Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#1051 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 20:02

czyli maja nas gdzies (czyt ich chlebodawcow :D )

#1052 roslonp

roslonp
  • 295 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 sierpnia 2008 - 20:03

Masz rację, mapy ściąga Ci z netu i zmniejsza limit danych, oczywiście znając trase jaką chcesz przejechać możesz sobie zapisać mapy offline (przeczytałem o tym tu na forum)
Co do naliczania to przy 500 MB naliczają co 50kB wysłanych i 50kB ściągniętych (info od jakiejś pani Agnieszki z BOA) oraz że gdy przekroczy się limit to zmniejszają transfer a nie pobierają kasę za dodatkowe dane i że hotspoty nie są bez limitów jak w ofercie dla nowych.

Nie po 50kB tylko na początek 100kB wychodzące i wychodzące a później po 1kB

#1053 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 sierpnia 2008 - 20:05

OT (z powodu braku możliwości dodania nowego w iP news i brakiem, na razie, reakcji na wysłaną wiadomość z formularza kontaktowego): Zobaczcie stronę firmy Cortland! Inne "lampki" dla iP i potwierdzenie sprzedaży od 22.08.2008.

#1054 shexbeer

shexbeer
  • 151 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 22:18

Yeah, dodali pakiety danych dla stałych abonentów!
Nowy iPhone 3G w Era

---- Dodano 14-08-2008 o godzinie 17:11 ----
Dobra, chwilowe uniesienie. Dalej daleko tej ofercie do taryfy dla nowych abonentów.

Dodali ale coś gmerają non stop. Przez krótki moment na stronie w opcji dla stałych abonentów nie było znów widocznych pakietów (około godz. 22:30) teraz są ponownie ale bez zmian. Nie można się w ogóle zalogować przez www do BOA.

"Szanowni Państwo.
Uprzejmie informujemy, że ze względu na TRWAJĄCĄ modernizację naszych systemów, serwis I-BOA będzie niedostępny dla użytkowników od 14.08.2008 21:30 do 18.08.2008 07:30.
Za utrudnienia przepraszamy. "

#1055 turban13

turban13
  • 327 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 23:49

No to przesrane, muszę ojcu roaming aktywować :/

#1056 mickpl

mickpl
  • 71 postów

Napisano 15 sierpnia 2008 - 03:28

Zadzwoń do BOA, podaj hasło abonenckie i aktywuj. Nic prostszego. :)

#1057 CybeQ

CybeQ
  • 35 postów

Napisano 15 sierpnia 2008 - 13:55

Autorem cytatu jest origami Zobacz post
To są pakiety bezpłatnych danych które możesz wykorzystać na transmisję, czyli łączenie się z internetem. Każda witryna ma swoja wagę w KB im więcej ściagasz za pomocą tych pakietów (youtube, mp3 itd) tym więcej wykorzystujesz danych. Przy taryfie i5GB i2GB to luz bo jak ci się wyczerpie limit to sie nie martwisz, gorzej jak masz i500MB wtedy trzeba często sprawdzać saldo konta żeby nie dostać do rachunku +200zł a zapewniam że to możliwe tym bardziej przy iphonie gdzie ściaga pełnowymiarowe strony...

Czyli jak mam taką paczkę to łączę się z internetem ( wifi albo Edge/utms ?) bezpłatnie dopóki nie przekroczę limitu ?? Czy to tylko przy ładowaniu stron i ściąganiu ??

#1058 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 15 sierpnia 2008 - 15:35

gprs/edge/utms/hsdpa jezeli sie laczysz przez te standarty to przy przegladaniu stron, map, pogody, akcji, zjada ci dane wliczone w paczke danych po przekroczeniu limitu placisz dodatkowo. Jezeli laczysz sie przez wifi np w sieci domowej to nie placisz nic.

#1059 Hanni

Hanni
  • 36 postów
  • SkądNew York

Napisano 15 sierpnia 2008 - 15:37

Ja mam do Was pytanie. Mam w tej chwili wykupiony pakiet danych 50 mb. Nie wiem czy mam to zmieniać czy nie. Do czego mi to wystarczy, jeśli wymienię telefon na iPhone? W domu mam WiFi, w szkole też, ale nie wszędzie, tak więc będę korzystał około godzinki dziennie z GG i ze stron. Proszę o odpowiedź :)

#1060 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 sierpnia 2008 - 16:25

Ja mam do Was pytanie. Mam w tej chwili wykupiony pakiet danych 50 mb. Nie wiem czy mam to zmieniać czy nie. Do czego mi to wystarczy, jeśli wymienię telefon na iPhone? W domu mam WiFi, w szkole też, ale nie wszędzie, tak więc będę korzystał około godzinki dziennie z GG i ze stron. Proszę o odpowiedź :)

Poużywasz iP to zobaczysz ;)

#1061 Hanni

Hanni
  • 36 postów
  • SkądNew York

Napisano 15 sierpnia 2008 - 17:11

Ehh... przedłużam umowę i jak zmienię na nowy abo to nie wiem czy mam wykupywać ten pakiet czy nie. Stąd moje pytanie i wątpliwści. Mam nadzieję, że ktoś jeszcze się wypowie w tej kwestii...

#1062 dziubek123

dziubek123
  • 79 postów

Napisano 15 sierpnia 2008 - 18:50

Na pewno będzie potrzebny dostęp do internetu w tym telefonie ale zamiast wykupowania dodatkowego pakietu lepiej by było go wynegocjować w umowie przedłużającej, ten dodatkowy pakiet do wykupienia jest na gorszych warunkach niż ten co otrzymują nowi abonenci. Według wszelkich przesłanek są minimalne szanse że ERA jeszcze może zmieni warunki.

#1063 CybeQ

CybeQ
  • 35 postów

Napisano 15 sierpnia 2008 - 19:09

gprs/edge/utms/hsdpa jezeli sie laczysz przez te standarty to przy przegladaniu stron, map, pogody, akcji, zjada ci dane wliczone w paczke danych po przekroczeniu limitu placisz dodatkowo. Jezeli laczysz sie przez wifi np w sieci domowej to nie placisz nic.

Czyli jak nie przekroczę limitu to nic nie płace za internet ?

Sorki, ale chcę mieć pewnośc ;)

#1064 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 15 sierpnia 2008 - 19:33

no raczej, nie inaczej :). Jeżeli weźmiesz pakiet 15 MB/mies. to jezeli w ciagu miesiaca wykozystasz 14 mb to nie placisz dodatkowo nic, a jezeli przekroczysz i wykorzystasz np 16mb to placisz dodatkowo za ten 1mb co przekroczyles.

#1065 dziubek123

dziubek123
  • 79 postów

Napisano 15 sierpnia 2008 - 19:33

To zależy od umowy jaką podpiszesz, według pani z obsługi klienta jeśli ma się wykupioną paczkę 500MB dla stałych abonentów to po jej przekroczeniu zmniejszają prędkość tylko, ale w innych konfiguracjach trzeba płacić, musisz zapytać w biurze obsługi dla pewności bo tu na forum ludzie mają różne informacje.

#1066 CybeQ

CybeQ
  • 35 postów

Napisano 15 sierpnia 2008 - 19:42

dziubek123 i derosky Dzięki za odpowiedzi :)

#1067 ridee

ridee
  • 160 postów

Napisano 15 sierpnia 2008 - 23:52

no jest dokładnie tak jak mówicie :) Ja mam jednak jeszcze jedno pytanie. Otóż wycztywałem, że iphone 3g nie ma BLUETOOTH'a ??? Jeśli to prawda to jak np przesłać znajomemu piosenkę albo dzwonek, który mu się akurat spodoba, który ma też Iphone'a albo iny telefon ???

#1068 bezybezy

bezybezy
  • 603 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 00:34

Bluetooth jest, jednak nie prześlesz nim plików. Możesz wysłać mailem :) Taki patent Apple ;)

#1069 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 08:00

Bluetooth jest tylko że z EDR. Żadnego przesyłania piosenek i innego piractwa ;)

#1070 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 sierpnia 2008 - 08:47

Bluetooth jest tylko że z EDR. Żadnego przesyłania piosenek i innego piractwa ;)

Człowieku, EDR w Bluetooth nie ogranicza bynajmniej jego funkcjonalności, a tylko ją rozszerza! Konkretnie rozszerza szybkość transmisji danych. Jak nie wiesz o czym piszesz, to nie pisz wcale!

Link do Wikipedii:
EDR - Wikipedia, wolna encyklopedia

---- Dodano 16-08-2008 o godzinie 09:49 ----
Kwestia bluetooth już wielokrotnie pojawiała się na tym forum. Mam wrażenie, że chyba nawet w tym temacie. Wystarczy trochę poszukać, a to naprawdę nie boli.

Pozdrawiam.

#1071 rEaLaPpLeFaN

rEaLaPpLeFaN
  • 708 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 10:55

Człowieku, EDR w Bluetooth nie ogranicza bynajmniej jego funkcjonalności, a tylko ją rozszerza! Konkretnie rozszerza szybkość transmisji danych. Jak nie wiesz o czym piszesz, to nie pisz wcale!

Link do Wikipedii:
EDR - Wikipedia, wolna encyklopedia

Pisząc "żadnego piractwa" nie miałem na myśli EDR. Przyznaję że popełniłem błąd, ale językowy:D

#1072 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 sierpnia 2008 - 13:11

Dzwoniłem dzisiaj do jednego z salonów Ery. Otrzymałem info, że również będzie sprzedaż iP 3G o 12 w nocy z 21 na 22.08.2008, ale tylko dla zaproszonych osób. Niestety, Pan, z którym rozmawiałem nie chciał zdradzić, jakie będą kryteria wyboru tych osób, ani jak otrzymać takie "zaproszenie". Czy ktoś poinformowany (najlepiej pracownik Ery) może skomentować tą wypowiedź i ewentualnie uszczegółowić ją?

#1073 wannamb

wannamb
  • 249 postów
  • SkądKalisz

Napisano 16 sierpnia 2008 - 20:04

Dzwoniłem dzisiaj do jednego z salonów Ery. Otrzymałem info, że również będzie sprzedaż iP 3G o 12 w nocy z 21 na 22.08.2008, ale tylko dla zaproszonych osób. Niestety, Pan, z którym rozmawiałem nie chciał zdradzić, jakie będą kryteria wyboru tych osób, ani jak otrzymać takie "zaproszenie". Czy ktoś poinformowany (najlepiej pracownik Ery) może skomentować tą wypowiedź i ewentualnie uszczegółowić ją?

juz dawno napisałem ta wiadomosc;] w rmf mowili

#1074 dee2thee

dee2thee
  • 44 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 21:51

Dzwoniłem dzisiaj do jednego z salonów Ery. Otrzymałem info, że również będzie sprzedaż iP 3G o 12 w nocy z 21 na 22.08.2008, ale tylko dla zaproszonych osób. Niestety, Pan, z którym rozmawiałem nie chciał zdradzić, jakie będą kryteria wyboru tych osób,

no coz, kogos ostro pogrzalo w erze... wg mnie juz sama "nocna" premiera to taka smieszna proba odwzorowania amerykanskiego "hype"... tyle ze ip3g jest dostepny bez simlocka od dobrego miesiaca, rownoczesnie dostepny bedzie tez w orange, wiec nie jest to juz bynajmniej efekt bycia "pierwszym na swiecie" na ktory troche osob mogloby sie napalic i stac w nocy przed jakims sklepem...

okej, ja rozumiem ze grupka fanboyow moze chciec sie zjawic, ale robienie z tego imprezy "dla wybranych" to juz przegiecie po calej linii. komus niezle odbija fantazja... pewnie tej samej osobie ktora ukladala taryfy dla stalych klientow - dostrzegam tutaj te sama "logike".

#1075 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 sierpnia 2008 - 22:04

juz dawno napisałem ta wiadomosc;] w rmf mowili

Rozumiem, że to joke. Jeśli nie, podaj namiary. :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych