Super dodatki cz. I (Niezbędnik makowicza)
Napisano 11 listopada 2008 - 08:46
P.S. Jak coś znajdziecie ciekawego, to nie zaszkodzi wspomnieć o tym, w tym wątku!
---- Dodano 11-11-2008 o godzinie 20:44 ----
Właśnie znalazłem coś ciekawego, kiedy chce się wiedzieć np. ile mamy nieprzeczytanych wiadomości: Logan Rockmore Design :: Applications
Napisano 17 listopada 2008 - 23:31
Napisano 18 listopada 2008 - 00:59

Napisano 18 listopada 2008 - 01:28
powie mi ktos co mam zrobic z tymi plikami zeby calosc zadzialala?
Bronson Beta - Mail.appetizer
Napisano 24 listopada 2008 - 15:04
Napisano 25 listopada 2008 - 12:22

AppleScript: Browse Full Screen Toolbar Script
Finder Toolbar Button: Browse Full Screen - Notebook Forums and Laptop Discussion
Polecam!!!!!!!
Tylko jedno pytanie mam - czy ktos wie jak zrobic by maksymalizowane okno otwieralo sie np w widoku ikon a nie w coverflow?
Dobra - pytania nie ma

Oto obiecany link:
YouTube - How to - Finder Window Full Screen
Znalazlem takze ciekawa aplikacje:
Download xGestures for Mac - Brings mouse gestures to all aspects of OS X. MacUpdate Mac Other Software Downloads
Mozna za jej pomoca robic gesty w prawie kazdej aplikacji

Napisano 02 grudnia 2008 - 16:55
Ha, cos dla userow Leo
Bardzo bardzo przydatne
AppleScript: Browse Full Screen Toolbar Script
Finder Toolbar Button: Browse Full Screen - Notebook Forums and Laptop Discussion
Polecam!!!!!!!
Tylko jedno pytanie mam - czy ktos wie jak zrobic by maksymalizowane okno otwieralo sie np w widoku ikon a nie w coverflow?
Dobra - pytania nie maRozwiazalem problem. Oto mala instrukcja:
Oto obiecany link:
YouTube - How to - Finder Window Full Screen
Znalazlem takze ciekawa aplikacje:
Download xGestures for Mac - Brings mouse gestures to all aspects of OS X. MacUpdate Mac Other Software Downloads
Mozna za jej pomoca robic gesty w prawie kazdej aplikacjiUzywam jej w finderze do przewijania back and forward
Dzięki przyda mi się

Napisano 16 grudnia 2008 - 22:23
Z pewnością kilkoro z Was już słyszało o tym programiku, a kilkoro jeszcze nie. Lecz jak dla mnie możliwości tego programu przechodzą po prostu ludzkie pojęcie, i jednocześnie są kwintesencją "makowych" aplikacji. Ale lepiej sprawdźcie sami! Polecam!
https://skitch.com/
PS. Koniecznie obejrzyjcie ten filmik u dołu strony!
PS 2. A tak ogólnie to polecam stronkę: Mac Freeware and Free mac Software for OSX
Przepraszam za drobny OT, ale zainstalowałem sobie to cudo i podzielam ochy i achy - rewelka, świetnie spełnia swoje zadanie. A pytanie mam takie: ktoś z Was orientuje się, czy to jest zupełnie darmowy wynalazek, czy jakiś trial?
Napisano 17 grudnia 2008 - 16:38
Przepraszam za drobny OT, ale zainstalowałem sobie to cudo i podzielam ochy i achy - rewelka, świetnie spełnia swoje zadanie. A pytanie mam takie: ktoś z Was orientuje się, czy to jest zupełnie darmowy wynalazek, czy jakiś trial?
Z tego co ostatnio patrzyłem, jest to zupełnie darmowa beta (jeszcze w fazie testów). Obecnie nie sprawdzałem, ale myślę, że dużo się nie zmieniło od tego czasu...

Napisano 17 grudnia 2008 - 17:31
Napisano 16 marca 2009 - 16:38
Napisano 16 marca 2009 - 18:18
Nic nie stoi na przeszkodzie abyś go trochę wskrzesił - czyt. po testował apki i wrócił do nas z czymś fajnym. Sprawdź tylko czy dana aplikacja nie była już wymieniona w wątku :roll:
Gorąco polecam poniższy link jako niewyczerpane źródło aplikacji 8-)
Mam dla Was pewien mały, lecz miły prezencik, zobaczcie sami:
UsingMac - 22 Useful Lists of Mac Applications
I jak to mówią...
ENJOY!
Przypomniał mi się wczorajszy post nt. aplikacji ukrywającej aktywne ikonki w dock. W sumie jak aplikacja startuje z systemem, to nie zawsze musi być widoczna w dock. Nie testowałem jej jeszcze. Dzięki Andrzej za tip'a
Napisano 18 marca 2009 - 12:29
Napisano 18 marca 2009 - 14:20
Witam,
szukam i nie mogę się doszukać, może ktoś linka podrzucić. dzięki:p
O to chodzi?! Download DockArt for Mac - Displays cover art from current iTunes track in Dock. MacUpdate Mac Wallpaper Software Downloads
Napisano 19 marca 2009 - 23:57

Napisano 21 marca 2009 - 21:08
Napisano 22 marca 2009 - 23:30
Skłamałbym, gdybym powiedział, iż wiele wniosła nowego do mojego życia ;-) , nadała mu natomiast trochę kolorytu. Dzięki tej aplikacji możesz umieścić w oryginalnym szarym jabłku widocznym pod czas boot'owania systemu inny wybrany obrazek. Dla mnie wybór był oczywisty

Do wyboru są jeszcze inne obrazki, przy czym muszą spełniać pewne parametry, takie jak format GIF i PNG, paleta barw do 100 kolorów, a wzór nie może być zbyt skomplikowany.
Przy okazji większych update'ów OSX lub naprawy przywilejów z płyty systemowej podstawione logo "zostaje naprawione" i trzeba na nowo umieścić dany obrazek za pomocą programu.
Napisano 25 marca 2009 - 02:19
Napisano 25 marca 2009 - 16:44
[url=http://www.spotify.com/en/download/mac/]Mac OS X - Spotify[/url]
Napisano 25 marca 2009 - 17:07
Witam, serdecznie prosze o pomoc w znalezienu jakiegos sensownego odtwarzacza audio dla Mac'a który obsługuje kolejkowanie... jestem nowy na tym systemie, a iTunes jak dla mnie jest strasznie niewygodne i brak mu podstawowej funkcjonalnosci....
Songbird - Open Source Music Player
Napisano 25 marca 2009 - 20:33
Witam, serdecznie prosze o pomoc w znalezienu jakiegos sensownego odtwarzacza audio dla Mac'a który obsługuje kolejkowanie... jestem nowy na tym systemie, a iTunes jak dla mnie jest strasznie niewygodne i brak mu podstawowej funkcjonalnosci....
Ktoś tu ma nawyki "łindołsowskie":D winamp/media player i skakanie po folderach żeby coś znaleźć

Napisano 27 marca 2009 - 04:12
Ktoś tu ma nawyki "łindołsowskie":D winamp/media player i skakanie po folderach żeby coś znaleźć
też tak na początku robiłem ale odkąd poznałem iTunes moja biblioteka przeobraziła się w TO i nigdy już iTunesa na nic nie zamienię
jak zrobic zeby nie bylo tego bocznego menu z biblioteka ??
Napisano 27 marca 2009 - 07:55
jak zrobic zeby nie bylo tego bocznego menu z biblioteka ??
Kliknij 2 raz w którąś z twoich playlist, albo prawym i otwórz.
Napisano 23 kwietnia 2009 - 15:28

Sam też dorzucę coś z czego korzystam:
RAINLENDAR - bardzo fajny kalendarz na pulpit
Dodatkowo wersja pro (z której korzystam) integruje się z Google Callendar.
Napisano 24 kwietnia 2009 - 11:00
Ooo wersja Pro jest w sam raz dla mniePrzejrzałem cały wątek.. i znalazłem parę rzeczy dla siebie. Good Job
Sam też dorzucę coś z czego korzystam:
RAINLENDAR - bardzo fajny kalendarz na pulpit
Dodatkowo wersja pro (z której korzystam) integruje się z Google Callendar.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych