Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SwirlyMMS - wysyłanie MMS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#701 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 września 2008 - 14:50

Jezeli dostajesz blad wyjc z wiadomosci i wejdz raz jeszcze, czasem tak mam i po ponownym podlaczeniu do serwera wszystko jest OK.. Pamietaj ze Ikonka kolo zegarka musi byc zielona

Jest zielona ikonka z "m" koło baterii.
Wciąż jednak nie mogę ani pobrać ani wysłać wiadomości :/ Ech...

Po pobraniu ustawień ze strony Ery przy pobieraniu wiadomości jest info, że proxy connection faild.

#702 TATT00s

TATT00s
  • 106 postów

Napisano 17 września 2008 - 15:18

Ustaw wielkosc zdjecia na Low i powinno być ok.Ja tak miałem i po zmienieniu wielkości odrazu poszło.

#703 sadaman

sadaman
  • 118 postów
  • SkądTychy

Napisano 17 września 2008 - 15:20

Ja pobrałem Swirly MMS z poziomu CYDI, zainstlowałem, zrestartowałem iPhona, po uruchomieniu wklepałem ustawienia i wszystko działa bardzo dobrze zarówno w jedną jak i drugą strone. ERA

#704 archangelus

archangelus
  • 84 postów

Napisano 17 września 2008 - 15:25

Dla informacji wszystkich posiadających PLAYA: Nie ma żadnych dodatkowych opłat za wysłanie mms (czyli pobieranie kasy za łączenie się z EDGE można wsadzić między bajki). Dodatkowo na ustawieniach podanych na 3 stronie tego wątku, wszystko chodzi kapitalnie (już nawet kupiłem pełną wersje - niecałe 20 zł).

#705 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 września 2008 - 15:32

Ustaw wielkosc zdjecia na Low i powinno być ok.Ja tak miałem i po zmienieniu wielkości odrazu poszło.

Mam LOW :) Nie wiem już co zrobić z tym :)

#706 tomekpioro

tomekpioro
  • 60 postów

Napisano 17 września 2008 - 15:33

Jest problem dla tych co mieli iPhona i znów wrócili. Męcząc się godzin kilka z ustawieniami czytając forum otrzymałem fantastyczną pomoc od jednego z forumowiczów eRestin - duży szacunek i podziw dla fachowości. Po wspólnej konsultacji ustaliliśmy co następuje; Gdy już kiedyś SwirllyMMS obojętnie w jakiej wersji było zainstalowane z twoim nr. telefonu - teraz przy ponownej instalacji musisz już kupić ( to tylko 16PLN) Zwracaj uwagę na to co napisane małymi kolorowymi literkami na stronie startowej programu. Wreszcie ustawienia; MMSC: mms.orange.pl Proxy: 192.168.006.104:8080 APN:mms Username:mms Password:mms Image size:Medium UserAgent:Iphone Powiem tylko jedno każdemu życzę takiej osoby, potrafiącej pomóc( po to jest forum)

#707 bachoo

bachoo
  • 335 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 września 2008 - 18:03

mam ten sam problem co denlin108. wszystkie ustawienia wpisuje jak ladnie tu napisano i
"failed to send MMS - could not connect to proxy (connect faild)

lub

Failed to send MMS - Possible incorrect mmsc setting ...bla bla bla.. HTTP/1.1 400 Bad Request) the MMS is placed in the outbox

wpisywalem i erainternet i eramms. Mozna cos jeszcze innego wpisac zeby pokombinowac?

Langus - piszesz:
wrzucic go przez SSH lub DiskAID do : “/etc/apt/sources.list.d/” (na iphone oczywiscie)
mam tak
Dołączona grafika
i etc jest plikiem a nie katalogiem. co robie zle?

#708 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 17 września 2008 - 18:04

devlin108 wcisnij literke "i" w lewym dolnym rogu, napisz jaka masz informacje pod tekstem o produkcie SwirlyMMS.

Czy pozostalo Ci jeszcze kilka dni uzytkowania, skonczyl sie okres demo (No valid license - kolor czerwony), czy tez zielony License valid ?

#709 bachoo

bachoo
  • 335 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 września 2008 - 18:23

devlin108 ... skonczyl sie okres demo (No valid license - kolor czerwony),....

a widzisz chlopie ja mam no valid license ... czyli trzeba ten plik "test" wrzucic ... tylko jak wyzej pisze nei mam katalogu "etc"

#710 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 17 września 2008 - 18:29

bachoo mozesz wpisywac jakie tylko chcesz ustawiena, a program bedzie nadal nieuzytkiem.
W chwili gdy program zakupisz (jakies 16 zl) bez problemow bedziesz mogl z niego korzystac.

etc jest katalogiem INFO

#711 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 17 września 2008 - 18:30

Niechcacy dwa razy mi wyslalo te sama wiadomosc...

bachoo, plikiem test, nic nie zrobisz, byl on jedynie pierwsza z metod dzieki ktorej osiagalismy SwirlyMMS przez Cydie, teraz Swirly jest ogolnodostepne w zakladce Aplikacji Komercyjnych

#712 bachoo

bachoo
  • 335 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 września 2008 - 20:47

hu hu hu, zaraz zaraz. juz sie pogubilem. czyli teraz tak, olewam plik test.list. jezeli go juz wrzucilem w odpowiednie miejsce mam wyrzucic czy zostawic.... ... i dalej co? 16zł zakupic - spoko, nie ma problemu tylkoi jak? - lopatologicznie i cierpliwie poprosze. -DOBRA JUŻ WIEM

#713 skubielec

skubielec
  • 104 postów
  • SkądChoszczno

Napisano 17 września 2008 - 20:56

Dokładnie na to czekałem od przesiadki z 1.1.4 :) Obecnie 2.1 i Swirly śmiga aż miło. Mam abonament w PLUS. Ustawienia z pierwszej strony tego wątku. PlusGSM - MMSC: mms.plusgsm.pl:8002 - Proxy: 212.2.96.16:8080 - APN: mms.plusgsm.pl - Username: [brak] - Password: [brak] Pozostałe 2 opcje to: - fotki na MEDIUM; - telefon iPhone Najlepsze jets to, że jak miałem 1.1.4 to wykupiłem pełna wersję SwirlyMMS odrazu po instalacji. A dzisiaj jak tylko pobrałem i zainstalowałem z Cydii to samo się zweryfikowało, poprostu pamięta chyba IMEI telefonu :) Pozdrawiam

#714 KRYCHOL

KRYCHOL
  • 20 postów

Napisano 17 września 2008 - 21:51

JA mam plusa soft 2.0.2 i niestety nie wysyła mi żadnych mms-ów tylko zapisuje je w skrzynce a ustawienia mam jak powyżej.

#715 paszko

paszko
  • 28 postów

Napisano 17 września 2008 - 22:02

Jak to jest w play? Wprowadzam niby poprawne ustawienia (zgodne z tym co napisane w temacie, a także z tym co przesłał sms konfiguracyjny) a nie działa wysyłanie mms'ow. Błąd jest następujący: "Network reported unsupported message", a tutaj screeny:
Dołączona grafikaDołączona grafika

#716 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 17 września 2008 - 22:12

paszko a zrob screen'a pierwszej strony Informacyjnej SwirlyMM
Druga sprawa to czy tworzac MMS'a wpisujesz cokolwiek w pole Subject ?

#717 paszko

paszko
  • 28 postów

Napisano 17 września 2008 - 22:18

Czytałem temat, więc próbowałem kilka opcji zarówno z tematem jak i bez tematu (widać na screenie).
Dołączona grafika

#718 KRYCHOL

KRYCHOL
  • 20 postów

Napisano 17 września 2008 - 22:21

Ja już wiem czemu mi nie chce wysylać mam napisane Demo license expired mimo iż dopiero co zainstalowałem

#719 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 17 września 2008 - 22:21

Kolejna podpowiedz, to wywal http://

#720 tobel

tobel
  • 238 postów

Napisano 17 września 2008 - 22:22

eRestin, program jest aktywny świeci się M-ka przy baterii. EDIT: Spóźniłem się...

#721 paszko

paszko
  • 28 postów

Napisano 17 września 2008 - 22:25

Nie pomogło.. Dodam jeszcze tylko, że mms'y mogę odbierać normalnie, to działa bezproblemowo. Jeszcze jedno pytanie, da się usunąć jakoś wiadomości z Outboxa? EDIT: OK. Problem rozwiązany. Próbowałem wysyłać mms'y z outboxa które były tworzone wcześniej z "http" w ustawieniach i ich się wysłać nie da. Nowo utworzonego mms'a daje radę wysłać. Ale powtórzę moje pytanie, jest jakaś możliwość aby te wiadomości z outboxa usunąć?

#722 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 17 września 2008 - 22:54

przesun palcem w prawo i pojai Ci sue Usun :) Hmm, skoro odbierasz wiadomosci... to powinienes je moc takze wyslac. Moze to dziwne co napisze, ale mi SwirlyMMS nie do konca dzial, odinstalowalem go (restart) zainstalowalem (restart) zapamietal ustawienia i teraz bryka jak ta lala... mam na mysli, te wady przed ktorymi przestrzegalem. Moge wpisywac temat wiadomosci, a takze wyswietla na ikonce ile mam MMS'ow nieodebranych.

#723 paszko

paszko
  • 28 postów

Napisano 17 września 2008 - 23:03

Nom wysyłać już mogę ale te wcześniej utworzone wiadomości gdy miałem wpisane błędne dane w ustawieniach nie dało rady (już z nowymi, poprawnymi). Dzięki za to usuwanie;p. Co do ikonki to potwierdzam zaczęło mi wyświetlać ilość nieodebranych mms dopiero po restarcie IP.

#724 Slider

Slider
  • 76 postów

Napisano 18 września 2008 - 00:48

Witam. Czy istnieje SwirlyMMS dla telefonow bez JB i Cydi? Np. na App Store lub gdzies w necie...?

#725 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 18 września 2008 - 01:44

Witam. Czy istnieje SwirlyMMS dla telefonow bez JB i Cydi? Np. na App Store lub gdzies w necie...?

a jak myslisz? Google Ci coś podsunęło jak zapytałeś grzecznie?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych