Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie wiem jakiego kupic Maca

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

#101 Mezar

Mezar
  • 33 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 kwietnia 2008 - 14:58

Witam Serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem na tym forum. System Mac bardzo mi się podoba, ale mam kilka wątpliwości. Jestem osobą niepełnosprawną nie piszącą ręcznie piszę tylko i wyłącznie na komputerze, także w szkole. Moje wątpliwości polegają na tym, że: 1. nie wiem czy na macu będe w stanie szybko notować matematykę (Chodzi głównie o takie rzeczy jak np pierwiastek czy równania matematyczne). Jeżeli tak to jakim programem? 2. Czy instalowanie windos obok Mac OŚ X jest trudnę 3. Troche z innej beczki. Gdzie mogę znaleźć jakieś poradniki o Macu, aby dalej wzbogacać swoją wiedzę i Mieć łatwijszy start?

#102 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 24 kwietnia 2008 - 00:36

Witam Serdecznie.
Jestem nowym użytkownikiem na tym forum. System Mac bardzo mi się podoba, ale mam kilka wątpliwości.
Jestem osobą niepełnosprawną nie piszącą ręcznie piszę tylko i wyłącznie na komputerze, także w szkole.
Moje wątpliwości polegają na tym, że:
1. nie wiem czy na macu będe w stanie szybko notować matematykę (Chodzi głównie o takie rzeczy jak np pierwiastek czy równania matematyczne). Jeżeli tak to jakim programem?
2. Czy instalowanie windos obok Mac OŚ X jest trudnę
3. Troche z innej beczki. Gdzie mogę znaleźć jakieś poradniki o Macu, aby dalej wzbogacać swoją wiedzę i Mieć łatwijszy start?

Mój pierwszy Mac

#103 edi15ta@gazeta.pl

edi15ta@gazeta.pl
  • 312 postów

Napisano 24 kwietnia 2008 - 09:42

Witam Serdecznie.
Jestem nowym użytkownikiem na tym forum. System Mac bardzo mi się podoba, ale mam kilka wątpliwości.
Jestem osobą niepełnosprawną nie piszącą ręcznie piszę tylko i wyłącznie na komputerze, także w szkole.
Moje wątpliwości polegają na tym, że:
1. nie wiem czy na macu będe w stanie szybko notować matematykę (Chodzi głównie o takie rzeczy jak np pierwiastek czy równania matematyczne). Jeżeli tak to jakim programem?
2. Czy instalowanie windos obok Mac OŚ X jest trudnę
3. Troche z innej beczki. Gdzie mogę znaleźć jakieś poradniki o Macu, aby dalej wzbogacać swoją wiedzę i Mieć łatwijszy start?

Jesli chodzi o rownania to zapoznaj sie z LaTeX, w tym sie naprawde szybko pisze rownania.

#104 Mezar

Mezar
  • 33 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 kwietnia 2008 - 18:53

Dziękuje za pomoc

#105 Barti

Barti
  • 29 postów

Napisano 26 kwietnia 2008 - 13:41

Widze że temat zbliza sie ku końcowi, choć co jakis czas ktos cos dopisuje. Ja z mojej strony bardzo serdecznie dziekuje wszystkim za ogromną fachową pomoc - porównuje ją do działania Maca - 100% profesionall !!! Dziekuje B

#106 jw_amigowiec

jw_amigowiec
  • 294 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 27 kwietnia 2008 - 20:58

Rozbawilo mnie tylko to magiczne odliczanie podatkow, szkoda, ze tak to tylko w bajkach ;).

#107 Mezar

Mezar
  • 33 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 kwietnia 2008 - 20:11

A ja mam jeszcze jedno pytanie. Na macu można bez problemu zainstalować Windowsa vistę lub xp. Ale podobno nie da się odpalić na tak zainstalowanym windowsi nie da rady uruchomić żadnej gry bez zacinania, Co wy o tym sąszicie? Jestem tego ciekaw ponieważ, bardzo chętnie miałbym windowsa obok maca. Mac do szybkiej i przyjemnej pracy, a windows do rozrywki(gier). Tylko czy tak da się zrobić?

#108 pirat-ust

pirat-ust
  • 345 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 28 kwietnia 2008 - 22:14

słyszłeś coś taakiego - MacBook Pro - najlepszy notebook dla Windows Vista./ -oby nie lepszy dla visty niż dla OSxa

#109 Mezar

Mezar
  • 33 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 kwietnia 2008 - 22:58

słyszłeś coś taakiego - MacBook Pro - najlepszy notebook dla Windows Vista./
-oby nie lepszy dla visty niż dla OSxa

Dzięki wielkie. Musze przyznać, że i tak, chce kupić MacBook Pro z powodu większego ekranu. Ale póki co to tylko marzenie :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych