Podobno XCode 26 nie działa na Golden Gate, ale sam nie sprawdzałem.
macOS 27.x Golden Gate - Wszystkie wersje beta
Napisano 16 września 2026 - 09:18
Napisano 16 września 2026 - 09:25
Ja mam ustawione automatyczne aktualizacje i Xcode już mi sie zaktualizował, więc nie sprawdzę, ale moim zdaniem zawsze było tak, że nawet instalacja bety nowego systemu sprawiała, ze stary Xcode domagał się aktualizacji. Nigdy nie sprawiało to żadnego problemu, nowe wersje niczego nie psują, ale ja jestem takim bardzo „niedzielnym” deweloperem, więc mogło mi cos umknąć.
Napisano 16 września 2026 - 10:29
Ja mam tylko Xcode CLI Tools i mi się aktualizowały zawsze od razu po całej becie systemu Używam części z nich do codziennej pracy, zero problemów.
Edit: zresztą, wersja w App Store to 27, więc czemu ktokolwiek miałby używać 26 na gg?
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 16 września 2026 - 11:50
Po aktualizacji ikona Xcode 26 była przekreślona
- sybic lubi to
Napisano 16 września 2026 - 13:54
Wszystko jasne. Po przejściu na macOS 27 XCode trzeba będzie podnieść.
O moje skromne projekty w swiftu to się nie martwię, bo ruszą, ale problemem jest PAServer
który korzysta z XCode. Platform Assistant Server to taki "pomost" między delphi
(na wirtualnej maszynie) służący do kompilacji do macOS.
Po aktualizacji XCode do 26.5 pojawiły się problemy, więc przez TM wróciłem do poprzedniej.
Użytkownik sybic edytował ten post 16 września 2026 - 13:55
Mac Studio M4 Max 36GB 1T / Macbook Air M2 8GB 512 GB / iPhone SE 2022
Napisano 20 września 2026 - 07:42
Utworzyłem wątek dotyczący stabilnej wersji macOS 27. Tym samym proszę, aby tutejszy pozostał tylko na potrzeby dyskusji o wersjach pre-release macOS.
- Śfieży lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych