Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[1.1.4] Pełne odblokowanie [iLiberty+] [Windows] [iPhone/iPod Touch]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
540 odpowiedzi w tym temacie

#226 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 maja 2008 - 13:06

Hehe, dzięki. :) Staram sie jak mogę. :D

#227 koboos

koboos
  • 290 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 maja 2008 - 14:19

W iPhonie nie ma rzeczy trudnych. Sa schematy, ktorych sie trzeba trzymac. Np. iPhone nie chce sie uruchomic - to walimy Restore. Ale na poczatku jest ciezko to wszystko pojac samemu, szczegolnie gdy sie nie wie co do czego przypiac. Wystarczy troche wiecej poczytac i alles klar :D

#228 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 maja 2008 - 15:04

Nie trzeba robić Restore jak się nie uruchamia. Jako właściciel iPhone'a wiesz co robiłeś i wszystko da się jeszcze odkręcić. Oczywiście, jeśli pytasz na forum co zrobić jak się nie włącza, to każdy powie Restore (ja też) bo nikt nie zna Twojej sytuacji. ;)

#229 Psiaczek

Psiaczek
  • 24 postów

Napisano 04 maja 2008 - 19:20

a napisze mi ktos jak zainstalowac iliberty ale ta najnowsza wersje? pytam sie bo widze ze ma pare nowych opcji ktorych nie ma na screenie na 1 stronie a nie chce niczego zepsuc edit: mam ipod touch 8gb

#230 basior

basior
  • 378 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 04 maja 2008 - 20:21

Miałem 1.1.4. ale coś wgrałem, coś odinstalowałem i... "coś mi się zrąbało" :( , więc:

-zrobiłem restore przez iTunes i następnie przez iLiberty+ w poniższej wersji:

Dołączona grafika

-reanimowałem swojego iPhona (w/g instrukcji zamieszczonych powyżej) do takiego wyglądu jak poniżej (przez Customze) - bo taki temat mi się spodobał :) :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Reasumując : zrobiłem więc ponowne pełne odblokowanie i powróciłem do wersji 1.1.4.

Idąc dalej, zainstalowałem w/g rad zamieszczonych na forum, następujące aplikacje:

Dołączona grafika

Pewnie coć pominąłem w opisie, ale na sreenach widać podstawowe aplikacje.

Teraz WSZYSTKO jest ok. wszystko działa i jestem bardzo zadowolony!!! ... czy powinienem ??

Czas na pytanie :
1-czy powinienem dodatkowo zainstalować SpringBoard skoro mam zainstalowany tylko Customize, jeśli tak to dlaczego ???
i dalej:
2-czy coś ważnego pominąłem, lub coś niepotrzebnie zainstalowałem - może są u mnie jakieś programy, które się wzajemnie wykluczają lub dublują ( nie chodzi mi o tzw. "wodotryski" tylko o podstawowe najbardziej potrzebne programy -błagam, nie piszcie szukaj - jestem tam średnio przynajmniej 2 godz. dziennie !!! ??? jeśli coś chcecie pomóc, to podajcie link do rozwiązania tematu, a nie do dyskusji - bo tych jest jak grzybów po deszczu!!!

p.s.
komp z win XP;sieć z kablówki na dwa kompy; dla mnie to ważne - syn też chce mieć internet na swoim kompie... dotychczasowe instalacje robiłem przez Edge - wifi powinienem mieć na dniach - ... ostatnio kupiłem ROUTER LINKSYS + KARTA BEZPRZEWODOWA USB WRT54GC + WUSB54GC - lecz mam z nim problem, podobno to sie nazywa TTL... po podłączeniu routera cała sieć spowalnia i działa jak modem :-x (na dzień dzisiejszy mam łącze 1.5 Mb [bez wifi]na dwa kompy...) - jednak na razie temat wifi nie działa... nie wiem jak to zsynchronizować, na razie czytam i się uczę... w kwestii Linuxa itp. jestem gorzej jak embrion... ale temat sieci wifi to nie ten temat...

Zadaję te pytania (1 i 2 ) w tym wątku, gdyż są one powiązane dla mnie dość mocno z iLiberty+. Mam nadzieję,że dla Was też i że uzyskam odpowiedzi na swoje pytanie w tym wątku ;)

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź - basior

---- Dodano 04-05-2008 o godzinie 19:43 ----

Przepraszam - zapomniałem !!!
Podziękowania dla Davvido :)

#231 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 maja 2008 - 20:44

basior, basior... jestem z Ciebie dumny. :D Przygotowałeś tego iPhone'a naprawdę solidnie. ;)

1-czy powinienem dodatkowo zainstalować SpringBoard skoro mam zainstalowany tylko Customize, jeśli tak to dlaczego ???

Nie musisz. Customize w zupełności wystarcza.
Tak na marginesie: SummerBoard, a nie SpringBoard. ;)

2-czy coś ważnego pominąłem, lub coś niepotrzebnie zainstalowałem

Na początek wystarczy. Dopiero jak coś Ci nie będzie działać to dograsz konkretną łatę. ;)

błagam, nie piszcie szukaj - jestem tam średnio przynajmniej 2 godz. dziennie !!! ???

Widać efekty. ;)

#232 Psiaczek

Psiaczek
  • 24 postów

Napisano 04 maja 2008 - 20:55

a odpowie ktos na moje wczesniejsze pytania?:(

#233 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 maja 2008 - 21:11

Pytasz jak zainstalować iLiberty 1.3 - jak każdy inny program. Jeśli czujesz, że nie będziesz umiał się połapać w nowych opcjach, to korzystaj z wersji 1.2 i postępuj krok po kroku wg tutoriala. ;)

#234 Psiaczek

Psiaczek
  • 24 postów

Napisano 04 maja 2008 - 21:13

ale o to chodzi ze ja bym wolal nowsza wersje :(

#235 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 maja 2008 - 13:41

Ale nie ma różnicy jeśli chodzi o proces odblokowania - nowsza wersja nie odblokuje lepiej, czy bardziej. Jeśli masz się gubić w 1.3 to rób krok po kroku w 1.2. ;)

#236 alladyn21

alladyn21
  • 1 207 postów

Napisano 05 maja 2008 - 14:48

Panowie co sie stało z linkami do iLiberty+ ? zaden nie działa przynajmniej u mnie macie jakis linkt do tej nowej ?

#237 brattanek

brattanek
  • 28 postów

Napisano 05 maja 2008 - 14:53

Panowie co sie stało z linkami do iLiberty+ ? zaden nie działa przynajmniej u mnie macie jakis linkt do tej nowej ?

Search Results for "iLibertySetup_1.3.0.113.exe" (Windows; Sorted by Title; Page 1) - FindFiles.com

#238 alladyn21

alladyn21
  • 1 207 postów

Napisano 05 maja 2008 - 14:55

dzieki :)

#239 bikej

bikej
  • 1 postów
  • SkądRadomsko

Napisano 06 maja 2008 - 09:36

Niestety 2 próby i obie zakończeone poraszką. Robiłem DOKŁADNIE jak opisuje powyzsza (1 post) instrukcja. Wszystko przebiega prawie że gładziudko.. lecąliterki i cyferki, urządzenie z 2-3 razy sie łączy z kompem w tym procesie (dzięk "ping" :) ) i na koncu.. pokazuje się dokładnie taki obrazek jak po pierwszym włączeniu kiedy urżadzenie było nowe - czyli podłaczenie do PC i wgranie nowego softu :( ZApomnialem napisac ze to iPod Touch 8GB kupiony 2 tygodnie temu w Angli

#240 koboos

koboos
  • 290 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 maja 2008 - 14:30

A czy Ty nie widzisz ze to jest dzial o iPhonie? Wydaje mi sie ze programy do odblokowywania iPhona nie zadzialaja na Touchu...

#241 bialy

bialy
  • 24 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 maja 2008 - 16:02

ej coś spieprzyłem przy odblokowaniu iphona możecie pomoc ?

http://www.myapple.p...obic-dalej.html

wstawilem to w zlym temacie zrobilem nowy w pomoc

http://www.myapple.p...html#post588212

#242 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 06 maja 2008 - 23:25

faktycznie może ktoś poprawić linki...

---- Dodano 07-05-2008 o godzinie 12:19 ----
skąd mogę pobrać samo oprogramowanie 1.1.4 do iPhone i czy można je wrzucić do iTunes?? i czy jest to bezpieczne w viście??
naprawdę szukam i szukam nie mogę znalezć :(

#243 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 maja 2008 - 13:26

Źle szukasz. ;) Jest nawet w pierwszym poście tematu o Pwnage (dział: Tutoriale). Tak więc całkiem niedaleko. :D

1.1.4 - Download.

A czy da się wrzucić do iTunes? Chyba nie, bynajmniej ja o czymś takim nie słyszałem. ;)

#244 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 07 maja 2008 - 21:09

fenks:) @Davvido co do wrzucenia to Itunes to chyba się powinno dać, bo po co innego by było do ściągnięcia osobno aby chyba nie robić za każdym razem przy resore, manewru z pobieraniem

#245 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 maja 2008 - 21:13

Jak w iTunes raz pobierzesz to już potem nie będziesz musiał. Ten pobrany soft w nim zostaje. Co do lokalizacji... Windows XP iPhone: C:\Documents and Settings\[username]\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Windows Vista iPhone: C:\Users\[username]\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates Mac OS X iPhone: ~/Library/iTunes/iPhone Software Updates

#246 koboos

koboos
  • 290 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 maja 2008 - 21:17

Kurde pytalem sie Ciebie chyba ze 3 razy o te lokalizacje i dopiero teraz odpowiedziales ;)

#247 acidbugs

acidbugs
  • 1 postów

Napisano 08 maja 2008 - 13:51

Witam,
[url]ftp://ftp.iphonefix.de/iLiberty[/url] - pod tym adresem znajduje się soft do pobrania.
Wcześniejsze linki nie działają - więc może komuś się przyda.
Pozdrawiam,
acidbugs

#248 ciochu

ciochu
  • 176 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 08 maja 2008 - 14:18

co z tych rzeczy muszę zaznaczyć w iliberty żeby zhackować Ipod Touch - jestem po dwóch próbach robiąc tak jak w totutrialu i już drugi restore musiałem robić update podczas trzeciej próby zauważyłem ze wali mi sie cały proces przy downgrade bootloader - pisze ze "Fail - abort in 10 sec." coś w tym stylu. kończy sie na tym ze cały proces jest zakończony a Ipod wyświetla tylko ekranik z wtyczką i płytka ... a itunes w zwykłym trybie go nie widzi. hm co robić aby zrobić hacka ?

#249 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 maja 2008 - 15:37

A wiesz czemu musiałeś robić Restore i dlaczego Ci nie wychodzi? Bo to dział iPhone, a nie iPod.

#250 ciochu

ciochu
  • 176 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 08 maja 2008 - 15:44

rozumiem ze to nie ten dział ale rozmowa o iliberty więc myślałem że dobrze trafiam. Musze robić chyba właśnie przez ten "fail" o którym pisze wyżej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych