Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Co Cię wkurza w Macu

• This topic is locked This topic is locked
1024 replies to this topic

#126 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 27 May 2009 - 08:54

konsole i pc oprocz portow ( zazwyczaj tak "udanych" jak gta 4 i lost planet-.-) to dwa swiaty... szanuje oba;] ...pamietam czasy gdy psxa byla najwazniejszym kwalkiem plastiku w domu;] ...a do tej pory gdzies mi tam lezy ps2 z jedna jedyna gra....gt 3/4;]]] ale...fppy rtsy mmorgp...czyli w tej chwili chyba najbardziej popularne gatunki gier... przyciagajace najwieksza ilosc osob...to domena pc;] co do upgradu...tak masz czesciowa racje... ale musisz zwazyc na to ze maca tez sie wymienia...i to raczej calosc jezeli chodzi o pc...wystarczy ze troche pomyslisz i zbyt duzo zmieniac nie musisz... przyklad: np taki c2d e8xxx wciaz jest extra do gier (a ma prawie dwa lata) brakuje ci mocy to jazda z nim na 3,8 ghz;] 4gb ramu tez wystarcza ...plyta tez zostaje podstawka sie przeciez nie zmienia bo procek masz ten sam a na i7 kasy nie wydasz bo masz to gdzies;] zasilacz jak kupiles lepszy na starcie (przyszlosciowo) tez zostaje;] ostatnia rzecz...grafika ...i tu masz racje;] zakladajac ze taki zestaw skladany byl 1.5 roku temu na pokladzie masz pewnie 8800gt /gts ze wzgledu na chore kursy euro/dolara czeka cie wydatek rzedu 1600zl na topowa high endowa karta grafiki hehe (nie moglem sie powstrzymac) i masz koszt modernizacji pc po ok 2 latach zakladajac ze jestes pro graczem i tego potrzebujesz ...w crysisie ~50/60 fps (przy oc procesora ...inaczej waskie gardlo;] 2 jajowe grafiki dostaja skrzydel przy wyzszych taktach procka) maca musialbys kupic calego dodam ze wszystkie te czesci wciaz sa na gwarancji! na procek zostal ci jeszcze rok ram dozywotnio...reszta nie pamietam ok 2 lat;]

#127 miaziol

miaziol
  • 94 posts
  • SkądŁódź

Posted 27 May 2009 - 09:10

kilka-albo nascie postow w tyl...odnosnie gier na macu
gdyby wszystkie tytulu z pc dzialaly pod osx czekaloby was niemile rozczarowanie
na full detalach nie pogralibyscie w nic! z najnowszych gier w jakiejs sensownej rozdzielczosci;]

Kolego bede w Krakowie to zapraszam pokaze ci fear2 lub wiedzmina w natywnej na fula na nowym mbpro grafa to gf9600 z 256mb ram. Prosze nie wstawiac mi tu glodnych kawalkow ze mac nie jest do grania i takie tam. Jezdze jako kierowca i gram na lapku na maku konkretnie i powtarzam to po raz enty nie bede targal ze soba telewizora konsoli i przetwornicy 1200w tylko po to zeby sobie czasami zagrac. Nie wspomne juz o jakims zapasie pradu do tej przetwornicy. Tradycyjnie juz mowie ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. wybralem maczka swiadomie jako komputer do pracy i do grania z tego wzgledu ze np z makiem moge isc spokojnie do hotelu usiasc przy kawie podlaczyc sie do sieci i pogadac sobie z zonka przy czym po godzinie pracy nie musze sie nerwowo rozgladac za gniazdkiem z pradem. Za ta kase moglem miec super wypasionego lapka do grania z grafa w sli wyswietlaczem full hd co z tego skoro te komputery maja baterie ktora bardziej robi za ups niz za zrodlo zasilania komputera.

#128 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 27 May 2009 - 09:44

Kolego bede w Krakowie to zapraszam pokaze ci fear2 lub wiedzmina w natywnej na fula na nowym mbpro grafa to gf9600 z 256mb ram

wierze ze ci dziala ze znosna plynnoscia;] i kilka innych tytulow tez bedzie...
poparz tylko ile cali ma twoj wyswietlacz;] max 17?

co do reszty twojego posta...najwazniejsze ze jestes zadowolony;]

Za ta kase moglem miec super wypasionego lapka do grania z grafa w sli wyswietlaczem full hd co z tego skoro te komputery maja baterie ktora bardziej robi za ups niz za zrodlo zasilania komputera.

no tak.. ty wybrales taka droge...
ja bym poprostu ladowal ta elektrownie w samochodzie=]

inna rzecz ze nie caly czas uzywasz notebooka na full...a zarzadzanie energia robi swoje...

osobiscie za normalna cene chapnalbym mb pro(jako sprzet do pracy nie do gier;p ) tyle ze po co? ...zeby zainstalowac tam windoze xp?
chyba bez sensu ...

#129 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 May 2009 - 10:16

shivan - jasne, maka niby też trzeba kiedyś wymienić tylko co ile? 3? 4? 5 latach? oczywiście zakładając, że do gier jest konsola ;) zauważ że na kompie sprzed paru lat Visty nie odpalisz, a Leoparda na paroletnim maku - jak najbardziej więc tutaj takiego problemu że potrzebujesz nowego systemu, żeby odpalić konkretne programy za bardzo nie ma Snow trochę tu zmieni w sumie, ale to jeszcze jest czas ;) zamiast 1600zł na kartę graficzną wydałbym mniej na konsolę, która starczy na dłużej ;) kupowanie maka jeżeli głównym celem jest tam instalacja windowsa to faktycznie bezsens

#130 miaziol

miaziol
  • 94 posts
  • SkądŁódź

Posted 27 May 2009 - 10:17

Instalacja xp nie jest bez sensu jest uwarunkowana tym ze na tym systemie gram i tyle, 15" dla mnie to optimum do noszenia wozenia itd. ciekaw jestem jak bys zainwestowal w ta elektrownie a potem w czasie weekendu przepalil szefowi 60l paliwa na ladowanie akumulatorow :) na mbpro na baterii moge pograc okolo 1,5 do 2h to juz nie jest zle. Na codzien korzystam z macos i nie jestem jakims nowicjuszem jesli chodzi o maczki bo mialem imaci g3 g4 i g5, macbooka. Normalna cena jest pojeciem wzglednym to co dla jednego jest drogie dla drugiego jest normalne wiec....

#131 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 May 2009 - 10:24

miaziol - ale nikt nie napisał, że instalacja xp jest bez sensu

#132 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 27 May 2009 - 10:43

zamiast 1600zł na kartę graficzną wydałbym mniej na konsolę, która starczy na dłużej

no prawda...za tyle masz ps3 z jakas gra tak? albo xboxa z paroma grami?

w moim wypadku jest tak ze w to w co ja gram na konsole nie ma;]
tzn mmorgp (lineage 2) i fpp (battlefield wszystkie czescid dodatki etc;]])

zauważ że na kompie sprzed paru lat Visty nie odpalisz, a Leoparda na paroletnim maku - jak najbardzie

no racja vista to szlam...

jak najbardziej
więc tutaj takiego problemu że potrzebujesz nowego systemu, żeby odpalić konkretne programy

chyba ze chodzi o jakies aplilkacje zyskujace przy 64 bitach? bo jak nie i na xpku i na viscie dziala to samo
roznice:
vista obsluguje dx 10 xp nie : smiech na sali-.-
vista 64 bity: jak chcesz miec wiecej niz 3,2 giga ramu to staruszek xp juz ci nie pomoze;]

wracajac...mam dosc dziwne potrzeby odnosnie gier;] moj komputer musi dzwignac ok 6 boxow
l2 czyli 6 razy otwarty lineage 2 ;]

faktem jest ze windoza xp marnie sie do tego nadaje ze wzgledu wlasnie na ten ram...
visty nigdy nie zainstaluje...osx tez odpada
optymistycznie czekam na w7;]

btw: uwierzcie mi ze gdyby apple wydawalo osxa na pc ...za rozsadna cene
i bylby to system na ktorym mozna by bylo odpalic wszystkie aplikacje z windows
z zyskiem powiedzmy chociaz 5 fps;] w grach na korzysc osx
to swiat bylby lepszy;pppppppp

#133 LASERman

LASERman

• 2286 posts
  • SkądMaidstone, UK

Posted 28 May 2009 - 13:36

...Po za tym części brak.
Chętnie bym wkładał inne, dostępne płyty główne, bo z oryginalnymi trudno cokolwiek zrobić jak padną.
Co do innych komponentów, to już od lat stosuje wiele zamienników, które jakościowo są o niebo lepsze od oryginałów.

Jak zwykle przesadzasz ze swoją nietrafioną propagandą opartą na porównaniu z budowanymi z klocków blaszakami - pogadajmy o choć trochę PODOBNYCH komputerach, a okaże się że powinieneś tak samo podsumować (droga jednorazówka) komputery Sony, które są... droższe od Apple.

#134 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8114 posts

Posted 28 May 2009 - 13:43

Nie rozumie o co taka afera apple wkłada te same części co są w komputerach w biedronce i tu nie ma zbytnio o czym rozmawiać a kto co kupuje to już jego wybór.

#135 Iro

Iro
  • 6955 posts

Posted 28 May 2009 - 13:55

Jak zwykle przesadzasz ze swoją nietrafioną propagandą opartą na porównaniu z budowanymi z klocków blaszakami - pogadajmy o choć trochę PODOBNYCH komputerach, a okaże się że powinieneś tak samo podsumować (droga jednorazówka) komputery Sony, które są... droższe od Apple.

Tak.
Zgodzę się z tobą.
I jedno i drugie, to bardzo drogie jednorazówki.
Politykę dostępu do części obie firmy mają podobną.

#136 Darrarski

Darrarski
  • 469 posts
  • SkądWarszawa / Piastów

Posted 28 May 2009 - 14:25

zauważ że na kompie sprzed paru lat Visty nie odpalisz, a Leoparda na paroletnim maku - jak najbardzie

Nie mogę się z tym zgodzić. Vista działa bardzo podobnie na dwu-letnim komputerze, jak na nowym o przyzwoitych parametrach... po prostu wolno :-) Jest to jedna z unikalnych cech tego systemu. W porównaniu do Windows 7, który przy niemal identycznych wymaganiach, pracuje znacznie szybciej.

OS X to inna bajka. Jeśli już miałbym się zastanawiać co mnie wkurza w tym systemie, to raczej skupiłbym się na takich sprawach, jak np. Finder, który moim zdaniem lekko odstaje pod względem funkcjonalności do eksploratora plików z Win 7 (przenoszenie folderów bez możliwości scalania, brak filtrów umożliwiających wybieranie szybkie wybieranie plików wg. określonych kryteriów itp.). Mimo to nie uważam że Finder jest gorszy.

#137 myapple_123

myapple_123
  • 776 posts

Posted 28 May 2009 - 17:04

Nie rozumiem, jak mozna mowic, ze komputer na Intelu i NVIDII nie jest pod gry i jakikolwiek inny OS, niz OSX - nieporozumienie. "Po co kupiles Maca jezeli chcesz uzywac Windowsa, Linuxa?" to dzis to samo co: "Po co kupiles PC, jezeli chcesz uzywac Windowsa, Linuxa ?" Czesci te same to i kryterium porownawcze takie samo, zwlaszcza, ze sa juz plyty glowne z EFI (MSI np). Gry to nie tylko najnowsze tytuly, ale takze mnostwo starszych - do Thiefa 2 nie potrzebuje konsoli, zreszta tego nawet nie ma na konsole. Dla odmiany mozna wrzucic watek: "Za co uwielbiam swojego Maca" i podejrzewam, ze lista bedzie rownie dluga. Gdyby ludzie akceptowali w pelni obecny stan rzeczy i nie zauwazali wad to w ogole nie byloby mowy o jakiejkolwiej ewolucji i zmianach.

#138 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 28 May 2009 - 17:27

Nie rozumiem jednak, jak mozna mowic, ze komputer na Intelu i NVIDII

zeby nie wchodzic w to zadaleko...skoncz z patrzeniem na firmy...
firmy nie sa wazne...
wazne jest to co prezentuje soba sprzet ktore wykonaly/poskladaly do kupy etc...

...a teraz dokoncze poprzednie wywody...
dobrze ze apple / czy developerzy ...nvm kto nie idzie w tej chwili w strone gier na osx;]
bo gdyby na macu mozna bylo grac tak jak na pc
na dzien dzisiejszy nie wygladaloby to super....

jeszcze jedna rzecz...zauwazylem ze jezeli chcecie porównywać maca do pc...to potrzebujecie wlasnie
jakiejs firmy...della asusa etc
ok jezeli chodzi o notebooki to rozumiem to...vbi praktycznie niema...podobnych projektow tez nie
a do czegos trzeba sie odniesc

ale musicie sobie uswiadomic ze pc nie ma firmy;]...
moj pc nie ma zadnej metki...czesci ktore w nim sa zrobilo kilkadziesiat firm...
a ja sobie to w wolnym czasie skladam...co kilka miesiecy zmieniam;]...
raz siedzi tam nvidia raz ati...
mam jakies tendencje w strone amd/ati ale tak naprawde w moim komputerze znajdzie sie
to co ma najelpszy stosunek ceny do jakosci;]

dlatego btw dziwi mnie wasze przywiazanie do 1 firmy;p

nietrafioną propagandą opartą na porównaniu z budowanymi z klocków blaszakami

tak..to wlasnie sa pc...budowane z klockow blaszaki...
wliczajac w to tak samo budowane z klockow blaszaki ale z metka np dell;]

#139 myapple_123

myapple_123
  • 776 posts

Posted 28 May 2009 - 17:58

Rozpatruje glownie pod katem platformy sprzetowej, a nie firmy. Teraz to wspolna, niemalze identyczna platforma sprzetowa. Oczywiscie moge porownac produkt vs produkt. Nie rozumiem twych obaw co do gier pod OSX - czy to ujma dla tworcy systemu operacyjnego, ze mozna pod nim uruchomic coraz wieksza liczbe aplikacji ? Jezeli Apple chce przejac uzytkownikow Windowsa i prowadzic dalsza ekspansje na rynku OS to musi dac w pelni odnalezc sie uzytkownikow Windows w swiecie OSX - im lepiej to zrobi, im wiecej odpowiednikow programow PC bedzie na OSX tym lepiej dla firmy i dla ludzi. Jedyna moja obawa co do gier, to czy sprzet to wytrzyma przy takim, a nie innych zalozeniach systemu chlodzenia i tendencji do "odchudzania" obudowy. Tutaj wg mnie Apple popelnia duzy blad - naraza siebie i uzytkownikow na dodatkowe problemy montujac zbyt wydajne chipy graficzne do laptopow Apple.

#140 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7682 posts

Posted 28 May 2009 - 18:24

Co mnie wkurza w Macu ? 1. procek Intela. 2. żenująco niska jakość za kosmiczną kasę. 3. jest Macem tylko z nazwy.

#141 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 28 May 2009 - 18:25

Co mnie wkurza w Macu ?

1. procek Intela.
2. żenująco niska jakość za kosmiczną kasę.
3. jest Macem tylko z nazwy.

metallica skonczyla sie na killem all, a mak na powermaku g5 ;) zero ironii!

#142 myapple_123

myapple_123
  • 776 posts

Posted 28 May 2009 - 18:44

hmmm przeciez co koncert deklaruja: "We don't give a shit !" Apple chyba podobnie ;-]

#143 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 28 May 2009 - 19:30

Jedyna moja obawa co do gier, to czy sprzet to wytrzyma przy takim, a nie innych zalozeniach systemu chlodzenia i tendencji do "odchudzania" obudowy. Tutaj wg mnie Apple popelnia duzy blad - naraza siebie i uzytkownikow na dodatkowe problemy montujac zbyt wydajne chipy graficzne do laptopow Apple.

prawie trafiles:

1.rozpatrujac sytuacje teraz...sprzetowo maci to nie zadne "game machine"
2. temp jakie taki przykladowo imac osiagnie po powiedzmy 12/20 godzinnej sesji w jakies fppy
przy obciazeniu procka/grafiki 100% ;]
w srodku napewno bedzie male piekielko;]

takie wedlug mnie sa problemy;]

jest jeszcze jedna interesujaca rzecz....bierzemy imaca...pozbywamy sie badziewnej grafiki
ktora coprawda wydajna nie jest ale ciepla tez tragicznie duzo nie wytwarza...
wkladamy jakiegos 2 slotowego potwora na sli/cf ...i kurde nie miesci sie
..projektujemy obudowe ladny monitor obok...super sprzetowo extra...
ale zaraz czy to czegos nie przypomina?
tak tak...wyszedl z tego pc;DDD

kolega piszac posta wyzej cos mi uswiadomil;]...
apple strasznie stawia na wyglad swojego towaru...nie dziwie sie bo z tego co tu widze dla ich klientow jest to b.wazne
...niestety czesto przez to ze ten sprzet super wyglada wydajnosc idzie w leb...
zeby byc dokladnym chodzi mi o maca mini i imaca-.-

do notebookow apple sprzetowo jakos nie mozna sie przyczepic...
no moze smiech ogarnia ogladajac te peczniejace baterie...ale
sadze ze cos takiego moze sie przydazyc kazdemu producentowi
to samo pekajace obudowy etc;]
jedyne co niegra dla mnie to cena;]

#144 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8114 posts

Posted 28 May 2009 - 19:53

powermaku g5 ;) zero ironii!

Tu bym się zgodził, aplikacje pod PPC chodzą lepiej i stabilniej nawet na moim PPC G3 600Mhz jeszcze na nim nie miałem aby mi coś zmuliło cy coś innego tam sobie wszystko grzecznie działa bez wybryków jakie na intelu się pojawiają. I napisze więcej chciałbym aby :

1) W moim mini były głośniki grające tak jak te w iMaku G3 (Byłem w szoku jak puściłem na nich muzyke)

2) Aby OS X chodził tak szybko i stabilnie jak Mac OS 9.1 na moim G3 (A 9.1 to są czasy maków G3, X czasy intela czemu nie chodzi tak dobrze ?)

3) Abym maka na intelu wspominał tak miło jak wspominam mój pierwszy kontakt z makiem w sanatorium.

#145 miaziol

miaziol
  • 94 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 May 2009 - 20:00

Wiesz co powiem tak troche lapkow w zyciu mialem okazje przerzucic ibm delle toshiby i wiele innego mniej lub bardziej firmowego gowna. Temperatury jakie sa osiagane przez mbp sa w 100% w normie temperatura w okolicach 70st jest normalna wiec nie ma co dramatyzowac. Wiem ze kazdy chce miec super cichy i zimny sprzet ale niestety jest to nierealne. grafika w mbp jest w sam raz po kilku godzinkach w wiedzmina jest obudowa dosc ciepla ale jest to normalnie wiec bym nie przesadzal. Odciecie zasilania i wylaczenie systemu nastepuje w okolicach 100st. Kolega Shivan jak widze swoja wiedze opiera na zdjeciach sprzetu i wlasnych koncepcjach. Co do metallici co z master of pupets???? zgodze sie ze czarna plyta byla ..... ale najnowsza daje kopa.

#146 lantiz

lantiz
  • 1118 posts
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Posted 28 May 2009 - 20:32

jest jeszcze jedna interesujaca rzecz....bierzemy imaca...pozbywamy sie badziewnej grafiki
ktora coprawda wydajna nie jest ale ciepla tez tragicznie duzo nie wytwarza...
wkladamy jakiegos 2 slotowego potwora na sli/cf ...i kurde nie miesci sie
..projektujemy obudowe ladny monitor obok...super sprzetowo extra...
ale zaraz czy to czegos nie przypomina?
tak tak...wyszedl z tego pc;DDD

kolega piszac posta wyzej cos mi uswiadomil;]...
apple strasznie stawia na wyglad swojego towaru...nie dziwie sie bo z tego co tu widze dla ich klientow jest to b.wazne
...niestety czesto przez to ze ten sprzet super wyglada wydajnosc idzie w leb...
zeby byc dokladnym chodzi mi o maca mini i imaca-.-

Masz rację w 100%, tylko mam taką uwagę:
iMaki i Maki Mini z założenia to nie są komputery dla ludzi, którzy są pro (w wielkim skrócie),
więc po co komuś super grafika do Office'a, iTunes'a i Safari?
Mówie tak, bo ze względu na cene ludzie traktują te produkty jak superkomputery,
a tak nie jest, bo z założenia są to komputery do "internetu".

#147 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 28 May 2009 - 21:31

maziol pisalem o imacu...jego analizowalem jako stacionarke;]

od macbookow sie ze tak powiem odczepiam;]

a wracajac...to bylo zalozenie jak imac by sie zachowywal z lepsza grafika...
(nie bede pisal o 9600 mobilnych etc...to wiemy ze dziala ok wiec po co?;])
a w sumie to jest po czesci do sprawdzenia...
super by bylo gdyby wypowiedzial sie ktos posiadajacy wersje z ati 4850?

nie mam wiedzy na temat jak ta grafike tam wykastrowali...i jak poradzili sobie z temperaturami
ktore w normalnej wersji siegaly ~60/70 stopni w idle
a chetnie bym sie doksztalcil;]

Kolega Shivan jak widze swoja wiedze opiera na zdjeciach sprzetu i wlasnych koncepcjach.

tak...masz racje;] nigdy nie rozebralem zadnego maca...
jezeli chodzi o notebooki tez slabo...jakos nigdy mnie to nie pociagalo
ale pc "troche" przerobilem...nie jakos masowo bo to nie jest moj zawod
ale kilkadziesiąt sztuk+ moja perelka;] daly mi tam jakies doswiadczenie...

#148 myapple_123

myapple_123
  • 776 posts

Posted 28 May 2009 - 23:53

Nie wiem co to definicja ludzi pro, w kazdym badz razie ja z checia pozbylbym sie GF8600GT na rzecz grafiki pokroju ATI 3470/GF9300/9400 itp lub nawet zintegrowanego, jezeli mialbym swiadomosc, ze zauwazalnie wydluzy mi to czas na aku i obnizy temperature obudowy. Zaluje, ze Apple tak stawia na NVIDIE, pomimo tego, ze AMD/ATI jak narazie przoduje w zbijaniu temperatur/coraz mniejszego procesu technologicznego/lepszym zarzadzaniu energia, co w przypadku laptopow Apple jest wciaz punktem krytycznym. To jest wlasnie polityka - nie wybiera sie lepszego produktu dla klienta, tylko stawia na alians miedzy dwoma gigantami. Ja rozumiem, ze zieloni jako pierwsi zaprezentowali swoj cudowny MCP79 firmie Apple, ale to nie zobowiazywalo Apple, aby brac od nich takze GF9600GT, choc pewnie za calosc NVIDIA zazyczyla sobie jednak mniejsza cene. Strategicznie jest dywersyfikowac dostawcow, aby kazdy dostal kawaleczek tortu - wydaje sie to byc takze duzo lepsze dla klienta. Moze dozyje kiedys opcji konfiguracji kart graficznych z dwoch wspomnianych obozow.

#149 miaziol

miaziol
  • 94 posts
  • SkądŁódź

Posted 29 May 2009 - 00:50

Kiedy tak naprawde imac to nic innego jak laptop z duzym wyswietlaczem dodatkowo ma dosc potezny tyl obudowy ktory moze pracowac jako gigantyczny radiator. Po za tym z tego co czytalem na temat Ati to jednak generuje mniejsze temperatury od gf wiec ... Co do tandemu mcp79 + gf9600 moze to nie jest przypadkowy wybor i jest to w jakis sposob ze soba powiazane i nie chodzi tutaj akurat o cene. Zauwaz ze na stronie nvidii istnieje to wlasnie jako tandem. Zastanawia mnie tylko dlaczego pod windowsem nie mozna skorzystac z dwoch kart a tylko z jednej. Z ciekawoscia bym sie przyjrzal wydajnosci gf9400 pod winda.

#150 myapple_123

myapple_123
  • 776 posts

Posted 29 May 2009 - 06:54

Pewnie tez chodzi o funkcje HybridPower ;-)

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users