Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mobile Me - co dostajemy za $99?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
211 odpowiedzi w tym temacie

#26 Piotrek77

Piotrek77
  • 184 postów
  • SkądŁódź/Piaseczno

Napisano 12 lipca 2008 - 07:16

Za 99$ dostajesz taki komunikat MobileMe web applications not yet available. The MobileMe transition is underway but is taking longer than expected. While core services such as desktop mail, iDisk and sync are available, the new MobileMe web applications are not yet online. Thank you for your patience as we complete the upgrade. SUPER !!!

#27 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 12 lipca 2008 - 07:18

Za 99$ dostajesz taki komunikat

MobileMe web applications not yet available.
The MobileMe transition is underway but is taking longer than expected. While core services such as desktop mail, iDisk and sync are available, the new MobileMe web applications are not yet online. Thank you for your patience as we complete the upgrade.

SUPER !!!

:) ale ja mam stare konto .mac i z automatu przeszedłem na @me.com

#28 Piotrek77

Piotrek77
  • 184 postów
  • SkądŁódź/Piaseczno

Napisano 12 lipca 2008 - 08:01

ja też mam i dostałem taki fajny message

#29 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 12 lipca 2008 - 08:08

ja też mam i dostałem taki fajny message

No to u mnie lipa bo od nikogo żadnej wiadomości nie otrzymałem czekam dalej;)

#30 SebolNowy

SebolNowy
  • 273 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 12:29

Moim zdaniem gmail zjada pocztę me.com na śniadanie.
Inne funkcje pakietu są lepsze niż te od google (20GB, synchronizacja z mac'iem, hosting zdjęć) ale cena jest dla mnie zbyt wysoka.

Napisz prosze czym gmail zjada ta poczte (pojemnoscia???)

#31 vitalumiere1

vitalumiere1
  • 39 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 13:14

Chyba juz troche poprawili kwestie MobileMe. Po pierwsze przy rejestracji trialowego konta, nie trzeba miec dostepnych na karcie 400pln- mialem znacznie mniej i bez problemow mnie przepuscilo (wczesniej mialem odmowe). Po drugie w podsumowaniu w preferencjach jest informacja o kwocie €65.29/year a nie €79.99 (moze wyrownali kwestie przewalutowan) Po trzecie szybciej dziala :) Enjoy :)

#32 Pavulon_

Pavulon_
  • 142 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 lipca 2008 - 13:32

imho .mac a teraz mobileme to bardzo dobry pakiet usług w necie, zwłaszcza że wszystko extra się konfiguruje z Mac'iem i iPhone. dla mnie niestety powód dla którego nie bede prolongował usługi .Mac (teraz MobileMe) jest brak obsługi php oraz mysql. No chyba że coś się zmieniło w me.com??? w .Mac prędkość galerii foto po prostu woła o pomste do nieba... a szkoda bo reszta jest fantastic.

#33 SebolNowy

SebolNowy
  • 273 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 15:25

dla mnie niestety powód dla którego nie bede prolongował usługi .Mac (teraz MobileMe) jest brak obsługi php oraz mysql. No chyba że coś się zmieniło w me.com???

Bo tutaj akurat obsluga php oraz mysql jest zupelnie niepotrzebna. To jest stworzone z mysla dla ludzi ktorzy kilkoma kliknieciami zaimportuja zdjecia z wakacji do iPhoto a potem kilkoma kliknieciami wysla to do galerii na MobileMe (dawniej .Mac) i linka do zdjec przesla wszystkim swoim znajomym. Inny przyklad to wykorzystanie iWeb do naprawde prostej strony, czy to ze zdjeciami czy tez jakiegos bloga, tak zeby moi znajomi czy przyjaciele mogli sobie zagladac tam od czasu do czasu. Jak chcesz sie bawic w skrypty php i bazy danych to wykup sobie prosze "normalny" serwer :)

---- Dodano 12-07-2008 o godzinie 15:27 ----

w .Mac prędkość galerii foto po prostu woła o pomste do nieba... a szkoda bo reszta jest fantastic.

Predkosc galerii fatalna?? No co Ty mowisz, jakos nie spotkalem sie zeby komukolwiek jeszcze cos zle (wolno) chodzilo. A moze masz wolne lacze internetowe? ;)

#34 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 lipca 2008 - 15:39

Dziś zdecydowanie lepiej działa me.com.

#35 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 15:47

Jak chcesz sie bawic w skrypty php i bazy danych to wykup sobie prosze "normalny" serwer :)

a jak chcesz i jedno i drugie to kup sobie oba?

#36 SebolNowy

SebolNowy
  • 273 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 17:58

a jak chcesz i jedno i drugie to kup sobie oba?

Co masz na mysli mowiac "jedno i drugie" ???

#37 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 lipca 2008 - 18:39

Dla tych, którym nie pojawił się update systemowy dla mobileme. Podaje link do ściągniecia:

http://swcdn.apple.c...MX/MobileMe.pkg

#38 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 12 lipca 2008 - 18:42

Dla tych, którym nie pojawił się update systemowy dla mobileme. Podaje link do ściągniecia:

http://swcdn.apple.c...MX/MobileMe.pkg

Wielkie dzięki działa :P :P :P

#39 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 18:50

Co masz na mysli mowiac "jedno i drugie" ???

a o czym tu rozmawiamy? o country & western?

#40 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 19:52

U mnie pojawiło się już drugie uaktualnienie do mobileme oznaczone numerkiem 1.1

#41 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 12 lipca 2008 - 20:05

U mnie pojawiło się już drugie uaktualnienie do mobileme oznaczone numerkiem 1.1

A u mnie gdyby nie pliczek od dsy to nie miałbym żadnego:P
Ciekawe od czego to jest uzależnione wy macie już po 2 upgrade a ja żadnego w SU??

#42 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 20:10

No nie mam pojęcia od czego to zależne, u mnie na obu maćkach to uaktualnienie się pojawiło.

#43 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 lipca 2008 - 20:13

Hmm u mnie na 3 macach nie pojawił się 1.1. Dziwne

#44 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 12 lipca 2008 - 20:17

No nie mam pojęcia od czego to zależne, u mnie na obu maćkach to uaktualnienie się pojawiło.

A może wy kupowaliście teraz .me a ja jestem z migracji .mac->me ;) i dlatego??

#45 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 20:20

A czy jest jakaś możliwość, żeby takie uaktualnienie zgrać? Mogę podesłać, tylko nie wiem jak... Ja też mam z migracji.

#46 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 12 lipca 2008 - 20:28

Nie tylko ja mam taki problem :)
http://discussions.a...595440&tstart=0

#47 kakadu

kakadu
  • 117 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 lipca 2008 - 20:33

Na moim Windowsie pojawiła się ikona mobileMe z możliwością wpisania loginu i hasła do tej usługi. Zainstalowało mi się to wraz z nowym iTunes.

#48 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 12 lipca 2008 - 20:37

No i wygląda na to, że nie można na razie wysłać mailem linka do konkretnego pliku (share).

#49 Pavulon_

Pavulon_
  • 142 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 lipca 2008 - 20:39

Bo tutaj akurat obsluga php oraz mysql jest zupelnie niepotrzebna. To jest stworzone z mysla dla ludzi ktorzy kilkoma kliknieciami zaimportuja zdjecia z wakacji do iPhoto a potem kilkoma kliknieciami wysla to do galerii na MobileMe (dawniej .Mac) i linka do zdjec przesla wszystkim swoim znajomym. Inny przyklad to wykorzystanie iWeb do naprawde prostej strony, czy to ze zdjeciami czy tez jakiegos bloga, tak zeby moi znajomi czy przyjaciele mogli sobie zagladac tam od czasu do czasu. Jak chcesz sie bawic w skrypty php i bazy danych to wykup sobie prosze "normalny" serwer :)

---- Dodano 12-07-2008 o godzinie 15:27 ----

Predkosc galerii fatalna?? No co Ty mowisz, jakos nie spotkalem sie zeby komukolwiek jeszcze cos zle (wolno) chodzilo. A moze masz wolne lacze internetowe? ;)

tak tak jasne... akurat tak sie składa że mam .Mac'a i za wszelką cenę chciałem go używać do foto/galerii itp. jednak działa wolno przynajmniej nie tak jakbym tego chciał (no chyba że każdy ma łącze 4mb;-)
Mobile Me to jest napewno usługa dla 'mass population' jednak nie będzie pasować tym którzy wymagają specyficznego zastosowania.
Kliknij na moją www - prosty skrypt oparty na mysql tworzący świetną galerię foto z możliwością zlinkowania np. bloga na wordpressie. Dla mnie to o wiele bardziej funkcjonalne choć nie twierdzę że Mobile Me to badziew, wręcz przeciwnie to świetna usługa apple!

#50 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 12 lipca 2008 - 20:44

A ja mam pytanie z innej beczki wybiegając w przyszłość a więc za jakieś 6 miesięcy kończy mi się "abonament" i czy mogę kupić ponownie pudełkową wersję tym razem @me i dzięki kodowi przedłużyć o następne 12 miesięcy subskrypcję??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych