Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Już jesteśmy MyApple v3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
292 odpowiedzi w tym temacie

#101 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 11 lipca 2008 - 13:52

Jeśli komuś wyświetlają się stare belki typu Grupa Pro itp. to w takim przypadku należy wyczyścić ciasteczka (cookies) w swojej przeglądarce i przeładować stronę. Wszystko będzie ok.

#102 Bartch

Bartch
  • 438 postów
  • SkądWarsaw, PL

Napisano 11 lipca 2008 - 13:53

Bardzo czytelny layout. Gratulacje :)

#103 OloMac

OloMac
  • 796 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 11 lipca 2008 - 13:56

Łał. Poprawiona godzina. Zegar spieszy się teraz tylko minutę ;) Mam pytanie tylko, czy zmienione zostaną daty postów na poprzednie typu: "dzisiaj", "wczoraj"?

#104 Simek

Simek
  • 438 postów
  • SkądSPT / GDZ

Napisano 11 lipca 2008 - 13:58

Po niecałej godzinie spędzonej na forum i portalu muszę przyznać, że strasznie bolą oczy... Mówiłem już o kontraście... Zdecydowanie musicie nad tym popracować, bo póki co jest to nie do zniesienia...

#105 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 lipca 2008 - 14:01

jak dla mnie kontrast nie stanowi problemu :P zauważyłem bug'a - pierwszej kropeczki nie da się wcisnąć w menu "3 top news" choć da się przejść do niej poprzez niebieski odnośnik tekstowy.

#106 jamesPL

jamesPL
  • 168 postów
  • Skądwlkp

Napisano 11 lipca 2008 - 14:01

czasami wywala database error, innym razem nie mozna przegladac niektorych rzeczy :/ a tak poza tym super:)

#107 Luna75

Luna75
  • 175 postów
  • SkądKatowice

Napisano 11 lipca 2008 - 14:02

Ufff udalo sie... Zaraz pewnie znowu mnie wywali wiec tak na szybko - od rana nie da sie zalogowac, tzn wchdze na strone widz ze jestem zalogowana ale ciągle z uporem psychodelicznego maniaka pyta mnie o zalogowanie sie , nie przyjmując przy tym moich haseł... Strona sie blokuje i nic nie da sie zrobić. Jak udalo mi sie wreśzccie wejść tutaj - nie wiem - chyba cudem. Mam nadziej ze w koncu poprawicie funkcjonalnosc bo uzywanie jakis sztuczek by sie tu dostac nie jest zabawne...

#108 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 14:02

Wszystkie Wasze uwagi będą wzięte pod uwagę. Na razie pracujemy nad optymalizacją kodu i wydajnością maszyn.

#109 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 11 lipca 2008 - 14:10

Pisze tutaj tylko po to zeby sprawdzic czy faktycznie tak wolno sie laduje strona po wpisaniu komentarza.

#110 Trith

Trith
  • 24 postów
  • SkądLuboń/Poznań

Napisano 11 lipca 2008 - 14:11

Fajnie gdyby strona główna, a raczej kolumny z newsami, zostały trochę poszerzone, bo teraz jest tak trochę nienaturalnie.

#111 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 11 lipca 2008 - 14:12

:D Wcale nie, laduje sie szybko. Narzekan tu wiele, moim zdaniem strona czytelna i klarowna jest teraz. Szkoda tamtych ikonek, fajne byly. No ale marketingowo nalezy sie lifting dla oswiezenia. Jest naprawde OK.

#112 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 11 lipca 2008 - 14:12

Niestety nadal na stronie głównej pojawia się ekran logowania:(

#113 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 lipca 2008 - 14:16

Szkoda że forum nie rozszerza się razem z oknem przeglągarki tak jak poprzednio, nie wiem za bardzo jak to opisać. Dziwnie to wygląda na panoramie i mam białe paski po bokach. Tak poza tym podoba mi się :)

#114 Simek

Simek
  • 438 postów
  • SkądSPT / GDZ

Napisano 11 lipca 2008 - 14:18

Żeby nie zostać gołosłownym szybka propozycja odnośnie kontrastu - zmodyfikowany print screen.
Dołączona grafika

#115 nrs

nrs
  • 363 postów
  • SkądWarszawa/Białogard

Napisano 11 lipca 2008 - 14:22

...

#116 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 14:30

mi sie tam wyjątkowo podoba :)

#117 Mac_filko

Mac_filko
  • 117 postów
  • SkądPoznan/Dublin

Napisano 11 lipca 2008 - 14:38

Robota OK, silnik dobry, ale layout strony to porazka. Chaos, Chaos, Chaos, za duzo informacji na stronie, za duzo rzeczy. Wogole nie czytelne. Dla mnie przewijka z newsami, to fajne, to powinno dominowac, i ponizej, z boku 5-8 innych informacji, zajawek dzialow. Niestety, dla mnie layout strony to wtopa i porazka. Poprostu nie wiadomo na czym sie skupic jak sie wchodzi na strone... pozdrawiam i mam nadzieje, ze to konstruktywna krytyka...;-)) fi

#118 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 11 lipca 2008 - 14:47

Tylko za kazdym razem kiedy wchodze na strone glowna pojawia sie okno z pytaniem o usera i haslo, mimo ze wpisuje swoje dane wywala blad. 'A username and password are being requested by http://test.myapple.pl. The site says: "test"'' czasem nie da sie nawet wejsc na serwis przez to okienko (zwlaszcza na safari sic!) ...
i troche denerwujace sa (no dobrze, nie troche ale bardzo) te wielkie, potezne wrecz reklamy na samej gorze po lewej i po prawej, i nie da sie tego nijak przestawic... Rozumiem ze serwis musi jakos zarabiac, ale teraz to jedne biedne 'artykuly' sa wcisniete pomiedzy dwa potezne bloki z reklama... nie da sie tego jakos subtelniej ?? jak wspomnial przedmowca, za duzy chaos... nie wiadomo na co patrzec, wszystko mruga i wibruje chcialoby sie powiedziec :) ... jezeli to ma byc krok w strone strony apple-a, to troche wiecej stonowania i mniej 'latajacych' elementow...

ale mimo wszystko krok w dobrym kierunku... gratulacje.

#119 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 14:50

Postaramy się tak umieścić reklamy aby przeszkadzały Wam jak najmniej a zarazem abyście na nie czasem klikali ;)

#120 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 11 lipca 2008 - 15:04

Jest lepiej niż było ale:
1. Sztampa, sztampa i jeszcze raz sztampa, rozumiem że to strona o apple, ale fajniej by było zainspirować się tym co się dzieje na apple.com i twórczo to rozwinąć a nie po prostu zerżnąć, zresztą, macplug był pierwszy.
2. Kolorystyka męczy oczy. Fajnie by było żeby projektant wziął pod uwagę to jak działa ludzkie oko i uwzględnił to przy projektowaniu, najlepiej czyta się nie do końca czarne litery na nie do końca białym tle, czyli ciemnoszare na jasnoszarym, teraz może i wygląda to ładnie, choć dla mnie jest nudne, to strasznie wali po oczach.
3. Na forum kontrast między wielką, cieniowaną ciemną belką a białym tłem jest też męczący, może warto by było albo przyciemnić tło, albo rozjaśnić te belki, albo, przynajmniej trochę je zwęzić.
4. Na stronie głównej panuje taki chaos że znalezienie jakiejkolwiek informacji jest bardzo trudne, warto by to uporządkować, może ograniczyć ilość informacji i ramek z korzyścią dla ich czytelności.

Ale i tak, grande szacun za ilość włożonej pracy.

Zgadzam sie w stu procentach z tymi uwagami.

#121 gajos

gajos
  • 427 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 15:06

Brawo za to ze chcialo sie Wam cos zrobic. Z pewnoscia roboty malo nie bylo.

Jednakze mi sie nie podoba :-/ Strona ladniejsza ale mniej czytelna. Dla poogladania ladnych grafik wlaze na deviantart ;-) Ale powazniej: na glownej stronie wywalilbym sekcje "artykuly" - bo co to wlasciwie sa te artykuly? Jesli koniecznie je pokazywac na glownej stronie to wywalic srodkowa sekcje, rozszerzyc lewa (gdzie sa newsy). W najwiekszym oknie gdzie zmieniaja sie ostatnie newsy wrzucic ich nie 3 a 5 albo 6 (mimo wszystko roznica - jak dla mnie ;-)), pod spodem wrzucic te artykuly + starsze newsy. Ankiety - po srodku wygladaja masakrycznie.
Acha - reklamy z prawej fuktycznie dosc duze, ale coz - pewnie zlo konieczne. Wiec niech zostana ale zamiast ogloszen. Natomiast okno "Redakcja" - w sumie duze to okno a korzysta sie z tego pewnie okazjonalnie (ja jeszcze nigdy) - maly link na dole albo w belce na gorze do oddzielnej podstronki - moze byc nawet wyskakujace okienko albo rozwijajace sie menu (nie wiem jak to sie fachowo nazywa). To ze nie bedzie Was na pierwszej stronie z pewnoscia nie ujmie Wam chwaly za ta robote. Mozecie byc pewni.
Dobra, skonczylem narzekanie ;-) To byc moze dlatego ze przywyklem do dotychczasowej wersji.
Jeszcze dwie ostatnie rzeczy: forum mi sie podoba - po cholere jakas tam szata graficzna, kolory, grafiki czy inne pierdoly - forum to nie galeria - jest bardzo dobrze i nie zmienialbym nic.
http://www.valhalla.pl/ - tez kolorowo, wszystko w sumie jest i mi sie podoba. Moze by tak jakos cos w tym kierunku? Chodzi mi o uklad strony.

Jeszcze raz - BRA-WO

#122 gERmAn

gERmAn
  • 470 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 lipca 2008 - 15:09

ja bym wolal starsza wersje forum, ale ta tez jest ok tylko okropnie meczy oczka i wedlug mnie sie dluzej ładuje....

#123 tHE-oNE

tHE-oNE
  • 193 postów

Napisano 11 lipca 2008 - 15:13

Super wygląd! Bardzo przejrzysty i estetyczny brawo!

#124 tom_mac

tom_mac
  • 734 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 lipca 2008 - 15:18

Gratulacje!

#125 mk

mk
  • 26 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lipca 2008 - 15:19

Tylko za kazdym razem kiedy wchodze na strone glowna pojawia sie okno z pytaniem o usera i haslo, mimo ze wpisuje swoje dane wywala blad. 'A username and password are being requested by http://test.myapple.pl. The site says: "test"'' czasem nie da sie nawet wejsc na serwis przez to okienko (zwlaszcza na safari sic!) ...

Mam dokładnie to samo, jakieś problemy z logowanie znowu.

Ale oprócz tego bardzo dobrze, gratulacje :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych