Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Już jesteśmy MyApple v3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
292 odpowiedzi w tym temacie

#51 celati

celati
  • 64 postów
  • SkądKowary

Napisano 11 lipca 2008 - 07:38

Za jasno, za biało, za duzo,za cisano. Wszystkie elementy mam wyswietkone po lewej strnie ekranu. Czy to może wina przez to, że w połowie muszę zatrzymaćładowanie, bo wyświetla mi błąd "error database"? Poza tym pokazuje mi się okno administratora by się zalogować. Irytujące to jest. Na stronie głównej znewsy za szybko się zmieniają. Muszę czekać az znowu siępojawi, by móc zdążyć kliknać. Podobną stronę kiedyś zrobiłem po jednodniowym kursie html :PZa jasno, za biało, za duzo,za cisano. Wszystkie elementy mam wyswietkone po lewej strnie ekranu. Czy to może wina przez to, że w połowie muszę zatrzymaćładowanie, bo wyświetla mi błąd "error database"? Poza tym pokazuje mi się okno administratora by się zalogować. Irytujące to jest. Na stronie głównej znewsy za szybko się zmieniają. Muszę czekać az znowu siępojawi, by móc zdążyć kliknać. Podobną stronę kiedyś zrobiłem po jednodniowym kursie html :P Po tylu godzinach oczekiwania (megasiarcistywyczepisty licznik), myślałem, że będzie coś lepszego będzie coś lepszego. Nieudana podróbka strony głównej apple Ps. własnie mam problemy pisania na forum, tekst pojawia się, znika :P To moje zdanie

#52 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 lipca 2008 - 08:09

naprawdę porządny kawałek kodu:) tylko trzeba się przyzwyczaić, niestety, ciągle jakieś problemy z bazą:/

#53 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 11 lipca 2008 - 08:10

brawo brawo super wygląd :)

#54 mrfreeze

mrfreeze
  • 246 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 08:16

Wedlug mnie nowa szata graficzna jest ok, strona startowa z newsami tez. Niestety nie wiem czy to wina systemu ( Leopard) bo strona wczytuje sie przerazliwie wolno a w 2/3 przypadkow i tak konczy sie "database error". Odpalilem nawet Firefoxa zeby sprawdzic czy to nie jest wina Safari ale jest identycznie. Ze starych przyzwyczajen brakuje mi "dzisiejsze posty" bo "Nowe posty" to nie to samo

#55 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 08:22

świetny wygląd :), jedynie mam uwagę do ikon folderów [nowe posty, brak postów] - prawie nie widać rożnicy, trzeba się skupić aby zauważyć kolory ;)

#56 piopawlu

piopawlu
  • 196 postów
  • SkądStockholm, SE

Napisano 11 lipca 2008 - 08:50

Mnie się wygląd podoba, ale od 1:30 do 2:00 nie udało mi się napisać komentarza, jak pewnie wielu użytkownikom.. Gratulacje dla całego zespołu, jednak póki co działa to trochę jak me.com.. czyli raz działa, a raz dostaję 'database error' :) Np. zanim mi się udało to napisać, miałem 4 błędy.

#57 BilboBaggins

BilboBaggins
  • 398 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 lipca 2008 - 08:54

Ogolnie OK. Layout fajny, czytelny. Podoba mi sie zastosowanie jQuery zamiast flash'a do animowania najnowszych news'ow. Czas ich wyswietlania jakos mi nie wadzi odkad odkrylem kropeczki na dole boksu :). Co do moich uwag: 1. Layout Forum - nie daloby sie zrobic czegos z tym bialym tlem? Jak sie czlowiek chce oderwac w nocy od Fotoszopy i wejdzie na Forum z rozjasnionym na max monitorem to w momencie bola oczy :(. Zlamcie to moze jakims gradient'em (rozjasniajacym sie w kierunku content'u) czy jakims wzorkiem... 2. Ciągle pojawiające się komunikaty związane z błędami bazy danych. Jako, że napotykam je zarówno na Forum jak i na stronie startowej to zakładam na przeciążenie DB. Może czas na przesiadke na Postrgres? Ogólnie to cieszę się z odświeżenia i dopracowania serwisu. Gratuluje dobrej roboty!

#58 MaTi

MaTi
  • 230 postów
  • SkądKalisz

Napisano 11 lipca 2008 - 09:32

Wedlug mnie nowa szata graficzna jest ok, strona startowa z newsami tez.
Niestety nie wiem czy to wina systemu ( Leopard) bo strona wczytuje sie przerazliwie wolno a w 2/3 przypadkow i tak konczy sie "database error". Odpalilem nawet Firefoxa zeby sprawdzic czy to nie jest wina Safari ale jest identycznie.
Ze starych przyzwyczajen brakuje mi "dzisiejsze posty" bo "Nowe posty" to nie to samo

dokładnie - mam tak samo tylko pod tygrysem 10.4.11. Sprawdzone przeglądarki: Safari, FF 3.0, Opera 9.5. Na dwóch różnych kompach...

Poza tym - nowy układ - kull :)

#59 wi.Tek

wi.Tek
  • 49 postów
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Napisano 11 lipca 2008 - 09:40

Layout - bardzo fajny, ale połączenie z db coś szwankuje :( jak i inni już pisali. Taki mały hint - czy ktoś z Was przypadkiem nie zrobił fleka w jakimś zapytaniu? Np kartezjan lub złączenia nie po kluczach? Bo obserwując jak działa mam takie nieodparte wrażenie ;) (bo nie sądzę, by nagle ilość użytkowników wzrosła 100 czy 1000 razy i serwery nie wyrabiają). W razie czego służę pomocą (DB to moja praca ;) )

#60 edi15ta@gazeta.pl

edi15ta@gazeta.pl
  • 312 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 09:49

Gratulacje! Zmiana tylko na lepsze. Ale albo tak serwer jest przeciazony albo jakis bug bo strasznie czesto dostaje blad "Database error".

#61 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 11 lipca 2008 - 09:50

omg... wszystko super fajnie, ale strony laduja sie jak pedofil w mala dziewczynke.... i co chwile error database... czuje sie teraz jak bym wrocil do czasow modemow 56K.. zdazylo sie obejzec 8 dziewczyn przez jedna noc.... ehh co za czasy ;) a tak serio to strona bardz PRO...

#62 arsaghar

arsaghar

Sir

• 1 639 postów
  • SkądPlewiska

Napisano 11 lipca 2008 - 09:56

Fatalnie kochani, fatalnie ... Serwis praktycznie nie działa - ciągłe błędy, problemy ... Kolorystyka tragiczna - sterylnie i nudno. Pierwsza strona - koszmar - za dużo animacji, ruchu. Złe rozmieszczenie, nieczytelne - szum informacyjny. Wg. mnie zmarnowane godziny pracy.

#63 Simek

Simek
  • 438 postów
  • SkądSPT / GDZ

Napisano 11 lipca 2008 - 09:59

Hahaha... Nikt mi nie wierzył... ^^

Dobra... Portal jak i forum prezentują się bardzo ładnie, tylko jest jedno duże ale... Dlaczego nie wymyślicie niczego swojego i powielacie, odwzorowujecie większość stron o Apple? Oprócz tego nie mam żadnych większych uwag... Z drobniejszych to przydał by się trochę większy kontrast między tłem a content boxami.

Pomysł: 4-
Wykonanie: 5+
Funkcjonalność: 4+

Ogółem: 5-

Zwracam uwagę, że to jeszcze beta i na pewno dopracujecie funkcjonalność ;D

Na koniec mała propozycja ode mnie - mam pomysł na górne menu na forum - może się wam spodoba:
Dołączona grafika

#64 vjbeng

vjbeng
  • 768 postów
  • SkądBobry Podchalańskie

Napisano 11 lipca 2008 - 10:03

nie chę narzekać, ale ledwo wlazłem na tą stronę... jak chcę wejść na tytułową cały czas pyta mnie o hasło i login, a jak wpisuję swoje dane to mi pisze, że nie są prawdziwe, mimo, że normalnie na forum tak mogę się zalogować...:/

#65 isztvan

isztvan
  • 323 postów
  • SkądOpolszczyzna

Napisano 11 lipca 2008 - 10:04

no bardzo ładnie! gratulacje

#66 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 10:08

Jak tylko uporamy się z problemami technicznymi (serwery nie wyrabiają!) to znikną te wszystkie dodatkowe hasła. Póki co musimy dozować ruch.

#67 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 11 lipca 2008 - 10:18

Panie i Panowie liczba odwiedzin przerosła nasze oczekiwania i jeszcze bardziej nasze serwery. Nie którym nie wyświetla się część strony/forum. Zapewniamy, że strona działa sprawnie, jednak z powodów po stronie serwera niektóre osoby mają takie właśnie problemy. Cały czas walczymy z problemami technicznymi, cieszy nas, że odwiedza nas tak dużo osób, proszę bądźcie wyrozumiali i jeszcze trochę cierpliwości.

#68 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 11 lipca 2008 - 12:54

Jestem pod wrazeniem. WOW. Gratulacje!!! Piekny Layout. O tym, ze problemy non stop to chyba nie musze pisac. Mam nadzieje, ze sobie szybko poradzicie. Teraz juz wiecie jak sie musi czuc Apple podczas premiery czegokolwiek :-) Pozdrawiam. Tak trzymac

#69 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 12:56

Póki co zmuszeni byliśmy wyłączyć stronę portalu. Na razie zostaje forum a my wracamy do pracy ... sporo do poprawy zostało.

#70 kondrat_93

kondrat_93
  • 649 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lipca 2008 - 12:58

A ja bym bardziej proponował odleopardzić ten design tzn Belka na górze, moje konto, uzytkownicy... zmienić jej kolor na taki jak jest w aktywnym oknie, bo teraz wyglada na nieaktywne. By było pięknie ;)

#71 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 11 lipca 2008 - 12:58

No wlasnie mialem prawie o to pytac. Podobalo mie ise to co ujrzalem w nocy. mam nadzieje, ze do tego wrocicie. Rewelacyjny pomysl. Nie chce nic sugerowac, bo sie do tego nie przykladalem, ale gdyby tak bylo jak widzialem za pierwszym razem, mozna by zrezygnowac z planety.myapple. Choc to tylko moja skromna opinia. Chociaz wlasciwie sam nie wiem, motze jednak jak planeta bedzie oddielnie - odciazy to serwery.

#72 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lipca 2008 - 12:59

Piknie jest! :) Mi się bardzo podoba, zostawił bym bez zmian. ;)

#73 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 13:01

Portal oczywiście wróci po tym jak zostanie zoptymalizowany kod.

#74 cubalibre

cubalibre
  • 31 postów
  • SkądDirty South

Napisano 11 lipca 2008 - 13:01

Moje gratulacje !!!! jest miło ładnie i czytelnie ! good job

#75 Topek

Topek
  • 755 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 13:02

swietnie, swietnie ale muli strasznie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1