Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 17/17 Air/Pro - status zamówienia, opłaty, kurierzy, zwroty

• Please log in to reply
155 replies to this topic

#151 damianmajk

damianmajk
  • 813 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted Today, 13:50

Piszesz ze dostępne a nie można zrealizować. Bo Amazon zakłada blokadę 1 szt. Mialem tak wczoraj, kupiłem rano 17 pro max i kapnąłem się ze zrobiłem błąd w miejscu dorecznia. Anulowałem zamówienie dosłownie po chwili. Jeszcze kasy nie pobrali, anulowali. Ale od tej pory już nie mogę kupić iphony do teraz, musiałem prosić syna by kupił.

To nawet nie tak - jak dzisiaj rano sprawdzałem, po mailu że dostawy nie będzie i bliżej nieokreślony termin, iphone 17 pro max było kilka modeli, w różnych kolorach i z różną pamięcią. Po wejściu w konkretny model nadal wskazane było - np. 6 sztuk, ale po dodaniu do koszyka wyskakiwała informacja - przepraszamy, model wyprzedany, niebawem uzupełnimy magazyny (jakoś tak). Dzwoniłem na infolinię odnośnie mojego, niezrealizowanego zamówienia, chociaż cały czas miałem informację, że będzie dzisiaj oraz w sprawie tych pozostałych - dlaczego niby są, a fizycznie nie ma. Dostałem informację, że niestety był błąd logistyki i ilość telefonów zdecydowanie mniejsza, niż chętnych. Każdy, kto złożył zamówienie, telefon dostanie, ale kiedy to niewiadome - raczej bliżej terminów wskazanych przez AOS, czyli środek października. Także jak ktoś jednak dzisiaj otrzymał z Amazon, to zwyczajnie miał szczęście i tyle, ale tylko z tego się trzeba cieszyć :)

edit: anulowałem poprzednie, ale jak nawet chcę kupić, to i tak komunikat, że brak - zatem to, co wskazane, że niby jest, to już pewnie dawno wyprzedane, tylko się im nie odświeżyło. Albo coś u mnie nie tak ;)

Edited by damianmajk, Today, 14:18.

#152 domowik

domowik
  • 105 posts

Posted Today, 14:22

Dokładnie. W AOS zamówiłem ip 17 pro max i 17 lawende. 17 dotrze 25.09 a max termin mial na 8.10 Anulowałem i wziąłem Max na Amazon z dostawa na jutro 

Tak miałem z iphone 16. Przespałem przedsprzedaż w AOS, kupiłem na Amazonie chyba dwa dni, przed oficjalnymi dostawami i dostałem w dniu, kiedy ruszała sprzedaż. Żeby było śmieszniej, fakturę mam ze sklepu apple z berlina. 

#153 mikoko

mikoko
  • 505 posts

Posted Today, 14:28

To nawet nie tak - jak dzisiaj rano sprawdzałem, po mailu że dostawy nie będzie i bliżej nieokreślony termin, iphone 17 pro max było kilka modeli, w różnych kolorach i z różną pamięcią. Po wejściu w konkretny model nadal wskazane było - np. 6 sztuk, ale po dodaniu do koszyka wyskakiwała informacja - przepraszamy, model wyprzedany, niebawem uzupełnimy magazyny (jakoś tak). Dzwoniłem na infolinię odnośnie mojego, niezrealizowanego zamówienia, chociaż cały czas miałem informację, że będzie dzisiaj oraz w sprawie tych pozostałych - dlaczego niby są, a fizycznie nie ma. Dostałem informację, że niestety był błąd logistyki i ilość telefonów zdecydowanie mniejsza, niż chętnych. Każdy, kto złożył zamówienie, telefon dostanie, ale kiedy to niewiadome - raczej bliżej terminów wskazanych przez AOS, czyli środek października. Także jak ktoś jednak dzisiaj otrzymał z Amazon, to zwyczajnie miał szczęście i tyle, ale tylko z tego się trzeba cieszyć :)

edit: anulowałem poprzednie, ale jak nawet chcę kupić, to i tak komunikat, że brak - zatem to, co wskazane, że niby jest, to już pewnie dawno wyprzedane, tylko się im nie odświeżyło. Albo coś u mnie nie tak ;)

Mówiłem ci ze maja blokadę na 1 szt. Po anulowaniu nie da się kupić iphona. Nawet nie kupisz innego modelu, spróbuj 17 zwykłego a zobaczysz. Walczyłem z tym cały dzień z obsługa klienta, blokadę ściąga się sama po 24 h po anulowaniu. Oto dowód 

Zrzut ekranu 2025-09-20 o 14.47.07.png

Masz tak samo?

Edited by mikoko, Today, 14:29.

#154 MarXino

MarXino
  • 19 posts

Posted Today, 15:57

Mówiłem ci ze maja blokadę na 1 szt. Po anulowaniu nie da się kupić iphona. Nawet nie kupisz innego modelu, spróbuj 17 zwykłego a zobaczysz. Walczyłem z tym cały dzień z obsługa klienta, blokadę ściąga się sama po 24 h po anulowaniu. Oto dowód 

Masz tak samo?

Info od supportu Amazon, trzeba czekać 7 dni bo jest blokada 1 sztuka dla uzytkownika, nawet jak się anuluje. 

#155 damianmajk

damianmajk
  • 813 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted Today, 16:07

Masz tak samo?

Aaa - ok, to już temat jasny, dzięki Panowie. Poszukam w innych sklepach, może coś będzie, na spokojnie.

Info od supportu Amazon, trzeba czekać 7 dni bo jest blokada 1 sztuka dla uzytkownika, nawet jak się anuluje.

Dzięki :)

Edited by damianmajk, Today, 16:07.

#156 mikoko

mikoko
  • 505 posts

Posted Today, 17:06

Jest blokada, różnica jedynie w sposobie i czasie zdjęcia owej. W suppporcie powiedziałem im co o tym myślę. Telefonu nie kupiłem, pieniądze nie zostały pobrane a następuje blokada.

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users