Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[1.1.4] Pełne odblokowanie [iLiberty+] [Windows] [iPhone/iPod Touch]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
540 odpowiedzi w tym temacie

#301 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 maja 2008 - 10:35

@Capricornus1: przeczytaj do ******* cały pierwszy post!

#302 Capricornus1

Capricornus1
  • 15 postów

Napisano 24 maja 2008 - 18:17

Zrobiłem dokładnie tak, jak jest napisane w 1 poście, bez przesady, aż tak ze mną źle nie jest ;]

Oto zrzut: [URL="http://img117.imageshack.us/img117/5319/touchrt0.png"]http://img117.imageshack.us/img117/5319/touchrt0.png[/URL]

#303 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 maja 2008 - 18:35

Chyba jednak jest! :mad: Zobacz sobie ten zrzut. Pod oknem jest instrukcja instalacji Installera. Wróć do pierwszego postu i go przeczytaj!

#304 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 24 maja 2008 - 19:00

No cóż Davvido znowu ma rację, Capricornus1 : jak otworzysz iLiberty, wejdź w zakładkę "Standard", tam zaznacz wszystko oprócz "CYDIA", dalej wejdź w zakładkę "Advanced", kolejno w "Avalible On Repo" i tam naciśnij "Refresh", następnie jak pojawią ci się odświeżone źródła, zaznacz to co potrzebujesz i daj "download". Następnie wejdź w zakładkę "Local" i daj "Update". Kolejno - zakładka "Standard" i tam naciśnij "Go for it !" Kurcze, chyba tak to było :D
p.s.
...ale przeczytaj wątek od początku, tam jest wszystko opisane :rolleyes:

#305 Jagiel88

Jagiel88
  • 118 postów

Napisano 24 maja 2008 - 19:22

mam taki problem ze po odblokowaniu przez liberity iphon nie moze sie połączyć przez wifi z cyberduck:/ co mam zrobić??:>

#306 Capricornus1

Capricornus1
  • 15 postów

Napisano 24 maja 2008 - 19:27

Robię jota w jotę, nadal zamiast ikonki installera, mam cydię. @ Basior - gdzie masz to update ? W "local" mam jedynie manual update, które w dodatku jest niedostępne. Fizycznie nie ma w zakładce "standard" opcji installera do wyboru. Pojawia się youtube fix, każda inna, ale nie installer.

#307 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 maja 2008 - 19:42

Przeczytaj początek pierwszego postu! Matko kochana...

#308 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 24 maja 2008 - 19:48

Robię jota w jotę, nadal zamiast ikonki installera, mam cydię.

@ Basior - gdzie masz to update ? W "local" mam jedynie manual update, które w dodatku jest niedostępne.

Fizycznie nie ma w zakładce "standard" opcji installera do wyboru. Pojawia się youtube fix, każda inna, ale nie installer.

Dołączona grafika

Może to kwestia wersji iLiberty ??? , ja mam poniższą :

Dołączona grafika

#309 Capricornus1

Capricornus1
  • 15 postów

Napisano 24 maja 2008 - 19:51

Chyba kwestia iLiberty. U mnie tego "update" w ogóle nie ma. Ale zrobiłem to na "pałę", czyli zaznaczyłem tylko w local i kliknąłem "go for it". Po 2 min. miałem installera na Touch'u. Dziękuje.

#310 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 24 maja 2008 - 19:55

Czyli co, masz problem załatwiony ??

#311 Jagiel88

Jagiel88
  • 118 postów

Napisano 24 maja 2008 - 20:44

ale co z tym wifi?? czemu nie działa z cyberduck

#312 mazby

mazby
  • 12 postów

Napisano 26 maja 2008 - 18:04

mazby

sorry , że będę nudny ale wracam do tematu- polskie litery, znaki , klawiatura.

zastosowałem się do :

"1) ściągnij plik UIKit 1.1.4 i rozpakuj
2) za pomocą WinSCP [Windows], CyberDuck [Mac], spokiuj plik do katalogu /System/Library/Frameworks/UIKit.framework/ pamiętając o zrobieniu kopi oryginalnego pliku UIKit "

niestety bez efektu
-UIKit jaki znalazłem w necie jest identyczny (wielkośc co do b.) jak stary
- sciezka jest (w moim Iphonie"nieco inna: system/library/frameworks/UIKit.framework/pl.lproj....i zbiór UIKit , który wymieniłem za pomocą Iphone PC Suite.
mam pytanie: czy jest jakies "żródełko" gdzie mozna pozyskać polski UIKit?
czy mozna wyłączyć "podpowiadanie" w edytorach textu, co by mnie satysfakcjonowało zamiast instalacji polskich liter?
Jeśli temat był poruszany to proszę o link i przepraszam , ale nie znalazłem...starałem się.
Mazby

#313 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 maja 2008 - 18:17

To, że zajmuje tyle samo, to akurat nie problem - plik na 100% jest dobry. Co do lokalizacji - musi się zgadzać, jeśli masz soft 1.1.4. MUSI! Co do autokorekty - zainstaluj łatkę Kb2 z Tweaks 1.1.1. Potem w ustawieniach klawiatury pojawi się opcja Włącz/Wyłącz Autokoretkę.

#314 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 26 maja 2008 - 18:36

dlaczego przycisk go for it jest nieaktywny tzn. nie moge w niego kliknac? w tutku robie wszystko zgodnie z instrukcja a guzik dalej nie aktywny? prosze o szybka pomoc już nieaktualne doszedłem sam, dzieki ;)

#315 Jagiel88

Jagiel88
  • 118 postów

Napisano 27 maja 2008 - 22:28

ja mam inny problem.Tzn odblokowanie wszysko git itp ale teraz jak midziała np mxtube(pobiera filmy) i wyłacze wyswietlacz(uspienie) i po obudzeniu pisze w mx tube ze wifi zostało wyłacone brak połącenia( cosw tym stylu) podobnie np z iphysic jak spałzuje sobei i wyłącze wyswietlacz a potem sobei bede chciał zagrac nie moge dalej grac bo nie chce sie wgrac lewel i musze wyłaczyc gierke i odnowa zacząć:/ a z ine beczki jak juz odblokowałem przez liberty to moge sobie upgrada zrobic Bl do 46?? jak tak to ja( jeśli w ogóle sie oĻaca pdnosic)

#316 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 28 maja 2008 - 08:54

ja mam inny problem.Tzn odblokowanie wszysko git itp ale teraz jak midziała np mxtube(pobiera filmy) i wyłacze wyswietlacz(uspienie) i po obudzeniu pisze w mx tube ze wifi zostało wyłacone brak połącenia( cosw tym stylu) podobnie np z iphysic jak spałzuje sobei i wyłącze wyswietlacz a potem sobei bede chciał zagrac nie moge dalej grac bo nie chce sie wgrac lewel i musze wyłaczyc gierke i odnowa zacząć:/ a z ine beczki jak juz odblokowałem przez liberty to moge sobie upgrada zrobic Bl do 46?? jak tak to ja( jeśli w ogóle sie oĻaca pdnosic)

no z tym maxtubem to też tak mam i nie tylko w liberty ale i też w winpwn
mogliby poprawić to w maxtube, dodać pobieranie w tle, coś podobnego
co do BL4.6 nie da rady w liberty
zrób winpwn i bez problemu śmigasz w 3.9 i 4.6 - flash

#317 svenvath

svenvath
  • 4 postów

Napisano 28 maja 2008 - 11:35

czesc - mam nadzieje ze nie powiele czyjegos pytania, ale po temacie jabluszka poruszam sie po omacku... mam tel w play i sprobowalem go odblokowac jak w opisie - nie wiem teraz czy cos jest zle ale widzi tylko siec plusa ery i orange, ustawil sie na plusa ale nie chce wybrac numeru... internet dziala mapa google tez, drugie czy jest gdzies w miare jasno dla laikow napisane jak sie wgrywa nastepne latki typu polski jezyk, czy mozna skopiowac kontakty z sim etc nie wiem slownik t9 jak jest - tzn gdzie tego szukac zeby nie spedzic calego tyg przeszukujac posty...

#318 Verminard

Verminard
  • 109 postów
  • SkądWawa

Napisano 28 maja 2008 - 12:27

Czy przed użyciem iLiberty trzeba robić jakieś operacje z iTunes? Czy w ogóle trzeba mieć iTunes w czasie używania tego (bo w ogóle to przydałoby się... :). Czy też nowego iPhone'a z 1.1.4 podłączamy do kompa (WinXP wykryje go?) i lecimy iLiberty?

#319 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 maja 2008 - 13:30

Musisz najpierw podłączyć do iTunes, musi go wykryć. Dopiero potem iLiberty i "lecimy". ;)

#320 denis

denis
  • 589 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 28 maja 2008 - 15:14

czesc - mam nadzieje ze nie powiele czyjegos pytania, ale po temacie jabluszka poruszam sie po omacku... mam tel w play i sprobowalem go odblokowac jak w opisie - nie wiem teraz czy cos jest zle ale widzi tylko siec plusa ery i orange, ustawil sie na plusa ale nie chce wybrac numeru... internet dziala mapa google tez, drugie czy jest gdzies w miare jasno dla laikow napisane jak sie wgrywa nastepne latki typu polski jezyk, czy mozna skopiowac kontakty z sim etc nie wiem slownik t9 jak jest - tzn gdzie tego szukac zeby nie spedzic calego tyg przeszukujac posty...

Myślę że przydał by się restore i jeszcze raz odblokować. Chociaż PLAY jak narazie kożysta z sieci Plus GSM, więc niewiem jak do końca sutuacja z PLAY na iP wygląda.

Do instalera dodaj repozytorium myapple:
http://www.myapple.p...myapple-pl.html

Wejdź w Polskie dodatki i zainstaluj sobie j. polski, i autokorektę, a do skopiowania kontaktów na iP uzyj programu simport.

#321 Jagiel88

Jagiel88
  • 118 postów

Napisano 28 maja 2008 - 15:56

no ale warto zmieniac ten BL na 46 czy nie ma to specjalnego znaczenia??Nie chce czegos zdupic podczas zmiany i odnowa resore i wgrywanie wszytskiego:/

#322 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 maja 2008 - 16:33

Bootloader to nie soft - jak coś "zdupisz" to Restore Ci nie pomoże. :lol:

#323 Jagiel88

Jagiel88
  • 118 postów

Napisano 28 maja 2008 - 22:01

no to widze BL to juz nie jest zabawa to sobie podaruje:(

#324 Verminard

Verminard
  • 109 postów
  • SkądWawa

Napisano 28 maja 2008 - 22:11

A czemu właściwie warto zrobić downgrade do 3.9fakeblank? Co to daje? Bo wyjaśnienie

(daje nam to możliwość wgrania nowszego firmware'u modemu).

jest dla mnie niejasne...

#325 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 maja 2008 - 22:53

takie pytanie teoretyczne, bo póki co nie muszę robic restor. otóż kupiłem ip i jak się okazało był odblokowany ziphonem. przeczytałe w tym wątku, że ziphone zbija bl do 3.9 w taki sposób, że już nie można tego ubgredować? czy tak jest zawsze przy ziphone? czy mogę jakoś sprawdzić czy mam zablokowany na 3.9. a jeśli tak, to czy to źle?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych