Nie wiem kto Ci takich bzdur nagadał.
Samodzielna rozbudowa ramu nie narusza gwarancji. Jedynym wyjątkiem jest Mac Mini, który jest nierozbieralny w warunkach domowych.
Ani iSpot(SAD) ani Cortland Ci tej gwarancji nie udzielają, bo jest to jak nazwa wskazuje gwarancja producenta, czyli Apple. Skoro w warunkach gwarancji (cytowanych kilka postów wcześniej) stoi jak byk, że możesz wymienić ram, i masz w dodatku opis całej procedury w instrukcji, to gwarancji nie naruszasz.
Co innego, jak sobie przy okazji coś uszkodzisz w komputerze, wtedy faktycznie gwarancja nie obejmie tego uszkodzenia.
OK. W najbliższym czasie wybiorę się do iSpota i nagram wypowiedź na dyktafonie bo widzę że ktoś jest bardzo upary w swoich przekonaniach albo w iSpocie kłamią ...
....patrz.....ty do skomplikowanych kupujesz sprzęty słabszej jakości..a ja do pisania "głupich wierszy" i książek kupuję ąś drożyznę...... "Różni ludzie..różne zestawy panwitan". Widać tobie nie jest pisae korzystać z Jabłek....tylko...hmm, może innym nie przeszkadza to co tobie dyskwalifikuje sprzęt..?.. ...wyluzuj kolego..
w końcu teletubisia masz na avacie, a to spokojne stworki (nie wiem jak Tinki0Winki..;D)
Nie rozumiesz z jakiego oprogramowania korzystam. Z taką pamięcią jak opisałem opcje mi potrzebne pracują najlepiej. Przy mniejszej pamięci przestają dobrze pracować albo wcale tego nie robią. Chodzi mi tylko o to że cena takiej pamięci kupionej od Appla przekracza cenę komputera ta sama pamięć w przypadku gdy nie przejdzie przez ręce Apple to koszt 1/3 tego co żąda Apple. W Polsce mamy sytuację że wmusza się nam zakup tej od Apple o wiele droższej. Dlaczego?
Przecież ktoś tu twierdzi że sam Apple pozwala niby samodzielnie wymieniać pamięć.
Rozmawiam z obsługą w iSpocie Cortlandzie mam odpowiedź że tracę gwarancję.
Każdy mądry ...
A z jabłek korzystam od 1995 roku