Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

WeDict & WeDict Pro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
365 odpowiedzi w tym temacie

#126 groszek

groszek
  • 41 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 12:39

A w jakim folderze sa slowniki ? Mam weDict'a i nie wiem gdzie ( iPhone PC Suite) wrzucic slownik. EDIT: Przepraszam nie widzialem postow wyzej. EDIT2: A jednak nie, wrzucam do /private/var/mobile/Library/weDict i nic, weDict jak w iego w iPhone wchodze jest pusty. EDIT3: - private - var - mobile - library - weDict i dziala

#127 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 17 czerwca 2008 - 15:51

Nie musisz tego wrzucać ręcznie, zainstaluj je przez repozytorium i.myapple.pl z kategorii Polskie dodatki.

#128 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 15 lipca 2008 - 20:32

WeDict & WeDict Pro Dzisiaj przeglądając AppStore trafiłem na dobrze mi znaną pozycję z Installera - weDict. Już rozentuzjazmowany zabrałem się do ściagania, kiedy przyszła mi do głowy pewna wątpliwość - jak będzie się dodawać osobne słowniki? Przez sam program? Przez AppStore? Czy coś na ten temat wiadomo? Na stronie developera nie dowiedziałem się niczego, pewnie dlatego, że nie znam tej owadziej kamasutry. Jeśli tylko coś wam wiadomo, podzielcie się tą informacja ;)

#129 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 lipca 2008 - 21:20

Ooo no ja się podpinam pod prośbę autora, ponieważ sam korzystam nałogowo z weDict i to jest jedna z aplikacji, która trzyma mnie przy FW 1.1.4 JB.

#130 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 16 lipca 2008 - 05:03

Czy to koniecznie musi znaczyc ze w Installerze zabraknie juz tego programu? Przeciez autorzy programu odblokowujacego zapewniaja o mozliwosci wgrania Installera - sami tego juz dokonali, tylko kwestia czasu jest opublikowanie wersji dla iPhone 3G i softu 2.0

#131 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 16 lipca 2008 - 10:03

Tak, tyle że pierwszą rzeczą którą robiłem po unlocku było wywalenie Installera. Uwierz mi, nienawidzę tego środowiska, jeśli mam możliwośc korzystania tylko z oficjlanych źródeł, to to właśnie robię.

#132 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 17 lipca 2008 - 15:53

Szczerze mówiąc wątpie że będzie się dało poprzez AppStore wgrać np. polskie słowniki, Apple najwyraźniej nie przewidziało takiej opcji. Installer będzie i tak potrzebny mimo korzystania z AppStore, dlatego też są czynione prace nad jego kolejną wersją. A co w nim jest takiego że aż go "nienawidzisz" ?

#133 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 lipca 2008 - 16:07

no właśnie, dzięki installerowi iphone został doprowadzony do stanu w jakim powinien być po opuszczeniu fabryki appla.

#134 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 lipca 2008 - 16:15

moze admkryn nie lubi tego srodowiska z prostych przyczyn tak samo jak ja.

Uruchamiasz aplikacje, nastepuje update czy tego chcesz czy nie chcesz, ktory zajmuje mnostwo czasu. Zamiast jednego scentralizowanego miejsca, gdzie moge przeszukiwac itp. musze dodawac zrodla niczym kanaly RSS, znowu odswieza sie wszystko itp. Troche to nie na XXI wiek.

#135 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 lipca 2008 - 16:18

bez przesady, to nie wiele za korzyści, które daje. poza tym installer 4.0 będzie już całkiem inny, przyjaźniejszy.

#136 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 17 lipca 2008 - 16:18

A co jest w nim takiego, ze miałbym go kochać? To że wy go lubicie nie oznacza, że każdy lubi, tak jak nie każdy musi być katolikiem. Po prostu te prgramy nie przypadły mi do gustu. Na dodatek nie czuję zbytniej więzi z hakerami, prędzej z tym, z czym oni walczą. Poza tym - na co mi Installer, skoro mam AppStore?

#137 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 lipca 2008 - 16:24

zobaczymy, co zaoferuje nowy installer i wtedy będziemy go porównywać z appstore. rozumiem, że dla ciebie skalanie świętego produktu apple czymś, co wyszło z rąk hakerskiego pomiotu jest nie do przyjęcia.

#138 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 17 lipca 2008 - 16:35

Argh... Czy ja to powiedziałem? Czy ja powiedziałem święty produkt, hakerski pomiot? NIE. To proszę, przestań. Obecnie Installer według mnie jest po prstu beznadziejny. I co kolwiek byś mi nie powiedział nie spodoba mi się. Miałem go na swoim iPhonie. I nic oprócz weDicta nie przypadła mi do gustu. Jaka profesjonalna firma zajmująca się oprogramowaniem będzie używać hakerskiej platformy? Anyway, cały czas mam zamiar wywalić Installera z iPhone'a po odblokowaniu go w 2.0. Jeśli nie uda się walnąć polskich słowników do AppStorowego weDicta to ewentualnie zostawię go. Ale Installer może mnie pocałować w nos.

#139 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 lipca 2008 - 16:36

ok, ok! to taki żarcik :).

#140 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 16:38

zobaczymy, co zaoferuje nowy installer i wtedy będziemy go porównywać z appstore. rozumiem, że dla ciebie skalanie świętego produktu apple czymś, co wyszło z rąk hakerskiego pomiotu jest nie do przyjęcia.

A przyszło ci kiedyś*do głowy, że oryginalne aplikacje są stabilniejsze?

---- Dodano 17-07-2008 o godzinie 16:39 ----

ok, ok! to taki żarcik :).

czyżby z cyklu Ż.Ż.P.?

#141 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 lipca 2008 - 16:40

przyszło, ale nie zdarzyło mi się jeszcze by coś z installera zepsuło mi fona - raz intelliscreen ale go wywaliłem by był rzeczywiście niedopracowany. Co do oryginalności - to przecież nie są to "oryginalne" applikacje appla tylko firm trzecich więc są tak samo oryginalne jak te z installera tylko że nie przeszły weryfikacji (finansowej) stefana.

#142 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 17 lipca 2008 - 16:44

Ale pisane na oryginalnym oprogramowaniu Apple'a o nazwie SDK.

#143 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 lipca 2008 - 16:46

....wiem co to sdk. zobaczymy jak będzie - ja będę korzystał z obydwu źródeł, jeśli oczywiście będą oferowały coś interesującego.

#144 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 18:30

Nie wszystkie aplikacje mogą być wrzucone do AppStore - SSH, AFPD, BossTools, Maps Offline...

#145 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 17 lipca 2008 - 18:33

Wyjaśnij mi - po co mi SSH? Jest coś takiego jak Disk Aid. AFDP? A co to jest? BossTools - po co mi Boss Prefs, skoro nie mam SSH? Maps Offline -Tom Tom.

#146 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 18:40

AFPD - Łatwe zarządzanie plikami przez Findera BossTools - Wyłączenie EDGE Tom Tom'a jeszcze nie ma i nie wiadomo czy będie na 100%.

#147 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 lipca 2008 - 18:42

poza tym jak ktoś chce mieć pare map offline to nie będzie bulił grubej kasy za tom tom

#148 jasqrlz

jasqrlz
  • 46 postów
  • SkądKrakow

Napisano 17 lipca 2008 - 18:48

Oby by ten tomtom:):):)

#149 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 17 lipca 2008 - 18:59

AFPD - no to w takim razie i SSH i AFPD jest zastąpione przez DiskAid. Ale po kablu i nie nadwyręża baterii. TomTom - to byl przykład. Chociaż ja nie używam GPSa, to wiem, ze mój tata, który planuje zakup 3G, jak wejdzie do sprzedaży w Orange bardzo chciałby sprawdzony system. Dlatego też TomTom podałem jako przykład.

#150 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 17 lipca 2008 - 19:07

To były tylko przykłady, jest wiele aplikacji które nie znajdą się w AppStore z powodu ograniczeń narzuconych przez Apple, np.MCleaner.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych