Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ceny iPhone 3G w Era GSM

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1716 odpowiedzi w tym temacie

#1001 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 sierpnia 2008 - 15:00

A Iphone dobrze wyłapuje sygnał wifi ?? ( mieszkam 15km od wawy i 2 laptopy nie mogły połączyć się z jakąś siecią- bardzo słaby sygnał)

Edge lub utms to tak jak w zwykłych komórkach, też trzeba płacić ?

Nie wiem jak dobre wifi jest, uzywalem w domu i w pracy.

EDGE/UMTS wg taryfikatora operatora.

#1002 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 13 sierpnia 2008 - 15:03

A Iphone dobrze wyłapuje sygnał wifi ?? ( mieszkam 15km od wawy i 2 laptopy nie mogły połączyć się z jakąś siecią- bardzo słaby sygnał)

Edge lub utms to tak jak w zwykłych komórkach, też trzeba płacić ?

jezeli laptopy nie zlapaly to iphone tym bardziej nie złapie.

#1003 ar3k

ar3k
  • 493 postów
  • Skądfrom apple

Napisano 13 sierpnia 2008 - 15:42

Jestem po dyskusji z konsultantem :/ powiedzial mi ze jesli wiecej osob wysle informacje do dzialu reklamacji ery w sprawie taryfy byc moze ktos na to spojrzy przychylnym okiem.

Licze wiec na wasze glosy oraz wyslane wiadomosci do dzialu reklamacji ery
........

w Cuda wierzycie ;-)) , myślicie że się zmartwią ze 10 osób nie kupi iPhona z taryfa .. dobre sobie

#1004 iBodo

iBodo
  • 265 postów
  • SkądW-wa

Napisano 13 sierpnia 2008 - 15:51

jezeli laptopy nie zlapaly to iphone tym bardziej nie złapie.

Może tak, może nie, mój iPod Touch ma o wiele lepszą antene niż mój iBook :D

#1005 chrzanekk

chrzanekk
  • 167 postów
  • SkądPuławy

Napisano 13 sierpnia 2008 - 16:39

wrocilem wlasnie z salonu ery. podpisalem umowe na 24miesiace w abonamencie 95zl brutto dla iphona3g 8gb. pobrana zostala odemnie zaliczka 499zl do zwrotu po 6 miesiacach. kwota zwrocona moze byc przeznaczona jako nadplata na rachunku i kolejne 5 rachunkow po 95zl z glowy. telefony beda rozsylane od 21 sierpnia. z tego co mi powiedziala pani w salonie to iphony schodza jak swieze buleczki. magazyny pustoszeja szybko. bylem pierwsza osoba w Pulawach ktora sie zdecydowala i podpisywanie umowy trwalo godzine, kobietka z kartek czytala i cos na kompie pisala :). dostalem karte sim nieaktywna i mam ja aktywowac przez itunes jak dostane telefon. to takie tylko male info z "linii frontu" ;)

#1006 carnil

carnil
  • 153 postów
  • SkądPoznań/Bydgoszcz

Napisano 13 sierpnia 2008 - 16:42

A na co ta zaliczka? Za iPhone i zwracaja?

#1007 Czerwek

Czerwek
  • 189 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 sierpnia 2008 - 16:45

to sie chyba kaucja nazywa :) i nie musi bycpobrane jak sie jest stalym klientem albo ma sie wypukla karte (lub zaswiadczenie o zarobkach - ale to juz jest przegiecie)

#1008 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 sierpnia 2008 - 16:59

Ech... te kaucja to już n-ty raz się przewija w tym temacie. Wbrew pozorom, nie jest to kontrowersyjny temat dla osób, które interesują się komórkami i sieciami GSM. Kaucja jest szeroko praktykowana na rynku. OT: Pragnę złożyć gratulacje wszystkim czytelnikom forum, dzięki którym dowiedzieliśmy się czegoś w tym temacie. M. in. dzięki Wam udało się osiągnąć ponad 1000 postów w jednym temacie! Oczywiście, nie obyło się bez wielu OT. Gratuluję również tym, którzy "przedarli się" przez całość tematu (co nie było trudne, gdy na bieżąco śledzi się wątek), a także życzę szczęścia i wytrwałości osobom, które chcą to zrobić teraz. :)

#1009 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 13 sierpnia 2008 - 17:47

..... a także życzę szczęścia i wytrwałości osobom, które chcą to zrobić teraz. :)

heheh, dobre, wyszło opus magnum po prostu :lol: :lol: :lol:

#1010 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 13 sierpnia 2008 - 21:32

Codziennie śledziłem ten wątek i mogę powiedzieć z czystym sumieniem - przeczytałem tysiąc wiadomości :) Do rzeczy jak to mówi przewodniczący na sesji RM, ja Erze nie przepuszczę braku pakietów dla stałych klientów. Na kij mi minuty kiedy raz, mieszcze się w swojej tarywie, to jest telefon multimedialny - chcę używać jego funkcji. Ble!

#1011 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 sierpnia 2008 - 23:11

Nie wiem czy wcześniej był ten wpis na stronie Ery (i przy "okienku z iP i później, gdy się wejdzie do odpowiedniego działu): "iPhone na który czekałeś. Już teraz możesz go kupić i otrzymać 22.08." Czy ja nie zwróciłem na to uwagi, czy to jakaś nowość od dzisiejszego dnia lub kilku dni?

#1012 wloshaty

wloshaty
  • 52 postów
  • SkądSkądinąd

Napisano 13 sierpnia 2008 - 23:14

Ja sie dzisiaj klocilem twardo o pakiet internetowy dla stalych abonentow.
Calkiem mila pani mimo ze rzekomo "nie mogla nic zrobic" spytala czy moze zadzwonic jesli tylko cos sie w tej materii zmieni. Zobaczymy.

---- Dodano 14-08-2008 o godzinie 00:15 ----

Nie wiem czy wcześniej był ten wpis na stronie Ery (i przy "okienu z iP i później, gdy się wejdzie do odpowiedniego działu): "iPhone na który czekałeś. Już teraz możesz go kupić i otrzymać 22.08." Czy ja nie zwróciłem na to uwagi, czy to jakaś nowość od dzisiejszego dnia lub kilku dni?

Tez to dzisiaj zauwazylem. Predzej z cal pewnoscia tego nie bylo, ale nie wiem kiedy sie pojawilo

#1013 Czerwek

Czerwek
  • 189 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 sierpnia 2008 - 23:24

Ten wpis na stronie Ery to juz przynajmniej 3 dni byl (tyle pamietam), to chyba jest ciut spozniona reakcja na pokazanie ofert, bo na pewno na poczatku tego nie bylo

#1014 alfagta

alfagta
  • 1 635 postów
  • SkądKatowice

Napisano 13 sierpnia 2008 - 23:25

Od dzisiaj jest ten zupgrade'owany banner...:)

#1015 b_jan

b_jan
  • 683 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 sierpnia 2008 - 23:28

Od dzisiaj jest ten zupgrade'owany banner...:)

Yeah. Wiedziałem, że jestem na czasie. ;)

No to co, teraz wypadało by podeliberować na temat tego co to może oznaczać. :)
To ja zacznę: iPhone w magazynach, zaksięgowany i gotowy do wysyłki do sklepów. :P

#1016 dziubek123

dziubek123
  • 79 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 06:06

Pani w obsłudze powiedziała że jak skończą sie iPhony to je dokupią. W każdym razie napalenie mi przeszło, kupię sobie poza siecią i przechodzi do innej.

#1017 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 14 sierpnia 2008 - 09:41

Pani w obsłudze powiedziała że jak skończą sie iPhony to je dokupią. W każdym razie napalenie mi przeszło, kupię sobie poza siecią i przechodzi do innej.

czyli zapłacisz za sam telefon około 1600 za wersję 8 GB plus musisz podpisać umowę z jakimś operatorem tak czy tak, więc abonament średnio 50 zł + 50 zł na net to jest 100 zł miesięcznie x 24 mce =2400 . czyli telefon 1600 + 2400 numer w jakiejś sieci wyjdzie cię w sumie 4000 zł :)
niezła kalkulacja

#1018 dziubek123

dziubek123
  • 79 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 10:26

Nie, kupię od siostry ze Szwecji, ona jest atechniczna i mimo że nawet jej się iPhone podoba to jednak PRADA bardziej, kupię jej go w zamian. trochę martwi mnie problem gwarancji ale to jeszcze jest kwestia przemyśleń. Dzięki za wszelkie przeliczenia.

#1019 btd

btd
  • 83 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 11:02

Mam abonament. Mam w nim neta, bo od paru lat moje telefony to pda na których korzystam z netu przez gsm. Tak więc kupno bez abo kalkuluje sie. Z reszta, wszystkie pda kupowałem w sklepie a nie w promocji u operatora, więc suma nie jest tak straszna.

#1020 empathon

empathon
  • 32 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 11:08

[cut] ...

#1021 luzik

luzik
  • 27 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 11:21

Oto co wyslalem do ery
[..]

a oto odpowiedz

Witam.Serdecznie dziękuję za korespondencję skierowaną do
Internetowego Biura Obsługi Abonenta.Pragnę podziękować za cenne
uwagi dotyczące obsługi Abonentów oraz usług świadczonych przez sieć
Era. Zapewniam, iż zostały one wnikliwie przeanalizowane i będą
wykorzystane w procesie ciągłego dostosowywania obsługi i oferty
sieci Era do potrzeb naszych Abonentów.

hmm ciekawe czy gdyby wiecej osob takie cos wyslalo to moze ktos naprawde by cos zasugerowal komus odpowiadajacemu za oferty

wiadomosc wysylalem za pomoca iboa ..kontakt ..inne

#1022 dziubek123

dziubek123
  • 79 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 12:50

Dodali w cennikudla stałych abonentów pakiety danych, jak się je przekroczy to zmniejszają transfer a nie doliczają kasę. Ktoś może wie jak naliczają pakiety?

#1023 empathon

empathon
  • 32 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 12:53

100% info: abo: 95 pln - co 100kB abo 195pln i więcej - co 1kB Po przekroczeniu o północy zaokrągla do pełnych 100kB/1kB i podliczą według zwykłych stawek.

#1024 origami

origami
  • 33 postów
  • SkądTrzebnica

Napisano 14 sierpnia 2008 - 12:54

Dodali w cennikudla stałych abonentów pakiety danych, jak się je przekroczy to zmniejszają transfer a nie doliczają kasę. Ktoś może wie jak naliczają pakiety?

W ramach usługi dodatkowej Blueconnect i5GB Operator zastrzega sobie prawo do zmiany parametrów technicznych świadczonej usługi po przekroczeniu 5 GB transferu w danym Cyklu rozliczeniowym. Dane naliczane są za każdy rozpoczęty 1 kB, oddzielnie za dane wysłane i odebrane na poziomie protokołu internetowego (IP). Po zakończeniu połączenia lub o godz. 24.00 dane są zaokrąglane w górę, do pełnej jednostki taryfikacyjnej – 1 kB. Niewykorzystane dane nie przechodzą na kolejny Cykl rozliczeniowy.

e) W ramach usługi dodatkowej Blueconnect i2GB Operator zastrzega sobie prawo do zmiany parametrów technicznych świadczonej usługi po przekroczeniu 2 GB transferu w danym Cyklu rozliczeniowym. Dane naliczane są za każdy rozpoczęty 1 kB, oddzielnie za dane wysłane i odebrane na poziomie protokołu internetowego (IP). Po zakończeniu połączenia lub o godz. 24.00 dane są zaokrąglane w górę, do pełnej jednostki taryfikacyjnej – 1 kB. Niewykorzystane dane nie przechodzą na kolejny Cykl rozliczeniowy.

f) W ramach usługi dodatkowej Blueconnect i500MB Abonent otrzymuje pakiet 500 MB danych do wykorzystania w danym Cyklu rozliczeniowym. Dane naliczane są za każde rozpoczęte 100 kB, oddzielnie za dane wysłane i odebrane na poziomie protokołu internetowego (IP). Po zakończeniu połączenia lub o godz. 24.00 dane są zaokrąglane w górę, do pełnej jednostki taryfikacyjnej – 100 kB. Po wykorzystaniu pakietu 500 MB opłata za każde 100 kB wynosi 0,12 zł z VAT, a dane naliczane są za każde rozpoczęte 100 kB, oddzielnie za dane wysłane i odebrane na poziomie protokołu internetowego (IP). Niewykorzystane dane nie przechodzą na kolejny Cykl rozliczeniowy.

Na chłopski rozum taryfy i5GB i2GB są jak usługa blueconnect po przekroczeniu limitu zwalnia do gprs ale nic nie dopłacasz.
W i500MB po przekroczeniu płacisz.

Pracuję się w erze to się wie ;)

#1025 empathon

empathon
  • 32 postów

Napisano 14 sierpnia 2008 - 12:58

Pracuję się w erze to się wie ;)

No to teraz nie będziesz miał już spokoju! :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych