Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nie wiem jakiego kupic Maca

• Please log in to reply
108 replies to this topic

#76 Barti

Barti
  • 29 posts

Posted 10 April 2008 - 21:32

Wiesz , mam na mysli przede wszystkim dobrze zaopatrzony, z fachową obsługą która rzeczywiscie służy pomocą, słowem sklep przy którym pozostane ze wzgkedu na ludzi tam pracujacych nawet za cene troche droższego Maca

#77 freshman

freshman
  • 134 posts
  • SkądKrakow

Posted 10 April 2008 - 23:05

Powiem tak: to naprawde zależy na kogo trafisz. Jak trafisz na zajebistego goscia w iSpot, który zna sie na sprzecie milo Cie obsluzy to masz szczescie. Rownie dobrze możesz isc na drugi dzien i ten sam gosc moze miec zly humor i nie obsluzyc Cie z usmiechem na twarzy. Albo tez jego kupmel moze byc nie fajny i akurat na niego trafiles. tu naprawde nie ma regyly. Jak zalezy Ci na milej obsludze to idx do reseeler'a 2,3,4 razy i zapytaj o to i tamto i zobacz jak Cie opbsluza. Co wiecej to, ze dla mnie jakis gosc obsluguje mnie na 100% dla ciebie to bedzie 20 5 twoich oczekiwan, bo Ci sie cos w nim nie spodoba. Uwazam , ze sam powinienes sprawdzic gdzie obsluga Ci najlepiej odpowiada. Jeśli chodzi o zaopatrzenie to różnie bywa ... uwżam, ze on-line shopy sa najlepiej zaopatrzone.

#78 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 12 April 2008 - 02:55

Odnośnie pytania nr 2: nie chce taniej chce dobrą ! Możesz cos polecić ?

Z laserówek wpadły mi w oko:
HP Color LaserJet CP1210
Drukarka HP Color LaserJet seria 1600 opis - HP Małe i średnie firmy produkty
HP Color LaserJet seria CP1510 Małe i średnie firmy
Drukarka HP Color LaserJet seria 2600n opis - HP Małe i średnie firmy produkty

#79 TTymek

TTymek
  • 556 posts
  • SkądWrocław/Kępno

Posted 13 April 2008 - 00:25

nie bylo nic innego prócz HP?? ja tam polecam Canona tylko zalezy tez od zastosowan

#80 adammaczek

adammaczek
  • 57 posts
  • SkądPołudnie / K-ce

Posted 13 April 2008 - 09:16

od wczoraj na allegro pojawił się nowy sprzedawca, który sprowadza nowe jabłka prosto jak pisze " z Kalifronji " ...

Pisze "apple Store" ale żadnych zdjęć sprzętu bądź sklepu... fotki powstawiane z netu :/

Pisze,gdyż chce kupić Maka a jego oferta jest kusząca... akurat za takim się rozglądam ale chyba poczekam na pierwsze opinie klientów...

tutaj jest link
(CIACH) - nie podajemy linkow do nie swoich aukcji internetowych poza dzialami ,,Gielda,, i ,,Podrobki na Allegro,, - Blade__

Chciałbym poznać wasze opinie czy warto u tego użytkownika dokonać zakupu ? Czy zaufać ? :)

Budżet ograniczony do 4700zl a chęć zakupu maka rośnie z dnia na dzień :D

#81 pirat-ust

pirat-ust
  • 345 posts
  • SkądSłupsk

Posted 13 April 2008 - 12:59

jak chcesz to zaryzykuj - możesz się sądzić jak nie będzie tak a tak raczej będzie
ponieważ
ten mbp jest z starej seri więc nie prosto z Kalifirnii
jak nie prosto z kalifornii to mniej niż rok gwarancji
a i allegro jest od 18 lat więc chyba dzieciak takie błędy robi

#82 Barti

Barti
  • 29 posts

Posted 13 April 2008 - 15:41

Co do drukarki to potrzebuje jakis dobry kombajn - naprawde cos dobrego. Niestety jest zmuszony do zakupu kombajna ale jezli macie na oku jakies kombajny to bardzo prosze o podpowiedz. Co do sklepu to rzeczywiscie sprawdze sam, natomiast chodziło mnie tez o to czy kupujac w Ispocie bede miał u nich zagwarantowane wszelkie serwisy, porady itp.... pozdr B

#83 pirat-ust

pirat-ust
  • 345 posts
  • SkądSłupsk

Posted 13 April 2008 - 16:02

kombajn - to znaczy A3 czy laser czy co bo jak ja będę brał mbp to odrazu ze wszystkim i też interesuje mnie drukarka A3

#84 cizu

cizu
  • 943 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 April 2008 - 17:56

Mozna zrobic platnosc allegro :P

#85 Barti

Barti
  • 29 posts

Posted 13 April 2008 - 19:02

Kombajn - mam tu na mysli 3 w jednym, czyli drukarka, scaner i kopiarka. Drukarka atramentowa choc wolałbym laserową ale nie wiem czy sa takie kombajny ?

#86 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4943 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 14 April 2008 - 19:59

nie bylo nic innego prócz HP??

Tak się składa, że drukarki HP pasują stylistycznie do białego MacBooka.

Kombajn - mam tu na mysli 3 w jednym, czyli drukarka, scaner i kopiarka. Drukarka atramentowa choc wolałbym laserową ale nie wiem czy sa takie kombajny ?

Są, ale droższe i większe.

Porównanie cen - Drukarki Wielofunkcyjne laserowe Monochromatyczna cena
Porównanie cen - Drukarki Wielofunkcyjne laserowe Kolorowa cena

#87 macach

macach
  • 3 posts
  • SkądKraków

Posted 14 April 2008 - 21:30

Zerkaj częściej do słownika ortograficznego, albo najpierw pisz w edytorze tekstu (pokazuje błędy), a potem kopiuj na forum.

#88 pirat-ust

pirat-ust
  • 345 posts
  • SkądSłupsk

Posted 14 April 2008 - 21:46

hehe ty specjalnie zarejestrowałeś się na forum aby napisać o błedach śmieszne - dobry jesteś nigdy niewpadłbym na takie wejście;)

#89 Barti

Barti
  • 29 posts

Posted 14 April 2008 - 21:46

Dzieki rzymianin - troche te laserowe duże także pozostane przy atramentowych. mam na oku HP PS-C 6280 - ktos cos powie o tej drukarce ? Pozdr B

#90 cza_gda

cza_gda
  • 430 posts
  • Skądgdansk

Posted 14 April 2008 - 22:36

haha macach napisal do mnie wiadomosc ze bledy popelniam , ja tu sie tak zbytnio starac nie bede mam nadzieje ze brak polskich znakow wam tak bardzo nie przeszkadza ale ten macach to jakis dziwny :lol: humanista nam się znalazl dajcie mu moda i niech poprawia

#91 TTymek

TTymek
  • 556 posts
  • SkądWrocław/Kępno

Posted 15 April 2008 - 22:00

Tak się składa, że drukarki HP pasują stylistycznie do białego MacBooka.

A moja kupa pasuje stylistycznie do czarnego MB.:lol:

#92 mysilverR1

mysilverR1
  • 73 posts

Posted 21 April 2008 - 21:21

powtorze sie jeszcze raz, aby sie upewnic czy dobrze robie... ---------------- CS3 + flash + windows na bootcampie dla paru aplikacji typu visual studio 2005 + swishmax... i ozcywiscie biore sie za sdk dla iphone jak ogarne pare zaleglych tematow. ---------------------------------------------------------- za cene pro mam macbooka z w miare dobrym monitorem... :/ prosze o szybka dobra rade, dziekuje za poprzednia ale dalej nie potrafie sobie uzmyslowic dlaczego mam zaplacic 800$ wiecej za "teoretycznie" nie co szybszego macbooka pro (2.4ghz penryn 2gb / 200gb/ nvidia 256ram) niz zwykly macbook z 2.4ghz 2gb ram, 160gb i radeonem... 800$ to duzo, bardzo duzo, ale czy uwzgledniajac moje wymagania co do sprzetu, naprawde odczuje kosmiczna roznice pomiedzy nowym macbookiem a macbookiem pro? prosze o rade, musze dzis lub jutro juz ostatecznie kupic. z gory dzieki!

#93 Barti

Barti
  • 29 posts

Posted 21 April 2008 - 21:30

Ja także mam pytanie: czy jest mozliwość przeniesienia całej poczty z Outlook'a do tego typu programu w Macu ? B

#94 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 April 2008 - 21:51

Makbook nie ma radeona, tylko Intel GMA X3100 (najnowsze)

płacisz więcej za:
większą matrycę
aluminiową obudowę która jest trwalsza
lepszą grafikę
lepszy procesor

w końcu się przekopałem przez wątek i znalazłem do czego ci ten komp potrzebny ;)

pytanie jeszcze tylko do czego dokładnie ci Photoshop?

barti: jest, trzeba tylko poguglać ;) na szybko: Mail.app - Importing from Outlook and Outlook Express, do tego macosxhints.com - Move PC Outlook email to Mail.app

jeżeli maile ci siedzą na jakiejś skrzynce w necie (GMail np.) - to nie ma problemu, ale jeżeli chcesz przenosić, to wątpię, żeby gdzieś tam siedziały

#95 mysilverR1

mysilverR1
  • 73 posts

Posted 21 April 2008 - 22:21

chce sie zajac powazniej webdeveloperka ale bardziej w strone flash-a to prywatnie bardziej hobbistycznie. do tego sdk dla iphone-a, a w miedzy czasie dla pracy potrzebuje windy + visual studio. w ogole nie gram, wieze ze jakies prywatne filmy w zupelnosci na macbook dam rade zlozyc :) kurcze, nie wiem czy warto dokladac te 800$, z jednej strony sprzet na dobre 2-3lata wystarczy, ale za 800$ mam dobry monitor do macbooka ;) jeszcze raz dzieki za rady

#96 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 April 2008 - 16:31

jeżeli ten PS to jest w celach grafiki na www to macbook starczy, a przynajmniej powinien (ja się też w to trochę bawię i mi miniak starcza ;]), nie wiem jak do flasha, ale pewnie podobnie do takich zastosowań (głównie programowanie jak widzę) wydaje mi się, że MacBook wystarczy spokojnie, tym bardziej jeżeli ci szkoda wydawać dodatkowe 800$ ;)

#97 lukas

lukas
  • 565 posts
  • SkądKTW

Posted 22 April 2008 - 17:27

Na początek bardzo polecam stardardowego MacBook'a oraz MacBook'a Pro.

#98 dudi

dudi
  • 337 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 April 2008 - 18:09

Na początek bardzo polecam stardardowego MacBook'a oraz MacBook'a Pro.

czyli 2 na raz?:P

#99 mysilverR1

mysilverR1
  • 73 posts

Posted 22 April 2008 - 20:45

hehe za 2 na raz mialbym yyyyy mac pro:) ok dzieki, dzisiaj kupuje... moze jednak MBpro ;)

#100 Barti

Barti
  • 29 posts

Posted 22 April 2008 - 21:34

dzieki Roberto za link :) Pozdro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users