Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 18 Pro/18 Pro Max – dyskusja.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
89 odpowiedzi w tym temacie

#76 soczekpl

soczekpl
  • 3 397 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 23 września 2026 - 21:21

Tymczasem znalazłem mały defekt w moim 18 Pro - dynamiczna wyspa ma jakiś cień po lewej stronie (czyli między godziną w wyspą)

Jest to widoczne tylko przy około 30% podświetleniu i nie widać na jasnym tle, ale już na niebieskim albo szarym trochę tak. Większość osób tego nie wychwyci, ale ja mam oczy do takich detali...

Zastanawiam się, czy nie wymienić w AOS

Tutaj zdjęcie https://ibb.co/gbxj20Gs

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 18 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max 2 / AirPods Pro & Pro 2

#77 zorr

zorr
  • 106 postów

Napisano 23 września 2026 - 22:01

Większość osób tego nie wychwyci, ale ja mam oczy do takich detali...

(...)

Przecież to z kilometra widać. Nieźle. Daj znać czy uznają.

#78 PL95

PL95
  • 307 postów
  • SkądKraków/ Düsseldorf

Napisano 24 września 2026 - 05:39

a jak tam wasze face ID? ja mam wyłączoną koncentracje uwagi więc trudno mi coś powiedzeć, niemniej u mnie działa to nieznacznie szybciej niż w 17 pro ale w "angielskich internetach"doczytałem że to błąd a nie ficzer :D

Da mnie bez zmian. 

 iPhone 18 Pro Max  iPad Pro 11“ M5  Apple Watch Series 10 46mm  MacBook mini M4  AirPods Pro 3  

#79 nesiasps

nesiasps
  • 225 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 24 września 2026 - 05:48

To się już taki zawodny android z tego robi z każdym kolejnym +20% mocy procesora

#80 tomczii

tomczii
  • 961 postów

Napisano 24 września 2026 - 07:11

jak u was bateria ? u mnie jakoś szału nie ma w ip 18 pro max  niby cały dzień wytrzyma ale jakoś nie jest wow - chyba ,że to rozkręci się ?? 

Iphone 18 pro max , AW ultra 3 gen 49mm

#81 zorr

zorr
  • 106 postów

Napisano 24 września 2026 - 07:44

Spodziewałem się lepszej baterii a jest porównywalna do poprzednika. Choć nowa komora parowa daje radę - kiedy wcześniej czuć było ciepło teraz jest chłodniutko.

#82 PL95

PL95
  • 307 postów
  • SkądKraków/ Düsseldorf

Napisano 24 września 2026 - 08:25

Kończę z 55-60%. Na 17pm było 40-45%. 

 iPhone 18 Pro Max  iPad Pro 11“ M5  Apple Watch Series 10 46mm  MacBook mini M4  AirPods Pro 3  

#83 tomczii

tomczii
  • 961 postów

Napisano 24 września 2026 - 08:51

u mnie wczoraj wieczorem juz było kolo 20% zobaczymy może bateria się jeszcze rozkręci ale póki co cienko 

Iphone 18 pro max , AW ultra 3 gen 49mm

#84 PL95

PL95
  • 307 postów
  • SkądKraków/ Düsseldorf

Napisano 24 września 2026 - 08:56

u mnie wczoraj wieczorem juz było kolo 20% zobaczymy może bateria się jeszcze rozkręci ale póki co cienko 

Może cos jeszcze mieli w tle. 

#85 soczekpl

soczekpl
  • 3 397 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 września 2026 - 10:23

Przecież to z kilometra widać. Nieźle. Daj znać czy uznają.

Uznali, już zrobiłem wymianę w AOS. Na Macrumors mnie przekonywali, że to normalne, ale mój 17 Pro tego nie ma i kompletnie tego nie akceptuję.

Update: 9to5mac podaje, że Apple wyda update dot. samoczynnych restartów iPhone'a.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 18 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max 2 / AirPods Pro & Pro 2

#86 seba101

seba101
  • 46 postów
  • SkądTychy

Napisano 24 września 2026 - 10:58

Tymczasem znalazłem mały defekt w moim 18 Pro - dynamiczna wyspa ma jakiś cień po lewej stronie (czyli między godziną w wyspą)

Jest to widoczne tylko przy około 30% podświetleniu i nie widać na jasnym tle, ale już na niebieskim albo szarym trochę tak. Większość osób tego nie wychwyci, ale ja mam oczy do takich detali...

A to nie jest to miejsce gdzie Apple umieściło pod ekranem kamerę i w związku z tym zrobiło w ekranie tylko co drugi pixel i to może powoduje taki efekt?

#87 soczekpl

soczekpl
  • 3 397 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 24 września 2026 - 11:08

A to nie jest to miejsce gdzie Apple umieściło pod ekranem kamerę i w związku z tym zrobiło w ekranie tylko co drugi pixel i to może powoduje taki efekt?

Nie, skaner FaceID jest bardziej w lewym rogu, bliżej ramki i tam rzeczywiście trochę widać pixele.

#88 _Artek_

_Artek_
  • 1 082 postów

Napisano 24 września 2026 - 13:18

Ja nawet nie patrze w EURO AGD i tak by mi tego nie wymienili..... musiałbym zwracać i szukać nowego, a nowe dostawy nie wiadomo kiedy będą....... 

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 18 Pro   AirPods MAX

#89 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 351 postów

Napisano 28 września 2026 - 11:10

Tydzień zabawy i jak na razie mogę powiedzieć, że bateria trzyma zdecydowanie lepiej, niż w poprzednim modelu pro maxa. Trochę mnie denerwuje, że Apple Pay nie załapuje za pierwszym razem i muszę dokonywać kilkakrotnych prób płatności w internecie. To samo miałem w 17. pro max i dlatego teraz konfigurowałem telefon jako nowy, nie przywracając z kopii iCloud. Nie wiem z czego to wynika.

#90 jakobe__

jakobe__
  • 2 postów

Napisano wczoraj, 12:10

Tydzień zabawy i jak na razie mogę powiedzieć, że bateria trzyma zdecydowanie lepiej, niż w poprzednim modelu pro maxa. Trochę mnie denerwuje, że Apple Pay nie załapuje za pierwszym razem i muszę dokonywać kilkakrotnych prób płatności w internecie. To samo miałem w 17. pro max i dlatego teraz konfigurowałem telefon jako nowy, nie przywracając z kopii iCloud. Nie wiem z czego to wynika.

Mam to na 14 Pro Max od momentu aktualizacji do iOS 26 i nadal tego nie naprawili. Ten bug pojawia się, kiedy np. klikasz Apple Pay na stronie i, zanim wyświetli się animacja z instrukcją uruchomienia AP, wywołasz karty.

Da się go odtworzyć za każdym razem, gdy pojawia się animacja płatności. Sprawdzałem też na różnych modelach iPhone’ów znajomych – to nie jest problem sprzętowy, tylko softwarowy.

Ot, ciekawostka  :D 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych