Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

SwirlyMMS - wysyłanie MMS

• Please log in to reply
1077 replies to this topic

#751 quzo

quzo
  • 1239 posts
  • Skądwawa

Posted 21 September 2008 - 10:24

Da się jakoś ominąć płatną licencję?

#752 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 21 September 2008 - 10:27

rsnasa czy da sie ominac platna licencje ? Pewnie !

Wystarczy zaplacic te 8$, co jest warte mniej niz dwie paczki fajek (np. Marlboro).

Czy to az taki koszt ? Czy zwyczajnie i z przyzwyczajenia musimy wszystko co jest platne traktowac jako nasza szkode ? A to Windows za drogi (zrob wlasny OS), a to program platny (zmien na darmowy, lub wymysl wlasny) ... nie stac cie ? nie korzystaj.
Na przykladzie fajek, moj brat nauczyl mnie "nauczyles sie palic ? naucz sie kupowac".

Kupuja ludzie telefony za kilka jak nie kilkanascie stow i kombinuja jak nie zaplacic 16 zl za program... BAN z miejsca dla nauczki byc powinien.

#753 wjk

wjk
  • 10 posts

Posted 21 September 2008 - 10:28

wjk podaj reszte ustawien w erze, bo mecze mnostwo ustawien i nic, moge tylko odbierac.

Mam ere na abonament (taktak ma pewnie inne ustawienia).

Zanim cos zrobisz music dac 'get demo' z ekranu, ktory sie pojawia po wcisnieciu i

Moje ustawienia:

Era
- MMSC: mms.era.pl/servlets/mms
- Proxy: 213.158.194.226:8080
- APN: eramms
- Username: eramms
- Password: eramms

image sieze: medium
userAgent: iPhone

No i dziala ;)

#754 rsnasa

rsnasa
  • 47 posts

Posted 21 September 2008 - 11:26

rsnasa czy da sie ominac platna licencje ? Pewnie !

Wystarczy zaplacic te 8$, co jest warte mniej niz dwie paczki fajek (np. Marlboro).

Czy to az taki koszt ? Czy zwyczajnie i z przyzwyczajenia musimy wszystko co jest platne traktowac jako nasza szkode ? A to Windows za drogi (zrob wlasny OS), a to program platny (zmien na darmowy, lub wymysl wlasny) ... nie stac cie ? nie korzystaj.
Na przykladzie fajek, moj brat nauczyl mnie "nauczyles sie palic ? naucz sie kupowac".

Kupuja ludzie telefony za kilka jak nie kilkanascie stow i kombinuja jak nie zaplacic 16 zl za program... BAN z miejsca dla nauczki byc powinien.

Ominąć płatną licencję wyklucza z logicznego punktu widzenia zapłacenie 8$ uczyli myśleć w szkole?:D
Btw. oczywiście, że 8$ nie jest aż taki kosztem 16,71 (przy obecnym kursie dolara), ale nie pomyślałeś, że nie każdy ma dostęp do kart kredytowych?

Masz rację kupują ludzie telefony za kilka jak nie kilkanaście stów... A czy nie podstawą w telefonii komórkowej conajmniej od 3 lat jest możliwość przesyłania i zarządzania MMS'ami? Czy nie czujesz się okradziony przez Twórców iPhone o te 8$, że nie dostałeś tego w pakiecie podstawowym, że mimo tak zaawansowanej technologi jaką tworzy apple i przy takich obrotach tak czy siak ściągną z ciebie te 8$ za to co powinno ci się należeć pod OBECNĄ definicją telefonu komórkowego (połączenia wychodzące, przychodzące, sms, mms)?

Najlepiej ocenić i wydać wyrok nie znając sytuacji nieprawdaż:> Ty się bulwersujesz o 8$, które i tak nie wspomoże gospodarki rozwojowej naszego kraju, więc o co kaman?:>
Należysz do ludzi pokroju Wojewódzkiego ;) Gratz.

#755 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 21 September 2008 - 11:40

Zanim cokolwiek kupie, zwyczajnie czytam dokladnie o produkcie. Wiedzialem ze iPhone nie ma m.in. MMS'ow. Poczulbym sie oszukany przez Apple, gdyby napisali ze MMS'y sa, a rzeczywistosc bylaby inna. Kupujac iPhone'a wiadome bylo, ze potrzebna jest do niego karta kredytowa... wiec zwyczajnie kupujac ten telefon oszukales sam siebie. iPhone zostal wymyslony na rynek Amerykanski, nie Europejski, tutaj zostal tylko zaadaptowany. P.S. Piszac, pominac = kupic, bylo ironiczne. Czytanie ze zrozumieniem sie klania :)

#756 rsnasa

rsnasa
  • 47 posts

Posted 21 September 2008 - 11:57

A czy ja gdziekolwiek napisałem, że kupiłem ten telefon? ;) Twoim zdaniem potrzebna? Przecież został zaadaptowany na potrzeby rynku Europejskiego, czyli logicznie rzecz biorąc powinna zostać udostępniona możliwość obciążenia rachunku operatora świadczącego usługi użytkownikowi jak w przypadku różnych usług (wiec nie wiem czy do końca jest to takie oczywiste = świadomość o potrzebie karty kredytowej). Masz MP3 na komputerze :> Wszystkie zakupiłeś przez sklepy internetowe, lub pochodzą z oryginalnych płyt?:) Robi się bezsensowna dyskusja z odbijaniem piłeczki, co zresztą jest niezgodne z regulaminem forum: 'Zachowaj poziom. Mimo, że nie będziemy oceniać Twoich poglądów, musisz umieć podawać je w cywilizowany i kulturalny sposób. Jeśli zamierzasz z kimś wodzić się za nos, rób to poprzez Wiadomości Prywatne , komunikator lub e-mail.' Wystarczyło odpisać: nie - nie ma takiej możliwości ponieważ jedynym sposobem jest transakcja poprzez kartę kredytową, dzięki czemu następuje wtedy aktywacja programu lub tak - jest taka możliwość, ale niestety jest to wbrew etyce handlowej i nikt na forum nie napisze tego sposobu lub całkowicie zignorować mój post prawda, że od razu inaczej wygląda? ;)

#757 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 21 September 2008 - 12:13

OT Moze zaskocze Cie, ale mam ponad 600 plyt a do tego wszystkie sa oryginalne, co za tym idzie robienie z nich mp3 na uzytek wlasny jest legalne :) Zaadaptowany, czyli wbili jezyki, dodali kilka opcji operatora i tyle w temacie. iPhone nie jest kazdym innym telefonem to bylo wiadome od poczatku. Nie wiem skad te zaskoczenie ? Dodatkowo do pelnej jego obslugi jest potrzebny iTunes... niemal kombajn multimedialny - ktory pozwala zakupic to i owo, ale nie za darmo a przy uzyciu kart kredytowych zgodnie z zasadami jakie sobie wymyslila firma Apple. Koniec OT Mysle ze dalsza dyskusja na ten temat nie ma wiekszego sensu. Kazdy z nas ma swoje poglady, a takze sumienie.

#758 macnow

macnow
  • 233 posts
  • SkądGdańsk/Wrocław

Posted 21 September 2008 - 12:53

Jeśli ktoś chce kupić ten program, a nie ma karty to zawsze można się dogadać, dla chcącego nic trudnego :)

#759 tobel

tobel
  • 238 posts

Posted 21 September 2008 - 15:16

Ludziska podajcie dobre ustawienia dla orange i play, już mnie szlag trafia. Ustawienia z pierwszej strony nie dzialaja. EDIT: Teraz dla odmiany, wywala mi błąd: Service Denied

#760 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 21 September 2008 - 15:37

Dla orange na 100% sa poprawne, sprawdz czy nie skonczylo sie demo

#761 tobel

tobel
  • 238 posts

Posted 21 September 2008 - 15:42

License valid..., jestes pewien że masz dokładnie te same ustawienia co na pierwszej stronie?? Usuwałeś zera??

#762 loon

loon
  • 173 posts
  • SkądLubon, Poland

Posted 21 September 2008 - 15:54

Ludziska podajcie dobre ustawienia dla orange i play, już mnie szlag trafia. Ustawienia z pierwszej strony nie dzialaja.

EDIT:

Teraz dla odmiany, wywala mi błąd: Service Denied

A masz wlaczony edge w bossprefs a jezeli tak to poprawne ustawienia sieci ? Ustawienia/ogolne/siec/dane przez siec komorkowa i 3x internet

#763 tobel

tobel
  • 238 posts

Posted 21 September 2008 - 16:01

Tak, razem z ustawieniami

#764 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 21 September 2008 - 16:06

Czy po instalacji SwirlyMMS robiles restart iP ? Jesli chodzi o Orange, niczego nie usuwalem, wpisalem co jest na pierwszej stronie i dziala w obie strony. W ustawieniach EDGE mam 3x x, a w BossPrefs wlaczone EDGE

#765 tobel

tobel
  • 238 posts

Posted 21 September 2008 - 16:20

Restart robi się z automatu po instalacji. Masz wpisane 3x "x"?????

#766 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 21 September 2008 - 17:08

tobel w ustawieniach EDGE mam 3x literke "x"
Natomiast w ustawieniach SwirlyMMS, mam 3x mms

#767 tomgru

tomgru
  • 127 posts
  • SkądOświęcim :")

Posted 21 September 2008 - 20:10

app kupiona...kasa nieduża, a frajda z wysyłania "głupich=fajnych" mms bezcenna...!!! nie wspomnę o minach odbiorców...!!!

#768 tobel

tobel
  • 238 posts

Posted 22 September 2008 - 06:56

Dobra działa, lama ze mnie total. Przed wysyłaniem mms-a nie looknąłem na stan konta prepaid.... Chyba więcej mówić nie muszę. Wielkie dzięki za chęć pomocy panowie!!

#769 dario321

dario321
  • 711 posts
  • Skądok.Radom

Posted 22 September 2008 - 07:06

czy moglby ktos napisac jakie sa wlasciwe ustawienia dla sieci Plus??

#770 badger6

badger6
  • 18 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 September 2008 - 12:13

czy moglby ktos napisac jakie sa wlasciwe ustawienia dla sieci Plus??

Takie jak w pierwszym poście tego wątku, działa bez problemu.

#771 fuzzyland

fuzzyland
  • 193 posts

Posted 22 September 2008 - 12:46

Mam ere na abonament (taktak ma pewnie inne ustawienia).

Zanim cos zrobisz music dac 'get demo' z ekranu, ktory sie pojawia po wcisnieciu i

Moje ustawienia:

Era
- MMSC: mms.era.pl/servlets/mms
- Proxy: 213.158.194.226:8080
- APN: eramms
- Username: eramms
- Password: eramms

image sieze: medium
userAgent: iPhone

No i dziala ;)

U mnie tez te ustawienia dzialaja, problem jednak w tym, ze Era (mam TakTaka) nalicza mi dodatkowe oplaty za transmisje pakietowa: czyli jak wysylam MMSa to place 40gr za MMSa i 2x72gr za przeslane dane! Podobnie z odbieraniem MMSa, nalicza 2x72gr!
Soft 2.1 iP pierwszej generacji.

#772 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 September 2008 - 16:28

orientuje sie ktoś co wpisac jak mam PLAY ?

#773 MarcinWAWA

MarcinWAWA
  • 4 posts

Posted 22 September 2008 - 19:10

Niestety w PLUS jak dziala Swirly to nie dziala mail, internet i inne aplikacje korzystajace z Edge :-(

#774 skubielec

skubielec
  • 104 posts
  • SkądChoszczno

Posted 22 September 2008 - 19:45

Niestety w PLUS jak dziala Swirly to nie dziala mail, internet i inne aplikacje korzystajace z Edge :-(

Niestety ale jesteś w błędzie .... ja jestem w PLUS. Działa mi SwirlyMMS oraz mail (3 konta pocztowe) a także internet.

#775 wjk

wjk
  • 10 posts

Posted 22 September 2008 - 22:43

U mnie tez te ustawienia dzialaja, problem jednak w tym, ze Era (mam TakTaka) nalicza mi dodatkowe oplaty za transmisje pakietowa: czyli jak wysylam MMSa to place 40gr za MMSa i 2x72gr za przeslane dane! Podobnie z odbieraniem MMSa, nalicza 2x72gr!
Soft 2.1 iP pierwszej generacji.

Dziwne, u mnie dziala ok (mam abonament).

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users