Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

SwirlyMMS - wysyłanie MMS

• Please log in to reply
1077 replies to this topic

#726 skubielec

skubielec
  • 104 posts
  • SkądChoszczno

Posted 18 September 2008 - 06:14

Aha, zapomniałem dodać w sumie najwazniejszego, ajeżeli nie najwazniejszego to bardzo ważnego i zaskakująco miłego :) Po instalacji Swirly samo sprawdziło licencje i ku mojemu zdziwieniu nie musiałem nic płacić :) Dawniej kupiłem starą wersję na sofcie 1.1.4 i teraz jakoś to zapamietało, chyba po IMEI telefony bo jak inaczej ? Niemniej bardzo miła sprawa ze strony producenta softu, nie trzeba płacić drugi raz ...

#727 devlin108

devlin108
  • 280 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 September 2008 - 06:54

devlin108 wcisnij literke "i" w lewym dolnym rogu, napisz jaka masz informacje pod tekstem o produkcie SwirlyMMS.

Czy pozostalo Ci jeszcze kilka dni uzytkowania, skonczyl sie okres demo (No valid license - kolor czerwony), czy tez zielony License valid ?

Właśnie sprawdziłem i jest No valid license :? Nie zwróciłem na to uwagi wcześniej, bo nigdy wcześniej nie instalowałem SwirlyMMS a podobno mam 14 dni wersji demo... Czyli nie mam jednak tych dwóch tygodni na testy? :/

#728 Dusiek

Dusiek
  • 541 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 September 2008 - 07:16

Masz 14 dni. Musisz tylko pobrać licencję. 14 dni liczy się od jej pobrania.

#729 devlin108

devlin108
  • 280 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 September 2008 - 07:44

Masz 14 dni. Musisz tylko pobrać licencję. 14 dni liczy się od jej pobrania.

Ale lama ze mnie....

Dzieki :]

#730 nib187

nib187
  • 90 posts
  • SkądPoznań

Posted 19 September 2008 - 22:07

... Sorry za OT, ale tak sobie przeglądam ten temat i dochodzę do wniosku, ludzie wyśmiewają WM, że to dla takich co sobie lubią pogrzebać w rejestrze, a tu co się dzieje? Hipokryzja... Nie żebym był jakimś wrogiem iP, zamierzam go zresztą nabyć.

#731 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 19 September 2008 - 23:25

Hmmm... udaje się wam wysłać MMS'a w sieci Orange z domyślnym ustawieniem jakości: Medium ? Bo u mnie przechodzi tylko w Niskiej... Czy to zależy od wielkości załączonego obrazka? Ale przecież program powinien sam sobie przekonwertować go do stosownego rozmiaru. Będę wdzięczny za opinie ludzi mms'ujących w Orange.

#732 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 20 September 2008 - 07:49

Piotrex, MMS'y wysylam do Orange i otrzymuje z tej sieci. Jeszcze ani razu nie dostalem MMS'a w malej rozdzielczosci.
W iP w Orange mam ustawione Medium i takie MMS'y dostaje na iP w ERZE. Z Nokii tez dostaje normalne.

#733 maciejwilu

maciejwilu
  • 654 posts

Posted 20 September 2008 - 08:45

Czy może ktos wie kiedy będzie mozna wysłać MMMsa z 3G?

#734 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 20 September 2008 - 09:05

maciejwilu, jak zainstalujesz SwirlyMMS, to bedziesz mogl wysylac MMS'y ze swojego 3G :)
Oczywiscie telefon musi byc JB, na chwile obecna SwirlyMMS jest dostepne jedynie przez Cydie

UPDATE

Nie wiem skad sa te pytania, przeciez mozna wszystko sprawdzic u zrodla

#735 SpeederGT

SpeederGT
  • 1 posts

Posted 20 September 2008 - 15:03

czy ktos moze pomoc i napisac jak skonfigurowac mms w SwirlyMMS dla sieci heyah?? jak skonfigurowac gprs edge itd

#736 prozac

prozac
  • 100 posts

Posted 20 September 2008 - 15:15

Hmmm, wydaje mi sie ze ten program nie jest jeszcze zbyt dopracowany ;/ Nie macie wrazenia ze Swirly nie potrafi odebrac wiadomosci jesli jest sie polaczonym z WiFi? A poza tym trzeba wejsc do niego zeby wogole raczyl pobrac informacje ze sie dostalo mms'a...

#737 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 20 September 2008 - 15:34

Hmmm, wydaje mi sie ze ten program nie jest jeszcze zbyt dopracowany ;/ Nie macie wrazenia ze Swirly nie potrafi odebrac wiadomosci jesli jest sie polaczonym z WiFi? A poza tym trzeba wejsc do niego zeby wogole raczyl pobrac informacje ze sie dostalo mms'a...

jest dopracowany, mms nie dostajesz z internetu tylko przez operatora wiec NIGDY przez WiFi go nie odbierzesz

#738 prozac

prozac
  • 100 posts

Posted 20 September 2008 - 15:50

Oczywiscie ze tak, wiem to. Lecz połączenie EDGE tez jest aktywne... Chyba, ze iP nie potrafi miec razem uruchomionego WiFi oraz EDGE lub 3G.

#739 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 20 September 2008 - 15:51

potrafi bo ja mam cały czas aktywne edge i WiFi i mi normalnie odbiera MMSy :)

#740 prozac

prozac
  • 100 posts

Posted 20 September 2008 - 16:01

Hmm, to dziwne ze u mnie to nie dziala :) bede jeszcze probowal

#741 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 20 September 2008 - 18:12

Ja mam wlaczone WiFi, wylaczone EDGE, a MMS'y spadaja... jeszcze inna kombinacja :) Mozna odwazyc sie na stwierdzenie, ze MMS'y nie maja nic wspolnego z EDGE, ani tym bardziej z WiFi.

#742 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 September 2008 - 18:16

Mają - z EDGE. Bez niego, owszem - powie Ci, że doszedł MMS, ale już go nie pobierzesz - musisz uaktywnić EDGE. :)

#743 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 20 September 2008 - 18:18

Davvido ale ja w ustawieniach EDGE mam w przypadku ERY wpisane:

APN: erainterne
Uzytkownik: erainterne
Haslo:erainterne

kiedy potrzebuje internetu, dopisuje po literce "t" i dziala. MMS'y schodza niezaleznie od tego czy mam dopisana te literke czy nie, a w ustawieniach MMS'ow, mam wpisane

APN: eramms
Username: eramms
Password: eramms

W ORANGE mam wpisane w ustawieniach EDGE

APN: x
Uzytkownik: x
Haslo: x

Ciekawe, a jednak dziala :)

MMS to transmisja danych, jednak niezalezna od ustawien EDGE, stad moje stwierdzenie ze nie maja nic wspolnego z EDGE majac na mysli - ustawien w iP

#744 amor2000

amor2000
  • 2 posts

Posted 20 September 2008 - 20:15

mam pytanie do ciebie jak bys mogl sie odezwac na gg 5977057

#745 wjk

wjk
  • 10 posts

Posted 20 September 2008 - 21:53

Meczylem sie ostatnio troche z wysylaniem mmsow. Zaczely dzialac dopiero jak dalem APN, login i haslo: eramms. Troche mnie zmylil pierwszy post ;) Nie wiem, czy tylko mi tak dziala, czy wszystkim... ale moze warto tam wrzucic info o 'eramms'

#746 lopa23

lopa23
  • 2 posts

Posted 20 September 2008 - 22:50

wjk podaj reszte ustawien w erze, bo mecze mnostwo ustawien i nic, moge tylko odbierac.

#747 5150

5150
  • 19 posts
  • SkądWarszawa-N.Y.

Posted 20 September 2008 - 23:19

Mają - z EDGE. Bez niego, owszem - powie Ci, że doszedł MMS, ale już go nie pobierzesz - musisz uaktywnić EDGE. :)

Davvido nie prawda mam wyłączone EDGE u operatora(ponieważ w Polsce są chore ceny za takie usługi ) i na pewno nie mam internetu, ale gdy w tel włoncze EDGE i 3g(BossPrefs), SwirlyMMS 1.2 wysyła i odbiera mms :) aha i to bez Wifi !!! dodam też że safari itp nie działają poniewasz nie mam subskrypcji do usługi transmisji danych.Po wysłaniu i odebraniu kilkunastu mmsów zadzwoniłem do operatora i sprawdziłem ile pobrałem i wysłałem pakietów danych ? "0,ponieważ ma pan wyłączony internet "
sim Era ip 3g 2.1 Pozdrawiam.... aha zapytałem też na BOA ile wysłałem mmsów powiedziano mi że też 0....wiec o co chodzi

#748 pawel319

pawel319
  • 158 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 September 2008 - 01:28

Davvido nie prawda mam wyłączone EDGE u operatora i na pewno nie mam internetu, ale gdy w tel włoncze EDGE i 3g(BossPrefs), SwirlyMMS 1.2 wysyła i odbiera mms :) aha i to bez Wifi !!! dodam też że safari itp nie działają poniewasz nie mam subskrypcji do usługi transmisji danych.Po wysłaniu i odebraniu kilkunastu mmsów zadzwoniłem do operatora i sprawdziłem ile pobrałem i wysłałem pakietów danych ? "0,ponieważ ma pan wyłączony internet "
sim Era ip 3g 2.1 Pozdrawiam.... aha zapytałem też na BOA ile wysłałem mmsów powiedziano mi że też 0....wiec o co chodzi

nie masz wyłączonego edge (pakietową transmisję danych) tylko masz wyłączone określone punkty dostępu na swoim koncie abonenckim. W tym przypadku erainternet i erawap (chyba takie są w erze). Transmisja MMSów odbywa się przez gprs/edge/3g przez określony, specjalnie dla tego stworzony przez operatora punkt dostępowy (w erze - eramms). W BOKu dobrze Ci powiedzieli że przesłałeś 0 bajtów danych bo dane przesłane przez punkt dostępowy do mmsów nie są liczone do żadnych statystyk.

MMSów nie można przesłać ani przez WiFI, ani przez "internet" z którego korzysta iPhone do normalnej komunikacji, dlatego specjalnie trzeba konfigurować SwirlyMMS aby korzystał z innego niż internetowy punkt dostępowy. I oczywiście musi być włączona usługa pakietowej transmisji danych - standardowo włączona na każdym numerze.

#749 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 21 September 2008 - 08:47

wjk, MMS'y w erze chodza na dwoch ustawieniach, zarowno 3x internet, jak i 3x eramms

5150, czyli wlaczasz w BossPrefs Internet EDGE lub 3G, nastepnie odpalasz SwirlyMMS ?!?
Jesli nie masz wykupionego i odpalonego pakietu danych u operatora to sie nigdzie nie polaczysz, ale MMS'y dalej beda chodzily.
pawel319 napisal to najbardziej przejzyscie jak sie da :)

Osobiscie mam wykupiony pakiet Blueconnect w telefonie, ale korzystam z niego kiedy potrzebuje dodajac wywalona recznie w Ustawieniach literke "t" z punktu dostepu, uzytkownika i hasla. W BossPrefs mam wlaczone EDGE, by zasysac MMS'y.

MMS'y jak i Internet w Erze naliczane sa po polnocy, zadzwon teraz i zapytaj ile wyslales...

#750 rsnasa

rsnasa
  • 47 posts

Posted 21 September 2008 - 09:06

MMS'y jak i Internet w Erze naliczane sa po polnocy, zadzwon teraz i zapytaj ile wyslales...

No niestety ja w erze mam darmowe minuty po sms'ach, mms'ach czy telefonach nie schodzi od razu z darmowych smsów, tylko zbiera się kwota w zł, która w pewnej godzinie (nigdy nie zastanawiałem się o której) zostaje przeliczona na darmowe minuty - więc tutaj po wysłaniu pewnie powiedzieli, że 0, a po północy zostały naliczone...

Hmmm teraz po ściągnięciu widzę, żę ta aplikacja jest płatna... 2 tygodnie free licencja a później trzeba zapłacić 8$. Da się jakoś ominąć płatną licencję?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users