Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Palringo, klient sieci IM | GG | Jabber | MSN | AIM | YIM | iChat | GTalk


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
311 odpowiedzi w tym temacie

#201 Mystik

Mystik
  • 134 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 19:17

Myślę, że chodziło raczej o aktualizację FW

No tak, jasne.
Dzięki.

pozdrawiam

#202 najman

najman
  • 941 postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 00:13

Czemu ostatnio po wyslaniu do kogos zdjecia ten ktos zamiast widziec zdjecia w oknie gg dostrzega linki parlingo ze zjeciami?Zarowno w palringo darmowym jak i platnym? Jeszcze tydzien temu wysylalem normalne zdjecia a teraz co sie porobilo?

#203 najman

najman
  • 941 postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 14:41

Ktos wie dlaczego teraz przy przesylaniu fotek odbiorca nie dostaje zdjecia tylko link do zdjecia? Wczesniej odbiorca dostawal wlasnie zdjecie. Dodam ze ja i odbiorca mamy status ustawiony na dostepny (czyli nie ukryty)

#204 iPodzik

iPodzik
  • 187 postów

Napisano 29 sierpnia 2009 - 19:12

Mi push nie działa (tylko dźwięk wiadomości i numer wiadomości nieodebranych na ikonce). Mam jednak inne pytanie. Chcę wyłączyć filtr antyspamowy (tak aby otrzymywać wiadomości od nieznajomych). Mogę prosić o informację jak to zrobić? Wyłączyłem (w more) ale dalej wiadomości nie dochodzą...

#205 lobotommy

lobotommy
  • 553 postów
  • SkądGliwice

Napisano 30 sierpnia 2009 - 21:30

pewnie coś zmienili ale czy nastale to na ich forum trzeba rzucić okiem - mi także wysyła link do stronki parlingo z fotką

#206 lobotommy

lobotommy
  • 553 postów
  • SkądGliwice

Napisano 30 sierpnia 2009 - 21:34

iPozdzik - chyba coś źle napisałeś, jakbyś sam sobie przeczył - własnie tak działa (!) push - dźwięk plus numer. Dodatkowo jeżeli jeszcze chcesz plakietkę/info to poprostu wystarczy załączyc wystarczy to w ustawieniach.

#207 revanmj

revanmj
  • 683 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 31 sierpnia 2009 - 07:54

Wczoraj wyszła aktualizacja (2.1.1). Wprowadzone poprawki to działający Push w wersji Lite, wyłączanie filtru spamowego działa, naprawiona synchronizacja przycisków Wstecz/Dalej we wbudowanej przeglądarce, naprawione odbanowawywanie użytkowników w grupach, naprawiony błąd powodujący powrót do SprigBoardu po zamknięciu mapy z lokalizacją konatku oraz drobne poprawki interfejsu.

#208 iPodzik

iPodzik
  • 187 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 09:22

Wiem jak działa PUSH! Nie musisz mnie pouczać. Gdyby plakietki działały to bym nie pisał że jest problem!

#209 lobotommy

lobotommy
  • 553 postów
  • SkądGliwice

Napisano 31 sierpnia 2009 - 10:15

Ok, sorki, u mnie plakietki działają

#210 soczekpl

soczekpl
  • 2 597 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 31 sierpnia 2009 - 10:58

To GG przynajmniej u mnie działa żenująco... W wersji Lite. Włączyłem, Push Notifications nie działa - oczywiście włączyłem samo PN. Coś tam pokombinowałem, restart aplikacji - ok, działa. Ale często wiadomość nie dochodzi, muszę dopiero włączyć program. Ile Palringo utrzymuje sesję? Nie mogę znaleźć tego w ustawieniach.

#211 imrik

imrik
  • 3 450 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 31 sierpnia 2009 - 11:07

Około 4h lite i 24h płatna. Teoretycznie łatwo sprawdzić bo palringo powinien powiadamiać pushem, że za 10 min wygaśnie sesja, więc włącz palringo, zapamiętaj/zanotuj godzinę i policz.

#212 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 31 sierpnia 2009 - 22:46

Czy ktoś może ustalił co ile trzeba włączyć program w wersji lite, a co ile w wersji premium żeby push notifications działało? Krótko mówiąc, jakie są czasy pozostania w zalogowaniu dla poszczególnych wersji.

#213 revanmj

revanmj
  • 683 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 września 2009 - 09:41

Jest już w kilku miejscach na forum - 4h dla Lite i 24 dla Premium

#214 koralgol

koralgol
  • 160 postów

Napisano 01 września 2009 - 09:45

Dzięki - nie mogłem znaleźć. A czy ktoś, kto używa płatnej wersji mógłby mi powiedzieć, czy występuje problem na który napotykam się w lite, czyli "nieodpalanie" co trzeciej literki przy dość szybkim pisaniu? Jeśli to też już było, to przepraszam.

#215 lobotommy

lobotommy
  • 553 postów
  • SkądGliwice

Napisano 02 września 2009 - 09:45

Sprawdziłem u siebie ale nie zauważyłem żadnego problemu podczas szybkiego pisania. Spróbuj wyłączyć dźwięk "klawiatury" w ustawieniach - to może być przyczyna ale nie nie jestem pewien. Jeżeli po masz po JB to pewnie jakiś addon w tle

#216 bajej

bajej
  • 360 postów

Napisano 02 września 2009 - 21:09

Dzięki - nie mogłem znaleźć. A czy ktoś, kto używa płatnej wersji mógłby mi powiedzieć, czy występuje problem na który napotykam się w lite, czyli "nieodpalanie" co trzeciej literki przy dość szybkim pisaniu? Jeśli to też już było, to przepraszam.


tak, takie cos u mnie wystepuje.

#217 najman

najman
  • 941 postów

Napisano 02 września 2009 - 23:17

Mozna w jakis sposob ustawic status na niewidoczny? Tzn mam tak ustawione ale mimo to i tak jestem widoczny na gg:]

#218 grelson2

grelson2
  • 86 postów
  • SkądPoznań / Zielona Góra

Napisano 03 września 2009 - 12:29

jedyny sposób jaki na to znalazłem to w ustawieniach dać "Status When Exiting - Leave as it is". Przestawiasz się na dostępny, potem na niewidoczny i wychodzisz z programu. po kolejnym włączeniu w tej samej sesji będziesz niewidoczny.

#219 najman

najman
  • 941 postów

Napisano 03 września 2009 - 18:32

Nie wiem mi to nie dziala:/ Zrobilem jak mowisz i nadal przy opcji invisible jestem widoczny.

#220 Adrian Lee

Adrian Lee
  • 108 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 05 września 2009 - 18:37

Co do tego pisania... U mnie również występuje ten problem, co ciekawsze wcześniej go nie było, pojawił się z dnia na dzień... Inny problem który mnie dotknął to co jakieś 2-3 tygodnie Palringo odmawia posłuszeństwa :/... Przy próbie włączenia pokazuje się na chwile biały ekran i po chwili wywala do SB.. Wtedy nic nie pomaga, tylko reinstall aplikacji :|...

#221 Tomek777

Tomek777
  • 164 postów

Napisano 06 września 2009 - 09:00

Tak trochę zmieniając temat, można mieć klawiaturę w trybie poziomym w niepłatnym Palringo?

#222 najman

najman
  • 941 postów

Napisano 06 września 2009 - 09:44

Z tego co mi wiadomo to tylko w full wersji jest taka opcja.

#223 diegson

diegson
  • 23 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 września 2009 - 10:13

Dziś rano kupiłem wersję premium i powiadomienia push nie działają w żaden sposób, mimo iż funkcja działała w wersji lite. Przy okazji poszukiwania niedopatrzenia które musiałem gdzieś popełnić założyłem nowe konto palringo, usunąłem i ponownie zainstalowałem aplikację. W Settings->Notifications wszystko włączone, poszczególne serwisy w Palringo również Push Notifications ON. Dodam, że wersja lite też przestała przesyłać powiadomienia. Czy ktoś ma pomysł, co może być nie tak? ->iPhone 3GS OS 3.0.1 (bez jailbreak)

#224 wikal1910

wikal1910
  • 501 postów
  • SkądRadom

Napisano 09 września 2009 - 10:38

wczoraj na wieczór przestał działać push w lite nie wiem co to może być

#225 diegson

diegson
  • 23 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 września 2009 - 11:01

wczoraj na wieczór przestał działać push w lite nie wiem co to może być

Czyli ogólny problem z palringo, a nie kwestia konfiguracji. (?)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych