Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 18 Pro/18 Pro Max – dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 bartekpolska

bartekpolska
  • 88 postów

Napisano 08 września 2026 - 08:50

Jutro premiera. Więc jak co roku czeka nas wiele emocji :D a prawda jest taka, że z roku na rok coraz mniej... ale premiera iphone to świętość więc zapraszam do dyskusji.

#2 tomczii

tomczii
  • 944 postów

Napisano 08 września 2026 - 20:58

Co roku wymieniam iPhone ale teraz przy 17 pm zastanawiam jaki jest sens dla koloru i mniejszej wyspie…

Iphone 17 pro max , AW ultra 3 gen 49mm

#3 nesiasps

nesiasps
  • 222 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 08 września 2026 - 22:02

Lepszy aparat, większa bateria i procesor 2nm / myślę że czas pracy na baterii będzie kluczowy dla chętnych do wymiany / ten nowy modem C2 ponoć energooszczędny

Użytkownik nesiasps edytował ten post 08 września 2026 - 22:04

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 706 postów

Napisano 08 września 2026 - 23:24

To też mój rok wymiany, ale bardzo podoba mi się Air (wisi mi "mała bateria", pracuję z domu i wychodzę na godziny, nie cały dzień) i chyba poczekam na Aira 2. Chociaż plotki mówią, że go popsują dodając tę idiotyczną drugą kamerę... ale to temat na inny wątek.

Decyzję '18 pro czy air' podejmę jutro po konferencji.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#5 winmaciek

winmaciek
  • 7 107 postów
Napisano wczoraj, 11:24

W Aira 2 trochę nie wierzę słysząc, jak słabe są wyniki sprzedaży pierwszego, ale zobaczymy co tam pokażą. Mnie akurat drugi aparat by przekonał, gdyby był tele (nawet taki prostszy 3x). Tak czy siak, zmieniać nie zamierzam mojego 15 Pro Max. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#6 soczekpl

soczekpl
  • 3 361 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano wczoraj, 11:30

@winmaciek, Apple przyznałoby się do porażki, kasując Aira po roku. Jak na mój nos to na wiosnę Air2 z drugim obiektywem ultra-wide.

IMO ta oferta Apple'a będzie nieczytelna dla przeciętnego człowieka. Wiem, że tak się nie stanie prędko, ale po dodaniu drugiego obiektywu do Aira, mogliby obniżyć cenę i zostawić go razem z Pro i Duo (Ultra). Byłoby prościej.

Ja przed dzisiejszym Keynote mam trzy znaki zapytania:

1) czy zwykły Pro-nieMax dostanie zmienną przysłonę, bo jeżeli nie, to jedyną widoczną nowością będzie mniejsza wyspa, nowy kolorek i może trochę bateria...

2) jak będą w rzeczywistości wyglądały nowe kolory - wcześniej byłem zdecydowany na sky blue, ale ten wiśniowy na renderach też wygląda obiecująco i nie wali po oczach tak, jak pomarańczowy

3) Czy Duo będzie dostępny w Europie w perspektywie kilku tygodni? To byłby absurd, gdybyśmy musieli czekać do np. q1'27

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 17 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max 2 / AirPods Pro & Pro 2

#7 winmaciek

winmaciek
  • 7 107 postów
Napisano wczoraj, 11:45

Jakieś tam wpadki Apple miewało z produktami. 

1. iPhone 5c –> może nie był wpadką per se (pomijając "non" w nieszczęsnym crocsowym etui), ale też pożył jeden rok i do piachu. 

2. AirPower –> pokazali na scenie i nic z tego nie wyszło finalnie. 

3. Złoty Apple Watch –> do dzisiaj nie wiadomo co wciągali na spotkaniach, że to przeszło. 

4. Z perspektywy czasu iPhone mini też był eksperymentem, który się nie powiódł. Fanklub mini był głośny, ale nie przekładało się to na sprzedaż. 

5. Druga linia Plusów (14/15/16) też nie była jakimś oszałamiającym sukcesem. 

Umówmy się, gorzej niż z iPadami nie będzie jeśli chodzi o brak przejrzystości dla klientów końcowych. 

Mnie brak następcy Aira by nie dziwił. Ale pożyjemy, zobaczymy. Nie zostało wiele czasu do prezentacji. ;-) 

#8 soczekpl

soczekpl
  • 3 361 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano wczoraj, 11:51

A to nie, dzisiaj Aira 2 raczej nie będzie. Z tego co czytałem, to na wiosnę, razem ze zwykłym iP18 :P

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 17 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max 2 / AirPods Pro & Pro 2

#9 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek
  • 855 postów
Napisano wczoraj, 12:00

Zwykłego 18 ma nie być i Air 2 ma go zastąpić.

Tylko raczej na wiosnę.

iPhone 17 Pro Max | Pixel 9a

MacBook Air 13" 2025

#10 soczekpl

soczekpl
  • 3 361 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano wczoraj, 12:13

Nie, był gdzieś o tym artykuł (zastąpienia zwykłego Airem), ale dotyczył dalszej przyszłości.

17 to najlepiej sprzedający się telefon, dlaczego mieliby nie prezentować w przyszłym roku zwykłej 18? 

#11 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek
  • 855 postów
Napisano wczoraj, 12:32

Krążą 3 wersje - będą oba, będzie tylko 18, będzie tylko Air 2. Najlepiej jakby był Neo (18e), Air 2 (18) i 18 Pro.

Albo po prostu same nazwy Neo, Air i Pro z rokiem premiery.

iPhone 17 Pro Max | Pixel 9a

MacBook Air 13" 2025

#12 tomczii

tomczii
  • 944 postów

Napisano wczoraj, 12:51

znając życie każdy psioczy na 18 pro czy pro max a potem i tak wielu z 17 pro / max przesiądzie się :P nawet dla lepszej baterii czy procesora , aparatu.

#13 tomczii

tomczii
  • 944 postów

Napisano wczoraj, 18:12

Widzę , że to forum umiera nie ma nawet relacji live o iPhone 18 pro itd.

#14 bartekpolska

bartekpolska
  • 88 postów

Napisano wczoraj, 18:17

Z roku na rok aktywność co raz mniejsza i to zauważalnie. Szkoda kiedyś to świętość.

#15 winmaciek

winmaciek
  • 7 107 postów
Napisano wczoraj, 20:29

Na forum to nie było, może na głównej MyApple. Ale to takie trochę dwa wolnostojące byty wbrew pozorom. ;-) 

#16 MC_

MC_
  • 7 001 postów

Napisano dziś, 07:41

Mam 16 Pro i nawet nie myślę o zmianie. Ostatnio zacząłem kupować nowe urządzenia co 3 lata, o ile nie mam konieczności wcześniej.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych