Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[1.1.4] Pełne odblokowanie [iLiberty+] [Windows] [iPhone/iPod Touch]

• Please log in to reply
540 replies to this topic

#251 haslo

haslo
  • 9 posts

Posted 10 May 2008 - 21:05

Nie działa link do iliberty dla 1.14

#252 koboos

koboos
  • 290 posts
  • SkądŁódź

Posted 11 May 2008 - 02:39

Na ostatnich stronach tego tematu masz dzialajace linki. Poczytaj kilka postow wstecz.

#253 baska_o

baska_o
  • 1 posts

Posted 12 May 2008 - 15:07

bootloader 3.9/4.6

Witam,
Przymierzam sie do aktywacji/odblokowania IPhone'a z firmware'm 04.04.05_G. Chce uzyc ILiberty 1.3. Przejrzalam FAQi, ale wciaz nie mam 100% pewnosci, czy downgrade bootloadera do 3.9 jest zalecany/konieczny/nieodwracalny?
Prosze o wskazowki,
pzdr i dzieki za wszelkie info

Do przyklejenie. Dobra robota,szkoda ze tak pozno bo nieodwracalnie mam 3.9 ;). Dziaki Davvido

#254 Biepio

Biepio
  • 4 posts

Posted 12 May 2008 - 16:12

Witam dołączam sie do pytania, co z boot loderem 4.6 Trzeba robić downgrade. I jeszcze jedno, co myślicie o wkładce sim zamiast odblokowania

#255 monis

monis
  • 480 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 May 2008 - 16:16

Nieodwracalna zmiana BL następuje pu użyciu ZiPhone. iLiberty wgrywa fake BL 3.9 - dzięki temu masz obniżony BL, ale w razie potrzeby możesz powrócić do początkowego. Wkładka SIM?? nieee!! teraz odblokowanie jest banalnie proste, a z wkładką więcej problemów niż korzyści :)

#256 Biepio

Biepio
  • 4 posts

Posted 12 May 2008 - 17:53

Mam jeszcze jedno pytanie dlaczego iliberty uruchamia recovery mod ale nie wykrywa tego ?????? i cały czas musze system odzyskiwać

#257 koboos

koboos
  • 290 posts
  • SkądŁódź

Posted 12 May 2008 - 20:28

Mam jeszcze jedno pytanie dlaczego iliberty uruchamia recovery mod ale nie wykrywa tego ?????? i cały czas musze system odzyskiwać

A iTunes wlaczony?

A bootloader downgradujemy do 3.9 FakeBlank

#258 Biepio

Biepio
  • 4 posts

Posted 12 May 2008 - 23:05

Problem już rozwiązany iphone śmiga :D nie wiem czy to wina ituna była czy raczej mojej magistrali usb w laptopie

#259 denis

denis
  • 589 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 13 May 2008 - 16:30

czy przy tej metodzie musi być iTunes zainstalowany na komputerze z Vistą?

#260 goly

goly
  • 658 posts
  • Skądhell

Posted 13 May 2008 - 19:21

tak musi być przy viście

#261 janoo

janoo
  • 60 posts

Posted 14 May 2008 - 14:08

Założyłem oddzielny temat lecz został zamknięty a nadal problemu nie mogę naprawić, więc pisze tutaj. Mam nadzieje, że chociaż naprowadzicie mnie na dobrą drogę. Bo po samym restore powinienem sobie poradzić.
Problem jest następujący:

Po zrobionym update do wersji 1.1.4 (z wersji 1.1.2) przez iTunes, telefon przestał działać, tzn. po włączeniu go, pojawia się na chwilkę jabłuszko a następnie żółty trójkącik (z wykrzyknikiem w środku) i pod nim napis "Please connect to iTunes". i tak wyświetla się cały czas. gdy go wprowadzam w tryb restore i próbuje naprawić oprogramowanie (do 1.1.4) to wszystko jest OK do momentu "Oczekuje na iPhona..." czekam około 5-10min i NIC.Podczas tego procesu na ekranie iPhona jest jabłuszko i niżej obracające się kółeczko... próbowałem wersji iTune 7.5 i 7.4 ale problem jest taki sam. Meczę się z tym kilka ładnych godzin i nic :(
Błagam Was o pomoc.

PS. To jest link do mojego tematu który został zamknięty - LINK

#262 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 14 May 2008 - 14:47

Założyłem oddzielny temat lecz został zamknięty a nadal problemu nie mogę naprawić, więc pisze tutaj. Mam nadzieje, że chociaż naprowadzicie mnie na dobrą drogę. Bo po samym restore powinienem sobie poradzić.
Problem jest następujący:

Po zrobionym update do wersji 1.1.4 (z wersji 1.1.2) przez iTunes, telefon przestał działać, tzn. po włączeniu go, pojawia się na chwilkę jabłuszko a następnie żółty trójkącik (z wykrzyknikiem w środku) i pod nim napis "Please connect to iTunes". i tak wyświetla się cały czas. gdy go wprowadzam w tryb restore i próbuje naprawić oprogramowanie (do 1.1.4) to wszystko jest OK do momentu "Oczekuje na iPhona..." czekam około 5-10min i NIC.Podczas tego procesu na ekranie iPhona jest jabłuszko i niżej obracające się kółeczko... próbowałem wersji iTune 7.5 i 7.4 ale problem jest taki sam. Meczę się z tym kilka ładnych godzin i nic :(
Błagam Was o pomoc.

PS. To jest link do mojego tematu który został zamknięty - LINK

poczytaj linki które Ci daliśmy, w tematach jest krok po kroku jak odblokować iPhona

WYSTARCZY CHCIEĆ POCZYTAĆ

#263 janoo

janoo
  • 60 posts

Posted 14 May 2008 - 14:52

Mógłbyś mi pomóc na gg lub tutaj ? Pliss czytam już forum od kilku godzin i nic nie działa :( Chociaż napisz od czego mam zacząć. Daj mi jakąś wskazówkę od czego zacząć, jakim programem czy coś... to się nawet później nie odezwę :) A pomagać na forum na pewno zacznę :) Bardzo proszę :( Z tego co wyczytałem to najpierw musi być soft najlepiej 1.1.4 żeby zacząć odblokowywać iPhona programami takimi jak iLiberty itp. a ja własnie nie moge wgrać oprogramowania bo sie zawiesza na "oczekiwanie na iPhona"

#264 koboos

koboos
  • 290 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 May 2008 - 15:47

Wprowadz w tryb Recovery, pozniej w iLiberty wprowadz w tryb DFU (tlo w iphonie powinno sie zmienic na czerwone), i wtedy sprobuj Restore/Odtworz.

Lobo ale on sie nie pyta jak odblokowac, tylko jak mu wgrac poprawnie softa. ;)

#265 janoo

janoo
  • 60 posts

Posted 14 May 2008 - 15:59

iPhone za każdym razem gdy go właczem wchodzi w tryb recovery (wnioskuje po tym że po chwili od włączenia wyświetla się żółty rójkąt z napisem "connect to iTunes") Skorzystałem z twojej porady i faktycznie iPhone zmienił tło na czerwone lecz po włączeniu iTune cały ekran świeci na biało i gdy załączam recovery wyłącza się i włącza i pojawia się jabłuszko i kręcące się kółeczko na dole czyli to samo co wcześniej :( PS. w iTunes nadal jest napisane "Oczekuje na iPhone..."

#266 koboos

koboos
  • 290 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 May 2008 - 16:07

Mialem dokladnie ten sam problem. Tylko nie pamietam juz jak z niego wybrnalem. Ale chyba wgralem za pomoca Shift+Restore soft 1.1.2, i wtedy wlaczylem recovery, pozniej DFU i Restore. Zanim to zrobisz sprobuj go wprowadzic w "normalny" tryb recovery. T.j wylaczasz telefon Home+Sleep przez 10 sek, i po tym z wcisnietym Home wkladasz do docka. Pojawia Ci sie czarne/niebieskie tlo z kablem i plyta. Pozniej DFU i Restore normalnie.

#267 janoo

janoo
  • 60 posts

Posted 14 May 2008 - 16:27

Gostek z jakiegoś serwisu mi naisał: "oczekuje na iphone czyli baseband niedziała teraz może być milion rzeczy albo jest pełny jakiegoś złego oprogramowania albo bootloader jest zjebany albo jest nie ten co powinien by albo ktoś sie bawił w taką podmianę i zjebał albo.... mnóstwo tego jest.."

#268 koboos

koboos
  • 290 posts
  • SkądŁódź

Posted 14 May 2008 - 16:32

Zrobiles to co Ci napisalem? Albo sprobuj na innym kompie wejsc w ten tryb DFU, tak zeby pozniej nie przeskakiwal na bialy ekran.

#269 janoo

janoo
  • 60 posts

Posted 14 May 2008 - 16:41

nie da się się chyba tak. Mam na ekranie zółty trójkąt z napisem connect to iTunes na czerwonym tle a gdy włączam iTune to się robi calutki biały. Myślę że to wina baseband (tak ten fachowiec myśli) - pewnie jest "zwalony" i dlatego pisze ciągle przy recovery "Oczekuje na iPhone...". I trzeba zrobić jego reflash. Tylko niby jak ? :( PS. okazało się że iPhone nie ma wersji 1.1.2 bo przy tej wersji wyskakuje globus z kabelkiem więc w fonie musi być jakiś starszy soft.

#270 DonZxcv

DonZxcv
  • 14 posts

Posted 15 May 2008 - 22:39

mam taki problem i nie wiem jak go rozwiazac ;/

[URL=http://img59.imageshack.us/my.php?image=clipboard02nk0.jpg]Posted Image[/URL]

#271 mr-hammond

mr-hammond
  • 479 posts

Posted 16 May 2008 - 07:19

Nie moge pobrac ilibety czy ktos mógłby zamiescic na rapi , abo sebdspace ?

#272 goly

goly
  • 658 posts
  • Skądhell

Posted 16 May 2008 - 08:03

Nie moge pobrac ilibety czy ktos mógłby zamiescic na rapi , abo sebdspace ?

są działające linki stronę wcześniej czy dwie

#273 monis

monis
  • 480 posts
  • SkądPoznań

Posted 16 May 2008 - 08:06

Witam,
ftp://ftp.iphonefix.de/iLiberty - pod tym adresem znajduje się soft do pobrania.
Wcześniejsze linki nie działają - więc może komuś się przyda.
Pozdrawiam,
acidbugs

Pozdrawiam :)

#274 mr-hammond

mr-hammond
  • 479 posts

Posted 16 May 2008 - 08:12

Dzieki :)

#275 dany007

dany007
  • 4 posts
  • Skądedinburgh

Posted 16 May 2008 - 13:48

No to drugi raz podchodze do libertowania - poprzednim razem mialem jakis konflikt w kompie z itunes.. trzymajcie kciuki :]

---- Dodano 16-05-2008 o godzinie 14:00 ----
swoja droga ktos wie ile taka operacja moze trwac w 16gb? juz trzeci raz robie, a wszystko przez jakies domyslne ustawienia itunes. narazie trwa to 3 min i ciagle lataja biale literki..

---- Dodano 16-05-2008 o godzinie 14:03 ----
wyglada na to ze jest ok, ikonka instalera sie pojawila - dzieki wielkie :))) teraz pora posciagac jakies programiki :P fajnie by bylo by jakis pakiecik byl :P

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users