To chyba się odpala przy każdej aktualizacji.
iOS 27 - wszystkie wersje beta
Napisano 21 lipca 2026 - 12:05
MacBook Pro 14" 2023 (M3 Pro / 18 GB / 512 GB) | iPhone 15 Pro (128 GB) | Watch Ultra 2 | AirPods Max & AirPods Pro 2 & Beats Flex | TV 4K (64 GB)
Napisano 21 lipca 2026 - 17:27
A jak tam aplikacje bankowe działają bez zarzutu ?
Napisano 21 lipca 2026 - 17:36
Drugi wpis w tym wątku odpowiada na to pytanie.A jak tam aplikacje bankowe działają bez zarzutu ?
Napisano 21 lipca 2026 - 20:07
Czytałem już nie pierwszą pozytywną wypowiedź na temat tego softu. Zastanawiam się nad instalacja ale ciekawi mnie różnica w wielkości aktualizacji. Na moim 16 Pro wersja developerska pokazuje ponad 23 GB, a publiczna beta lekko ponad 9 GB. Ciekawe dla czego jest taka różnica, gdzie ponoć są to te same kompilacje patrząc na ich oznaczenia kodowe.W weekend zainstalowałem betę 3. Wczoraj wpadła beta 4. Jestem pod wrażeniem jak dobrze to działa. Nie pamiętam czy kiedykolwiek na tym etapie system w wersji beta działał tak dobrze. Zarządzanie energią jest dużo lepsze niż w przypadku stabilnej 26.x (!) co jest jakimś kuriozum. Jeśli czegoś nie zepsują to zapowiada się najlepsza wersja iOS pod względem stabilności i responsywności od lat.
Napisano 22 lipca 2026 - 09:00
A jaką Ci to właściwie robi różnicę?
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 22 lipca 2026 - 09:15
A jaką Ci to właściwie robi różnicę?
To się nazywa ciekawość.
- shevchenko1987 lubi to
Napisano 22 lipca 2026 - 09:30
Nie wiem, dla mnie ta tendencja z forum, że ludzie podawali rozmiar aktualizacji ORAZ z jakiego miasta puszczają (sic!) wzbudzało tylko żachnięcie się. Nie mamy na to wpływu, to zamknięty soft, nie możemy sobie podejrzeć, więc aktualizacja zajmie "tyle ile zajmuje" i już. Po co w ogóle patrzeć, ile dokładnie?
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 22 lipca 2026 - 10:11
Czytałem już nie pierwszą pozytywną wypowiedź na temat tego softu. Zastanawiam się nad instalacja ale ciekawi mnie różnica w wielkości aktualizacji. Na moim 16 Pro wersja developerska pokazuje ponad 23 GB, a publiczna beta lekko ponad 9 GB. Ciekawe dla czego jest taka różnica, gdzie ponoć są to te same kompilacje patrząc na ich oznaczenia kodowe.
23 GB wygląda na obraz systemu, a 9 GB na skompresowany update i taki puszczają oficjalnie żeby oszczędzić transfer.
iPhone 17 Pro Max | Pixel 9a
MacBook Air 13" 2025
Napisano 23 lipca 2026 - 08:45
Nie wiem, dla mnie ta tendencja z forum, że ludzie podawali rozmiar aktualizacji ORAZ z jakiego miasta puszczają (sic!) wzbudzało tylko żachnięcie się. Nie mamy na to wpływu, to zamknięty soft, nie możemy sobie podejrzeć, więc aktualizacja zajmie "tyle ile zajmuje" i już. Po co w ogóle patrzeć, ile dokładnie?
Po to że dla niektórych pobranie 7GB a 23GB robi różnicę.
- shevchenko1987 lubi to
Napisano 23 lipca 2026 - 09:03
W 2026? Masz Internet na wiaderka?
Napisano 23 lipca 2026 - 10:26
- PL95 lubi to
iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE
Napisano 23 lipca 2026 - 10:51
Może ciężko Ci uwierzyć, ale są miejsca bez światłowodu i niektórzy korzystają z radiowego z limitem na przykład 100 GB.
Tak, czy owak, jak zauważył Ftpd, to nie jest Open Source, żebyśmy mogli sobie zajrzeć i porównać, skąd się biorą różnice. Mogą na przykład wynikać, ale to tylko moje luźne spekulacje, z tego, że edycja deweloperska ma więcej kodu diagnostycznego, niż publiczna beta i tym bardziej późniejszy, oficjalny release.
I tak nie mamy na to wpływu, albo bierzemy, albo nie.
No i przypominam, że edycja deweloperska, jak sama nazwa wskazuje, jest dla deweloperów. Dość trudno mi sobie wyobrazić pracę dewelopera, który nie ma porządnego dostępu do sieci.
Napisano wczoraj, 09:34
No i przypominam, że edycja deweloperska, jak sama nazwa wskazuje, jest dla deweloperów. Dość trudno mi sobie wyobrazić pracę dewelopera, który nie ma porządnego dostępu do sieci.
Ja pracuję z różnych miejsca i często dostęp jest słaby. Otwórzcie trochę oczy.
Użytkownik MiL edytował ten post wczoraj, 09:34
- shevchenko1987 lubi to
Napisano wczoraj, 09:40
Ja pracuję z różnych miejsca i często dostęp jest słaby. Otwórzcie trochę oczy.
Czyli chcesz powiedzieć, że dla Ciebie, jako software developera stanowi problem pobranie z internetu 20GB danych raz na jakiś czas? Bo przecież tych bet nie zasysamy codziennie. Ok, dziwne, ale nie będę się spierał. Nie mam podstawy, żeby Ci nie wierzyć.
Tylko cóż ja mogę na to począć? Patrz: pierwsze dwa akapity mojej poprzedniej wypowiedzi. Zgadzasz się z nimi, czy uważasz inaczej?
Napisano wczoraj, 13:35
Idąc tym tokiem rozumowania to jakakolwiek dyskusja o oprogramowaniu Apple nie ma sensu bo to nie jest open source i na nic nie mamy wpływu.
Napisano wczoraj, 15:35
Idąc tym tokiem rozumowania to jakakolwiek dyskusja o oprogramowaniu Apple nie ma sensu bo to nie jest open source i na nic nie mamy wpływu.
Być może mój tok rozumowania jest niewłaściwy, w takim razie dlaczego po prostu nie odpowiesz na zadane tutaj pytanie o różnice w wielkości tych wersji? Kolega na pewno będzie Ci wdzięczny, ja zresztą również nie będę z tego powodu rozpaczał. Odpowiedź jest dość prosta - bo jeżeli nie pracujesz przy powstawaniu tego softu, to zwyczajnie nie masz pojęcia. Więc możemy sobie tak nawzajem gadać o rzeczach, o których nie mamy pojęcia, ale czy to jest ideał ciekawej i konstruktywnej dyskusji?
To jest wątek o becie, więc dość naturalne wydaje się wymienianie doświadczeniami co działa, co nie działa, gdzie zauważyliśmy błędy itd, czy są jakieś ciekawe funkcjonalności, a może zmiany na gorsze, itd. Naprawdę jest dużo rzeczy, o których można i warto rozmawiać. Ale wymienianie się niewiedzą? Po co?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych