Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MyEuro2008 już do pobrania!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
131 odpowiedzi w tym temacie

#51 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 07 czerwca 2008 - 22:20

Kawał dobrej roboty! Pozdrawiam!

#52 Rocik

Rocik
  • 213 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 czerwca 2008 - 22:30

Dzieki Chlopaki :) progam zajebongo

#53 embarto

embarto
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 czerwca 2008 - 22:58

Przy okazji coś dla wielkich kibiców piłki. Wyniki rozgrywek Euro 2008 i nie tylko, do pobrania TUTAJ
A prezentuje sie to tak
Dołączona grafika

#54 andre_detoxx

andre_detoxx
  • 18 postów
  • SkądLondon

Napisano 07 czerwca 2008 - 23:07

wchodzac w wyniku wg grupy pierwszy mecz to SZWECJA-Czechy - taka maly blad sie wkradl

#55 safemode

safemode
  • 20 postów
  • SkądZduńska Wola / Łódź

Napisano 07 czerwca 2008 - 23:19

A czy aby nie inspirowaliście się tym co wydała ispazio? To praktycznie identyczna aplikacja. Zainstalowałem ją z Community Sources jakieś 4 dni temu... nazywa się Euro2008.

#56 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 07 czerwca 2008 - 23:21

Nie no nie spodziewałem się, że jest to tak banalnie zrobione... W Jiggy było by zdecydowanie trudniej... Żeby takiego fake'a walnąć, bym nie przypuszczał nawet! W HTMLu zrobić app...

Hehehe... Ja biorę sie za mod'a, bo aktualna budowa aplikacji daje naprawdę duże możliwości rozwoju. =D

Ośmieszasz się swoimi hejterskimi wypowiedziami... Jeśli uważasz, że 100% aplikacji jest w HTMLu to nie masz zupełnie o Tym pojęcia... Możliwości modowania? Chyba podmiany danych to wszystko...

Kilka danych liczbowych... źródła natywnej części tej prostej aplikacji to prawie 900 linii kodu w Objective C... (25000 znaków napisanych od pierwszego do ostatniego przy użyciu edytora Vim).
Aplikacja została pobrana przez ponad 600 osób... w ciągu zaledwie 10 godzin... co łatwo policzyć, że dosłownie co minutę ktoś ją instaluje...

#57 Simek

Simek
  • 438 postów
  • SkądSPT / GDZ

Napisano 07 czerwca 2008 - 23:21

Dobra, przed spaniem zrobiłem mały update - poprawia on wyświetlanie informacji, dodaje nowe oraz umożliwia podgląd większego obrazka dla stadionu Hypo-Arena. Pliki nalerzy wrzucić do: /private/var/mobile/media/Library/MyEuro2008/pages/

#58 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 07 czerwca 2008 - 23:25

Dobra, przed spaniem zrobiłem mały update - poprawia on wyświetlanie informacji, dodaje nowe oraz umożliwia podgląd większego obrazka dla stadionu Hypo-Arena.

Pliki nalerzy wrzucić do: /private/var/mobile/media/Library/MyEuro2008/pages/

A przy najbliższej aktualizacji twoje dane zostaną nadpisane...

#59 Simek

Simek
  • 438 postów
  • SkądSPT / GDZ

Napisano 07 czerwca 2008 - 23:30

To logiczne, że nie jest to pure HTML... IMO engine to już ktoś napisał, a wy go wzbogaciliście o update i coś jeszcze... I musicie się tym chwalić od razu, ile pobrano... Jeszce te prośby o dotacje... Dla mnie to jest żenująca... Razem z Wakomanem tworzyliśmy i tworzymy iPolish. Z tego korzysta zapewne kilka tysięcy osób i nie znajdziesz tam nigdzie reklamy, a czas który poświeciliśmy na wykonanie tego jest zapewne 10 razy dłuższy od waszego... IMO takie rzeczy robi się dla satysfakcji, a nie dla reklamy czy kasy. Amen.

#60 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 czerwca 2008 - 23:52

Super że to nie webApp!

Updaty działają pięknie!

Fatalnie...

#61 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 08 czerwca 2008 - 00:21

Fatalnie...

A dlaczego fatalnie?

#62 jamesPL

jamesPL
  • 168 postów
  • Skądwlkp

Napisano 08 czerwca 2008 - 10:02

ja niestety nic nie widze:( po aktualizacji, klikam uruchom i bialy ekran... kasowalem wczesniej podany folder, jak i resetowalem iPoda

#63 kropkacompl

kropkacompl
  • 187 postów
  • SkądSieradz

Napisano 08 czerwca 2008 - 10:16

Pomysł ok bo polska wersja takiego programu jak widać ma wzięcie. Dobra robota Jednak nie do końca po pobraniu programu (nie na znaczenia co wybiorę czy sprawdź aktualizację czy uruchom MyEuro) to program się aktualizuje po czym pisze ,ze niemożne pobrać aktualizacji :( i dupa zbita za przeproszeniem. Robiłem reinstalkę poprzez installera i nic ( łącze się poprzez WiFi) :( W takiej sytuacji powracam do Euro2008 ispazio gdzie też już jest polska wersja.

#64 Simek

Simek
  • 438 postów
  • SkądSPT / GDZ

Napisano 08 czerwca 2008 - 10:28

Ano potwierdzam... Od wczoraj od godzin nocnych zawsze pojawia się informacja, że nie można sprawdzić aktualizacji.

#65 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 08 czerwca 2008 - 10:45

Ano potwierdzam... Od wczoraj od godzin nocnych zawsze pojawia się informacja, że nie można sprawdzić aktualizacji.

Od dzisiaj rana... problem z serwerem aktualizacyjnym... cierpliwości... raz, że wstanie, dwa że wieczorem nowa wersja binarki z autoupdate'ami i mirroringiem na wypadek awarii...

PROBLEM BĘDZIE SIĘ UTRZYMYWAŁ DO GODZINY 16... ;(

#66 Simek

Simek
  • 438 postów
  • SkądSPT / GDZ

Napisano 08 czerwca 2008 - 12:07

Mogę wam użyczyć mój server na mirror, jak byście potrzebowali jakiegoś.

#67 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 08 czerwca 2008 - 13:38

Piękna robota :) Tego mi było trzeba. Dzięki!

#68 bispawel

bispawel
  • 120 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 czerwca 2008 - 14:33

również posiadam serwer który mogę użyczyć ;) - jak by co to piszcie... właśnie zainstalowałem myeuro ale niestety muszę poczekać z odpaleniem na aktualizację...

#69 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 08 czerwca 2008 - 14:45

Dzieki za pomoc, ale mysle ze za kilka chwil wszystko juz powinno byc OK.

#70 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 08 czerwca 2008 - 15:25

Więc tak... w Installerze jest już wersja 1.1

Zmiany dotyczą głównie modułu aktualizacji:

- 2 serwery aktualizacyjne (obecnie pracuje zapasowy, więc proces sprawdzania wersji jest opóźniony o 2-3 sekundy)...
- Auto-aktualizacje - po włączeniu przy każdym uruchomieniu program w przypadku braku połączenia WIFI, nawiązuje połączenie poprzez EDGE, na około sekunde (obecnie troszkę dłużej) robi się przyciemniony i gdy znajdzie aktualizację to zadaje pytanie czy chcemy ją pobrać...
- Próba connecta i timeout serwerów aktualizacyjnych (po 2 sekundy), nie zawiesza już aplikacji na pół minuty... Stabilniej działa i szybciej rezygnuje w razie niepowodzenia :)
- Zmiana przy silniku HTMLowym (okienko już się nie odbija, nie da się "wysuwać stron" poza ekran), dzięki temu całość działa minimalnie szybciej...

#71 Cukier

Cukier
  • 69 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 czerwca 2008 - 15:58

super inicjatywa !! W sumie przydaloby sie cos takiego na maca w formie widgeta albo prostej aplikacji.... Moze ktos sie pokusi....

#72 bispawel

bispawel
  • 120 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 czerwca 2008 - 16:12

mam dalej problem... zainstalowałem 1.1 ale aktualizacje dalej nie idą... myśli kilka minut i wyświetla komunikat że nie może pobrać aktualizacji... ;/

#73 macnow

macnow
  • 233 postów
  • SkądGdańsk/Wrocław

Napisano 08 czerwca 2008 - 16:31

mam dalej problem...
zainstalowałem 1.1 ale aktualizacje dalej nie idą... myśli kilka minut i wyświetla komunikat że nie może pobrać aktualizacji... ;/

U niektórych, może być problem z DNSami... więc odrobinka cierpliwości...

#74 ygen

ygen
  • 13 postów

Napisano 08 czerwca 2008 - 20:01

installer w IPod Touch proszę o korepetycje - gdzie w iPod Touch mam znależć Installer i jak mogę zainstalować opisane oprogramowanie?

#75 born2fight

born2fight
  • 443 postów
  • SkądILL WIND US

Napisano 08 czerwca 2008 - 20:54

fajne mam nadzieje ze z grupy wyjdziemy! widzial ktos cos podobnego tylko z NBA albo NFL?

btw ygen musisz zrobic jailbrake poszukaj na forum

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych