiste potrzeby- zdecydowanie za mało i za drogo. Nie wyobrażam sobie płacić większy abonament i mieć za to 10% tego co dostaje obecnie tylko po to, aby mieć iPhone'a.a tu prosze: Orange firma 100 kupowane w orange.pl
abo 122 zl brutto (...) w tym: 240min + 100 sms
1GB paczka danych po tem zwalnia ale nie place (mozna zmienic z czasem na wieksza)
w ramach 240min połączenia do orange i stacjonarnyc po 0,24 zl z VAT
co zwieksza w realiach ilosc min do wykorzystania w abo (obliczenia na stronie orange)
0,67zl/min z VAT po przekroczeniu limitow
Owszem- o wiele lepiej korzystałoby się z przeglądarki internetowej (Safari zamiast MiniOpery na małym wyświetlaczu SE K70i), w domu możnaby swobodnie korzystać z dobrodziejstw sieci WLAN zamiast dostępnego w SE GPRS (zdarza mi się sprawdzać np. pocztę w telefonie po przebudzeniu, zanim jeszcze zrobię sobie poranną kawę i włącze komputer), ale to nadal... mimo wszystko stanowczo zbyt mało zalet. Kiedyś pewnie zapragnę mieć swojego iPhone'a, jednak zderzenie z rzeczywistością pokazuje, że to jeszcze nie jest ten czas. Nie dla mnie

Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:48

Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:55
Napisano 19 sierpnia 2008 - 20:58

Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:02
ale to nadal... mimo wszystko stanowczo zbyt mało zalet. Kiedyś pewnie zapragnę mieć swojego iPhone'a, jednak zderzenie z rzeczywistością pokazuje, że to jeszcze nie jest ten czas. Nie dla mnie
Ja nigdy nie kupilem gadzeciarskiego telefonu. Zawsze mial byc dla mnie maly, niezawodny i dzwonic! Ale chyba mi odeało ;]
ja gratuluje podejścia poniewaz final bedzie taki ze plus wprowadzi za dluzszy czas iP tylko z racji faktu ze wszyscy go maja w ofercie a on nie. I wtedy najbardziej skorzystasz wlasnie ty;]
tego ci zycze i pozdrawiam.
aha zapomnialem pojednac sie z toba w bolu braku mozliwosci rozlaczenia zycia prywatnego z zawodowym. Z tym ze mam nadzieje wlasnie ze iP pomoze mi lepiej polaczyc oba te swiaty.
Napisano 19 sierpnia 2008 - 21:55
Napisano 19 sierpnia 2008 - 22:27

Napisano 19 sierpnia 2008 - 22:28
Też będę z iP korzystał bardziej "biznesowo" i kupuję go z racji tego, że będzie kosztował 150zł.
Blackberry są zdecydowanie wygodniejsze jeśli chodzi o przeglądanie dokumentów, pisanie maili etc, ale na nie nie ma żadnych promocji. ;-)
To co piszesz, to rzecz względna. Dla mnie na przykład jest na odwrót.

Napisano 19 sierpnia 2008 - 22:32
Napisano 19 sierpnia 2008 - 22:37
Aby się upewnić to zadam Ci to pytanie, które ajfonowcy zadają często innym: a miałeś może kiedyś na dłużej blackberry w rękach?
Tak, miałem. Ale proponuję nie kontynuować tego tematu, ponieważ wątek - przypominam - to "iPhone w Erze - ceny". Ja mam taką opinię, Ty masz taką. Rozumiem i szanuję. O to samo proszę dla siebie.
Napisano 20 sierpnia 2008 - 00:02
Wiesz, jak kupowałem moje SE K750i prawie dwa lata temu to po wejściu do salonu Plus'a też powiedziałem, że potrzebuje telefonu, który ma po prostu dzwonić i odbierać SMSy. Ten SE był jedną z kilku propozycji i kiedy go kupowałem był dostępny tylko i wyłącznie w taryfach biznesowych. W planie który wybrałem kosztował mnie 23zł (w najniższym planie coś koło 200zł). Najgorsze było to, że... jakieś 2 czy 3 miesiące później można było go już dostać za 1zł w taryfach dla klientów indywidualnych i ten telefon miał już prawie każdyJa nigdy nie kupilem gadzeciarskiego telefonu. Zawsze mial byc dla mnie maly, niezawodny i dzwonic! Ale chyba mi odeało ;]

Operę Mini zainstalowałem dość szybko, podobnie jak klienta SSH (niewiele da się na tym zrobić, ale można sprawdzić uptime/load serwera i ewentualnie restartnąć jakiegoś daemon'a). Dopiero później odkryłem zalety klienta email wbudowanego w ten model telefonu, który działa (jak na moje potrzeby) wręcz genialnie. Moja obecna narzeczona miała LG KG800 i tutaj obsługa poczty przez wbudowanego klienta była wręcz tragiczna... chociaż sam telefon mi się podobał i miał w sobie coś "w stylu iPhone'a"

Jedyne co w swoim telefonie traktować mogę jako "gadżet" to własnoręcznie zaprojektowany i zrobiony themes- oczywiście z jabłuszkiem i ładną obsługą przezroczystości w menu (co nie zmniejsza wcale jego czytelności). Był to w zasadzie prezent dla narzeczonej- tak więc themes powstał w dwóch wersjach (z racji różnicy w rozmiarach wyświetlaczy) zarówno dla mojego SE K750i jak i SE W200i (na obrazku widać niebieską, wersję limitowaną tegoż telefonu właśnie z przygotowanym przeze mnie motywem).
Pożyjemy, zobaczymy... lecz tak jak napisałem w jednym ze swoich postów, posiadanie iPhone'a w Plusie przy moim abonamencie (przy dokupieniu usługi iPlus zamiast pakietu danych 50MB) byłoby dla mnie rozwiązaniem wprost idealnymja gratuluje podejścia poniewaz final bedzie taki ze plus wprowadzi za dluzszy czas iP tylko z racji faktu ze wszyscy go maja w ofercie a on nie. I wtedy najbardziej skorzystasz wlasnie ty;]

Moja lepsza połowa już się do mojego trybu przyzwyczaiła. Tak to już niestety jest w tym zawodzie- dobrze jednak, że technologia w pewien sposób trochę nam to życie ułatwia. Jeśli nie iPhone, to myśle też iż może upoluję sobie kiedyś na allegro jakieś pocket pc, konkretnie myślę nad DELL Axim X30. Co prawda z Windows...ale aż takim heterykiem nie jestem, a produkty DELL'a darzę równie ogromną sympiatią co Apple. Przepraszam, że podlinkowałem w tekście różne "fotki poglądowe" - niestety to już zboczenie zawodoweaha zapomnialem pojednac sie z toba w bolu braku mozliwosci rozlaczenia zycia prywatnego z zawodowym. Z tym ze mam nadzieje wlasnie ze iP pomoze mi lepiej polaczyc oba te swiaty.

Napisano 20 sierpnia 2008 - 00:41

Napisano 20 sierpnia 2008 - 00:44
Napisano 20 sierpnia 2008 - 07:30
[ciach] Ale nie zapominajmy też, że ta oferta promocyjna - przedsprzedaż (a zatem podane warunki i ceny) jest aktualna "W okresie od 08.08.2008 roku do wyczerpania zapasów zestawów objętych niniejszą promocją, jednakże nie dłużej niż do dnia 21.08.2008 roku" i uważam że z cenami raczej do góry nie pójdą, mogą pozostać na tym samym poziomie albo pójść w dół na co liczę. Często pośpiech jest złym doradcą, no ale z drugiej strony jest wiele osób które mają straszne ciśnienie na iP i moim zdaniem na nich głównie liczy Era w tej konkretnej ofercie. Jak to się zwykło mówić pożyjemy... zobaczymy.
Nie wiem czy to byłoby dobre posunięcie ze strony Ery. Pamiętaj, że wg regulaminu Ery masz 10 dni na odstąpienie od umowy aneksowej, jeśli umowa była podpisywana poza punktem sprzedaży. A tak będzie w przypadku wszystkich osób, które zamówiły iP kurierem w przedsprzedaży. Jeśli Era po 22.08 zmieni ofertę na lepszą, kurier dotrze do tych osób najwcześniej 25.08 (jeśli nie później), to każdy będzie mógł odesłać kuriera z kwitkiem i wybrać potem lepszą ofertę.
Napisano 20 sierpnia 2008 - 08:43
Napisano 20 sierpnia 2008 - 08:52
Napisano 20 sierpnia 2008 - 08:59
Napisano 20 sierpnia 2008 - 09:05
Nie wiem czy to byłoby dobre posunięcie ze strony Ery. Pamiętaj, że wg regulaminu Ery masz 10 dni na odstąpienie od umowy aneksowej, jeśli umowa była podpisywana poza punktem sprzedaży. A tak będzie w przypadku wszystkich osób, które zamówiły iP kurierem w przedsprzedaży. Jeśli Era po 22.08 zmieni ofertę na lepszą, kurier dotrze do tych osób najwcześniej 25.08 (jeśli nie później), to każdy będzie mógł odesłać kuriera z kwitkiem i wybrać potem lepszą ofertę.
Wydaja mi się że właśnie ta możliwość spowoduje że nie będzie w ogóle zmian w cennikach, zwłaszcza że oferta Orange nie jest taka konkurencyjna a stanowi jakby uzupełnienie oferty ERY.
Napisano 20 sierpnia 2008 - 09:29
Gdy wczoraj rozmawiałem z BOK, pani powiedziała że może na urodziny Ery ruszy coś z paczkami.
I hope so.
Napisano 20 sierpnia 2008 - 09:32
Napisano 20 sierpnia 2008 - 09:50
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych