Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[1.1.4] Pełne odblokowanie [iLiberty+] [Windows] [iPhone/iPod Touch]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
540 odpowiedzi w tym temacie

#276 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 16 maja 2008 - 18:01

basior, basior... jestem z Ciebie dumny. :D Przygotowałeś tego iPhone'a naprawdę solidnie. ;)
(...) Na początek wystarczy. Dopiero jak coś Ci nie będzie działać to dograsz konkretną łatę. ;)

Widać efekty. ;)

Jeszcze raz MUSZĘ I POWINIENEM PODZIĘKOWAĆ ! - Szczególnie za pomoc krok po kroku (co zrobić) w TYM wątku ... i jakże miłe słowa :grin:

p.s.
sorki, że tak późno odpowiadam, ale praca...:sad:
Oczywiście podziękowania dla Davvido !!!

#277 mcek

mcek
  • 1 postów

Napisano 17 maja 2008 - 15:39

Witam dzis doszedl do mnie nowy iphone 16 gb i mam problem otóż zrobilem krok po kroku jak opisane kilka stron wczesniej....i nic ciagle nic, podlączając iphone w itunsach wyskoczyl blad "nie mozna użyć tego iphona ponieważ usługa apple mobile device nie jest uruchomiona" przosze o szybką pomoc

#278 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 17 maja 2008 - 22:20

Witam dzis doszedl do mnie nowy iphone 16 gb i mam problem otóż zrobilem krok po kroku jak opisane kilka stron wczesniej....i nic ciagle nic, podlączając iphone w itunsach wyskoczyl blad "nie mozna użyć tego iphona ponieważ usługa apple mobile device nie jest uruchomiona" przosze o szybką pomoc

użyje starszej wersji iTunes 7.4.x
chociaż jak klikasz ok ok powinno działać
u mnie też wyskaliwał ten błąd ale iTunes spoko widzi iPhone

#279 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 maja 2008 - 05:46

Nie było mnie tydzień, byłem na wyjeździe, dlatego nie odpisze na wszystko, ale jest jedna rzecz, która mnie poruszyła, mianowicie wkładki SIM i downgrade Bootloader'a, o którym pisano kilka stron wcześniej. ;) Ktoś pyta czy wkładki do SIM są lepsze od unlock'a programowego - nie są lepsze i nawet o nic nie myślcie. Ktoś napisał, że ZiPhone zmienia BL na 3.9 nieodwracalnie - bzdura. Teraz z każdego BL, nieważne czy jest to po ZiPhone czy po innym programie, można przejść na 4.6 lub na 3.9. Ktoś jeszcze pytał czy downgrade BL do 3.9 jest konieczny - jest. Dzięki temu da się wgrać od razu BB 04.04.05_G, co jest wymagane przez wiele aplikacji. Pozdrawiam i zabieram sie za czytanie reszty tematów. :D

#280 siedem

siedem
  • 8 postów

Napisano 18 maja 2008 - 16:28

zaden z linkow, z ktorych mozna sciagnac iliberty nie dziala...
moglby ktos zhostowac najnowsza wersje na win na rapidshare czy sendspace?

czekam i z gory dziekuje ;-)

edit:

zostawiam program dla wszystkich, (najnowsza wersja, sam sie uaktualnia w razie potrzeby); pozdrawiam:

[url=http://rapidshare.com/files/99494587/V_iLiberty.rar]RapidShare: 1-Click Webhosting[/url]

#281 Jas

Jas
  • 26 postów

Napisano 19 maja 2008 - 10:37

czy tym zacnym programem mogę potraktować takiego iP: 1.1.3(ziphone)>1.1.2 i teraz upgrade do 1.1.3 i tu właśnie chciałbym zaatakować go iliberty. a poza tym nie wiem czy u was też tak jest ale nie mogę ściagnąć iliberty z linku w tym temacie bo niemoże odnaleść takiej strony.

#282 anonim95

anonim95
  • 423 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 maja 2008 - 12:06

Mam już odblokowanego iPhon'a i przy włączeniu iPhone PC Suite wyskakuje mi błąd o zainstalowanym jailbreak i czy mogę użyć iLibery+ tylko do zainstalowania jailbreak????

#283 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 maja 2008 - 13:20

Jas: mozesz, ale jak juz zmieniasz soft to zmien na 1.1.4. anonim95: mozesz zrobic sam Jailbreak.

#284 dario321

dario321
  • 711 postów
  • Skądok.Radom

Napisano 19 maja 2008 - 13:57

co konkretnie da Jalibreak?? bede mogl wsadzic wlasne dzwonki?

#285 Jas

Jas
  • 26 postów

Napisano 19 maja 2008 - 18:48

Dzieki za odp. mam jeszcze jedno pytanie jak otwieram pierwszys raz iliberty i wchodze z godnie z instrukcja w zakładke ADVANCED a potem AVAILABLE ON REPO klikam REFRESH i wyskakuje mi lista (tak mniemam) aplikacji potrzebnych/niepotrzebnych iliberty do szczęścia i tu jest włąsnie to pytanie mam je wszystkie zaznaczyc i wcisnąć download? czy o co z tym chodzi bo widzę że jest tam installer czy jeżeli go niezaznacze i nie ściagne to po odblokowaniu nie będe go miał?

#286 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 maja 2008 - 20:01

Stamtad zalecam pobrac tylko Installera. Pamietaj, aby potem zaznaczyc go w Local. dario321: JB daje dostep do plikow, mozesz wtedy dogrywac aplikacje, dzwonki itd.

#287 Jas

Jas
  • 26 postów

Napisano 20 maja 2008 - 12:48

ok to jak chce prześć z obecnego 1.1.2 na 1.1.4 to mam wprowadzić iP w DFU/Recover (swoją drogą czym rózni się recover od dfu?) i zrobić restor czy normalnie podłączyc iP w normalnym stanie i kiedy iTunes mnie informuje że jest nowsza wersja oprogramoowania to wcisnąć zainstaluj?

#288 koboos

koboos
  • 290 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 maja 2008 - 13:02

DFU i Restore. Zacytuje Davvido: DFU to takie glebsze Recovery :D

#289 Jas

Jas
  • 26 postów

Napisano 21 maja 2008 - 09:16

Ok. czyli wyciskając home i power na 10 sekund potem puszczając power i trzymając dalej home itd wszyscy wiedza o co chodzi to wprowadzę telefon w który "stan"?

#290 koboos

koboos
  • 290 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 maja 2008 - 13:41

Tak na prawde to jest tak. Wylaczony telefon (robisz to trzymajac home+sleep przez 10 sek) podlaczasz do docka/kabla z wcisnietym Home. Wtedy wchodzi Recovery. Pozniej odpalasz iLiberty i w ktorejs zakladce masz "wprowadz w DFU". Czyli tlo w iphonie zmieni sie na czerwone.

#291 Jas

Jas
  • 26 postów

Napisano 21 maja 2008 - 14:40

aha dzięki teraz wszystko jasne, a teraz tak czysto teoretycznie zapytam czy bez iliberty można zrobić z recovery dfu

#292 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 21 maja 2008 - 19:21

aha dzięki teraz wszystko jasne, a teraz tak czysto teoretycznie zapytam czy bez iliberty można zrobić z recovery dfu

ja tylko dodak że RECOVERY i DFU to dwa osobne stany :)

#293 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 maja 2008 - 19:27

A mi się wydaje, że on pytał, czy można ze stanu Recovery przejść do DFU bez użycia iLiberty. Tak to jest jak się pisze bez kropek i przecinków. :lol: Odpowiedź brzmi - tak, można, np. za pomocą ZiPhone. :lol:

#294 mazby

mazby
  • 12 postów

Napisano 22 maja 2008 - 23:26

mazby Drogi Davido... wykonałem wszystko i serdecznie dziękuje...mam już menu po polsku. mam jednak prośbę. Nie bardzo wiem jak zainstalować polską klawiaturę. Nie wiem skąd ściągnąć te programy i jak je obsługiwać, UIKit i WinSCP, czy byłaby możliwość żebyś to opisał "łopatologicznie" krok po kroku? Byłbym wdzięczny. Mazby

#295 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 23 maja 2008 - 08:30

Drogi Davido...
wykonałem wszystko i serdecznie dziękuje...mam już menu po polsku.
mam jednak prośbę.
Nie bardzo wiem jak zainstalować polską klawiaturę. Nie wiem skąd ściągnąć te programy i jak je obsługiwać, UIKit i WinSCP, czy byłaby możliwość żebyś to opisał "łopatologicznie" krok po kroku? Byłbym wdzięczny.

z Installer-a musisz zainstalować polską autokorekte z "polskich dodatków"
następnie w ustawieniach telefonu >>ogólne>>Klawiatura>>klawiatury narodowe>>wybrać Polski

#296 Jas

Jas
  • 26 postów

Napisano 23 maja 2008 - 09:16

A mi się wydaje, że on pytał, czy można ze stanu Recovery przejść do DFU bez użycia iLiberty. Tak to jest jak się pisze bez kropek i przecinków. Odpowiedź brzmi - tak, można, np. za pomocą ZiPhone. Dokładnie o to mi chodziło, Dzieki! ;)

#297 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 maja 2008 - 11:06

@goly: on pytał o klawiaturę, a nie o autokorektę. Tą też można wgrać Installer'em, ale nie polecam, bo tam jest tylko klawiatura do 1.1.3.

Dodatkowe klawiatury [również Polska]

W tym przypadku klawiatury również działają po zainstalowaniu fix-a z softu 1.1.3 ale zalecam wgranie wersji specjalnie pod 1.1.4

1) ściągnij plik UIKit 1.1.4 i rozpakuj
2) za pomocą WinSCP [Windows], CyberDuck [Mac], spokiuj plik do katalogu /System/Library/Frameworks/UIKit.framework/ pamiętając o zrobieniu kopi oryginalnego pliku UIKit

A tutaj opis jak dostać się do plików iPhone'a: http://www.myapple.p...sb-win-mac.html

#298 Capricornus1

Capricornus1
  • 15 postów

Napisano 23 maja 2008 - 21:52

Co mam zrobić, żeby w manu iLiberty pojawił mi sie installer ? Jak robię wg. instrukcji, mam jedynie cydię do wyboru ? Opcja installera w ogóle nie istnieje.

#299 TomekW

TomekW
  • 12 postów

Napisano 24 maja 2008 - 07:31

Czy ktoś mógłby podpowiedzieć skąd mozna sciągnąć iLiberty? Podany na początku link nie działa.

#300 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 24 maja 2008 - 07:48

http://iliberty.zjlo...p_1.3.0.113.exe

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych