Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

MyEuro2008 już do pobrania!

• Please log in to reply
131 replies to this topic

#26 macnow

macnow
  • 233 posts
  • SkądGdańsk/Wrocław

Posted 07 June 2008 - 16:16

Chyba wkradł się mały błąd :) W Grupach na próżno szukać Włochów ;) Czy oni nie grają w grupie C? A w programie jest Francja Holandia Turcja (Grupa A) Rumunia.

Poprawione w nowej aktualizacji! ;)

#27 pomian

pomian
  • 87 posts

Posted 07 June 2008 - 16:36

Aplikacja super panowie czapki zgłów przed autorami aplikacji......i chociaż prawdziwa cnota krytyk się nie boi to kolego Simek przesadzacie......:)nie krytykuj pokaż co potrafisz.....:)

#28 Aryman

Aryman
  • 678 posts
  • SkądEdinburgh

Posted 07 June 2008 - 16:54

Powinni zrobić iKubica :P albo iSpeedway ;D

#29 Macwolx

Macwolx
  • 209 posts

Posted 07 June 2008 - 16:57

Jasne jasne, dodatkowo iPingpong i iBierkiPodwodne :D Aplikacja mi się podoba, btw, jak jest zrobione to coś z aktualizacją że tak fajnie działa? :) Gratuluje pomysłu :)

#30 dj.cicho

dj.cicho
  • 574 posts

Posted 07 June 2008 - 17:04

Bardzo przejrzysty, ladnie (wrecz profesjonalnie) wykonany program; tego mi wlasnie bylo trzeba. Bardzo Panom Dziekuje!!!!

#31 Simek

Simek
  • 438 posts
  • SkądSPT / GDZ

Posted 07 June 2008 - 17:24

Jak bym mógł to już bym dawno to zrobił... ^^ No ale niestety nie posiadam Maczka, a monopol Apple nie pozwala na tworzenie APPsów za pomocą Dev SDK na innych platformach... Ostatecznie mógłbym sobie zemulować OS X'a... Nie wiem jak to jest z tym SDK, ale jedno wiem na pewno, że podobna aplikacje można by stworzyć za pomocą Jiggy i to nie było by wcale trudne... Czasochłonne - tak to bardzo prawdopodobne, ale nie trudne. Jestem przekonany o tym, że zrobienie aktualizacji zajęło wam najwięcej czasu... W Jiggy nie mam pojęcia jak można by to zrobić i to wyszło wam fajnie. Ale przypominam, że mówimy o aplikacji, a nie o jej aktualizacji. Sama aplikacja w sobie jest prosta...

#32 macnow

macnow
  • 233 posts
  • SkądGdańsk/Wrocław

Posted 07 June 2008 - 17:37

Jak bym mógł to już bym dawno to zrobił... ^^ No ale niestety nie posiadam Maczka, a monopol Apple nie pozwala na tworzenie APPsów za pomocą Dev SDK na innych platformach... Ostatecznie mógłbym sobie zemulować OS X'a...

Nie wiem jak to jest z tym SDK, ale jedno wiem na pewno, że podobna aplikacje można by stworzyć za pomocą Jiggy i to nie było by wcale trudne... Czasochłonne - tak to bardzo prawdopodobne, ale nie trudne.

Jestem przekonany o tym, że zrobienie aktualizacji zajęło wam najwięcej czasu... W Jiggy nie mam pojęcia jak można by to zrobić i to wyszło wam fajnie. Ale przypominam, że mówimy o aplikacji, a nie o jej aktualizacji. Sama aplikacja w sobie jest prosta...

1. Aplikacje pod iPhone (Jailbreak - toolchain) można tworzyć pod Windows'em, Linux'em, Mac OS X. Jedynie jeśli chcesz pisać pod AppStore to faktycznie musisz mieć Maca, ale narazie jest to temat zamknięty, bo AppStore będzie co prawda w poniedziałek, ale nie sądze, żebyśmy mogli z niego korzystać do czasu wejścia iPhone na polski rynek.

2. Za pomocą Jiggy... można powiedzieć, że napisaliśmy takie "własne Jiggy"... w którym przygotowaliśmy resztę podstron... Co do trudności... znajomość Objective C...

3. Aplikacje rozumiem jako natywny engine z systemem aktualizacji i to było najtrudniejsze, a przygotowanie i wypełnienie jej danymi było jak to nazwałeś: "czasochłonne".

Pozdrawiam

#33 Voytec

Voytec
  • 173 posts

Posted 07 June 2008 - 18:55

swietnie, brawo panowie! kawal dobrej roboty ;) jakby tylko wyniki na zywo mozna bylo sledzic to by bylo mistrzostwo! ;P

#34 iAdam

iAdam
  • 415 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 07 June 2008 - 19:25

sęk w tym, że musielibyśmy siedzieć non-stop przy komputerach i wbijać Wam wyniki. Obawiam się, że to niewykonalne :) Wyniki będą pojawiały się w nocy.

#35 Tytusgit

Tytusgit
  • 28 posts
  • SkądLublin

Posted 07 June 2008 - 19:29

Fajna robota. Przyda się ;)

#36 zabiel

zabiel
  • 357 posts
  • SkądEdinburgh / Żory

Posted 07 June 2008 - 19:33

A ja nie umiem zainstalowac .... Pobiera ladnie a gdy chce zainstalowac wywala do SB

#37 Grzesiek629

Grzesiek629
  • 41 posts
  • SkądKraków

Posted 07 June 2008 - 19:40

świetny program dobra robota

#38 t.sikora

t.sikora
  • 657 posts

Posted 07 June 2008 - 19:40

uuu.... pół godziny po meczu a aktualizacji brak... :) PS gratuluję pomysłu i wykonania pozdro

#39 iAdam

iAdam
  • 415 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 07 June 2008 - 20:19

uuu.... pół godziny po meczu a aktualizacji brak...

:)
PS gratuluję pomysłu i wykonania
pozdro

no juz juz :) pobierac ;) to na razie na szybko, zorganizuje to jakos ciekawiej.

#40 narco

narco
  • 131 posts

Posted 07 June 2008 - 20:39

Super aplikacja pozdro

#41 pawlo3313

pawlo3313
  • 35 posts
  • SkądLębork

Posted 07 June 2008 - 20:43

w wynikach dzisiejszych meczy jest szwecja-czechy zamiast szwajcaria-czechy

#42 macnow

macnow
  • 233 posts
  • SkądGdańsk/Wrocław

Posted 07 June 2008 - 20:48

w wynikach dzisiejszych meczy jest szwecja-czechy zamiast szwajcaria-czechy

Dzięki, rzeczywiście wkradł się mały błąd... poprawimy go wraz z kolejną aktualizacją...

Dzisiejsze update'y po meczach są trochę opóźnione, z uwagi na to, że w między czasie pracujemy nad rozszerzeniem funkcjonalności... ale nie martwcie się z czasem będzie szło coraz sprawniej...

#43 Filo_T

Filo_T
  • 11 posts

Posted 07 June 2008 - 21:07

A mi nie dziala :( Zainstalowalem, zrobilem aktualizacje i po wcisnieciu uruchom, pokazuje mi sie bialy ekran i nic sie nie dzieje. Soft 1.1.3. Jakies pomysly?

#44 macnow

macnow
  • 233 posts
  • SkądGdańsk/Wrocław

Posted 07 June 2008 - 21:16

A mi nie dziala :(
Zainstalowalem, zrobilem aktualizacje i po wcisnieciu uruchom, pokazuje mi sie bialy ekran i nic sie nie dzieje. Soft 1.1.3. Jakies pomysly?

Reinstall poprzez Installera?

#45 Simek

Simek
  • 438 posts
  • SkądSPT / GDZ

Posted 07 June 2008 - 21:27

No to się trochę napracowaliście jednak... ^^ Zwracam honor i liczę na rozwój aplikacji...

#46 Filo_T

Filo_T
  • 11 posts

Posted 07 June 2008 - 21:36

Reinstall poprzez Installera?

niestety nic nie dal :(

#47 macnow

macnow
  • 233 posts
  • SkądGdańsk/Wrocław

Posted 07 June 2008 - 21:39

niestety nic nie dal :(

A czy przy kolejnym uruchomieniu MyEuro2008 pokazuje Ci "Ostatnią aktualizację" ?

Może tak... skasuj folder MyEuro2008 w /var/mobile/Library i odpal ponownie program..

#48 Simek

Simek
  • 438 posts
  • SkądSPT / GDZ

Posted 07 June 2008 - 21:53

Nie no nie spodziewałem się, że jest to tak banalnie zrobione... W Jiggy było by zdecydowanie trudniej... Żeby takiego fake'a walnąć, bym nie przypuszczał nawet! W HTMLu zrobić app...

#49 Krzysiek

Krzysiek
  • 4184 posts

Posted 07 June 2008 - 21:57

Nie no nie spodziewałem się, że jest to tak banalnie zrobione... W Jiggy było by zdecydowanie trudniej... Żeby takiego fake'a walnąć, bym nie przypuszczał nawet! W HTMLu zrobić app...

nie każdy jest mistrzem programowania, powinno się mierzyć zamiary na umiejętności. umieli tak zrobic, wyszło bardzo dobrze wiec nie ma na co narzekać :) teraz przynajmniej przed znajomymi nie bede w plecy z informacjami :P

#50 Simek

Simek
  • 438 posts
  • SkądSPT / GDZ

Posted 07 June 2008 - 22:00

Hehehe... Ja biorę sie za mod'a, bo aktualna budowa aplikacji daje naprawdę duże możliwości rozwoju. =D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users