Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 27 - wszystkie wersje beta

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 389 postów
Napisano 08 czerwca 2026 - 20:17

Zapraszam do dzielenia się wrażeniami.

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 647 postów

Napisano 08 czerwca 2026 - 20:31

Działa. "Apki bankowe" (lol) też.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#3 damianmajk

damianmajk
  • 845 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 czerwca 2026 - 21:52

Działa, standardowo lagi nawet na 17 pro max, ale to beta więc normalne. Natomiast realnie, to ja tu nic ciekawego nie widzę. Jedynie w edycji zdjęć są te narzędzia AI i nawet dają radę. 

• shevchenko1987 lubi to

#4 soczekpl

soczekpl
  • 3 354 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 czerwca 2026 - 22:38

A czytaliście o tej polskiej Siri, ale z pewnym haczykiem? Jeden z polskich portali to opisał.

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 17 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max 2 / AirPods Pro & Pro 2

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 647 postów

Napisano 09 czerwca 2026 - 01:12

Ale że co, konkretnie? 

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

#6 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 389 postów
Napisano 09 czerwca 2026 - 06:08

A czytaliście o tej polskiej Siri, ale z pewnym haczykiem? Jeden z polskich portali to opisał.

Tak, ja czytałem o językach, jakie są planowane w nowej Siri. Wprawdzie nie na żadnym tajemniczym "jednym z polskich portali" i nie było nic o haczykach, tylko na planszy, która była wyświetlona podczas konferencji. Język polski nie był wymieniony.
  • shevchenko1987 lubi to

#7 shevchenko1987

shevchenko1987
  • 974 postów

Napisano 09 czerwca 2026 - 06:25

Dokładnie, naszego języka jak zwykle (sic!) tam nie było. W ogóle tych zmian na prezentacji było bardzo mało. Cieszy fakt rozbudowania kontroli rodzicielskiej, bo to kulało. Mam nadzieję, że przynajmniej doszlifują system by był wolny od błędów i zatarł bardzo złe doświadczenia związane z wersją 26. Póki co nie instaluje. 

Link do polskiej Siri: Polska SIRI jednak JEST w iOS 27, ale jest pewien haczyk!

Użytkownik shevchenko1987 edytował ten post 09 czerwca 2026 - 06:32

 MacBook Pro 14" 2023 (M3 Pro / 18 GB / 512 GB) |  iPhone 15 Pro (128 GB) |  Watch Ultra 2 |  AirPods Max & AirPods Pro 2 & Beats Flex |  TV 4K (64 GB)

#8 MC_

MC_
  • 6 994 postów

Napisano 09 czerwca 2026 - 09:40

Mi wystarczy, abym mógł jadąc samochodem podyktować: Siri, napisz starej, że wracam do domu i niech obiad zrobi. Abo żeby bez problemu zrozumiała - Siri, zadzwoń do Grzegorza Brzęczyszczykiewicza.

To już by było coś. 

• Gregory lubi to

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#9 damianmajk

damianmajk
  • 845 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 09 czerwca 2026 - 09:47

Do Siri na ten moment możesz pisać po polsku i nawet odpowiada - jak sobie włączysz w dostępności - pisz do Siri. Ale poza tym ani Siri AI nie będzie (bo wymogi UE) ani PL nie będzie wspierane. Wyraźnie to było wskazane na konferencji, które języki później dostaną wsparcie. PL standardowo nie było.

Użytkownik damianmajk edytował ten post 09 czerwca 2026 - 09:48

#10 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 647 postów

Napisano 09 czerwca 2026 - 09:53

Generalnie niewiele ciekawego dla mnie na tej konferencji. Pierwsze 15 minut fajnych rzeczy, a potem rzeczy dotyczące dzieci (nie mam dzieci, jestem antyfanem dzieci) no i obowiązkowa godzina Siri/AI, co też mi wisi i powiewa.

Natomiast rzeczywiście natywne aplikacje odpalają się o wiele szybciej, tak jak obiecywali.

#11 Wodnik Szuwarek

Wodnik Szuwarek
  • 772 postów
Napisano 09 czerwca 2026 - 10:55

Siri AI wcześniej czy później trafi na rynek unijny, tak jak to miało miejsce w przypadku Apple Intelligence. Pytanie związane z dostępnością asystenta na naszym rynku pozostaje bez odpowiedzi.

iPhone 17 Pro Max | Pixel 9a

MacBook Air 13" 2025

#12 slaweuszek

slaweuszek
  • 160 postów
  • SkądGorzów Wlkp

Napisano 09 czerwca 2026 - 11:08

Czy Siri trzeba jakoś aktywować, bo u mnie nie działa. Ekran się wybudza, ale brak ikonki SIRI

 iPhone 17 Pro Max  MacBook Pro 13" M2 2022  Apple Watch Ultra 3  AirPods Pro 3 gen. 

#13 zorr

zorr
  • 91 postów

Napisano 09 czerwca 2026 - 16:43

a potem rzeczy dotyczące dzieci (nie mam dzieci, jestem antyfanem dzieci).

Nikogo to gościu nie interesuje. Lol.
Konferencja jak konferencja. Zobaczymy jak to w codziennym życiu się sprawdzi.

#14 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 647 postów

Napisano 09 czerwca 2026 - 17:00

Mnie interesuje, bo zamiast czegoś ciekawego było gówno o gówniakach. Ot, zmarnowany czas.

#15 winmaciek

winmaciek
  • 7 081 postów
Napisano 09 czerwca 2026 - 17:18

Dzieci jak dzieci, IMHO to był dupochron zanim przyjdzie unia (albo inne rządy) i ich wyregulują. Pewnie będą jacyś rodzice z tego korzystać, natomiast obstawiam, że 95% wyłączy to w pizdu, żeby głowy nie zawracać sobie. Zobaczymy też jak będzie z wykonaniem, bo w poprzednich wersjach systemu to było paskudne w używaniu i miało różne dziury, które dzieci oczywiście znajdowały. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#16 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 647 postów

Napisano 09 czerwca 2026 - 17:50

To chyba bardziej dupochron na to całe 'zbieranie wieku użytkownika', które wprowadzili/wprowadzają/mają wprowadzać w US.

#17 winmaciek

winmaciek
  • 7 081 postów
Napisano 09 czerwca 2026 - 17:53

Może, ale osobiście przy swoim bym obstawiał. To się zaczyna dopiero, vide zakaz SM dla osób poniżej 16 roku życia w Australii. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

#18 M.A.D.Z.I.A

M.A.D.Z.I.A
  • 125 postów

Napisano 09 czerwca 2026 - 18:28

I jak ten nowy system po prawie dobie użytkowania ? Jak się Wam zachowuje telefon, bateria, grzanie się itp? 

#19 shevchenko1987

shevchenko1987
  • 974 postów

Napisano 09 czerwca 2026 - 18:37

Mnie interesuje, bo zamiast czegoś ciekawego było gówno o gówniakach. Ot, zmarnowany czas.

Ale co mieli pokazać innego? Skoro ten system nie ma prawie żadnych nowości. 

Użytkownik shevchenko1987 edytował ten post 09 czerwca 2026 - 18:37

 MacBook Pro 14" 2023 (M3 Pro / 18 GB / 512 GB) |  iPhone 15 Pro (128 GB) |  Watch Ultra 2 |  AirPods Max & AirPods Pro 2 & Beats Flex |  TV 4K (64 GB)

#20 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 647 postów

Napisano wczoraj, 00:37

> I jak ten nowy system po prawie dobie użytkowania ? Jak się Wam zachowuje telefon, bateria, grzanie się itp? 

Normalnie. Działa.

Ale ja nie z tych, co liczą procenciki i stopnie kompulsywnie. Jak telefon trzeba naładować, to go ładuję. Natomiast, żeby nie było, nie widzę zmian. Jest, no, normalnie.

Skoro ten system nie ma prawie żadnych nowości.

Ma ich mnóstwo. Jak sobie zrobisz pauzę na tym momencie pełnym tekstu małymi literkami i przybliżysz, jest tam mnóstwo ciekawych rzeczy (nie tylko w iOS, wszędzie).

#21 M.A.D.Z.I.A

M.A.D.Z.I.A
  • 125 postów

Napisano wczoraj, 05:17

Ok dzięki za info.

Jeszcze takie pytanie.
Odnośnie tego Siri beta. Ona pomimo ustawienia na region amerykański i zmianę języka nie będzie u nas działać ?

#22 slaweuszek

slaweuszek
  • 160 postów
  • SkądGorzów Wlkp

Napisano wczoraj, 06:05

Jak zmienisz region to jest taka szansa. Ja zmieniałem tylko język telefonu i niestety cały czas miałem starą wersję.

 iPhone 17 Pro Max  MacBook Pro 13" M2 2022  Apple Watch Ultra 3  AirPods Pro 3 gen. 

#23 M.A.D.Z.I.A

M.A.D.Z.I.A
  • 125 postów

Napisano wczoraj, 06:09

Zmieniony region na stany i język. Dalej jest stara Siri.

#24 slaweuszek

slaweuszek
  • 160 postów
  • SkądGorzów Wlkp

Napisano wczoraj, 06:16

A to ciekawe …

#25 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 5 389 postów
Napisano wczoraj, 06:48

A to ciekawe …

Nie ma w tym nic ciekawego. Od dawna jest tak, że ograniczenia wynikające z geografii nie zależą od prostych ustawień systemu, tylko od rzeczy, których użytkownik zmienić nie może lub jest to trudne. Np. operator komórkowy, lokalizacja GPS, zarejestrowanie konta Apple ID w określonej geografii itp. To żadna nowość.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

1 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych

Łukasz Kowalik